Pa ne vidim u čemu je problem, bitno je samo da mu taj majmun ne orgija nad glavomzonna wrote:dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.
Komsija i ja!
- ultima_palabra
#201 Re: Komsija i ja!
- black
#202 Re: Komsija i ja!
drzi se hamza saborche 
- zonna
#203 Re: Komsija i ja!
ako je taj majmun uspio da ga dovede u situaciju da razmislja o samoubistvu, o napustanju stana... ako je uspio da ga dovede do toga da pije tablete, da mu dijete isprepada onda ja mislim da je bolje da se makne iz njegovog okruzenja ako je ikako moguce...ultima_palabra wrote:Pa ne vidim u čemu je problem, bitno je samo da mu taj majmun ne orgija nad glavomzonna wrote:dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.
strasno je kada te neko dovede u situaciju da shvatis da ne mozes zastiti svoju porodicu od necijeg bezobrazluka... a nazalost kod nas je tako na svim poljima...
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#204 Re: Komsija i ja!
Potpisujem svaku rijecplemba wrote:hamza, viteže bosanski... knedla mi je u grlu vec dva dana kako procitah ovu temu. drzi se brate, rijesice se to sa promjenom stana ako Bog da. ima nas koji zelimo pomoci.
ako trebas bilo sta pisi, mi cemo, forumasi, pokusati pomoci.
sta god mogu da pomognem na raspolaganju sam
Ja nemam veze koje bi konkretno tebi mogle pomoci al kad bude selidba zovi ako treba nosati stvari, prevoziti nesto i slicno.
- bijela
#205 Re: Komsija i ja!
Privatna poruka wrote:
Potpisujem svaku rijec
Ja nemam veze koje bi konkretno tebi mogle pomoci al kad bude selidba zovi ako treba nosati stvari, prevoziti nesto i slicno.
- ultima_palabra
#206 Re: Komsija i ja!
Naravno da je bolje, a da li je i moguće?zonna wrote:ako je taj majmun uspio da ga dovede u situaciju da razmislja o samoubistvu, o napustanju stana... ako je uspio da ga dovede do toga da pije tablete, da mu dijete isprepada onda ja mislim da je bolje da se makne iz njegovog okruzenja ako je ikako moguce...ultima_palabra wrote:Pa ne vidim u čemu je problem, bitno je samo da mu taj majmun ne orgija nad glavomzonna wrote:dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.
strasno je kada te neko dovede u situaciju da shvatis da ne mozes zastiti svoju porodicu od necijeg bezobrazluka... a nazalost kod nas je tako na svim poljima...
Mislim da taj lik to ne radi Hamzi u inat, to je jednostavno način života njega i njegove porodice, kabadahijski... tako da ako Hamza bude na 2-3 ili više spratova udaljenosti od njega brzo će zaboraviti da uopšte postoji
- zonna
#207 Re: Komsija i ja!
zato i kazem da ako neko moze provjeriti ima li negdje drugo tih stanova da bi bilo dobro da hamza pokusa.ultima_palabra wrote: Naravno da je bolje, a da li je i moguće?
Mislim da taj lik to ne radi Hamzi u inat, to je jednostavno način života njega i njegove porodice, kabadahijski... tako da ako Hamza bude na 2-3 ili više spratova udaljenosti od njega brzo će zaboraviti da uopšte postoji
ti si u pravu ali zaboravljas da imas raznih kabadahija... imas i onih kad su jednom nekog "pobjedili" nastave nicim izazvani da se dalje izivljavaju... mozda on nece ali njegovi sinovi koji vec imaju oko 14 godina vec sigurno "imitiraju" babu...
- amsa66
#208 Re: Komsija i ja!
hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
Evo upravo stigoh sa sastanka.
Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.
Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.
- hamza_sa
#209 Re: Komsija i ja!
Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.fedor wrote:Dobre vijesti!hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
Evo upravo stigoh sa sastanka.
Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.
Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.
O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.![]()
![]()
Kada smo tek doselili taj isti mi je komsija rekao: "Jesi se obradovao sa komsijom, nemas pojma ko ti je iznad glave!". U tom momentu nisam kontao sta mi govori.
- fedor
#210 Re: Komsija i ja!
Otes ja vazda imao problema sa tim narkomanima. MIslim da nigdje u gradu nije kao u Otesu. Na svakom ih koraku ima....hamza_sa wrote: Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.
Kada smo tek doselili taj isti mi je komsija rekao: "Jesi se obradovao sa komsijom, nemas pojma ko ti je iznad glave!". U tom momentu nisam kontao sta mi govori.
- Comrad
#211 Re: Komsija i ja!
Jos jednom "svaka cast" forumaškim policajcima. Znaju se javit kad spomenes da hodaju po buregdzinicama i kladionicama. Kad je neka konkretna stvar u pitanju nigdje ih. Jos kad skontam da sam ih branio na pojedinim temama...
Nadam se da grijesim i da barem jedan od pomenutih javio pp-om Hamzi.
Ali eto, izgleda da ce sve dobro zavrsit.
- bijela
#212 Re: Komsija i ja!
da, fakat, šta je to?fedor wrote: Otes ja vazda imao problema sa tim narkomanima. MIslim da nigdje u gradu nije kao u Otesu. Na svakom ih koraku ima....
prijateljica mi živi u zgradi u kojoj stanuje narkoman, traume preživlaja zbog njega. kaže nekad im zna doći i lupati na vrata u po dana, tražeći da ga puste unutra.. valjda ga safata kriza.
drago mi je da ima nade za rješavanje hamzinog problema
-
teAMICA
#213 Re: Komsija i ja!
nije da branim policiju, ali iz naslova se baš i ne može skontati o čemu se radi. Ja kad sam prvi put vidjela mislila sam da tema govori o dobrosusjedskim odnosima, ono tipa: joj što imam dobrog komšu...Comrad wrote:Jos jednom "svaka cast" forumaškim policajcima. Znaju se javit kad spomenes da hodaju po buregdzinicama i kladionicama. Kad je neka konkretna stvar u pitanju nigdje ih. Jos kad skontam da sam ih branio na pojedinim temama...![]()
- ultima_palabra
#214 Re: Komsija i ja!
Ja kad sam vidio naslov kontam neka ložiona na Ljubav i SexteAMICA wrote:Ja kad sam prvi put vidjela mislila sam da tema govori o dobrosusjedskim odnosima, ono tipa: joj što imam dobrog komšu...
- Luce
#215 Re: Komsija i ja!
Evo da se i ja javim i da dam podrsku barem ovako virtuelno nasem Hamzi. Pratim temu od pocetka, svaki put kad sam htjela da napisem nesto, jednostavno mi fale rijeci...A cijelo vrijeme razmisljam o ovoj situaciji.
Zelim da ti kazem samo da se ne das, da istrajes, na kraju ce biti sve ok. Vidis da postoji i ta mogucnost zamjene, bitno je da mogucnosti postoje, na kraju problem ce se rijesiti na ovaj ili onaj nacin. Moras da istrajes i da pronadjes snage za ovu bitku.
Puno nas misli na tebe i salje ti pozitivne misli, nisi sam. Budi svjestan toga.
Zelim da ti kazem samo da se ne das, da istrajes, na kraju ce biti sve ok. Vidis da postoji i ta mogucnost zamjene, bitno je da mogucnosti postoje, na kraju problem ce se rijesiti na ovaj ili onaj nacin. Moras da istrajes i da pronadjes snage za ovu bitku.
Puno nas misli na tebe i salje ti pozitivne misli, nisi sam. Budi svjestan toga.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#216 Re: Komsija i ja!
Je li mu ime Zoran Perić?hamza_sa wrote: Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.
- psydelija
#217 Re: Komsija i ja!
tvoj vapaj za pomoc me je iskreno potreso... tesko je pametan biti u ovoj situaciji... o crnjacima sto si pisao, nije OK. da tako razmisljas jer ovo ti nije ni prva ni zadnja prepreka u zivotu... moj ti je predlog da odes odatle (kao i ranije-u podstanare) jer sa psihicki poremecenim ljudima nema dogovora i napredka.., uz to, pises i da ima klapu ludaka oko sebe koji se drogom i alkoholom bedace dan i noc.
povuci se malo (da se smiris) kod nekoga ako imas na nedelju-dve da u miru doneses odluku koja ce koristiti tebi i tvojoj familiji. usput svrati do boracke organizacije i objasni im slucaj, razgovaraj sa nekim socijalnim radnikom.
resenja ce biti i razumice te ljudi, samo polako (sabura) i hladne glave (bez nasilja).
ps: neko je pisao o medijima... ako ne planiras da se vracas u podstanare, extra ideja... telefoniraj neku radakciju, tvoja je prica zanimljiva.
povuci se malo (da se smiris) kod nekoga ako imas na nedelju-dve da u miru doneses odluku koja ce koristiti tebi i tvojoj familiji. usput svrati do boracke organizacije i objasni im slucaj, razgovaraj sa nekim socijalnim radnikom.
resenja ce biti i razumice te ljudi, samo polako (sabura) i hladne glave (bez nasilja).
ps: neko je pisao o medijima... ako ne planiras da se vracas u podstanare, extra ideja... telefoniraj neku radakciju, tvoja je prica zanimljiva.
- hamza_sa
#218 Re: Komsija i ja!
Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
-
fixer
#219 Re: Komsija i ja!
uphamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
-
zelenashica
#220 Re: Komsija i ja!
Ja nazalost u Sarajevu nemam takav vid poznanstvafixer wrote:uphamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
Hajmo UP....Ima li neko????
- mrtva kokoš
#221 Re: Komsija i ja!
znam da mi je nana jedno vrijeme dok se ganjala oko stana isla redovno u taj fond...
nekog je bakira spominjala kao on je glavni oko te dodjele bio...
nekog je bakira spominjala kao on je glavni oko te dodjele bio...
- shibonja
#222 Re: Komsija i ja!
Eto ako Hamza uspije zamjeniti stan on je svoj problem nekako i rijesio ,ali onaj kreten iznad i dalje ostaje gdje jeste i pitam se ko je njegova sljedeca zrtva i hoce li ta zrtva reagovati kao Hamza ili ce idiot iznad napokon dobiti sto ga sljeduje !
Iskreno se nadam da ce sljedeci koji useli u taj stan znati kako se konkretno rjesavaju problemi sa takvim majmunima !!
Iskreno se nadam da ce sljedeci koji useli u taj stan znati kako se konkretno rjesavaju problemi sa takvim majmunima !!
- Zlata M.
#223 Re: Komsija i ja!
hamza_sa wrote: postoji mogucnost zamjene stana
Ja to vec cinim.
U mojoj si molitvi, sve dok ne javis da je sve u redu.
... a onda ti nastavi tako za nekog drugog. Zato smo tu.
-
fixer
#224 Re: Komsija i ja!
uphamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
- zonna
#225 Re: Komsija i ja!
hajde forumasifixer wrote:uphamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.