Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Envy

#201 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:37, edited 1 time in total.
Lady Saray

#202 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

bar sad nije problem naci peglu s podesivom temperaturom i keramickim plocama + sredstvo za zastitu od peglanja i feniranja
Envy

#203 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:36, edited 1 time in total.
swirl

#204 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

Imam loknavu kosu, tamno smedje boje, i sama izvlacim sebi pramenove. Nikad mi nije palo na pamet da je ravnam, jednom kad sam to uradila, to je bio uzas. Helem, najveci mi je problem naci dobrog frizera za tu moju loknavu kosu, jer nasim frizerima kad kazes da hoces sisanje na suhu kosu, ibrete se i misle da sam luda. Poenta je da kad god su me sisali nakon pranja, nemaju osjecaja, i ne shvataju da se ta moja kosa skupi, i onda kad se tako osisana ulokna, nista ni s cim bude. Ne zelim ravno da je sisam, jer onda izgleda kao metla, hocu da ima volumen, i da nije sva jednaka. Imate li nekog frizera preporuciti koji zna sa loknavom kosom? Ako vas interesuje koje kreme koristiti za loknavu kosu, sve sam zivo isprobala, pitajte :)
Mariella

#205 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

E moze meni preporuka za kreme, sampone i slicno :D Jest da sam ja pomalo lijena u vezi toga, sad koristim Balein sampon i regenerator za cickavu kosu, samo operem, osusim i to je to :)

A neki dan sam na facebooku nasla slike iz jednog frizerskog salona koji pored standardnih usluga radi i sminkanje i svecane frizure, i slike su me odusevile, stvarno izgledaju djevojke/zene 5 godina mladje i punoo ljepse :D Ono sto me najvise pozitivno iznenadilo je kako lijepo znaju napraviti uvijenu kosu (ali sa figarom). E sad kako sisaju, ne znam, ali planiram otici nekad, pa cemo vidjeti :)

Ime ne pisem, ne znam smijem li :D
dharma

#206 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by dharma »

I ja koristim balein sampon za kovrce, i iskreno kupila jer sam bila tanka sa lovom, ali sam bas zadovoljna. Koristim masku trenutno lorealovu za suhu kosu, ali se vracam ( ne smijem napisati naziv, jer ne znam ali ono sa s komplikovano), bolji je.
Mozda se emni samo cini ali su kovrce ljepse i zdravije. Figaro samo u specijalnim prilikama, ionako je suha.
Mariella

#207 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Ma ista situacija, stvarno su najjeftiniji a dobre su stvari :) Ja figaro/peglu nikako ne koristim, previse mi je to muke, dok bi napravila da to izgleda kako treba, preznojim se :D

Vec sam ranije na jednoj temi pisala, kad su mi se cudili :lol: da sam koristila cesto pivu za kosu, i da od nje bas bude fino cickava, jer je moja ono na prelazu, ni ravna, ni cickava :) I nekad u srednjoj mi drugarica kaze za pivu, tako da sam to stalno stavljala (kad operem kosu), i bude super :thumbup: Sad nesto ni to ne praktikujem... Al mozda opet pocnem :)
dharma

#208 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by dharma »

Ja sve bjezala od baleinih proizvoda, reko sta to da valja bilo bi skuplje. I zapne mi da mi treba krema za kosu, a tanka sa lovom pravo. Kupim neku kremu(mango cini mi se) za rascesljavanje. Stavila na kosu, ej glatka samo tako. Vjeruj da nikad nije bila takva i laksa za fenirati. Ja ono :shock: :shock: I poslije kupim sampon, pa cu jos nesto dok skontam sta mi treba. :D
Jer ja ne volim stavljati puno pjene i svega na kosu, djeluje neuredno a ja to jednostavno ne podnosim. Od ovoga izgleda prirodno i svjetlucavo( a svi koji imaju suhu kosu znaju da suho i sjajno i prirodno bas i ne ide zajedno).
Sad operem kosu, ona se napuse i bude kriza. Ujutru se slegne ja je malo pokvasim(lijeva strana ko za crveni tepih, desna za horor filma), vodom popravim, malo pjene(garnier fructis, jest da je skupa ali je nabolja koju sam do sada probala) i bude sasvim pristojno. Prvi put mi kosa na nesto lici, iako ja i dalje patim za ravnom kosom :D
Cholina_Lokica

#209 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

+1 fan balea sampona za kovrdzavu kosu :lol:

muku mucim sa samponima od kako je prije 2 godine ukinuta prodaja sampona za nas cupave, veze nemam sto, ali nigdje ih nije bilo :-) i onda dodje ovaj dm-ov, osevapili su se :D
Mariella

#210 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

I mene je to zacudilo, prije sam kupovala onaj Nivea, kad nema :shock: Ustvari mi je Balea bio i jedini izbor :D
Cholina_Lokica

#211 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

ma prije je bilo kamara proizvodjaca sa ovim cudima za cupave, i odjednom nigdje nista :-) i sad jedino ima ovaj dm-ov, sreca pa valja :D
No_oNe__

#212 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by No_oNe__ »

jel se ko ovdje farba knom ili kanom
i gdje je kupuje u sa ???
swirl

#213 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

Za moju loknavu kosu, najbolja mi je maska od maslinovog ulja, zumanceta i meda, kad je operem bude super, jer su po pravilu loknave kose suhe, a od ove maske kosa mi bude super sjajna.
Sto se tice sampona, sad trenutno koristim ovaj novi Nivea sampon (prije toga nema koji nisam koristila)
Image
ovaj repair, poslije kojeg uopce ne treba subrina, odlican je.

Na mokru kosu stavljam ovu Loreal Professional kremu (prva na slici)
Image

Inace, najbolji proizvodi za njegu loknave kose su: http://www.johnfrieda.co.uk/products_frizz_ease.asp
ali nazalost ne mogu se kupiti kod nas ovdje, a nedavno sam dobila ovu kremu, i ja jos bolje kreme za loknavu kosu nisam imala
Image

Kosu susim sa fenom koji ima nastavak za susenje loknave kose.
Mariella

#214 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

I ja hocu da kupim fen sa difuzerom, i gledala sam u robotu, imaju neki bas jeftini, samo manji, oko 26 KM, pa ne znam ima li neke velike razlike u kvaliteti, ili je svejedno? Meni je bas frizerka rekla da ima jeftinih, ne mora biti onaj od 80 ili koliko vec...
mimsy

#215 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

Zna li neko gdje se mogu kupiti haube?Koja je cijena odprilike?Moje loknice kad izadju ispod haube bas super izgledaju.Nekako se kosa i bolje osusi,nemam onaj osjecaj da ce mi se usta okrenuti ako izadjem vani :D
mimsy

#216 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

No_oNe__ wrote:jel se ko ovdje farba knom ili kanom
i gdje je kupuje u sa ???
ja sam jednom kupla u BBI centru u onoj radnji gdje su prodaju prirodni sapuni,kremice(ne znam kako se zove).Mislim da je jedna ona plocica bila 18 KM.Sta ja znam,malo mi je taj proces naporan,jer moras drzati na glavi min.3 sata...kazu sto duze to bolje,a u ovim zimskim danima to nije bas dobra ideja.
old_drummer

#217 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

Mariella wrote:Ma ista situacija, stvarno su najjeftiniji a dobre su stvari :) Ja figaro/peglu nikako ne koristim, previse mi je to muke, dok bi napravila da to izgleda kako treba, preznojim se :D

Vec sam ranije na jednoj temi pisala, kad su mi se cudili :lol: da sam koristila cesto pivu za kosu, i da od nje bas bude fino cickava, jer je moja ono na prelazu, ni ravna, ni cickava :) I nekad u srednjoj mi drugarica kaze za pivu, tako da sam to stalno stavljala (kad operem kosu), i bude super :thumbup: Sad nesto ni to ne praktikujem... Al mozda opet pocnem :)

Kako ide to s pivom? Nisam nikad probala a, valjda po pravilu da one s ravnom hoce kovrdzavu, bolujem za loknicama :(
Mariella

#218 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

E ne znam bas da ce djelovati na potpuno ravnoj kosi, moze ti je samo izguzvati, a koliko ce bas to lijepo izgledati... :D Nedavno je u Gloriji bio objasnjen neki novi nacin uvijanja kose... evo ovdje ima slika rezultata :)

http://gloria.com.hr/stil/showpage.php?id=13571

A evo objasnjenje ukratko:

Kosa se opere, a zatim se na nju nanese pjena za kosu. Kosa se podijeli u pramenove cija debljina zavisi od toga koliko krupne kovrce zelite. Svaki premen se omota cvrsto na foliju(aluminijsku), i taj cvoric se zatim pritisne peglom za kosu. Ostavi se nekoliko miuta da se kosa ohladi, razmota se, i na kraju ucvrsti preparatom tim i tim.

Et ne znam koliko se uspjesno ovo moze izvesti u kucnoj varijanti, al ne bi trebalo biti previse komplikovano... Slika na internetu nema, pa ako ste ovako skontali, probajte :D I ja mozda isprobam pa javim rezultate :wink:

@No_oNe__ ja sam nekad davno se farbala kanom, i kupovala sam je na pijaci :D Znam da je prije bilo i u DM-u, e sad koliko su one one prave, to ne znam :) Te u BBI su bas skupe :shock: S tim da ako mislis crveno dobro razmisli, poslije ce biti prava muka u nesto drugo :-D
Mariella

#219 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AXqZy3l6 ... re=related[/youtube]

Eh evo gotovo istog fazona sa folijom, ovo moram probati :) Jedina razlika ovdje je umjesto pegle za kosu koristi se fen (a ovaj u Gloriji fol izmislio nesto novo :lol: )

Jest da sam i ja prije znala za fol sa aluminijskom, ali nije bas ovako dobro ispalo :D Ova na videu je :shock:
old_drummer

#220 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

Image

Skoro pa potpuno je ravna, ali da se napravit nesto poput ovoga. Problem je samo sto je to moguce iskljucivo u frizerskom salonu i nakon vise od pola sata "pod haubicom". Probavala sam i s krpicama, ali cini mi se da je samo prvi put licilo na nesto, svaki sljedeci... guzvanje koje mi se bas i ne svidja.
Uglavnom, ove loknice na slici su san, iako su moguce, ipak bih radije neku "uradi sam/s" metodu. :)
Last edited by old_drummer on 29/12/2010 20:23, edited 1 time in total.
Mariella

#221 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Pa eto probaj ovo sa folijom, samo do pola kose i nek budu deblji pramenovi (ako hoces da bude ko na slici)

Evo jos jedan sa youtube, slicno kao sa te slike

Od 7:14 mozes pogledati rezultat
old_drummer

#222 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

:) Mariella, hvala. Budem isprobala cim prije, pa javim rezultate :-)
bez_ideje

#223 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

old_drummer wrote:Image

Skoro pa potpuno je ravna, ali da se napravit nesto poput ovoga. Problem je samo sto je to moguce iskljucivo u frizerskom salonu i nakon vise od pola sata "pod haubicom". Probavala sam i s krpicama, ali cini mi se da je samo prvi put licilo na nesto, svaki sljedeci... guzvanje koje mi se bas i ne svidja.
Uglavnom, ove loknice na slici su san, iako su moguce, ipak bih radije neku "uradi sam/s" metodu. :)
Ovakva je moja kosa,kad odluci biti kulturna i ne ici mi na zivce...
Elem,nekad se to mora i pogurati malo....a recept je sljedeci :ako ti je kosa bar malo valovita i ima tendencije ka uvijanju,kupis onu prskalicu frizersku,naspes vode ,kosu operes i dobro posusis peskirom(ne trljati,samo stiskati),stavis na sporet dvije velike serpe s vodom,ukljucis da isparavaju....zatvoris sve prozore,da dobijes sauna efekat..kosa se brzo susi i frcka u takvim okolnostima,nekad se sama od sebe uvrne,nekad je treba prskati vodom vise puta ....gnjavaza samo takva.....al ko hoce :mrgreen:
old_drummer

#224 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

bez_ideje wrote:
old_drummer wrote:Image

Ovakva je moja kosa,kad odluci biti kulturna i ne ici mi na zivce...
Elem,nekad se to mora i pogurati malo....a recept je sljedeci :ako ti je kosa bar malo valovita i ima tendencije ka uvijanju,kupis onu prskalicu frizersku,naspes vode ,kosu operes i dobro posusis peskirom(ne trljati,samo stiskati),stavis na sporet dvije velike serpe s vodom,ukljucis da isparavaju....zatvoris sve prozore,da dobijes sauna efekat..kosa se brzo susi i frcka u takvim okolnostima,nekad se sama od sebe uvrne,nekad je treba prskati vodom vise puta ....gnjavaza samo takva.....al ko hoce :mrgreen:
Blago tebi ;-) Al sigurno i ti nekad mastas o raaavnoj kosi :-p
Evo gledala sam ovaj tutorijal http://www.youtube.com/watch?v=AXqZy3l6 ... re=related i cini se zanimljivo i prilicno jednostavno :D Kaze mama: "ma da, bas ce ti tako ispast" :D

Nije valovita u pravom smislu rijeci da je valovita ( :roll: ), ali ju je lahko uviti - samo je belaj sa "izvijanjem" koje nastupi vrlo brzo nakon uvijanja :sad:

Inace, moja frizura je ovakva - http://1.bp.blogspot.com/_SVqq137j6kI/T ... angs-3.jpg - samo je skoro pa tamna smedja boja.
bez_ideje

#225 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Iskreno,ne mastam :oops: :mrgreen:
Meni se moja svidja bas ovakva...jos da joj nadjem lijek za ove vunaste lopte :roll:
Post Reply