Upiških seStrpljiva wrote:Gledam neki dan srbijanska pjevačica Kaja gostuje kod Dejane u talkshow-u. Udala se s 19, njemu bilo 24. Čim se vjenčali krenulo nizbrdo. Ljubav nije bila dovoljna. Dobili dijete i ubrzo se razvela. Reče i da muškarci nisu zreli za ženidbu prije 30-e. Skoro se ponovo udala. Njemu 24
Šta zapravo žene žele?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#201 Re: Šta zapravo žene žele?
- madner
#202 Re: Šta zapravo žene žele?
Ovo nesto komplikovano brate, gdje ima tih sto volih da im dajes na kasku?Strpljiva wrote:Jeste da mi je nick skakljiv al jbg samo sam iskrena...Sto se tice teme pitanje je jako interesantno..Zene u biti zele uvijek ono sto ne mogu imati.Kazna od Boga ili sta vec...Na pocetku ljubavnih jada pracene romanticnim glupim filmovima i djecijim pricama zelimo bas taj ideal iz filma...gledajuci povrsno cesto samo na fizicki izgled...Ne shvatimo dugo da ustvari takvo nesto ne postoji nego samo kontamo kako ga bas mi nemamo srece imati.. Onda kasnije kada roditelji krenu sa izjavama tipa cuvaj se ...pazi nemoj sa tim i takvim..onda uz izrazene buntovnosti tezimo bas za tim maco tipovima koji ce da se pobiju za nas(ili uopste u drustvu)..Nakon toga pretezno padnu u kandze takvih i kaju se do kraja zivota..
Ovo je jako subjektivno.
Šta ovo znači. Da nebuntovni muškarci koji nemaju macho porive čekaju dok ženi ne "dođe iz dupeta u glavu". Šta da rade do tada?! Za svakog postoji par, nema to veze sa fazama života. Žene koje traže buntovnike, tražiće ih cijeli život. 15, 25 ili 45 - ne pravi razliku. Ako žele da ih muškarac tretira ko stvar - takvog i nađu. Tu leži ona misterija za muškarce: Kaže mi prijateljica izašla sa momkom fin je, nježan, pažljiv, ali nije moj tip. Dok tuče, lupa šakom o stol, drži je u zatvoru, vara, daje na kašikicu ljubavi, nježnosti, pažnje, poštovanja, izigrava Kazanovu - i dobar je. Takvim ženama izgled igra veliku ulogu, da li se kasnije kaju ili ne, one znaju. Ali se ni ne razvode od njih.A one koje imaju srecu krenu ka zrelijoj etapi zivota..Nakon slatkih djecacica i buntovnika traze sigurnu ruku muskarca pod koju ce da se uhvate...Naravno kroz sve te etape stvaramo sliku naseg"tipa"muskarca..dok ne zavrsimo sa necijim drugim "tipom" ruku pod ruku...Jer cinjenica je da ustvari i nema posebnog tipa za kojim bi ludile..to je samo fraza kako bi opravdale zasto nam neko ne lezi zbog njegovog fizickog izgleda,jer na pocetku u razlicitim fazama to i jeste jedino bitno.Slagat ce one koje kazu da kao djevojke uopste razmisljaju o tome koliko on pije,koliko dnevno odigra tiketa itd.Vazno je jedino da je slatkorjeciv i pazljiv tj da ima uigranu pricu i ponasanje...One koje razmisljaju zrelije od drugih nece pohrliti za udajom za uobicajenog ili rijetkog slatkorjecivca..a one druge...hm....Tako da je odgovor na pitanje da zene ni same ne znaju sta zele..jer se u razlicitim fazama zivota zelje mjenjaju..Ako ste dovoljno zreli cekat cete na tu zadnju etapu zivotnog ciklusa potrage i zaljubljivanja zena..koja nazalost dolazi sa svakom zenom u razlicitim god. ovisno od psihicke zrelosti..Ali ta zadnja etapa zaista znaci da napokon ima sposobnosti da ostavi djecije ideale po strani i suoci se sa cinjenicom da onaj "tip" ne zadovoljava uslove za kvalitetnim zivotom..
S druge strane postoje žene koje takve nebi pogledale. I ne dešava se ovo u kasnijim životnim fazama. U pubertetu već formiramo sliku šta želimo. Samo se godinama to gradi, rafinira, jasnije vidimo šta ne želimo.
Znamo mi šta želimo, ali i kada takvog nađemo, što postavljač teme reče: Tu je na određeno vrijeme. Eh posle takvih razočaranje ili nastavimo tražiti istog ili se zadovoljimo nekim ko to nije. Neke se udaju rano, pa se posle hvataju za glavu: šta mi je ovo trebalo? Ljubav nije dovoljnaZrelost? Zajednički interesi? Ali nažalost ima ih koje, ne da ne uče na tuđim ,nego ni na vlastitim greškama. Gledam neki dan srbijanska pjevačica Kaja gostuje kod Dejane u talkshow-u. Udala se s 19, njemu bilo 24. Čim se vjenčali krenulo nizbrdo. Ljubav nije bila dovoljna. Dobili dijete i ubrzo se razvela. Reče i da muškarci nisu zreli za ženidbu prije 30-e. Skoro se ponovo udala. Njemu 24
Sada ćete reći: evo dokaza da ne znaju šta žele. Ne brkajte i ne generalizirajte. Ovakve žene niti znaju, niti će znati. Na vama je da prepoznate to kod žena. To ako imamo masu kriterija, znači samo da razmišljamo glavom.
Niti jedna od nas ne traži princa, tražimo samo osobu koja će zatvoriti krug. - sa svim vrlinama i manama.
A @Eborg pohvaljujem pokušaj razumijevanja ženske psihe, ali savjetujem da dalja istraživanja usmjeriš na tip žene koji tebe privlači. Ovo ne da zaslužuje temu, nego podforum. Fokusiraj se u budućnosti na curu koja ti se sviđa, produktivnije je. Sve stavke koje si naveo si subjektivne: da li voli plesati, je l' dobar u krevetu, romantičar, džentlmen. Svaka će ti reći različito. Eto vidite neke vole da plačete, neke ne. Ali žene generalno žele nekog u koga se mogu uzadati, računati na njega u svakoj situaciji, da je poštuje kao ženu, da obezbijedi dom, pruži sigurnost emotivno i finansijski (ne radi se o tome da smo sponzoruše, ali kada je u pitanju ozbiljna veza onda se razmišlja dugoročno). Ženu treba učiniti sretnom, tek tada ćeš imati sve što želiš s njom. Suzi potragu za Svetim gralom na žene koje ti se sviđajuKomunikacija je ključ!
-
Strpljiva
#203 Re: Šta zapravo žene žele?
FB profil ili broj telefona?madner wrote:Ovo nesto komplikovano brate, gdje ima tih sto volih da im dajes na kasku?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#204 Re: Šta zapravo žene žele?
Kad vec Shef gore spomenu film, ja gledala sinoc ovo http://www.imdb.com/title/tt0437777/
Topla preporuka, ima itekako veze sa temom.
Topla preporuka, ima itekako veze sa temom.
-
samo malo
#205 Re: Šta zapravo žene žele?
Sto nas dovodi do toga da savrseni muskarac mora voljeti romanticne drame.
Nju je prevario zarucnik i ona onda ide na vjencanje svoje sestre a bivsi zarucnik je kum buduceg muza njene zene, i onda ona.... ona je poznata glumica a on je knjiski moljac i prodavac u maloj londonskoj knjizari, onda ona upoznaje njega i njegovo nadasve humoristicno drustvo, tu se oni zaljube jedno u drugo, ali onda.... ona laze da je zarucnica covjeka u komi jer je usamljena i tuzna, upoznaje njegovu nadasve duhovitu familiju (saljivi elementi, sto bi rek`o Pervan) i zaljubljuje se u njegovog sarmantnog brata.. sve One su slatke i smotane, a svi Oni su zgodni i uvijek sa svjeze opranom kosom, koja leluja na vjetru
zameo ih vjetar
Nju je prevario zarucnik i ona onda ide na vjencanje svoje sestre a bivsi zarucnik je kum buduceg muza njene zene, i onda ona.... ona je poznata glumica a on je knjiski moljac i prodavac u maloj londonskoj knjizari, onda ona upoznaje njega i njegovo nadasve humoristicno drustvo, tu se oni zaljube jedno u drugo, ali onda.... ona laze da je zarucnica covjeka u komi jer je usamljena i tuzna, upoznaje njegovu nadasve duhovitu familiju (saljivi elementi, sto bi rek`o Pervan) i zaljubljuje se u njegovog sarmantnog brata.. sve One su slatke i smotane, a svi Oni su zgodni i uvijek sa svjeze opranom kosom, koja leluja na vjetru
zameo ih vjetar
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#206 Re: Šta zapravo žene žele?
samo malo wrote:Sto nas dovodi do toga da savrseni muskarac mora voljeti romanticne drame.
zameo ih vjetar
sta je poenta?
- black
#207 Re: Šta zapravo žene žele?
...odjahali su zajedno u zalazak sunca 
-
samo malo
#208 Re: Šta zapravo žene žele?
Poenta je da znam ukratko prepricati najmanje 3 romanticne drame...
Jops jedna prica o muskarcima
- plain vanilla
#209 Re: Šta zapravo žene žele?
ovdje je tema sta zene zele, a ne prepricaj 3 dramesamo malo wrote:Poenta je da znam ukratko prepricati najmanje 3 romanticne drame...
pa sta fali i ako zelim da mi se desi nesto kao u rom-kom..ionako uvijek doguram do raspleta, prije nego mi se ostvari rom-kom, "film" predje u dramu
ili treba da zudim za dogadjajima iz horora?
- Cholina_Lokica
#210 Re: Šta zapravo žene žele?
daleko ces dogurati sa zeljama iz romanticnih komedija 
- plain vanilla
#211 Re: Šta zapravo žene žele?
kad sam rekla da zelim?Dile wrote:daleko ces dogurati sa zeljama iz romanticnih komedija
samo sam rekla-sta fali ako zelim..ja ili bilo ko
zeljeti sebi nesto lijepo, ne vidim sta je problem
a sad sto je realnost drugacija i neme veze s komercijalnim filmovima, to je vec druga prica
samo mrzim kad se ovo nabija na nos zenama jer gledaju takve filmove..
- HAVANA
#212 Re: Šta zapravo žene žele?
Moja i dalje želi u rim.
- black
#213 Re: Šta zapravo žene žele?
i sve su prilike da ces se morati slozitiHAVANA wrote:Moja i dalje želi u rim.
- HAVANA
#214 Re: Šta zapravo žene žele?
black wrote:i sve su prilike da ces se morati slozitiHAVANA wrote:Moja i dalje želi u rim.
Eki složiti,rezervisssoooo
- wewa
#215 Re: Šta zapravo žene žele?
tebe fakat treba klonirat'HAVANA wrote:black wrote:i sve su prilike da ces se morati slozitiHAVANA wrote:Moja i dalje želi u rim.
Eki složiti,rezervisssoooo![]()
-
*mima*
#216 Re: Šta zapravo žene žele?
HAVANA wrote:black wrote:i sve su prilike da ces se morati slozitiHAVANA wrote:Moja i dalje želi u rim.
Svaka cast.....ako nems dje djecu ostavit...samo reci.
- HAVANA
#217 Re: Šta zapravo žene žele?
*mima* wrote:HAVANA wrote:black wrote:
i sve su prilike da ces se morati sloziti
Svaka cast.....ako nems dje djecu ostavit...samo reci.
Vjeruj da bih rado,da malo sami dahnemo...al hoće i djeca...a ženska su...a kad žensko hoće...
- cava
#218 Re: Šta zapravo žene žele?
Apsolutno je nebitno šta mi zapravo želimo, kada je vaše shvatanje naših želja u suprotnosti sa našim željama.
Ima jedna stara: Nije važno šta si rekao, važno je šta je onaj drugi čuo.
-
sorei
#219 Re: Šta zapravo žene žele?
cava wrote:Apsolutno je nebitno šta mi zapravo želimo, kada je vaše shvatanje naših želja u suprotnosti sa našim željama.
- Michun
#220 Re: Šta zapravo žene žele?
Sazna li ti bona dje se spisak predaje? Hocem i jasanabe wrote:Shta shta zelim?od koga? Od sebe, od zivota, od muskarca?
![]()
Kome trebam predati spisak zelja?
- Ma.Le.Na
#221 Re: Šta zapravo žene žele?
ja sam svoj morala plastificirat...poceo se vise habat od nosanja i premijestanja iz tasne u tasnuMichun wrote:Sazna li ti bona dje se spisak predaje? Hocem i jasanabe wrote:Shta shta zelim?od koga? Od sebe, od zivota, od muskarca?
![]()
Kome trebam predati spisak zelja?
-
samo malo
#222 Re: Šta zapravo žene žele?
A sto ti je u tasni, imas spremno kad ti frajer pridje, pa umjesto odgovora na "jesi li slobodna" cusnes mu spisak pod nos?
Nemam ja nista protiv vase ljubavi prema romanticnim filmovima, samo vas je lijepo zezati na tu temu
Nemam ja nista protiv vase ljubavi prema romanticnim filmovima, samo vas je lijepo zezati na tu temu
- Ma.Le.Na
#223 Re: Šta zapravo žene žele?
ma jok ba...nego kako godine prolaze...a ako si citao temu - sa razumijevanjemsamo malo wrote:A sto ti je u tasni, imas spremno kad ti frajer pridje, pa umjesto odgovora na "jesi li slobodna" cusnes mu spisak pod nos?![]()
- Mis mekinjas
#224 Re: Šta zapravo žene žele?
Nemoj tako ja kad gledam mostove okruga Madison, se uhvatim kako slinim za Clint Eastwood-omsamo malo wrote:A sto ti je u tasni, imas spremno kad ti frajer pridje, pa umjesto odgovora na "jesi li slobodna" cusnes mu spisak pod nos?![]()

- Ma.Le.Na
#225 Re: Šta zapravo žene žele?

mozda bi bilo primjerenije na podforumu auto...al nije Zgore ni ovdje pomenuti