Dobro. A sta si imao prije toga ? BiH podjeljenu izmedju Hrvatske i Srbije ( sto se skoro pa podudara sa granicama Velike Hrvatske i Srbije ). Nije istina da te Tito negirao, citaj i samo citaj, pa ces vidjeti ko je upravo insistirao da BiH ostane u ovim granicama. Ko ti je podigao tolike fabrike, asfaltirao tolike puteve, izgradio tolike pruge ?domy wrote:Ti očito imaš težih problema ako raspravu o Danu državnosti BiH okrećeš na Miloševića, Tuđmana i Bobana. Uostalom i kod nas je bilo rasprave o tome, pa je datum Dana državnosti promijenjen, tako da ni dan danas pola Hrvata ne zna kada je Dan državnosti, kada Dan neovisnosti.Better Man wrote:25 novembar je jedan od nasvetijih i najznačajnijih datuma u istoriji BiH. Svi oni koji isti negiraju ovaj datum i osporavaju ga kao dan državnosti su obične jade i fukare koje su zaluđene projektom velike Srbije i Hrvatske i koji otvoreno podržavaju fašističke organizacije i tvorevine, a tu svakako pod broj jedan spadaju ustaške i četničke organizacije. Nemam ja šta da se raspravljam sa onima koji misle da je BiH nastala 21 novembra 1995. godine u Dejtonu, jer mozak tih ljudi je na primitivnom stupnju razvoja i oni su obični sljedbenici propale politike Miloševića, Mladića, Karadžića, Dodika, Tudžmana, Bobana, Šuška i ostalih debila. Kako mi kaže prijateljica sramotno je bilo juće vidjeti u Sarajevu na dan državnosti da su radnje radile i da bi sve one koji su radili tj. poslodavce, odnosno vlasnike tih radnji trebalo debelo novčano kazniti za nepoštivanje dana državnosti i nedozvoljavanje uposlenim da dan državnosti obilježe neradno sa svojim najbližim.
Koji si ti likSvi oni koji isti negiraju ovaj datum i osporavaju ga kao dan državnosti su obične jade i fukare koje su zaluđene projektom velike Srbije i Hrvatske i koji otvoreno podržavaju fašističke organizacije i tvorevine![]()
Pa upravo je taj (Tito) kojeg slaviš 20 godina negirao tebe i tvoj narod kao naciju. Nikako mi nije jasno kako onda on može biti zaslužan za BiH. Zahvaljujući Njemu imao si 45 godina diktatorski, totalitarni i centralistički režim u kojem su ljudi završavali na Golom otoku i sličnim "turističkim destinacijama" radi delikta mišljenja i sličnih "teških kaznenih djela".
BiH je tada postala republikom, OK, ali daj mi reci kakve veze ima to s danom državnosti. Zar ne bi Dan državnosti trebao biti datum kada si se proglasio državom, odnosno dan otcjepljenja od Jugoslavije?
Čuj, obzirom na broj prognanih iz Sarajevo to sigurno nisu bili Hrvati.sramotno je bilo juće vidjeti u Sarajevu na dan državnosti da su radnje radile i da bi sve one koji su radili tj. poslodavce, odnosno vlasnike tih radnji trebalo debelo novčano kazniti za nepoštivanje dana državnosti i nedozvoljavanje uposlenim da dan državnosti obilježe neradno sa svojim najbližim![]()
A koliko znam (ispravite me ako griješim) BiH nema zakon o obilježavanju blagdana, već svaki entitet ima "svoje" praznične dane?
Hm, za ovo o primitivnosti, postoji ona neka narodna: Počisti prvo u svome dvorištu..., ali nema veze.Nemam ja šta da se raspravljam sa onima koji misle da je BiH nastala 21 novembra 1995. godine u Dejtonu, jer mozak tih ljudi je na primitivnom stupnju razvoja
Nego reci mi, nije li ti ikad palo na pamet da bi možda primjerenije bilo da vam je Dan državnosti neki dan kada je Parlament izglasovao otcjepljenje od Jugoslavije, a ne da Dan državnosti bude dan kada ste postali dio države od koje ste se kasnije željeli otcijepiti.
Apsolutno je u redu da se država BiH oslanja na tekovine antifašizma, uostalom to je i u hrvatskom ustavu, ali bilo bi logično da se dan državnosti veže uz dan kada si postao državom, a ne dijelom nekakve druge države, k tome još i nakaradne i totalitarne...
Ne kazem ja da je on bio idealan ali je bio dobar ( ne mozes ga porediti sa ovim sada mufljuzima i zato ga ljudi jos vise idealiziraju ) i to mi je dovoljno. Sto bi Balasevic rekao: "Al' ja sam video visoke peci, fabrike dim, siroke njive, gradove sto slobodni zive, decu i mir i jato ptica. "