Mc Donalds u Sarajevu?!
- karanana
#201 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
ima li kakvih novosti iz prve ruke vezanih za ovu temu?
- Boom71
#202 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
karanana wrote:ima li kakvih novosti iz prve ruke vezanih za ovu temu?
I mene interesuje?!
- Korisnicko ime
#203 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ja koliko znam MD ni u jednom gradu nije otvorio samo jedan svoj restoran...cini mi se da ih mora biti bar 3 (od toga jedan drive-in)...
- Jack Be Nimble
#204 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Pa sada je to moda Starbuxa, MCD, Wal-Marta, mi dolazimo kod vas, prodajemo nase, ali ako vam je bas tako stalo mozete naci i vase u nasim restoranima. Znam da je tesko, ali kada bi bila jaka potraznja da MCD ima burek, MCD bi dao burek.seln wrote:Tesko...Jack Be Nimble wrote:Pa i ako bi se McDonalds otvorio u Sarajevu opet bi mogli kupiti burek ili cevape kod njih zajedno sa Big Mac.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#205 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
McDonalds je suvise brz da bi posto ascinica.
McD jedino moze pocet prodavat ćitire.
McD jedino moze pocet prodavat ćitire.
-
sarajevsko_pivo
#206 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Koja glupostKorisnicko ime wrote:Ja koliko znam MD ni u jednom gradu nije otvorio samo jedan svoj restoran...cini mi se da ih mora biti bar 3 (od toga jedan drive-in)...
- seln
#207 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Izvini, previdio si cinjenicu da oni ne prodaju nista sto ne moze stati u somun, u kornet ili u fisek. Priprema jednog Big MC traje 2-3 min, naravno od zamrznutih sastojaka. Sa burekom su dva problema (sa gledista MD):Jack Be Nimble wrote:Pa sada je to moda Starbuxa, MCD, Wal-Marta, mi dolazimo kod vas, prodajemo nase, ali ako vam je bas tako stalo mozete naci i vase u nasim restoranima. Znam da je tesko, ali kada bi bila jaka potraznja da MCD ima burek, MCD bi dao burek.seln wrote:Tesko...Jack Be Nimble wrote:Pa i ako bi se McDonalds otvorio u Sarajevu opet bi mogli kupiti burek ili cevape kod njih zajedno sa Big Mac.
1.ne moze se spremiti za dva-tri minuta, cak ni zamrznut
2. ukusan je (direktno suprotno MD filozofiji)
Ista stvar je sa cevapima.
MD ima nekoliko "lokalnih" jela na meniju, ili bar "kako MD zamislja lokalne specijalitete". Samo sto to ni izdaleka ne lici na to sto pokusavaju kopirati. Stvarno ne bih zelio da bureci i cevapi dodju na los glas zahvaljujuci ovom hramu brze i lose hrane.
- seln
#208 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Mali milion gradova je sa samo jednim MD, a svi imaju drive in (osim ako to nije nemoguce, npr. zbog polozaja)Korisnicko ime wrote:Ja koliko znam MD ni u jednom gradu nije otvorio samo jedan svoj restoran...cini mi se da ih mora biti bar 3 (od toga jedan drive-in)...
- Edin H.
#209 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Treba pokrenuti peticiju - Necemo McDonalds bez drive in-a.seln wrote:Mali milion gradova je sa samo jednim MD, a svi imaju drive in (osim ako to nije nemoguce, npr. zbog polozaja)Korisnicko ime wrote:Ja koliko znam MD ni u jednom gradu nije otvorio samo jedan svoj restoran...cini mi se da ih mora biti bar 3 (od toga jedan drive-in)...
Zamisli odes ko' pravi hadzo na Big Mac Meal, a ne mogu trebe skontati u kom si auto dosao
- seln
#210 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Drive in je ziva glupost. Neka neko pokusa voziti i jesti MD produkte...ako bi i izbjegao udes, kola bi poslije licila na svinjac. Ali, eto...Ameri valjda znaju bolje.Edin H. wrote:Treba pokrenuti peticiju - Necemo McDonalds bez drive in-a.seln wrote:Mali milion gradova je sa samo jednim MD, a svi imaju drive in (osim ako to nije nemoguce, npr. zbog polozaja)Korisnicko ime wrote:Ja koliko znam MD ni u jednom gradu nije otvorio samo jedan svoj restoran...cini mi se da ih mora biti bar 3 (od toga jedan drive-in)...
Zamisli odes ko' pravi hadzo na Big Mac Meal, a ne mogu trebe skontati u kom si auto dosao
- karanana
#211 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
mali milion mcd-ova koji su otvoreni u uzim centrima gradova, a tamo se obicno prvo i otvore, nemaju drive through.
- Averus
#212 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma dobićemo McDonald's 2012.
Zar niste u Kur'anu pročitali da je to jedan od predznaka kijameta
Zar niste u Kur'anu pročitali da je to jedan od predznaka kijameta
- seln
#213 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ok, jos jednom:karanana wrote:mali milion mcd-ova koji su otvoreni u uzim centrima gradova, a tamo se obicno prvo i otvore, nemaju drive through.
Mali milion gradova je sa samo jednim MD, a svi imaju drive in (osim ako to nije nemoguce, npr. zbog polozaja)
- karanana
#214 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
ma nije direktno tebi isao moj post ali i ti kontroverzno pises. ako grad ima jedan mcd, a on je obicno u strogom centru, onda su vece sanse da nece imati drive through nego da ce ga imati. ja sam bio u prvom mcdonaldsu u beogradu i u prvom mcdonaldsu u budimpesti. oni su smjesteni na onome sto bi se moglo nazvati "ferhadija" tih gradova i nemaju drive through
a i dupla negacija "nije nemoguce" me malo zbunila.
- Ridjobrki
#215 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Po meni McD ima samo jednu super stvar: znaš kakvo će ti smeće servirati bilo gdje da se nalaziš na svijetu. Ja u McD odem kad sam negdje prvi put pa ne znam se još dobro snaći, neću da rizikujem sa hranom, nemam vremena za istraživanje, nemam nekog da mi nešto provjereno preporuči... Tako da u sarajevski nikad neću ući kraj onakvih poguzluka u krugu 500m od Napretka. Radi li još Dženita na čaršiji? Kakav McDonalds a onakve klepe s kajmakom kod Dženite...
-
samo malo
#216 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Uvijek se nasmijem na ovim anti/pro McD temama.
Ono, McD je hram lose hrane, a cevapi i burek su vrh
pa se uvijek pitam sta je to sprijecilo cevape i burek da pokore svijet, a ne tamo neki nizerazredni McD.
Ono, McD je hram lose hrane, a cevapi i burek su vrh
-
♥ Julianna ♥
#217 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Čuvaju se recepti ko sultanov harem.
a je li Boga ti Ridjobrki, gdje su te Dženitine klepe?
a je li Boga ti Ridjobrki, gdje su te Dženitine klepe?
- Ridjobrki
#218 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
@julianna: negdje u onim zavlačcima nalijevo i malo uzbrdo kad ideš od Ferhadije ka sebilju. Loše objašnjavam, a ne znam da li još i radi, nisam baš odavno bio. Daj nek neko od Sarajlija bolje objasni da ne slažem.
- Korisnicko ime
#219 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
isto tako...ako imam samo sat-dva za jesti u gradu u kojem sam prvi put, trazim McDonald's i tu jedem...osim ako uz put ne naidjem na doner kebab...Ridjobrki wrote:Po meni McD ima samo jednu super stvar: znaš kakvo će ti smeće servirati bilo gdje da se nalaziš na svijetu. Ja u McD odem kad sam negdje prvi put pa ne znam se još dobro snaći, neću da rizikujem sa hranom, nemam vremena za istraživanje, nemam nekog da mi nešto provjereno preporuči...
- seln
#220 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Carobna riec: marketing.samo malo wrote:Uvijek se nasmijem na ovim anti/pro McD temama.
Ono, McD je hram lose hrane, a cevapi i burek su vrhpa se uvijek pitam sta je to sprijecilo cevape i burek da pokore svijet, a ne tamo neki nizerazredni McD.
Niko nije rekao da od bureka i cevapa nova dzigerica raste, ali konzumirani u razumnim kolicinama su sasvim ok. MD nije ok bez obzira na kolicinu i negacija je bilo kakvog ukusa. I ja ga pojedem jednom-dvaput mjesecno, ali to je uvijek ono "ma valjda bece biti tako lose kao prosli put".
- seln
#221 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ridjobrki wrote:Po meni McD ima samo jednu super stvar: znaš kakvo će ti smeće servirati bilo gdje da se nalaziš na svijetu. Ja u McD odem kad sam negdje prvi put pa ne znam se još dobro snaći, neću da rizikujem sa hranom, nemam vremena za istraživanje, nemam nekog da mi nešto provjereno preporuči...
Nema sta sta ni dodati ni oduzeti.
- seln
#222 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ok, nije nemoguce da te je zbunilokaranana wrote:ma nije direktno tebi isao moj post ali i ti kontroverzno pises. ako grad ima jedan mcd, a on je obicno u strogom centru, onda su vece sanse da nece imati drive through nego da ce ga imati. ja sam bio u prvom mcdonaldsu u beogradu i u prvom mcdonaldsu u budimpesti. oni su smjesteni na onome sto bi se moglo nazvati "ferhadija" tih gradova i nemaju drive through
U pjesackim zonama nema vozila, dakle nema ni drive in. Tamo gdje je moguc, tamo ga ima.
- Ridjobrki
#223 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ovo selnovo objašnjenje me podsjeti na onaj vic kad Mujo kupi krompir a naiđe Suljo:
-Jesul' krupni, Mujooo?
-Pa šta ja znam, ovi krupni jesu, ovi sitni baš i nisu...
Zna li neko objasniti gdje je Dženita i radi li još? A i ja svugdje tražim prvo doner. Ima li ko iz Beča da mi pošalje jedan pileći dobro začinjen iz neke od onih radnji duž Ringa? Platiću pošteno!
Šteta što se u Bosni haman da i nema gdje pojesti dobar doner... (honourable mention za Tuzlu, onaj u Bankerovoj je bio dobar a ni Saranda nije za odbaciti)
-Jesul' krupni, Mujooo?
-Pa šta ja znam, ovi krupni jesu, ovi sitni baš i nisu...
Zna li neko objasniti gdje je Dženita i radi li još? A i ja svugdje tražim prvo doner. Ima li ko iz Beča da mi pošalje jedan pileći dobro začinjen iz neke od onih radnji duž Ringa? Platiću pošteno!
-
♥ Julianna ♥
#224 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma jesi li ti to ovdje jeo?
Ja znam za klepe u dvorištu gdje je obučar Edo, a za Dženitu ne znam. 
-
samo malo
#225 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Cuj marketing
pa sto cevapi i burek nemaju marketing, ustvari, njima to i ne treba, bolji su pet puta, pa neka Mrkva otvori cevapdzinicu u Parizu, sigurno ce ubiti McD kvalitetom
Stvar je izbora, kome se jedu burek i cevapi bujrum, meni svejedno... ali hocu i ja McD milksejk tu i tamo da popijem, bez da placam kartu do Zagreba za to zadovoljstvo... a isto tako mislim da je glupo da o McD u Sarajevu raspravljaju ljudi koji i ne zive u Sarajevu.
Stvar je izbora, kome se jedu burek i cevapi bujrum, meni svejedno... ali hocu i ja McD milksejk tu i tamo da popijem, bez da placam kartu do Zagreba za to zadovoljstvo... a isto tako mislim da je glupo da o McD u Sarajevu raspravljaju ljudi koji i ne zive u Sarajevu.