VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
AmADin_gospo

#201 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

Cafe Camargue wrote: to je već kompleks
poznajem ljude koji voze golfa već 20 i kusur godina. a zaista ne znam nikoga ko vozi pežoa, mazdu, fijata, renola toliko dugo. pa ni upola toliko
hmmm

šta to treba da znači? da svi trebamo da zaustavimo vrijeme i vozimo se u krntijama starim 20 godina? da je dvojka valjala, još bi se do danas proizvodila... a evo je 6ta generacija izašla

BTW, ja mislim da je konj bolji od golfa 2, jer ljudi jašu konje preko 5000 godina
Image

realnu cijenu golfa 2 možete vidjeti na www.mobile.de a to što je kod nas precjenjena, nije stvar u vrijednosti nego precjenjenosti.
bach

#202 Re: VW Golf all about

Post by bach »

Gile Šampion wrote:Odoh odmah sutra na autopijaci da kupim...ubjedio si me :lol: :lol:

Nemoj ići bezveze, tamo nećeš naći ni Avensis, ni yaris, ni auris ni RAW4. Vlasnici nemaju razloga da ih prodaju jer su pouzdani i služe svrsi da vozača Toyote društvo odvuče od tačke A do tačke B. Ako na pijaci ne nadjes nista sto nosi znak Toyota, naci ces stotine kockastih kutija sa znakom Golf 2 i njihove vlasnike koje će te ubjeđivati da je jedini razlog zašto bi bas taj auto trebao kupiti zato sto je GOLF - GOLF.

- Dobar majke mi, ja ga uzeo od šure, a njegov ga amidzic voz'o, pa njegov mali od tog amidzica ima od cure brata, eh eh tog njenog brata jaranov daidza ga uvezao iz Njemacke. Curi mali ulje, sta fali i nesto lupka u motoru, ma nista to ba. Jeste malo vuče u stranu, imo ovaj mali nezgodu preticao kolonu, znas, nista to ba. Dobar, ostavio bih ga sebi, ali se bojim da ga ko ne ukrade, znas kakva mu je brava slaba.

Samo se vi samozadovoljavajte na ovo:
Image
olensoner

#203 Re: VW Golf all about

Post by olensoner »

Jes' dobar 'arane kume :D
Image
Gost1515

#204 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Ooo djes' bach ima li retrovizora kakvih :D Znaš li da toyota naplaćuje ručicu mjenjača?

iz cjenika dodatne opreme aurisa (ima dosta bisera):
http://www.toyotaadria.com/ba/pdf/cjeni ... /auris.pdf

01 Ručica mjenjača 312,00 KM 160,00 €

(vjerovatno ne naplaćuje običnu, valjda je neka specijalna u pitanju mada ne piše, ali samo koristim tvoju logiku :lol: )

kažeš ne prodaju se?

http://www.auto-pijaca.ba/#index.php?sel=auto&model=42
Gost1515

#205 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

:D ćunera ima svugdje ... da ne prljam temu, samo jedan japanac:

Image
Gorštak

#206 Re: VW Golf all about

Post by Gorštak »

Fali mi @blobi i njegove najave i prognoze, rasprava gubi onu nadrealnu dimenziju :D
herbert mekfjuger

#207 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

Gile Šampion wrote:Smiješno...ali baš smiješno... :lol: :lol:

Dođu likovi i sad mene i ostale vlasnike VW vozila, žele da ubjede kako sam ja umjesto svog Golfa 5,trebao kupiti tamo neku Alfu,Renola,Fiata,Pežoa,Kiu ili Trabanta jer im se VW ne sviđa? :-)

A ja veoma dobro znam da mom autu nijedno ostalo od pobrojanih ne može ni prismrditi po kvalitetu izrade,držanju cijene,gušta u vožnji,jednostavnosti održavanja i ne znam čega još...prema tome VW :D :thumbup:
eto što znaš :D
znam i ja :D golfove kupuju kokuzi koji da im je auto, a da ga opet mogu prodat, da mogu kupit dio za 10 KM, da mogu nasut goriva za 10 KM... gušt u vožnji i golf? Gdje to? :lol:
Blobi

#208 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Gorštak wrote:Fali mi @blobi i njegove najave i prognoze, rasprava gubi onu nadrealnu dimenziju :D
:mrgreen: :mrgreen:

@respo: Ti se uhvatio tog retrovizora k'o pjan plota. Mislio sam da smo apsolvirali zasto je "doplatio" taj retrovizor na :roll: nekoj od prethodnih tema. Dakle, za ostalu publiku - VW je do 2003. godine prodavao vozila sa asimetricnim retrovizorima, tj. desni je bio nesto uzi od lijevog. Na zahtjev si mogao traziti simetricni desni retrovizor, sto se dodatno placalo.

@pluvaci VW-a: (Profesore :D) Necu reci da vam je prica glupa, znate, ali odvadite malo :roll:. Kazete da VW voze seljaci, drvosjece, krkani, a Renole i kojekakve Pezoe gospoda? Eh pa, koliko se ja razumijem u gospodu i profinjenost, mogu reci da nije nimalo karakteristicno za nekoga ko se smatra profinjenim gospodinom da druge naziva glupanima, seljacima, krkanima, itd.

@Better Man: Dizajn je nesto individualno i cisto je pitanje ukusa. Na dizajn se moze primjeniti ona definicija informacije (Informacija predstavlja preslikavanje stanja jednog subjekta, na stanje drugog subjekta, pri cemu to preslikavanje ne mora nuzno biti istovjetno kod svih subjekata). Vise ti se svidja izgled Pezoa 307, Reno Megana, Aurisa, postujem brate! Ali tvrditi da je Pezo kvalitetnije napravljen, pouzdaniji, ima kvalitetniji interijer je stvarno ono :D. Pogledaj samo mjenjac u bilo kojem od francuza (iskljucujuci citroen, to je visa liga nego Reno i Pezo), isti takav je i u Tamicu :D... A ti tvrdis da je Clio udobniji, prostraniji od Golfa. Kako nesto manje moze u teoriji biti prostranije od neceg veceg, Boga ti mi reci? Ah, francuzi proizvode auta pod nekim drugim zakonima fizike i ciste logike nego njemci, to je zato sigurno :D. To je tako neozbiljno od tebe, stvartno. I jos mi samo ovo reci, bi li ti mene smatrao neozbiljnim kad bih rekao da je moj Passat bolji od Mercedesa e klase, samo zato jer ja imam Passata i branim ga :D?

I nisam primjetio da ljudi sa ovog foruma koji vole i voze razlicite wagene govore kako su ljudi koji kupuju Pezoe, Renole, itd. glupi :). Zapitajte se malo :).

Mi smo prisiljeni da ovo trpimo!!! :D
Karabaja

#209 Re: VW Golf all about

Post by Karabaja »

Za bacha, Better Man-a, respu i njima slične:

Recite mi ko ovo može prevazići?
Blobi

#210 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Karabaja wrote:Za bacha, Better Man-a, respu i njima slične:

Sto bi starji ljudi rekli: "Svabo je to!" :D :D :D...
Karabaja

#211 Re: VW Golf all about

Post by Karabaja »

najjača scena je na 4:55 :D freakin sci-fi :D
citroen

#212 Re: VW Golf all about

Post by citroen »

Evo ko moze :D :D :D :D

Mene samo zanima ko proizvodi ove robote u fabrikama VW,mercedesa,BMW,peugeota i ostalih :sax: :sax: :sax: :sax:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#213 Re: VW Golf all about

Post by 1946 »

citroen wrote:Mene samo zanima ko proizvodi ove robote u fabrikama VW,mercedesa,BMW,peugeota i ostalih :sax: :sax: :sax: :sax:
Siemens? :D
ZizuMikan

#214 Re: VW Golf all about

Post by ZizuMikan »

Imam ja Golfa 2 1.6 d 86 god. Znaci extra je ocuvan, a vozen je po svemu.
Ubacicu neke slike samo kad slikam.. :, pa da mi kazete sta mislite.. :D
johntra

#215 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Dođu likovi i sad mene i ostale vlasnike VW vozila, žele da ubjede kako sam ja umjesto svog Golfa 5,trebao kupiti tamo neku Alfu,Renola,Fiata,Pežoa,Kiu ili Trabanta jer im se VW ne sviđa? :-)

A ja veoma dobro znam da mom autu nijedno ostalo od pobrojanih ne može ni prismrditi po kvalitetu izrade,držanju cijene,gušta u vožnji,jednostavnosti održavanja i ne znam čega još...prema tome VW :D :thumbup:
zar ti ono ne voziš Audija A4, A6, A8 i još neka auta... :?: :D
johntra

#216 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Blobi wrote:Pogledaj samo mjenjac u bilo kojem od francuza (iskljucujuci citroen, to je visa liga nego Reno i Pezo), isti takav je i u Tamicu :D...
meni je lično viša ručica mjenjača i lakša za vožnju, takva je stvar i kod FIAT-a...nikad nisam volio kratke ručice kod VW-a, uvijek se moraš nageti prema naprijed da promijeniš brzinu...na kraju krajeva, kod većine čistokrvnih sportskih automobila ručica mjenjača je visoka...
palamuda

#217 Re: VW Golf all about

Post by palamuda »

Ama ljudi okanite se teme ako nemte nešto korisno napisati, čovjek je iz najbolje namjere otvorio temu, a Vi nasrnuli, ja mu rekoh bit će razapinjanja. Ko Vam brani da vozite auta koja sama ubrzavaju, ko vam brani da vozite auta iz propalih fabrika, ko vam brani da vam auto izgleda ko prevozno sredstvo metroseksualca. Ostavite se Golfa. Eto super ste auto kupili sve je ok, sva su haman bolja od Golfa, al vam je on i dalje kopleks, sad stvarno il sebi otvorite temu ili ugasite kompjuter.
johntra

#218 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

ja kad vidim Golfa sav se pretvorim u kompleks... :lol:
ne daj se Golfe, ne daj se... :D
respo

#219 Re: VW Golf all about

Post by respo »

ti stvarno nepismen
evo iz ovoga se vidi da se s pola vas ne moze fino pricati jer vi mislite da ste najbolji i ne uvazavate tudja iskustva
opet kazem eto vozajte se uzivajte
respo

#220 Re: VW Golf all about

Post by respo »

Gost1515 wrote:
respo wrote:kako je onda lik doplatio retrovizor
cisto sumnjam da bi lagao i pljuvao po auto na sitnicama koje vozi

kakve veze ima sto je dobacio do formule
i to dvije utrke koje nije zavrsio

vrhunski fudbaler ne znaci i vrhunski trener
ne uzima se utisak od jednog covjeka nego od mnogo vise
svaki dozivljaj i sve u vezi auta bilo kojeg je individualno
tako da jedan tv prezenter pa bilo da je i sumaher ne moze se uzeti kao relevantan primjer kakvo je auto
mozemo uzeti ja i ti isto identicno auto i vidjet ces da cemo imati bar u jednoj stavci razliku

al ajd idi gledaj petu oni ce ti sve reci
bez obzira sto se prilozi mogu i platiti
Ja vjerujem onda da ste ti tvoj jarani barem šampioni u F1 i prezentirate na BCC-u jer eto ispade - bolje znate. (neću se osvrtati na ostatak njegove bogate karijere koji si zanemario)

Kažeš: "ne uzima se utisak jednog nego mnogo više ljudi" - pa super, što se onda prepiremo uopšte kad je golf najprodavaniji? to je "mnogo više ljudi" - sam sebi kontriraš. :-)
ko je rekao da sam ja ili bilo ko ovdje sampion u formuli
svi ovdje govorimo iz svog iskustva bar ja mogu za sebe licno reci
ne mogu pricati o sta ja znam audi R8 kad ga nisam vozio ili nekom petom ali o golfu mogu jer sam imao priliku voziti i govorim svoja iskustva ako ti se ne svidjaju ili ih ne zelis prihvatiti onda nemoj ni citati i dovidjenja
respo

#221 Re: VW Golf all about

Post by respo »

Blobi wrote:
Gorštak wrote:Fali mi @blobi i njegove najave i prognoze, rasprava gubi onu nadrealnu dimenziju :D
:mrgreen: :mrgreen:

@respo: Ti se uhvatio tog retrovizora k'o pjan plota. Mislio sam da smo apsolvirali zasto je "doplatio" taj retrovizor na :roll: nekoj od prethodnih tema. Dakle, za ostalu publiku - VW je do 2003. godine prodavao vozila sa asimetricnim retrovizorima, tj. desni je bio nesto uzi od lijevog. Na zahtjev si mogao traziti simetricni desni retrovizor, sto se dodatno placalo.

Pogledaj samo mjenjac u bilo kojem od francuza (iskljucujuci citroen, to je visa liga nego Reno i Pezo), isti takav je i u Tamicu :D...
nevazno kako su naplacivali retrovizor naplacivali su ga i to je cinjenica dok ostali nisu imali asimetricne simetricne pa da biras i doplacujes

koliko znas o automobilima dovoljno govori ovo oko mjenjaca
cuj iskljucujuci citroen
pa citroen je jadan ne bio u vlasnistvu pezoa
raspitaj se malo sve ce ti biti jasno
da si rekao iskljucujuci pezo jer je kao marka iznad pa cuva za sebe pa ajde al ovako smijesno

al sto se tice kvaliteta tu se slazem mjenjaci u pezoa su boljka i ne valjaju da ne kazem ku*cu
respo

#222 Re: VW Golf all about

Post by respo »

jeli itko rekao nesto protiv fabrike?

a i doduse ljudi odlucili da naprave transparentnu fabriku cisto da zarade i na turama ovih sto zele gledati
to vjerujem moze svako al vjerovatno ne vide smisao

bas me zanima jeli ovako u svakoj vw fabrici
Gorštak

#223 Re: VW Golf all about

Post by Gorštak »

Što reče @palamuda, hajmo malo ontopic:

Đe vozite G na opravku?
Ko je po vašem mišljenju najbolji, najbrži i najpovoljniji majstor za G u Sa?

EDIT: Koji je majstor za svjetlosnu godinu ispred konkurencije (samo za blobija i društvo iz ćoška) :D
Gile Šampion

#224 Re: VW Golf all about

Post by Gile Šampion »

@johntra

Vozim što? Naručen A5 hvala Bogu,ali ima se-može se....ponosim se što takodje vozim i Golfa 5...Hoš još da ti nabrajam šta vozim? 8-) :lol: :lol:

Hvala Bogu isto tako što ne vozim Alfu niti Fiata :run:
Gile Šampion

#225 Re: VW Golf all about

Post by Gile Šampion »

respo wrote:

ti stvarno nepismen
evo iz ovoga se vidi da se s pola vas ne moze fino pricati jer vi mislite da ste najbolji i ne uvazavate tudja iskustva
opet kazem eto vozajte se uzivajte

Evo ovo boldirano je tvoja rečenica...Toliko o tvojoj pismenosti.Ovu drugu tvoju rečenicu neću ni citirati,jer joj se ne zna ni gdje počinje niti gdje završava,sve mala slova,zareza nema...tačka pobjegla :lol: :lol:

Otpušten si :dance:
Locked