The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Alive
#201 Re: The Walking Dead - serija
Uhh dobra ova zadnja epizoda barem sto se SAMOG KRAJA tice! Ne bih mogao nikad predpostaviti, dobro su me iznenadili... 
-
zamzija
#202 Re: The Walking Dead - serija
Alive wrote:Uhh dobra ova zadnja epizoda barem sto se SAMOG KRAJA tice! Ne bih mogao nikad predpostaviti, dobro su me iznenadili...
It's Alive
-
Alive
#203 Re: The Walking Dead - serija
Hehehezamzija wrote:Alive wrote:Uhh dobra ova zadnja epizoda barem sto se SAMOG KRAJA tice! Ne bih mogao nikad predpostaviti, dobro su me iznenadili...jao Alive super ti je nick
![]()
It's Alive![]()
![]()
Inace ovo sam ja, dok sam bio mladji

BACK TO TOPIC!!!
-
jastuk1
#204 Re: The Walking Dead - serija
jasko_ba wrote:ma serija qrcu ne valja..o cemu ovaj gore pametuje hd i obicni snimak![]()
boze sacuvaj sta neces sve procitati
Bože sačuvaj kako neki komentarišu isprazno i traće drugima vrijeme svojom praznoćom.
- jasko_ba
#205 Re: The Walking Dead - serija
jastuk1 wrote:jasko_ba wrote:ma serija qrcu ne valja..o cemu ovaj gore pametuje hd i obicni snimak![]()
boze sacuvaj sta neces sve procitati
Bože sačuvaj kako neki komentarišu isprazno i traće drugima vrijeme svojom praznoćom.
- Baltazar_khan
#206 Re: The Walking Dead - serija
ova zadnja epizoda je beton. valjda ove februarske budu bolje, kvalitetnije.
- jasko_ba
#207 Re: The Walking Dead - serija
ma svako bi volio, al sumnjam, ovo zasad je prelose biloBaltazar_khan wrote:ova zadnja epizoda je beton. valjda ove februarske budu bolje, kvalitetnije.
- neo7
#208 Re: The Walking Dead - serija
jbemu seriju i radnji :S KAKO!? Citavih 5 jbenih epizoda traze onu curicu i na kraju se ona pojavi u onoj supi, nit je ko spomenuo da se pored njihovih poznanika nalazi neko nepoznat u supi, niti je onaj vlasnik farme rekao "Hej mi smo "ufatili" neku curicu, de pogledajte". Pa pu jbem ti debilnu radnju....
-
SOMA
#209 Re: The Walking Dead - serija
ja sam presretna sto sam ipak odlucila da pogledam ovu epizodu. zadnje minute su totalno kompenzirale sranje od proslih epizodaBaltazar_khan wrote:ova zadnja epizoda je beton. valjda ove februarske budu bolje, kvalitetnije.
-
Alive
#210 Re: The Walking Dead - serija
Pa valjda ce i to morati objasniti nekako u narednoj epizodi... Predpostavljam neko glupo objasnjenjeneo7 wrote:jbemu seriju i radnji :S KAKO!? Citavih 5 jbenih epizoda traze onu curicu i na kraju se ona pojavi u onoj supi, nit je ko spomenuo da se pored njihovih poznanika nalazi neko nepoznat u supi, niti je onaj vlasnik farme rekao "Hej mi smo "ufatili" neku curicu, de pogledajte". Pa pu jbem ti debilnu radnju....
- travar
#211 Re: The Walking Dead - serija
Koji crnjak 
-
zamzija
#212 Re: The Walking Dead - serija
Jel ovo zadnja epizoda pred pauzu ?
Pametni Ameri, jesu je napucali, prvo pet epizoda palamude i sad ova pred pauzu šokira , valja rejting održat da ljudi požele nastavit gledat u februaru
Pametni Ameri, jesu je napucali, prvo pet epizoda palamude i sad ova pred pauzu šokira , valja rejting održat da ljudi požele nastavit gledat u februaru
-
add
#213 Re: The Walking Dead - serija
konacno nesto, prejak je kraj, neocekivano.
- mokra_carapa
#214 Re: The Walking Dead - serija
kraj je odličan, ali teško opravdava prethodne epizode druge sezone koje su naprosto ispod očekivanog.. jbt ko sapunica nekakva nigdje krvi/zombija ko u prvoj sezoni... 
- dale cooper
#215 Re: The Walking Dead - serija
Solidna epizoda i odličan kraj. Uspjeli su nešto što je moglo biti i očekivano izvesti na iznenađujući
i šokantan način. Shane je totalno prolupao i konačno se iskristalisao kao pravi antagonista serije,
što mu sasvim dobro stoji. Rick je uprkos neodlučnošću koju je iskazao ove sezone, pokazao još
jednom da ima petlje uraditi tešku stvar kada je to neophodno, što je jedna od odlika pravog vođe.
Ovo je drugi put da je pucao u dijete, i bilo ono zombi ili ne, to je vjerovatno jedna od najtežih
stvari za uraditi. I ponovo je (kao i slučaju one prepolovljene zombi žene sa početka prve sezone)
to uradio iz čiste samilosti, za razliku od Shanea koji se samo brine za svoju guzicu, vođen
isključivo sebičnošću i bjesom (što ga i čini sjajnim negativcem u zadnje vrijeme)
Nastavak sezone bio mogao biti interesantan, stvari na maloj, "idiličnoj" farmi su se promjenile
i ništa više ne može biti kao prije. Očekujem da će biti mnogo dinamičnije.
i šokantan način. Shane je totalno prolupao i konačno se iskristalisao kao pravi antagonista serije,
što mu sasvim dobro stoji. Rick je uprkos neodlučnošću koju je iskazao ove sezone, pokazao još
jednom da ima petlje uraditi tešku stvar kada je to neophodno, što je jedna od odlika pravog vođe.
Ovo je drugi put da je pucao u dijete, i bilo ono zombi ili ne, to je vjerovatno jedna od najtežih
stvari za uraditi. I ponovo je (kao i slučaju one prepolovljene zombi žene sa početka prve sezone)
to uradio iz čiste samilosti, za razliku od Shanea koji se samo brine za svoju guzicu, vođen
isključivo sebičnošću i bjesom (što ga i čini sjajnim negativcem u zadnje vrijeme)
Nastavak sezone bio mogao biti interesantan, stvari na maloj, "idiličnoj" farmi su se promjenile
i ništa više ne može biti kao prije. Očekujem da će biti mnogo dinamičnije.
-
Alive
#216 Re: The Walking Dead - serija
@ dale cooper: Covjece ti bi trebao profesionalno da se bavis pisanjem recenzija 
-
nino90
#217 Re: The Walking Dead - serija
nervira me onaj mali
nesto on glumi nesto prica
dijete nema 10 godina a glumi mangupa
nesto on glumi nesto prica
dijete nema 10 godina a glumi mangupa
-
SOMA
#218 Re: The Walking Dead - serija
ih da vidis kolikog mangupa sam ja glumila u ratu
je*i ga, dijete naglo odraslo....
je*i ga, dijete naglo odraslo....
- dale cooper
#219 Re: The Walking Dead - serija
@ Alive Hvala!
@ reni-90 Slažem se za ovog malog. Meni je on malo creepy, čini mi se kao da je poprilično ostario
od prošle sezone, na momente mi se čini da mu lice poprima crte odrasloga čovjeka, i to je ono
što mi ga čini pomalo jezivim.
@ reni-90 Slažem se za ovog malog. Meni je on malo creepy, čini mi se kao da je poprilično ostario
od prošle sezone, na momente mi se čini da mu lice poprima crte odrasloga čovjeka, i to je ono
što mi ga čini pomalo jezivim.
-
zamzija
#220 Re: The Walking Dead - serija
pa to je dijete, normalno je da raste
tako je Walt iz Lost-a narast'o toliko da su ga morali uklonit iz serije, počeo i da mutira
Obično u serijama angažuju djecu glumce - nekoliko godina starije od godina koje trebaju da glume, najteže je sa djecom raditi, sa starijima se lakše radi, lakše se objasni itd itd
Sjetite se svih onih tinejdžerskih serija u kojoj glume glumci od 23 pa nadalje , tinejdžere od 16, 17
tako je Walt iz Lost-a narast'o toliko da su ga morali uklonit iz serije, počeo i da mutira
Obično u serijama angažuju djecu glumce - nekoliko godina starije od godina koje trebaju da glume, najteže je sa djecom raditi, sa starijima se lakše radi, lakše se objasni itd itd
Sjetite se svih onih tinejdžerskih serija u kojoj glume glumci od 23 pa nadalje , tinejdžere od 16, 17
- dale cooper
#221 Re: The Walking Dead - serija
Ma nije meni ni toliko problem što je narastao, nego što mi izgleda kao da je izašao izzamzija wrote:pa to je dijete, normalno je da raste![]()
![]()
tako je Walt iz Lost-a narast'o toliko da su ga morali uklonit iz serije, počeo i da mutira![]()
Obično u serijama angažuju djecu glumce - nekoliko godina starije od godina koje trebaju da glume, najteže je sa djecom raditi, sa starijima se lakše radi, lakše se objasni itd itd![]()
filma Predskazanje.
- hAruNN990
#222 Re: The Walking Dead - serija
TI sumpor poljubim ... valja sad cekat februar............
sokiraju nas pa da onda iscekivamo 2 mjeseca...........
ajme meni.... a ko spomenu onog djecaka od forumasa svaka mu dala....
i meni ide na zivce ....trebaloo ga je u supu onu stavit sa ostalom rodbinom farmera

sokiraju nas pa da onda iscekivamo 2 mjeseca...........
ajme meni.... a ko spomenu onog djecaka od forumasa svaka mu dala....
i meni ide na zivce ....trebaloo ga je u supu onu stavit sa ostalom rodbinom farmera
-
nino90
#223 Re: The Walking Dead - serija
ona mala je bila u supi, sad ce ovi biti ljuti kako im nisu rekli da je tu oni trazili ovo ono, popucace se ubice onog starog:P
- darius_maximus
#224 Re: The Walking Dead - serija
PUNO SPOILERA!!!!neo7 wrote:jbemu seriju i radnji :S KAKO!? Citavih 5 jbenih epizoda traze onu curicu i na kraju se ona pojavi u onoj supi, nit je ko spomenuo da se pored njihovih poznanika nalazi neko nepoznat u supi, niti je onaj vlasnik farme rekao "Hej mi smo "ufatili" neku curicu, de pogledajte". Pa pu jbem ti debilnu radnju....
Nije da nesto nekog pravdam, ali mislim da su taj dio cak poprilicno dobro popunili...
Kada Rick i Hershell krenu po ona dva zombija na rijeci, Hershell mu govori da je hvatanje walkera bilo Otisovo zaduzenje, a kako je on poginuo poprilicno rano, ispast ce da je Shane kriv sto se nije ranije saznalo da je ona mala u supi, nego da su se bezveze rizikovali zivoti...
Vrlo je moguce da ju je Otis, recimo, doveo isti dan kada je otisao u lov i kada je ustrijelio malca, pa da je u soku kasnije to zaboravio spomenuti, ili nije smio jos reci i da zna da je curica koju traze walker, ako je znao prije nego sto je krenuo po lijekove za malog da oni traze curicu, jer je moguce i da to Rick nije spomenuo od soka (morao bih se vratiti na tu epizodu, jel' bjese druga ili treca?)...
Tako da su tu poprilicno lijepo zaobisli daljnje nelogicnosti. Shane ce ispasti masovni ubica i mislim da ce uskoro doci do teskog okrsaja s Rickom oko djeteta.
Meni su ove prve epizode druge sezone iskreno bilo bolje nego sto ljudi pricaju. Saznavalo se dosta o karakterima kroz razgovore i interakciju i lakse je suosjecati s njima nego da samo letaju okolo bjezeci od zombija... Jedini lik koji je zapostavljen je onaj crnac i on bi mogao biti prvi na listi za odstrijel, kroz neko herojsko djelo, neko zrtvovanje, ali bumo vidjeli...
U svakom slucaju, meni se sve uklopilo puno bolje nego sto sam se nadao, postavljen je temelj za haos u nastavku jer su uklonjene haman sve prepreke (trudnoce, walkeri u supi, sto je Ricka varala zena, Shanova dvolicnost) i sad su sve karte na stolu. Sad samo valja cekati februar...
- vee-jay
#225 Re: The Walking Dead - serija
Spoiler:
ko je citao comic zna sta ce se u nastavku manje vise desiti - bit ce mrtvih
ko je citao comic zna sta ce se u nastavku manje vise desiti - bit ce mrtvih