Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
arte.fakt

#201 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by arte.fakt »

amoureux24 wrote:Gay je ok. U doba Muhammeda je postojao ashab Ebu Hurejre kojem je Poslanik rekao da se strpi jer je bio to sto je bio. On nije imao nikakvu sklonost spram zena. U Kuranu postoje ajeti koji govore da ce u dzennetu oko vjernika kruziti prelijepi mladici. Ali Kuran govori o njima sa takvim zanosom da je zasigurno da su oni nagrada onim koji vole tu vrstu ljubavi.
Osudjuje se preljuba, blud i razbojnistvo u svetoj knjizi ali se ne osudjuje biti gay. Poslanik nije znao dobro ni objasniti ono sto je shubheli ili shubehat jer nije poznavao genetiku. Sjetite se njegovog odgovora o oprasivanju palmi kad je rekao "radite kao sto ste naucili do sada" nakon zabrane oprasivanja palmi jer mu se to ucinilo sramno. Danas genetika ima odgovor na sve stvari, kao npr da su kancer ili kardio bolesti nasljedne u genima.
Neka je ulema uzela sebi za pravo da tumaci islam vise nego je Muhammed sebi uzeo za pravo. U postojanju gay ljudi postoji jedan hikmet a to je da se reducira broj ljudi, selektira i napreduje. Gay ljudi su jako kreativni, dobri naucnici i umjetnici. Da je svako heteroseksualan onda a ovoj zemlji ne bi bio pedalj tla da se hoda koliko bi nas bilo. Osim toga hikmet je da se ljudi vole i prihvate razlicitosti.
do sada sam cuo a i procitao mnogo gluposti ali ovo napisano je vrh nema dalje :)

Kuran opisuje Lűtov (Lotov) narod sljedecim rijecima: “I Lűta, kad rece narodu svome: “Zasto cinite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije cinio? Vi sa strascu prilazite muskarcima, umjesto zenama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”” Jedini odgovor Lutovog naroda je bio, “Istjerajte ih iz grada vaseg, oni su ljudi - cistunci!” U Kuranu dalje stoji: “I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim zene njegove: ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kisu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skoncali” (7:80-84).
MUNAFIK

#202 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

amoureux24 wrote:Gay je ok. U doba Muhammeda je postojao ashab Ebu Hurejre kojem je Poslanik rekao da se strpi jer je bio to sto je bio. On nije imao nikakvu sklonost spram zena. U Kuranu postoje ajeti koji govore da ce u dzennetu oko vjernika kruziti prelijepi mladici. Ali Kuran govori o njima sa takvim zanosom da je zasigurno da su oni nagrada onim koji vole tu vrstu ljubavi.
Osudjuje se preljuba, blud i razbojnistvo u svetoj knjizi ali se ne osudjuje biti gay. Poslanik nije znao dobro ni objasniti ono sto je shubheli ili shubehat jer nije poznavao genetiku. Sjetite se njegovog odgovora o oprasivanju palmi kad je rekao "radite kao sto ste naucili do sada" nakon zabrane oprasivanja palmi jer mu se to ucinilo sramno. Danas genetika ima odgovor na sve stvari, kao npr da su kancer ili kardio bolesti nasljedne u genima.
Neka je ulema uzela sebi za pravo da tumaci islam vise nego je Muhammed sebi uzeo za pravo. U postojanju gay ljudi postoji jedan hikmet a to je da se reducira broj ljudi, selektira i napreduje. Gay ljudi su jako kreativni, dobri naucnici i umjetnici. Da je svako heteroseksualan onda a ovoj zemlji ne bi bio pedalj tla da se hoda koliko bi nas bilo. Osim toga hikmet je da se ljudi vole i prihvate razlicitosti.
reci da se salis :-) :-) :-)

Ovo definitivno ide za post godine... hahahaha sta neke ljude puca to je cudo jedno :D :-) :-) :-) :-)
MUNAFIK

#203 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:Ja nebi povjerovao kad bi imali i te takozvane dokaze. Kao i mnoge stvari moze i to da bude samo manipulacija i lafina kako bi se gays prihvatili u drustvu...zapadnjacka demokratija.............
aha,a homoseksulanost je stara koliko i cojevcanstvo,znaci ,nije fazon zapada
i mnogi RAZVRATI, pa i prostitucija i ubistvo i kradja sve je to staro koliko i covjecanstvo...
Great Cornholio

#204 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Great Cornholio »

iceman2010 wrote:
Ja nigdje ne vidim ajet.
Citiran je samo jedan dio., al fino se vidi sljedeće Ehh pa u jednom ajetu Kaze da je stvorio one koji "nisu uredu", psihicki, i fizicki zbog toga da bi Mu se zahvaljivali sto je vas stvorio normalne...[/quote]

Ja i dalje ne vidim taj ajet.[/quote]
Postoji negdje u Kur'anu, ako je vjerovati ovome ko ga je citirao. Da li ti tvrdiš da ne postoji :?
ljubav_aha

#205 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

MUNAFIK wrote:
ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:Ja nebi povjerovao kad bi imali i te takozvane dokaze. Kao i mnoge stvari moze i to da bude samo manipulacija i lafina kako bi se gays prihvatili u drustvu...zapadnjacka demokratija.............
aha,a homoseksulanost je stara koliko i cojevcanstvo,znaci ,nije fazon zapada
i mnogi RAZVRATI, pa i prostitucija i ubistvo i kradja sve je to staro koliko i covjecanstvo...
i kakve to veze ima sa mojim odgovorm Static-X :D
MUNAFIK

#206 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

ljubav_aha wrote:
MUNAFIK wrote:
ljubav_aha wrote: aha,a homoseksulanost je stara koliko i cojevcanstvo,znaci ,nije fazon zapada
i kakve to veze ima sa mojim odgovorm Static-X :D
Pa ima, ne zelis da kazes da je homeseksualizam, a i mnogi drugi razvratia stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije, u mnogome i stvar podloznosti propagandi uticaju razlcitig grupacija itd... nego pricas kao eto to postoji od pocetka covjecanstva pa et mora da se svi takvi radjaju... Pa postoje i razne druge devijacije od pocetka covjecanstva pa opet ljudi biraju da budu KURVE, alkoholicari, lopovi, prevaranti, maniplatori, neposteni, nasilnici, silovatelji itd... tako je isto i sa homoseksualizmom, koji se zajedno sa alkoholizmom najvise promovise i reklamira na raznorazne nacine...
ljubav_aha

#207 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

MUNAFIK wrote:Pa ima, ne zelis da kazes da je homeseksualizam, a i mnogi drugi razvratia stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije, u mnogome i stvar podloznosti propagandi uticaju razlcitig grupacija itd... nego pricas kao eto to postoji od pocetka covjecanstva pa et mora da se svi takvi radjaju... Pa postoje i razne druge devijacije od pocetka covjecanstva pa opet ljudi biraju da budu KURVE, alkoholicari, lopovi, prevaranti, maniplatori, neposteni, nasilnici, silovatelji itd... tako je isto i sa homoseksualizmom, koji se zajedno sa alkoholizmom najvise promovise i reklamira na raznorazne nacine...
pa kako su zivotinje homoseskulane :?: to je kod njih trend takodjer :D
theTruePath

#208 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by theTruePath »

ljubav_aha wrote:
MUNAFIK wrote:Pa ima, ne zelis da kazes da je homeseksualizam, a i mnogi drugi razvratia stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije, u mnogome i stvar podloznosti propagandi uticaju razlcitig grupacija itd... nego pricas kao eto to postoji od pocetka covjecanstva pa et mora da se svi takvi radjaju... Pa postoje i razne druge devijacije od pocetka covjecanstva pa opet ljudi biraju da budu KURVE, alkoholicari, lopovi, prevaranti, maniplatori, neposteni, nasilnici, silovatelji itd... tako je isto i sa homoseksualizmom, koji se zajedno sa alkoholizmom najvise promovise i reklamira na raznorazne nacine...

trend ili ne,protiv je islama,i tu se prica zavrsava
MUNAFIK

#209 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

ljubav_aha wrote:
nemoj od sebe pravit budalu, zivotinje nemaju nikakve veze sa ljudima i razumom, ali ti to znas nego fazon ti veslat po glupoj diskusiji koja odavno treba biti zakljucana jer je odmah odgovoreno na ono sto je autor trazio... al et... Hocemo li u zivotinjama trazit opravdanje za mnoge druge perverzne, nasilne itd... ispade pojedinaca ljudskog roda? Naravno da necemo, ali se mozemo malo pravit ludi ovda po forumu :-) :-) :-)
Static-X

#210 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Static-X »

@aha dobila si odgovor
bijela

#211 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

ljubav_aha wrote: pa kako su zivotinje homoseskulane :?: to je kod njih trend takodjer :D
"i životinje to rade" je najsimptomatičniji argument koji se iznosi za homoseksualnost :lol:
dr.Gonzo

#212 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by dr.Gonzo »

Pa ima, ne zelis da kazes da je homeseksualizam, a i mnogi drugi razvratia stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije, u mnogome i stvar podloznosti propagandi uticaju razlcitig grupacija itd... nego pricas kao eto to postoji od pocetka covjecanstva pa et mora da se svi takvi radjaju...
A kako ti znas da je homoseksualnost stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije i podloznosti propagandi?

To nije aksiom, vec tvrdnja koju treba dokazati. Isto kao i tvrdnja da je homoseksualnost urodjena, odnosno genetski uslovljena.
Lady Agora

#213 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Lady Agora »

Mislim da životinje i njihovo seksualno ponašanje definitivno treba isključiti iz diskusije.
Životinje nemaju svijesti i razuma i one jednostavno probaju sve.
Svi znamo da pas tjera mačku, međutim manje je poznato da oni isto tako često imaju i sex kada se
sretnu (ima tona videa na youtubu :D ). Onda zec u stvarnom životu ima dosta sličnosti sa onim zločastim
zekom iz viceva. Ganja i mačku i patku i kuju i lisicu i sve što može doseći. :D
bijela

#214 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

Great Cornholio wrote: Postoji negdje u Kur'anu, ako je vjerovati ovome ko ga je citirao. Da li ti tvrdiš da ne postoji :?
nije vjerovati onome ko ga je citirao. :oops:
detroit-mercy

#215 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

Po meni, najveci protivnici homosexualaca su oni koji nisu bas 100% sigurni u svoju sexualnost. Takvi su obicno najglasniji, najgralatiji, pozivaju na linc i ubistva a u principu cesto sami sebe uhvate kako deckima krisom mjerkaju guzu :mrgreen:
ljubav_aha

#216 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

MUNAFIK wrote:
ljubav_aha wrote: pa kako su zivotinje homoseskulane :?: to je kod njih trend takodjer :D
nemoj od sebe pravit budalu, zivotinje nemaju nikakve veze sa ljudima i razumom, ali ti to znas nego fazon ti veslat po glupoj diskusiji koja odavno treba biti zakljucana jer je odmah odgovoreno na ono sto je autor trazio... al et... Hocemo li u zivotinjama trazit opravdanje za mnoge druge perverzne, nasilne itd... ispade pojedinaca ljudskog roda? Naravno da necemo, ali se mozemo malo pravit ludi ovda po forumu :-) :-) :-)
ne trazim opravdanje,vec podvlacim paralelu,jer su i ljudi zivotinje :-D
bijela

#217 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

detroit-mercy wrote:Po meni, najveci protivnici homosexualaca su oni koji nisu bas 100% sigurni u svoju sexualnost. Takvi su obicno najglasniji, najgralatiji, pozivaju na linc i ubistva a u principu cesto sami sebe uhvate kako deckima krisom mjerkaju guzu :mrgreen:
argument ti je jednak onome koji se spominjao po ovom forumu kako oni koji najviše napadaju religiju nisu sigurni u svoj ateizam :oops:
Static-X

#218 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Static-X »

detroit-mercy wrote:Po meni, najveci protivnici homosexualaca su oni koji nisu bas 100% sigurni u svoju sexualnost. Takvi su obicno najglasniji, najgralatiji, pozivaju na linc i ubistva a u principu cesto sami sebe uhvate kako deckima krisom mjerkaju guzu :mrgreen:
vidi se da si u ameriKi smesten
ljubav_aha

#219 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
"i životinje to rade" je najsimptomatičniji argument koji se iznosi za homoseksualnost :lol:
to je samo dokaz da homsekualnost nije iskljucivo kao drustveni trend prisutan u ljduskom drustvu ;-)
bijela

#220 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

ljubav_aha wrote: to je samo dokaz da homsekualnost nije iskljucivo kao drustveni trend prisutan u ljduskom drustvu ;-)
zar u životinjskom svijetu postoje društveni trendovi?

to da je čovjek životinja je prosto svođenje čovjeka na ćelije i biologiju, izostavljanje svake intelektualne i duhovne komponente, time i njegovo degradiranje.
detroit-mercy

#221 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

bijela wrote:
Ne najsimptomaticniji argument je da je to stvar izbora, kao eto to je razvrat i ti biras da budes razvratan. Nego, prije par stranica sam ti postavio pitanje pa si izbjegla da odgovoris jer kao sta te briga za moju cunu :mrgreen: .
Hajdemo onda da preformuliramo pitanje, kada vidis zgodnu zensku u gradu, da li osjetis sexualnu privlacnost prema njoj, nesto kao "sto be se sad kresnula sa njom". Ili da li mislis da npr. sutra se probudis i odlucis da budes malo razvratna, da li vidis sebe da bi te neka zenska sexualno privukla :mrgreen:
detroit-mercy

#222 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

Static-X wrote:
vidi se da si u ameriKi smesten
a ti na brdovitom Balkanu :lol:
MUNAFIK

#223 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

dr.Gonzo wrote:
Pa ima, ne zelis da kazes da je homeseksualizam, a i mnogi drugi razvratia stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije, u mnogome i stvar podloznosti propagandi uticaju razlcitig grupacija itd... nego pricas kao eto to postoji od pocetka covjecanstva pa et mora da se svi takvi radjaju...
A kako ti znas da je homoseksualnost stvar trenda, ljudskog izbora, licne perverzije i podloznosti propagandi?

To nije aksiom, vec tvrdnja koju treba dokazati. Isto kao i tvrdnja da je homoseksualnost urodjena, odnosno genetski uslovljena.
Pa vidi mnogi obrasci homoseksualnog ponasanja se sada namecu kao trendovi korz film, muziku, modu, kojekakve parade, druzenja, grupe itd, homoseksualni lobi ima zauista jaku propagandu, sa svaka dobro osmisljenja i precizno usmjerena propaganda iza koje stoji mnogo PARA, je 99% uspjesna, u onoj svojoj namjeni...

Upravu si sve je to moja tvrdnja, koju sam donio posmatrajuci mnoge pojave u drstvu, i to treba dokazati, mogce je da je vec to i dokazivano, zaista me nije interesovalo jer me inace razvrat bilo koje vrste posebno ne interesje osim kada mi se on pokusa ubaciti u moju 'kucu' i prodat mi se kao nesto MODERNO a popraceno tvrdnjom i ''zivotinje rade to'' :-)

Ono sto jeste dokazano, je to da propaganda, i marketing zaista imaju uspjeha, pa zasto to ne bi bio slucaj i u pitanju homosexualizma, a ti njihovi lobiji trose velike novce na svoju promociju i marketing...

Inace ovu temu treba zakljucati jer je na pitanje TEME odgovoreno i nema se sta vise raspravljati... ako se zeli o necemo drugom treba otvoriti novu temu...
MUNAFIK

#224 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MUNAFIK »

detroit-mercy wrote:
bijela wrote:
Ne najsimptomaticniji argument je da je to stvar izbora, kao eto to je razvrat i ti biras da budes razvratan. Nego, prije par stranica sam ti postavio pitanje pa si izbjegla da odgovoris jer kao sta te briga za moju cunu :mrgreen: .
Hajdemo onda da preformuliramo pitanje, kada vidis zgodnu zensku u gradu, da li osjetis sexualnu privlacnost prema njoj, nesto kao "sto be se sad kresnula sa njom". Ili da li mislis da npr. sutra se probudis i odlucis da budes malo razvratna, da li vidis sebe da bi te neka zenska sexualno privukla :mrgreen:
pitanje nidje veze :-) :-) :-)

nego da li ti zelis reci da ljudi ne mogu birati da budu razvratni?
ljubav_aha

#225 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
ljubav_aha wrote: to je samo dokaz da homsekualnost nije iskljucivo kao drustveni trend prisutan u ljduskom drustvu ;-)
zar u životinjskom svijetu postoje društveni trendovi?

to da je čovjek životinja je prosto svođenje čovjeka na ćelije i biologiju, izostavljanje svake intelektualne i duhovne komponente, time i njegovo degradiranje.
u svijetu zivotnja,narocito pojedinih versta postoje odredjena razlicita ponasanja za razliku od drugih zivotinjskih vrsta ,kao trend ne definira se iskljucivo nesto sto je trenutno IN,vec kao smijer kretanja tokom duzeg vremenskog perioda

naravno da je covjek zivotinja,i to nema nikakve veze sa degradiranjem,vec iam veze sa bioloskim potrebama

zar su inteletkualne i emocionalne komponente iskljucene u svijetu zivotinja :?:
Locked