Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dragi kotromanichu ,posto vidim da si vjerski dobro "potkovan" molim za tvoje misljenje o jednom VELIKOM vjerniku i HADZIJI . sta li njega ceka bogo dragi? taj covjek ima dva sina sa bivsom zenom , nikakvo izdrzavanje ne daje svojoj djeci ,izbacio ih je iz stana koji je kupio zajedno sa suprugom i povremeno ga koristi sam .i danas sve poduzima da ih materijalno unisti .ipak najgore od najgoreg (po mom misljenju) je sto se svim silama trudi da stvori razdor i mrznju medju djecom sto je u neku ruku pomalo i uspio iako mu i miljenik polako izmice pa mu nije jasno kako brata moze NJEMU da pretpostavi inace djeca su dobra i nema nikakvog razloga da ih maltretira molim te da mi odgovoris ali ozbiljno da li taj covjek strasno grijesi iako sve vjerske obrede redovno obavlja? hvala unaprijed
Ako je tako kao sto si opisao onda je on stvarno slab vjernik , i da me Allah sacuva takve vjere, itakvi vjernika, daleko im kuca od moje
Ljudi moji netreba te se zanositi ovakim tipovima, kad znamo onaj hadis da ce prvi sa kojim ce se potpaliti Dzehennemska vatra biti izmedju ostalog takozvani hodza/vodja, tako zvani "sehid" i jos jedan zaboravio sam.
svi ce oni tvrditi da su radili ispravno pravdajuci se kod Allaha a Allah ce im reci da su oni lasci , jer su se samo pretvarali tako a uistinu oni su samo narodu mazali oci, naprijer neki Hodza pusi, i sad neko to vidi, i kaze vidi hodza pusi, kad on moze mogu i ja. takav hodza ce da nastradat pravo, jer onaj koga povuce za sobom u djelima i vjerovanju i ponasanju, kopiraju se grijesi svih oni ljudi koji ga slijede bez da se njima ista umanji.
hahaha dobar si odakle ti to pobogu, nisam ja nikakav muhammed. nego samo postavim ovdje ono sto stoji u kuranu
a to sto se odnosi ajet na muhamemda to vazi i za ostale ljude poslije koje dudju, jer kuran je za sva vremena. jedino sto je ostalo to da ljudi koji poznaju kuranu da objasnjavaju narodu jer nema vise poslanika, ako oni koji poznaju kuran neobjasnjavaju ko bi ga onda razumio i citao ???
1. zensko sam
2. haj zivota ti pisi Kur'an (kako treba, ako si vec toliki vjernik)
3. jelde znas da ne treba nikoga tjerati na vjeru?
4. ko hoce da cita Kur'an citace, ko nece - nece. Ako nekog zanima uzece i druge knjige i uciti o vjeri. Ne treba nikom soliti pamet. Ako vec zelis da toliko propagiras, bujrum na Ferhadiju pa propagiraj kao sto ljudi rade u Americi kad je u pitanju Biblija.
5. Napokon da procitam da si napisao neku svoju recenicu, da si nesto svojim rijecima objasnio, da nisu samo citati.
Gdje bolan pise podatak u bilo kojoj svetoj knjigi da ce sunce zavrsiti svoj zivotni vijek za 2.34 triliona godina, gdje pise ta cifra i taj podatak, nego opet procitaj gore sta sam napiso kojim trikom se vjera koristi
u kuranu eto gdje
Evo sta Bog kaze u kuranu:
"Kada se Sunce smota i izgubi sjaj", /1/ "i kada zvijezde popadaju", /2/ "i kada se planine pokrenu" /3/ "i kada steone kamile bez pastira ostanu" /4/ "i kada se divlje životinje saberu", /5/ "i kada se mora vatrom napune" /6/ "i kada se duše s tijelima spoje", /7/ "i kada `iva sahranjena djevojcica bude upitana" /8/ "zbog kakve krivice je umorena!" /9/ "i kada se listovi razdijele", /10/ "i kada se nebo ukloni" /11/ "i kada se D`ehennem raspali" /12/ "i kada se Džennet pribli`i", /13/ "svako ce saznati ono što je pripremio
إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ
iza shemsu kuviret, kad sunce postane konglomerat,
kavra u arapskom znaci konglomerat, tvrda metrija.
KotromanichII wrote:"Kada se Sunce smota i izgubi sjaj", /1/
Sunce se nece smotati i izgubiti sjaj vec suprotno od toga, rasirit ce se, postat ce crveno i puno vrelije i jarkijeg sjaja, zatim eksplodirat. I plus gdje je brojka koju je nauka izracunala. Smijesno.
KotromanichII wrote:"i kada zvijezde popadaju", /2/
Haha zvijezde ne mogu popadati, kakva budalastina.
Ostale tacke kao i ove dvije objasnjene ukazuju samo na jedno sto sam vec rekao:
da te rijeci tipa 'Allah kaze' su produkt ljuske maste, a da TELEPATIJA putem koje se 'On obracao' covjeku NE POSTOJI, nego je sve izmisljeno da se mase kao ti zablude ne bi li pridonosli dobiti pojedincima na vrhu sto se dogadja stotinama godina vec.
Dosao si ovdje da dokazujes kao da ce smak biti za par (stotina) godina, a ne milijardi kao sto nauka kaze, pa bi ti tako nastavio da mozes svake godine narednih milijardu godina panicno da stavljas tekstove kao da ce (svake sljedece) godine biti smak svijeta. Razmisli malo sta radis.
I preskocio si onaj dio gdje sam govorio o dobrima i losima, i koliko su obecanja Njegova ispunjavaju ili su obicna izmisljena laz.
dragi kotromanichu ,posto vidim da si vjerski dobro "potkovan" molim za tvoje misljenje o jednom VELIKOM vjerniku i HADZIJI . sta li njega ceka bogo dragi?
Ceka ga isto ono sto i onog ko je sumnjao u boga, a zivot proveo u Africi pomazuci bolesnim i gladnim ,ili ugrozenim zivotninjama. Razlika mozda bude u kojem celzijusovom stepenu. Potpuni paradoks. To nije nikakva ultimativna pravda, niti svodjenje racuna. Zapravo u tom kontekstu, pojam pravda gubi svaku konotaciju.
dragi kotromanichu ,posto vidim da si vjerski dobro "potkovan" molim za tvoje misljenje o jednom VELIKOM vjerniku i HADZIJI . sta li njega ceka bogo dragi?
Ceka ga isto ono sto i onog ko je sumnjao u boga, a zivot proveo u Africi pomazuci bolesnim i gladnim ,ili ugrozenim zivotninjama. Razlika mozda bude u kojem celzijusovom stepenu. Potpuni paradoks. To nije nikakva ultimativna pravda, niti svodjenje racuna. Zapravo u tom kontekstu, pojam pravda gubi svaku konotaciju.
Za tebe i kotromanicha vrijedi ona teoloska interpretacija Sekspirove fraze: The devil can cite Scripture for his purpose.
Mada je meni draza ona interpretacija da tim knjigama bilo ko moze "dokazati" bilo sto..
Za tebe i kotromanicha vrijedi ona teoloska interpretacija Sekspirove fraze: The devil can cite Scripture for his purpose.
Mada je meni draza ona interpretacija da tim knjigama bilo ko moze "dokazati" bilo sto..
mi makar iza sebe imamo knjigu a ne suplju
a mi imamo knjigE... posto znam da ti je kvantitet bitan
statix wrote:
mi makar iza sebe imamo knjigu a ne suplju
a mi imamo knjigE... posto znam da ti je kvantitet bitan
To ne možeš znati, niti itko može odgovoriti na to pitanje, ustvari da budem preciznija možda i može (Bog je Svemoguć) moguće je da je NEKOGA počastio i sa takvim znanjem kako će neko završiti. Ali pitanje koje treba sebi postaviti, ako vjerujem da Bog postoji i krenuvši od toga da je On apsolutno postojanjem, šta On od mene traži? Uredu izvršavanje vjerskih obaveza, ali to nije krajnji cilj, to je jedno od sredstava postizanja cilja.
Neka je Čist od svega što Mu ne dolikuje.
I šta je pravda, uh koliko je to individualna kategorija, koliko svi posmatramo kroz svoju percepciju pojam pravde. Hoću reći ono što je za mene pravedno ne mora biti i za tebe, a recimo da smo "normalne" osobe posebno u nekim svakodnevnim ljutskim odnosima. I ispade da smo mi pravedniji mi vidimo dobrotu onoga ko je život proveo u Africi radi drugih ljudi, a Bog ne vidi. Nije Bog stari čiko koji sijedi na prijestolju negdje u nebesima i gleda sve odozgo. On je Živi, On je Prvi i Posljednji, On je Vidljivi I Nevidljivi.
statix wrote:
wild roses wrote: Nije Bog stari čiko koji sijedi na prijestolju negdje u nebesima i gleda sve odozgo. On je Živi, On je Prvi i Posljednji, On je Vidljivi I Nevidljivi.
Razlika u poimanju vjere u Boga između jednog dijela ateista na ovom forumu i vjernika je, otprilike, razlika između ove dvije rečenice. Dakle, mašrik i magrib. I, haj sad ti dovikni...pusti kraju..
To ne možeš znati, niti itko može odgovoriti na to pitanje, ustvari da budem preciznija možda i može (Bog je Svemoguć) moguće je da je NEKOGA počastio i sa takvim znanjem kako će neko završiti. Ali pitanje koje treba sebi postaviti, ako vjerujem da Bog postoji i krenuvši od toga da je On apsolutno postojanjem, šta On od mene traži? Uredu izvršavanje vjerskih obaveza, ali to nije krajnji cilj, to je jedno od sredstava postizanja cilja.
I šta je pravda, uh koliko je to individualna kategorija, koliko svi posmatramo kroz svoju percepciju pojam pravde. Hoću reći ono što je za mene pravedno ne mora biti i za tebe, a recimo da smo "normalne" osobe posebno u nekim svakodnevnim ljutskim odnosima. I ispade da smo mi pravedniji mi vidimo dobrotu onoga ko je život proveo u Africi radi drugih ljudi, a Bog ne vidi. Nije Bog stari čiko koji sijedi na prijestolju negdje u nebesima i gleda sve odozgo. On je Živi, On je Prvi i Posljednji, On je Vidljivi I Nevidljivi.
jutarnja zvijezda wrote:Allah kaze u kuranu: 040:018. I upozori ih na bliski Sudnji dan kada će srca do grkljana doprijeti i popriječiti se, kada nevjernici ni prisna prijatelja ni posrednika neće imati koji će uslišan biti.
dragi kotromanichu ,posto vidim da si vjerski dobro "potkovan" molim za tvoje misljenje o jednom VELIKOM vjerniku i HADZIJI . sta li njega ceka bogo dragi? taj covjek ima dva sina sa bivsom zenom , nikakvo izdrzavanje ne daje svojoj djeci ,izbacio ih je iz stana koji je kupio zajedno sa suprugom i povremeno ga koristi sam .i danas sve poduzima da ih materijalno unisti .ipak najgore od najgoreg (po mom misljenju) je sto se svim silama trudi da stvori razdor i mrznju medju djecom sto je u neku ruku pomalo i uspio iako mu i miljenik polako izmice pa mu nije jasno kako brata moze NJEMU da pretpostavi inace djeca su dobra i nema nikakvog razloga da ih maltretira molim te da mi odgovoris ali ozbiljno da li taj covjek strasno grijesi iako sve vjerske obrede redovno obavlja? hvala unaprijed . [/quote]
Neznaci ako je otisao na hadz da je pravi hadzija i samo bog zna koje zadovoljio sve kriterije da se hadz prizna ispravnim."Hadzija" o kojem ide rijec je izgleda sve osim titule koju nosi i znas onu izreku nije svacije maslo za ramazana
wild roses wrote:
2. haj zivota ti pisi Kur'an (kako treba, ako si vec toliki vjernik)
nemogu stici voditi racuna o svim zarezima i tackama, treba stici svima odgovoriti
3. jelde znas da ne treba nikoga tjerati na vjeru?
upravo tako, tacnije da tacnije nemoze biti
tu ti garanciju daje sam Allah :
i reci: “Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće – neka vjeruje, a ko hoće – neka ne vjeruje!” Mi smo nevjernicima pripremili vatru čiji će ih dim sa svih strana obuhvatiti; Sura Pechina
4. ko hoce da cita Kur'an citace, ko nece - nece. Ako nekog zanima uzece i druge knjige i uciti o vjeri. Ne treba nikom soliti pamet. Ako vec zelis da toliko propagiras, bujrum na Ferhadiju pa propagiraj kao sto ljudi rade u Americi kad je u pitanju Biblija.
a ko tebe goni da dolazis da citas moje tekstove ako ti se necitaju samo fino zaobidjes u sirokom luku , jednostavno da jednostvanije nemoze biti.
5. Napokon da procitam da si napisao neku svoju recenicu, da si nesto svojim rijecima objasnio, da nisu samo citati.
ja nevadim svoje tvrdnje iz rukava, ko madjionicar zeca i sesira, ono sto govorim mora biti sa dokazima iz kurana i hadisa, jer ako bi ja poceo da nagadjaj moglo bi ovako, moglo bi onako, gdje bi onda otisli, to je pucanje u prazno, nema veze sa istinom.
Sunce se nece smotati i izgubiti sjaj vec suprotno od toga, rasirit ce se, postat ce crveno i puno vrelije i jarkijeg sjaja, zatim eksplodirat. I plus gdje je brojka koju je nauka izracunala. Smijesno
smijesna je tvoja izjava, i vidi se da nisi upucen evo da ti slikovito objasnim, upravo tako rasiriti ce se , explodirati i postati bijeli patuljak, znaci smotati i izgubiti sjaj
Haha zvijezde ne mogu popadati, kakva budalastina.
Ostale tacke kao i ove dvije objasnjene ukazuju samo na jedno sto sam vec rekao:
netrci pred rudu
evo kako ce popadati zvijezde kroz Big crunch, veliki stisak
Dosao si ovdje da dokazujes kao da ce smak biti za par (stotina) godina, a ne milijardi kao sto nauka kaze, pa bi ti tako nastavio da mozes svake godine narednih milijardu godina panicno da stavljas tekstove kao da ce (svake sljedece) godine biti smak svijeta. Razmisli malo sta radis.
I preskocio si onaj dio gdje sam govorio o dobrima i losima, i koliko su obecanja Njegova ispunjavaju ili su obicna izmisljena laz.
znas l iti da tebi moze smak svijeta sad biti dok mi citas ovaj tekst, smrt kad nastupi, kad melek smrti dodje, poslije covjek dok je u grobu nema osjecaj za protok vremena, tako da kad ustane na sudnjem danu ucnit ce mu se kao da je bio dio dana pod zemljom. sto znaci sa smrti tebi poceinje smak svijeta i sudnji dan, jest da bi u tom slucaju pravi Smak svijeta preskocio ali bi se propudio 40 (dana, mjseci, godina, miliona godina poslije Smaka svijeta) na sudnjem danu.
Ti 'predznaci' nisu nikakvi predznaci vec stvari koje su se manje vise dogadjale sto se tice prirode, a ocekivano je da sa razvojem covjecanstva dolaze i nove opasnosti, i na tim cinjenicama koje su konstantne i ocekivane uvijek ce se nadovezivati price o smaku svijeta, cim se desi nesto odma povezuj sa prorocima i spisima, za(b)ludi jos vise za(b)ludjenike
kad se to desilo da obuca progovori i proslosti, kad se to desilo da ljudski likovi postanu zivotinjski, kad su se to arapski siromasi takmicli u izgradnji visokih gradjevina ??? kad su to arapi ostavili kamile i konje kao prevozna sredstva pa sad dolaze na drugim prevoznim sredstvim do pred vrata dzamije (autima)
Nikad, to je sve sad se desilo zadnjih 100 godina
a da TELEPATIJA putem koje se 'On obracao' covjeku NE POSTOJI, nego je sve izmisljeno da se mase kao ti zablude ne bi li pridonosli dobiti pojedincima na vrhu sto se dogadja stotinama godina vec
Koliko si zabludjen vidim ovdje da dan i noc kopiras te tekstove ljudskih izmisljotina i lazi cija glavna sustina 'dobro se vraca dobrima, a lose losima' ne postoji i samo je stvorena da lazno ljudima da nadu,
evo nek ti Allah odgovori na to kako govore nevjernici:
Ovim nam se već odavno prijeti, i nama i precima našim, a ovo su samo izmišljotine naroda drevnih (kuran)
a dokaz da ne postoji su milioni neduznih zivota koje 'On' nije spasio a dobro su cinili a obecano je 'dobro dobrima', a losi nisu kaznjeni jer i dalje slobodno hodaju pa je propala fraza 'lose ide losima'.
pa ovo moze izjvaiti samo onj ko nije upucenj u ovu temu, prvi kod vas se sve svodi na ovom svijetu, a drugi svijet ne postoji
to ako neko nevin nastrada i ako zasluzuje dzennet on nece se nista sjecati negativnih posljedica sto je imao na ovom svijetu, i ne samo to, nego ce zeljeti da su mu kidali meso dio po dio kad vidi kakvu ce nagradu dobiti oni koji su se napatili na ovom svijetu, a neki ce ljudi traziti od allaha da ih vrati nazad pa da poginu jos 10 puta ,jer kad vide kakvu nagradu su dobili neki ljudi koji su se napatili na ovom svijetu.
@jutarnja zvijezdo (da Bog da pa zasjala na ahiretskom nebu, inša-Allah), jesi li čula za Abdullaha ibn Ubeja ibn Selula? Taj čovjek je živio u Medini u vrijeme Allahovog poslanika, alejhi-selam. Klanjao je iza Poslanika, alejhi-selam, u njegovoj džamiji u Medini. Haj zamisli veće časti i prilike u životu bilo kojeg muslimana, za koju bi neki današnji vjernici dali sve što imaju, od takve prilike! Kada je Abdullah umro, Poslanik, alejhi-selam, mu je klanjao dženazu.
Pa, ipak, iako imenom nije spomenut u Kur'anu, Kur'an o njemu govori kao jednom od najgorih licemjera, munafika. I Muhammed, alejhi-selam, je znao da je on vođa grupe munafika u Medini koja mu je stalo radila o glavi, pravili smutnju među muslimanima i razdor, pomagali vanjskim neprijateljima u borbi protiv muslimana, doturali informacije o stanju i planovima muslimana. Bili su petokolonaši par exellence...
Kada su neki ashabi pitali Poslanika, alejhi-selam, zašto ih ne pobije, kada dobro zna ko su i šta rade te izdajice, iako su izvana bili 'perfektni muslimani', Poslanik, alejhi-selam, je to odbio i ostavio njihov slučaj Gospodaru svjetova, rekavši:
- Neprijatelji islama bi odmah rekli: 'eno, Muhamed sad ubija i svoje ashabe...'
Ja, hvala Allahu, nisam upoznao islam preko Abdullaha ibn Ubeja ibn Selula.
to ako neko nevin nastrada i ako zasluzuje dzennet on nece se nista sjecati negativnih posljedica sto je imao na ovom svijetu, i ne samo to, nego ce zeljeti da su mu kidali meso dio po dio kad vidi kakvu ce nagradu dobiti oni koji su se napatili na ovom svijetu, a neki ce ljudi traziti od allaha da ih vrati nazad pa da poginu jos 10 puta ,jer kad vide kakvu nagradu su dobili neki ljudi koji su se napatili na ovom svijetu.
Dakle, masakrirani nevini ljudi u proslom ratu su blagoslovljeni...?
Zasto onda trazimo kaznu za zlocince...?
zato sto Allah hoce da ih kazni, i sto ce tad potpuna pravda da bude ispostovana
evo nek ti Allah kaze koju rijec o zlocincima:
A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, zločinci će se zaklinjati da su u grobovima samo jedan čas ostali; a i prije su istinu izbjegavali.
A reći će oni kojima je dato znanje i vjerovanje: "Vi ste ostali, prema Allahovoj odredbi, sve do Dana oživljenja - a ovo je Dan oživljenja, samo što vi niste znali."
Toga Dana neće ničem poslužiti pravdanja onima koji su se prema sebi ogriješili i neće se od njih tražiti da se Allahu umile.
U ovom Kur’anu Mi navodimo ljudima svakovrsne primjere. A kad bi im ti ne znam kakvo čudo donio, opet bi rekli oni koji neće da vjeruju: "Vi samo iznosite laži!"
Eto tako Allah pečati srca onih koji neće da znaju.
A ti budi strpljiv! Allahovo obećanje je, zaista, istina i neka te nikako ne obmanu oni koji čvrsto ne vjeruju.
47.A na Dan kada planine uklonimo, i kad vidiš Zemlju ogoljenu – a njih smo već sakupili, nijednog nismo izostavili, #
48.pred Gospodarom tvojim biće oni u redove poredani: “Došli ste Nam onako kako smo vas prvi put stvorili, a tvrdili ste da vam nećemo vrijeme za oživljenje odrediti.” #
49.I Knjiga će biti postavljena i vidjećete grješnike prestravljene zbog onog što je u njoj. “Teško nama!” – govoriće – “kakva je ovo knjiga, ni mali ni veliki grijeh nije propustila, sve je nabrojala!” – i naći će upisano ono što su radili. Gospodar tvoj neće nikome nepravdu učiniti
22. Vidjet ćeš nevjernike kako strepe zbog onoga što su činili, i kazna će ih stići;
koji nevjeruju u prozivljenje na sudnjem danu preporucujem ovo
doktor bioinzinjeringa, sto je studirao na univerzitetu u britaniji objasnjava kako ce Allaha ozivjeti mrtve, naucne dokaze daje, ovo obavezno morate pogledati koji imalo sumnjate u prozivljenje
Kako ce Bog ozivjeti mrtve , objasnjenje sa slikama i komentarima , prvi dio
Kako ce Bog ozivjeti mrtve , objasnjenje sa slikama i komentarima , drugi dio
upravo ovako ce biti i prozvljenje, dok gledas ovaj video upravo gledas svoje prozivljenje , na koji nacin ces biti prozivljen na Sudnjem danu
7:57. On je Taj koji šalje vjetrove kao radosnu vijest milosti Svoje; a kad oni pokrenu teške oblake, Mi ih prema mrtvom predjelu potjeramo, pa na njega kišu spustimo i učinimo da uz njenu pomoć rastu plodovi svakovrsni; isto ćemo tako mrtve oživjeti, opametite se!
Zasto onda trazimo kaznu za zlocince...?
zato sto Allah hoce da ih kazni, i sto ce tad potpuna pravda da bude ispostovana
evo nek ti Allah kaze koju rijec o zlocincima:
A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, zločinci će se zaklinjati da su u grobovima samo jedan čas ostali; a i prije su istinu izbjegavali.
A reći će oni kojima je dato znanje i vjerovanje: "Vi ste ostali, prema Allahovoj odredbi, sve do Dana oživljenja - a ovo je Dan oživljenja, samo što vi niste znali."
Toga Dana neće ničem poslužiti pravdanja onima koji su se prema sebi ogriješili i neće se od njih tražiti da se Allahu umile.
U ovom Kur’anu Mi navodimo ljudima svakovrsne primjere. A kad bi im ti ne znam kakvo čudo donio, opet bi rekli oni koji neće da vjeruju: "Vi samo iznosite laži!"
Eto tako Allah pečati srca onih koji neće da znaju.
A ti budi strpljiv! Allahovo obećanje je, zaista, istina i neka te nikako ne obmanu oni koji čvrsto ne vjeruju.
47.A na Dan kada planine uklonimo, i kad vidiš Zemlju ogoljenu – a njih smo već sakupili, nijednog nismo izostavili, #
48.pred Gospodarom tvojim biće oni u redove poredani: “Došli ste Nam onako kako smo vas prvi put stvorili, a tvrdili ste da vam nećemo vrijeme za oživljenje odrediti.” #
49.I Knjiga će biti postavljena i vidjećete grješnike prestravljene zbog onog što je u njoj. “Teško nama!” – govoriće – “kakva je ovo knjiga, ni mali ni veliki grijeh nije propustila, sve je nabrojala!” – i naći će upisano ono što su radili. Gospodar tvoj neće nikome nepravdu učiniti
22. Vidjet ćeš nevjernike kako strepe zbog onoga što su činili, i kazna će ih stići;
Zanimljivo... Ali nema veze sa mojim pitanjem, jer mi ne cekamo da zlocinci pokrepaju, pa da ih bog kazni, vec insistiramo da ih mi kaznimo... Zasto...?
Da li ce i zlocince bog ozivjeti, ako se iskreno pokaju...? Da li su, onda, ovozemaljske kazne tracenje vremena...?
Zanimljivo... Ali nema veze sa mojim pitanjem, jer mi ne cekamo da zlocinci pokrepaju, pa da ih bog kazni, vec insistiramo da ih mi kaznimo... Zasto...?
pa njih treba i ovdje kazniti a plus sto ce im Allah dohakati na sudnjem danu, a ima i oni koji nisu kaznjeni tipa milosevic ali zato fino ima Sudnji dan pa tamo nek mu Alalh presudi kad nepravedni ljudi na ovom svijetu nisu mogli.