Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post Reply
jarancuga

#201 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by jarancuga »

juznije wrote:
jarancuga wrote:a kad je onomad i.m.jovic izabran za clana predsjednistva....ako se ne varam glasovima bosnjaka iz reda sda...cak su tada i mnogi hrvati poput raguza,krizanovica,zorica,lozancica...bili protiv svog pulena...medjutim, mirce prodje...
i nidje dreke od strane hdz-a ...
Bilo je dreke. HDZ je tada pukao popola....
a sta mislis da hdz poradi na povratku hrvata u posavinu....eto mu automatski masu novih glasova i boljoj sansi da svog igraca postavi u predsjednistvo BiH...
ravno

#202 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

jarancuga wrote:a kad je onomad i.m.jovic izabran za clana predsjednistva....ako se ne varam glasovima bosnjaka iz reda sda...cak su tada i mnogi hrvati poput raguza,krizanovica,zorica,lozancica...bili protiv svog pulena...medjutim, mirce prodje...
i nidje dreke od strane hdz-a ...
e, moj jarancuga, zar stvarno mislis da im tvoja prica moze "udariti na obraz"? Prica o obrazu je na ovim prostorima znak obicne slabosti i naive. Ovdje su lazi - argumenti, a argumenti - lazi.
jarancuga

#203 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by jarancuga »

pa red bi bio da se nesto poradi na tome....volje i zelje za povratak ima, mozda ne svi, al zar je brojka vaznija od principa i prava...ako se hdz busa da je najjveca i najjaca hrvatska stranka....ili su posavljani manji hrvati od hercegovaca...
fedor

#204 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by fedor »

Pa HDZ 1990 (tisuću devetstodevedeset) je naša stranka. Božo Ljubić je lider kakav nam treba, ali jbga shebaše ga... :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#205 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

ravno wrote: Pa onda se rjesenje samo po sebi namece (kako ga samo do sada nismo vidjeli): Ustavom zabraniti stranke socijal-demokratske orijentacije i tacka. To ce izjednaciti Hrvate u BiH i nece im moci ni SDP ni SNSD izglasavati predstavnike. :-)
ne diraj mi sdp :oops:
ne treba ukinuti stranke, ali treba priznati da je to problem i pokusati naci rjesenje, a ne ismijavi Hrvate kojima to smeta
slobodni armirach

#206 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by slobodni armirach »

Licemjerstvo je izmisljen izraz za slucajeve kad neko 2010 iz Banja Luke pametuje o Sarajevu na temu multikulture.

Sjasite vise sa Sararjva i fatajte se posla.
ravno

#207 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

plain vanilla wrote:
ravno wrote: Pa onda se rjesenje samo po sebi namece (kako ga samo do sada nismo vidjeli): Ustavom zabraniti stranke socijal-demokratske orijentacije i tacka. To ce izjednaciti Hrvate u BiH i nece im moci ni SDP ni SNSD izglasavati predstavnike. :-)
ne treba ukinuti stranke, ali treba priznati da je to problem i pokusati naci rjesenje, a ne ismijavi Hrvate kojima to smeta
ne diraj ga ni ti meni :x . Daj decidno objasni sta to ja kao glasac SDP i birac Zeljka Komsica moram uraditi da bi se smirili hercegovacki Hrvati. Da glasam samo za Bosnjake? Da ne izlazim na izbore? Sta ja mogu sto je za njih SDP nesto izaslo iz pakla i ubijedjeni su da SDP samo sanja da njih opet goni do Blajburga. Sta ja mogu sto oni listom prihvataju da im samo jedan covjek (Covic) daje certifikat o hrvatstvu? Sta ja mogu sto oni svoju konstitutivnost manifestiraju ponasajuci se kao manjina? Sta ja mogu sto su njima Bosnjaci "iskonski neprijatelji" s kojima do 93. nisu nikad bili u sukobu? Sto je poenta price na skolama u Sarajevu, zar je manje interesantan aparthejd u Capljini ili Stocu? Sta znaci prica o stolnom gradu Mostaru (od 93.) kad Mostar to nije ni geografski ni populacijski, zar to nije zestoko provociranje manjine? Po cemu su samo Hrvati Hercegovci? De malo demokratski i o tome...
stelica1

#208 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

BiH razvaljuju muslimanski politicari koji su za vrijeme rata a i 15 godina poslije rata jos uvijek GLAVNI na svim marginama ove jadne drzave. Sve iole imalo bitno je pod kontrolom stranackih dusebriznika Bosne koji je iz dana u dan cine jos jadnijom i sve pod parolom "STO GORE VAMA -NAMA BOLJE°....U Bosni ce kad tad doci do otreznjenja i narod ce shvatiti da je jedino rjesenje ove zavrzlame uzajamno postovanje. Da ne ispadne da branim hrvatski ili srpski narod koji je "djelimicno" kriv za ovo stanje morate imati u vidu da su u ex YU Hercegovci (hrvati) bili NAKARADAN narod i takvi ce biti dok je vakta i dunjaluka. Srbi su uvijek bili "JUNACI" od Kraljevic (prosjaka seoskog) Marka pa Kosova i ostalih pobjeda, ali misljenja sam da su ipak bolji od ovih (ERA)....Dokle god svako jutro kada ustanemo budemo citali u "muslimanskoj" stampi o podsjecanjima na neki tragicni dogadjaj iz vremena ludosti ovakvo stanje ce biti.Pa zlo mi dodje kada ujutro upalim komp a ono udarna vijest " Danas se navrsava 17-18 godina od zlocina tih ii tih snaga u kojem su masakrirane 3 (TRI) osobe i onda neko mjesto i sl. . Muslimani BiH su ispali najvece zrtve i iskreno mi je zao za svaki neduzni izgubljeni zivot (ovo se odnosi i na srpske, hrvatske neduzne zrtve rata) a ako cemo pravo vise bi voljela svoga muza medju zivima nego stotine muslimanskih, srpskih ili hrvatskih bojovnika koji su poginuli na ratistu. Zlocin ne opravdavam ali mislim da se 15 godina poslije rata ne treba drzati samo proslosti. Ovakvom stanju uveliko "KUMUJE" i veliki broj raseljenih, brdskih strucnjaka kojima je "rat bio brat" pa sada su se ugnjezdili u Bosanskim "metropolama" i bombardiraju narod o svojoj "navodnoj" zloj sudbini. Ima ih i ovdje puno. No.. OTOM POTOM!!!

Selam..Pozdrav iz Frankfurta!
madner

#209 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by madner »

plain vanilla wrote:
Meni smetaju Cigani i trazim da se sklone iz drzave. Imate dvije mogucnosti, da mi se smijete i zovete me rasistom ili da uvazite moje zelje i da nadjemo kompromis. Recimo spreman sam da se nadjemo na pola puta pa da ih samo jednom hefticno sutamo po ulicama, pa ko napenali malo cigance dalje predlaze disciplinu za sljedecu heftu.
plain vanilla

#210 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

ravno wrote:
ne diraj ga ni ti meni :x . Daj decidno objasni sta to ja kao glasac SDP i birac Zeljka Komsica moram uraditi da bi se smirili hercegovacki Hrvati. Da glasam samo za Bosnjake? Da ne izlazim na izbore? Sta ja mogu sto je za njih SDP nesto izaslo iz pakla i ubijedjeni su da SDP samo sanja da njih opet goni do Blajburga. Sta ja mogu sto oni listom prihvataju da im samo jedan covjek (Covic) daje certifikat o hrvatstvu? Sta ja mogu sto oni svoju konstitutivnost manifestiraju ponasajuci se kao manjina? Sta ja mogu sto su njima Bosnjaci "iskonski neprijatelji" s kojima do 93. nisu nikad bili u sukobu? Sto je poenta price na skolama u Sarajevu, zar je manje interesantan aparthejd u Capljini ili Stocu? Sta znaci prica o stolnom gradu Mostaru (od 93.) kad Mostar to nije ni geografski ni populacijski, zar to nije zestoko provociranje manjine? Po cemu su samo Hrvati Hercegovci? De malo demokratski i o tome...
Pa i ti i ja kao glasaci SDP-a trebamo prihvatiti cinjenicu da je clanstvo i biracko tijelo SDP-a velikom vecinom bosnjacko, i da su Bosnjaci izabrali Komsica. (hvala im na tome :D ) ali treba priznati da je to problem Hrvatima i traziti rjesenje. Mozda bi npr rjesenje bilo da na iducim izborima SDP kandiduje bosnjackog clana predsjednistva..ne znam

a sto se tice Covica, bio je lijep naslov-prohujalo s predizbornom kampanjom...ne sjecam se dalje :D Sve je to predizborna kampanja i dodikova skola
ravno

#211 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

To je problem jednom manjem dijelu Hrvata na Balkanu. Zar treba vec sada dati do znanja svim nebosnjackim clanovima SDP da 2014. nece moci biti predlagani na pozicije vlasti? Zar da budu ono za sto ih nacionalisti optuzuju - bosnjacki ukrasi? Finci - Sejdic, haloooo :-)
Last edited by ravno on 01/11/2010 18:44, edited 1 time in total.
plain vanilla

#212 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

samo na poziciju predsjednika, tj clana predsjednistva
a i ne moramo im reci sada :lol:
stelica1

#213 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

plain vanilla wrote:
ravno wrote: Sve je to predizborna kampanja i dodikova skola
Dodikova skola ? Priznala Ti ili Ne..Dodik je osoba koja je Nummer 1 na prostorima "umiruce" BiH...
Pozdrav za Tuzlu! :dance:
plain vanilla

#214 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

Ne znam je li Dodik osoba broj 1 u BiH, ali ako jeste to je pravi znak da se nesto mora promijeniti. A BiH nije umiruca, to se samo vama u dijaspori cini :D
stelica1

#215 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

Nisi u pravu....Nazalost! Mi u dijaspori nemamo ovakvih komunistickih razmisljanja. Vecina nas voli BiH kao drzavu a ne kao neciju prciju...Nama ne treba ni AVNOJ ni ZAVNOBiH..

p.s. I ja sam rodjena na Gradini! :lol:
Last edited by stelica1 on 01/11/2010 18:52, edited 1 time in total.
popajic

#216 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by popajic »

[quote="plain vanilla"]
pa to sto usarajevu postoji katolicki skolski centar koji je jedina ustanova gdje hrvati mogu uciti hrvatski jezik je pravi znak koliko je sarajevo multi
i ja sam zeMsko :oops:[/quote
Odakle ti ideja da je u Sarajevu u upotrebi nepostojeci Bosnjacki jezik??? :-)
Zar ti nije nimalo bizarno to insistiranje na nekim razlicitim jezicima kada se svi odlicno razumijemo ,bez obzira blebecemo li S,H ili B jezikom ?
@mjesanac
:thumbup:
stelica1

#217 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

popajic wrote:
plain vanilla wrote: pa to sto usarajevu postoji katolicki skolski centar koji je jedina ustanova gdje hrvati mogu uciti hrvatski jezik je pravi znak koliko je sarajevo multi
Zar ti nije nimalo bizarno to insistiranje na nekim razlicitim jezicima kada se svi odlicno razumijemo ,bez obzira blebecemo li S,H ili B jezikom ?
@mjesanac
Sarajevo je Multi kao i Teheran.....I Tuzla postaje polako ali sigurno Multi....
Mozda gospodja plain vanilla zna da je prije rata u Tuzli bilo 24% mjesovitih brakova. A sada? :-)
plain vanilla

#218 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

stelice, prvo ja sam gospodjica :D
a tuzla, nazalost, postaje sarajevo.. o tome ja i trubim na ovim stranicama :D
ali kakva je, ipak je najmulti grad u bih
popajic

#219 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by popajic »

stelica1 wrote:
popajic wrote:
plain vanilla wrote: pa to sto usarajevu postoji katolicki skolski centar koji je jedina ustanova gdje hrvati mogu uciti hrvatski jezik je pravi znak koliko je sarajevo multi
@mjesanac
Sarajevo je Multi kao i Teheran.....I Tuzla postaje polako ali sigurno Multi....
Mozda gospodja plain vanilla zna da je prije rata u Tuzli bilo 24% mjesovitih brakova. A sada? :-)
Pogresnoj osobi(meni) to objasnjavas. Sarajlija sam ,a nisam bas ni slijep.Tvrdim da je Sarajevo u ratu bilo ljepse, humanije, neopterecenije...paradoksalno,ali je tako.
Nikad mi nece biti jasno pljuvanje po tudjem nacionalizmu ( sovinizmu), a branjenje vlastitog.Isto sranje, drugo pakovanje.
ZATO su mi van pameti sva ova insistiranja na svojatanju i dijeljenju kultura,jezika,teritorija...do atoma.
TO razvaljuje BIH. Ovce na najnizem mogucem stepenu gradjanske svijesti - To smo ti mi.I Srbi i Hrvati i Bosnjaci.
Doduse ja sam samo i iskljucivo Bosanac :D
stelica1

#220 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

plain vanilla wrote:stelice, prvo ja sam gospodjica :D
a tuzla, nazalost, postaje sarajevo.. o tome ja i trubim na ovim stranicama :D
ali kakva je, ipak je najmulti grad u bih
Vjerujem ti i zato sa velikim odobravanjem vecinu tvojih postova akceptiram... Tuzla je bila i bice jedino svjetlo BiH...nece je unistiti nepismeni brdjani iz Podrinja!

Zalosno ali Istinito! :dance:
ravno

#221 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

stelica1 wrote:Nisi u pravu....Nazalost! Mi u dijaspori nemamo ovakvih komunistickih razmisljanja. Vecina nas voli BiH kao drzavu a ne kao neciju prciju...Nama ne treba ni AVNOJ ni ZAVNOBiH..

Hvala bogu pa nam je barem dijaspora jedinstvena. I mi vamo u BiH kao drzavi volimo BiH kao drzavu, a ne kao neciju prciju......ni Srbije, ni Hrvatske. A i sta bi vi sa AVNOJ-em i ZAVNOBiH-om u dijaspori, rekti.... :-D
stelica1

#222 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by stelica1 »

ravno wrote:
stelica1 wrote:Nisi u pravu....Nazalost! Mi u dijaspori nemamo ovakvih komunistickih razmisljanja. Vecina nas voli BiH kao drzavu a ne kao neciju prciju...Nama ne treba ni AVNOJ ni ZAVNOBiH..

Hvala bogu pa nam je barem dijaspora jedinstvena. I mi vamo u BiH kao drzavi volimo BiH kao drzavu, a ne kao neciju prciju......ni Srbije, ni Hrvatske. A i sta bi vi sa AVNOJ-em i ZAVNOBiH-om u dijaspori, rekti.... :-D
Ni MUSLIMANSKE.....Nisi dostojan odgovora jer nastupas jednonacionalno!
ravno

#223 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

Ko li su, boze, nepismeni brdjani iz Podrinja?
plain vanilla

#224 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

Ajd edituj zadnji post, pa da se raspravljamo k'o sdp-ovci :D
ravno

#225 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ravno »

plain vanilla wrote:Ajd edituj zadnji post, pa da se raspravljamo k'o sdp-ovci :D
Sta vam, gospodjice, treba editirati?
Post Reply