FK Crvena Zvezda

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#201 Re: FK Crvena Zvezda

Post by ultima_palabra »

nellington wrote:Usput, postoji jedna čudna vrsta ljudi koji navijaju i vole Zvezdu, ali nisu Delije. Koji triput dnevno opsuju sever i budale na njemu (iako nisu veće budale nego oni u upravi :D). Ne znam koliko nas ima, takvih blasfemičnih cigana, k'o Čkalja :D

Image
Nas?
nellington

#202 Re: FK Crvena Zvezda

Post by nellington »

Ne pitaj ništa :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#203 Re: FK Crvena Zvezda

Post by -LIBERO- »

Cuj za Zvezdu navija...razocaravajuce.
radostan dan

#204 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

nellington wrote:Usput, postoji jedna čudna vrsta ljudi koji navijaju i vole Zvezdu, ali nisu Delije. Koji triput dnevno opsuju sever i budale na njemu (iako nisu veće budale nego oni u upravi :D). Ne znam koliko nas ima, takvih blasfemičnih cigana, k'o Čkalja :D

Image
Volim Zvezdu iskrenije od bilo kog novokomponovanog Delije.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#205 Re: FK Crvena Zvezda

Post by -LIBERO- »

@nelington @radostan dan,iz kojih ste vi gradova?
Sezam

#206 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Sezam »

burek_in_space wrote:
romanovero wrote:
i think this is begining of beauuutifull relationship
Kakvi kreteni.
meni zaista nije jasno kako je dozvoljena tema o otvoreno fasistickom klubu ciji su navijaci odgovorni za pokolj hiljade Bosnjaka?

Sramota.
mikelandjelo

#207 Re: FK Crvena Zvezda

Post by mikelandjelo »

ja sam iz sarajeva i volim crvenu zvezdu jos od prije rata... :)
mikelandjelo

#208 Re: FK Crvena Zvezda

Post by mikelandjelo »

Sezam wrote: meni zaista nije jasno kako je dozvoljena tema o otvoreno fasistickom klubu ciji su navijaci odgovorni za pokolj hiljade Bosnjaka?
Sramota.
pretjerujes kad kazes da je zvezda fasisticki klub
jel bayern minhen fasisticki klub ciji su navijaci krivi za pokolj miliona jevreja... kakva glupost
Sezam

#209 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Sezam »

mikelandjelo wrote:
Sezam wrote: meni zaista nije jasno kako je dozvoljena tema o otvoreno fasistickom klubu ciji su navijaci odgovorni za pokolj hiljade Bosnjaka?
Sramota.
pretjerujes kad kazes da je zvezda fasisticki klub
jel bayern minhen fasisticki klub ciji su navijaci krivi za pokolj miliona jevreja... kakva glupost
O cemu ti pricas?

Nisi nikad cuo za Arkanove Delij.., pardon Tigrove? Sta mislis gdje ih je skupljao, u slasticarni?
north

#210 Re: FK Crvena Zvezda

Post by north »

mikelandjelo wrote:ja sam iz sarajeva i volim crvenu zvezdu jos od prije rata... :)
Dobar si, tako i treba, diviš li se i ovim Delijama, koji ovako lijepo skandiraju ruskom premijeru?
simonese

#211 Re: FK Crvena Zvezda

Post by simonese »

sto bih i ja volio da mogu na nekom Beogradskom forumu kakit o Zelji ili Sarajevu ovako otvoreno,srdacno.....
radostan dan

#212 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

simonese wrote:sto bih i ja volio da mogu na nekom Beogradskom forumu kakit o Zelji ili Sarajevu ovako otvoreno,srdacno.....
Što ne probaš?
simonese

#213 Re: FK Crvena Zvezda

Post by simonese »

probao sam na Banjaluckom
radostan dan

#214 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

simonese wrote:probao sam na Banjaluckom
Probaj na nekom srbijanskom, imaš teme kao i ovdje - regionalna liga?, navijačke grupe iz ex yu (zastupljene su horde zla, ako se neko loži na takvo šta, :-) , mislim navijačke grupe i pripadnost istim :roll: ), problemi bh fudbala, itd, itd.

Ja bih ti ostavio adresu, ali mislim da se ne smiju reklamirati drugi forumi.
simonese

#215 Re: FK Crvena Zvezda

Post by simonese »

radostan dan wrote:
simonese wrote:probao sam na Banjaluckom
Probaj na nekom srbijanskom, imaš teme kao i ovdje - regionalna liga?, navijačke grupe iz ex yu (zastupljene su horde zla, ako se neko loži na takvo šta, :-) , mislim navijačke grupe i pripadnost istim :roll: ), problemi bh fudbala, itd, itd.

Ja bih ti ostavio adresu, ali mislim da se ne smiju reklamirati drugi forumi.
ama sve pet nego boli kad vidis iz godine u godinu cetnicka orgijanja
nellington

#216 Re: FK Crvena Zvezda

Post by nellington »

-LIBERO- wrote:@nelington @radostan dan,iz kojih ste vi gradova?
Zenica. Pitanje o navijanju za Zvezdu je filozofske i fudbalske prirode, nikad nije bilo političke. Naime, nekad se u nekom društvu valjalo opredijeliti za veći ili manji beogradski klub, tad sam odabrao veći. Smisao navijanja je i tada - a i sada - bio taj da se onim drugima (crno-belim) izvlače živci. Kad pogledam rezultat Zvezde, to je zato da sutra na fakultetu mogu kontrirati PFCovcima. Znam, smiješno je navijati tako, ali šta se može :) Ne mislim nikad otići na utakmicu CZ, navijanje mi završava na aut-liniji terena - navijači, uprava, ideologija, priča Zvezda Srbija, nikoad Jugoslavija, Ti si Zvezdin četnik, Milane, i td, apsolutno me ne zanimaju.

Eto, ispadoh ja Kusturica :skoljka:
radostan dan

#217 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

simonese wrote: ama sve pet nego boli kad vidis iz godine u godinu cetnicka orgijanja
Razumijem, ali ne možeš identifikovati milion ljudi na osnovu njih hiljadu. Moj odabir desio se 74-75., već 76. sam znao nabrojati sastav plus klupa. I tako do danas. Doduše, već deceniju tek sporadično, jer je ovo sve smejurija od klubova i fudbala. Više se nasekiram kad pukne Manchester kao prošle godine od Bajerna, nego što Zvezda pukne od Vojvodine.
Jbg.
Creasy

#218 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

Sezam wrote:
meni zaista nije jasno kako je dozvoljena tema o otvoreno fasistickom klubu ciji su navijaci odgovorni za pokolj hiljade Bosnjaka?

Sramota.

:shock:

Znaci klub Liverpul je kriv za pokolj navijaca Juventusa na Hejselu? :-)

Ako ti se tema ne svidja, jednostavno je zaobidji.
simonese

#219 Re: FK Crvena Zvezda

Post by simonese »

radostan dan wrote:
simonese wrote: ama sve pet nego boli kad vidis iz godine u godinu cetnicka orgijanja
Razumijem, ali ne možeš identifikovati milion ljudi na osnovu njih hiljadu. Moj odabir desio se 74-75., već 76. sam znao nabrojati sastav plus klupa. I tako do danas. Doduše, već deceniju tek sporadično, jer je ovo sve smejurija od klubova i fudbala. Više se nasekiram kad pukne Manchester kao prošle godine od Bajerna, nego što Zvezda pukne od Vojvodine.
Jbg.
:thumbup:
north

#220 Re: FK Crvena Zvezda

Post by north »

radostan dan wrote:
Jbg.
Pa ne bih baš rekao da na sjever Marakane stane hiljadu ljudi, kada cijela tribina skandira "navijačke" pjesme kao što su od: Od Topole.....pa ova poruka Ruskom premijeru, itd.....

Nije baš hiljadu prijatelju.... :-) prije će biti da je brojka od najmanje pet cifara....
radostan dan

#221 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

To ti bio pa prebrojao? Što si se mučio, lakše je onako... đuture, svih 25.000 prisutnih iz srca je skandiralo.... itd. :wink:
north

#222 Re: FK Crvena Zvezda

Post by north »

radostan dan wrote:To ti bio pa prebrojao? Što si se mučio, lakše je onako... đuture, svih 25.000 prisutnih iz srca je skandiralo.... itd. :wink:
Ne, nisam rekao da su svi isti, moje razmišljanje je uvijek bilo da nisu svi isti, ne generalizujem, ali sam siguran da je najmanje 90% sjevera tako skandiralo, što se može otprilike vidjeti na osnovu klipa, a ti izračunaj koliko je to ljudi.....
radostan dan

#223 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Dobro, ali ti izračunaj kolika je ukupna masa navijača, iz mase izdvoj extremni dio, podjeli, i dobićeš procenat koji je manje više karakterističan za svaku navijačku skupinu.
north

#224 Re: FK Crvena Zvezda

Post by north »

radostan dan wrote:Dobro, ali ti izračunaj kolika je ukupna masa navijača, iz mase izdvoj extremni dio, podjeli, i dobićeš procenat koji je manje više karakterističan za svaku navijačku skupinu.
Ne nije za svaku navijačku skupinu, zašto na utakmicama Sarajeva, Želje i dr. zadnjih godina nema skandiranja Turskoj, handžar diviziji i ostalim budalaštinama.....
Skandirajte i vi samo Zvezdi i posvećujte pjesme samo svom klubom, a ne likovima iz istorije koji su poznati po fašizmu, promijenite mentalitet koji imate pa možda ljudi iz regije i promijene jednog dana mišljenje o vama i počnu vas ako nšta barem simpatisati, ali nemoj se ibretiti kada vas ljudi mrze....gdje npr. kada igrate evropske utakmice sa klubom iz Poljske ili Češke, na tribinama se ori od nacionalističkih i fašistikih pjesama :? .....
Obuca9

#225 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Obuca9 »

radostan dan wrote:Dobro, ali ti izračunaj kolika je ukupna masa navijača, iz mase izdvoj extremni dio, podjeli, i dobićeš procenat koji je manje više karakterističan za svaku navijačku skupinu.
Image

Lažite me oči moje...
Locked