PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- sheilak
#201 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ok i neljubaznost i guzva, to cak i moze proci, ali uvaljuju ljudima ostecene novcanice koje trgovine nece primiti, i to one od 50 ili 100 €. Nije se to jednom desilo, to je vec postala praksa. Mislim, stvarno nema smisla da se jos i s njima peglam. Onda mi kazu u banci zasto ne pazim. Pa, ako ne mogu biti sigurna da ce mi banka dati ispravne novcanice, koje nisu stare, ostecene, poderane, itd., kome onda mogu vjerovati? A sto je najgore, kada im doneses da ti zamijene novac, ne zele ih primiti natrag-jer su ostecene?! Zaprijetila sam im neki dan policijom zbog prevare, pa su se tek onda udostojile dati mi nove novcanice.
Last edited by sheilak on 12/11/2010 21:26, edited 1 time in total.
- fedor
#202 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ma ja. Dok je da tebi uvali poderane novčanice, to je ok. Ali kad ti njima daješ nešto slično, onda ti je problem. Odavno su postali najgora banka, barem meni lično...sheilak wrote:Ok i neljubaznost i guzva, to cak i moze proci, ali uvaljuju ljudima ostecene novcanice koje trgovine nece primiti, i to one od 50 ili 100 €. Nije se to jednom desilo, to je vec postala praksa. Mislim, stvarno nema smisla da se jos i s njima peglam. Onda mi kazu u banci zasto ne pazim. Pa, ako ne mogu biti sigurna da ce mi banka dati ispravne novcanice, koje nisu stare, ostecene, poderane, itd., kome onda mogu? A sto je najgore, kada im doneses da ti zamijene novac, ne zele ih primiti natrag-jer su ostecene?! Zaprijetila sam im neki dan policijom zbog prevare, pa su se tek onda udostojile dati mi nove novcanice.
-
MAN-lion's coach
#203 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ovo sa novčanicama je bruka.Prije nekoliko mjeseci jedna hamša u prodavnici mi je pošla uvaliti 1KM papirnatu,ne znam ni ja koliko nisu iste u upotrebi,a prije mjesec u Konzumu scena radi papirne novčanice od RET maraka. 
- sheilak
#204 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
To zaista svi rade-vracaju ti ostecene novcanice, a kada kasnije pokusas platiti tim novcanicama, u istim prodavnicama, ne zele ih primiti. Ako im odmah das do znanja da ni ti ne zelis primiti takve novcanice, kolutaju ocima i tracaju te iza ledja.
Medjutim, kada se time pocnu sluziti u bankama-a Raiffeisen je po tome poznata, jos od one novcane krize, kada su gradjani povukli dosta novca iz banaka-gdje je onda granica? To je za mene krivicno djelo.
Medjutim, kada se time pocnu sluziti u bankama-a Raiffeisen je po tome poznata, jos od one novcane krize, kada su gradjani povukli dosta novca iz banaka-gdje je onda granica? To je za mene krivicno djelo.
-
Brus Lee
#205 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ziraat Bank Bosnia, imam kod njih kreditnu karticu i u septembru su uveli da se placa 20-tak KM nekakvo vodjenje racuna. Bez ikakve opomene ili obavjesti, samo dobijete na izvodu da ste duzni 19. 93 KM. Cista pljacka. Kada istekne kreditna, negdje pocetkom sljedece godine, obavezno cu je otkazati. 
- vozač
#206 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ima lijek i za ovo, pogotovo kad uzimate par novčanica, tražiš da ti napišu serijske brojeve novčanica koje su ti dali i završena priča, e sad kad ima više novčanica to baš i nije lako, uglavnom i to je izgleda postalo rizično,sheilak wrote:Ok i neljubaznost i guzva, to cak i moze proci, ali uvaljuju ljudima ostecene novcanice koje trgovine nece primiti, i to one od 50 ili 100 €. Nije se to jednom desilo, to je vec postala praksa. Mislim, stvarno nema smisla da se jos i s njima peglam. Onda mi kazu u banci zasto ne pazim. Pa, ako ne mogu biti sigurna da ce mi banka dati ispravne novcanice, koje nisu stare, ostecene, poderane, itd., kome onda mogu vjerovati? A sto je najgore, kada im doneses da ti zamijene novac, ne zele ih primiti natrag-jer su ostecene?! Zaprijetila sam im neki dan policijom zbog prevare, pa su se tek onda udostojile dati mi nove novcanice.
što kažeš, treba ići u banku i strepiti hoće li te i oni prevariti
što se tiče oštećenih novčanica, imam iskustvo sa onom bankom u zgradi lorisa, pro credit, zamijeni mi cura 50 KM, bez riječi, bile malo oštećene i nigdje ih ne primaju, koliko znam ako je oštećen samo rub, ono bijelo, to se zamijeni bez problema, a više od toga ima neki procenat
- vozač
#207 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
joj jarane, da me hoće zaustaviti na ovu fintu, mens čini da bi na kraju oni meni dali petobanku samo da ih popustim,sarajevonekad wrote:Evo sta sam dobio od prijateljice. Mislim da je ovo iz susjedne zemlje ali svejedno, poučno je.
"Kako nas varaju nasi policajci - podesavanje brzine na laserskom
pistolju
Dugo sam razmisljao da li ovo da stavim na net ali posto sam za dve nedelje
dvaput vec ovo doziveo smatram da treba da podelim ove informacije sa svima.
Naime, nedavno sam imao bliski susret sa plavcem koji je tvrdio da me je
upucao laserom na 93 km/h, a ja isao u drugoj cca 65 km/h i znao sam da laze.
Sa 5 metara pokaze pistolj i gore zaista svetli 93... ja kazem to nije moja brzina
a on krene: jel' ti to tvrdis da ja lazem i sl...
Malo smo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj vec ugasen. Ja
pitam: i sta sad, a on kaze: cekajte da upalim zadnju izmerenu brzinu i pokaze
mi da vidim. Na ekranu pise 93 km/h, svetli lampica LIMIT i dole pise LIMIT ADJ.
Sve mi to izgleda krajnje sumnjivo, ali posto je bilo u gradu trazim ja manju
kaznu i kao, posto sam posten, spusta mi kaznu, a kako nisam imao para odem
do bankomata i usput nazovem prijatelja koji se razume u radare i on mi objasni
sta znaci ovo limit na pistolju...
Dakle kada vam policajac izmeri brzinu: pistolj mora ovako da izgleda....
• gore brzina,
• dole udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora svetleti gornja
lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)
Dosao ja nazad do policajca i pokazao mu da znam i ja da podesim da pise sta
god zelim pa je pocela prica da je on procenio od oka moju brzinu i podesio
pistolj jer nije stigao da me upuca i sl
Posle dve nedelje opet me upuca drugi policajac, kao, 71 km/h a ja isao 55 km/h
max...i pogledam pistolj, i ono isto namesteno, i kada sam mu rekao da znam
sta je uradio, naglo menja temu, i kaze da mogu da idem.
Hajde sada to bolje da pojasnimo:
Dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr. policajac nastima
limit na 65 km/h i onda dok nekoga gada pistoljem ukoliko je brzina iznad 65
km/h pistolj "pisti", a ako je ispod te brzine.- pistolj ne reaguje , dakle da zna
bez gledanja u ekran ko ide preko odredene brzine.
lampica pored natpisa LIMIT svetli a ova gore
opcija MEAS onda ne svetli
Na ekranu mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u
limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)
U slucaju da primetite da vam podvaljuju brzinu treba nazvati internu policijsku
kontrolu i prijaviti sve."
hvala na savjetu, dobro je znati čime se sve služe
mene je jednom drot zaustavio na vracama, dojava bila kad sam napravio polukružno iz pravca stadiona grbavica, smotao na zaobilaznicu prema vracama,
kaže on ne možeš to uraditi, ... mogu, ne možeš, ... mogu, nema znaka zabrane,
kaže drot to niko ne radi,
pa to što svi motaju pred pekaru as ne znači da ja ne mogu smotati na zaobilaznicu, nema znaka niti bilo kakve signalizacije koja me spriječava u tome
tad čak nije bio znak zabrane ni sa zaobilaznice da napraviš polukružno prema grbavici, al to je bilo pravo nezamislivo da uradiš, obzirom da se ne može smotati u cugu
helem, rasprava je završena drotovim riječima "bio je znak prije rata"
a ja opet, "ako je i bio, bio je u suprotnom smjeru", doviđenja
na kraju sam kao i za sve u ovoj državi ipak nazvao štelu da pojasni idiotu kako mi ne može pisati prijavu jer nisam uradio ništa mimo propisa, zadužih se bez veze, tad sam bio mlad i nervozan,
da me sad zaustave vjerovatno bi ih pustio da pišu pa bi ih onda jebavao na sudu, ma goni ih u sto pm
-
Nuclear Winter
#208 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Katastrofa!!! Od 4 "šaltera" UVIJEK rade dva,gospođe koje rade na istim mogu uslužiti otprilike dva korisnika za 15-20 minuta,pa morate dobro planirati kada otići u banku s obzirom da će vas pet ljudi u redu ispred vas zbog "brzine" uposlenih koštati jedno sat vremena.Takođe strašno iritira nesposobna(da ne kažem glupa)plavuša koja radi na kreditima,već jedno 2 godine.Za dvije godine nije NIŠTA naučila o poslu ali je naučila da se dere na klijente.Kad god uđem u tu prokletu poslovnicu na alipašinom čujem njen iritirajući-seljački glas sa kojim se prepire sa klijentima,samo me interesuje kako je dobila posao s obzirom da joj ja ne bih dao ni krompir na stupu da prodaje.sheilak wrote:Raiffeisen banka, posebno filijala na Alipasinom. Daju ostecene novcanice Eura i jos se raspravljaju kada ne zelim uzeti takve novcanice.
- debelimedo
#209 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
jednom sam tako cekao tacno 35 minuta da podignem novac a pored bas pise reklama "mi ne peglamo svoje klijente"
- fedor
#210 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Najjača je zgrada Raiffeisen banke, pored policije (saobraćajne)! Onolika zgrada a samo 4 šaltera (od kojih 2 rade), a 2 su lafo uvijek zauzeta, jer piše:"šalter ne radi"! 
-
Nuclear Winter
#211 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
fedor wrote:Najjača je zgrada Raiffeisen banke, pored policije (saobraćajne)! Onolika zgrada a samo 4 šaltera (od kojih 2 rade), a 2 su lafo uvijek zauzeta, jer piše:"šalter ne radi"!
U svakoj ama baš SVAKOJ poslovnici "rajfajzena" bez obzira na veličinu i promet(obim posla) postoje 4 šaltera od kojih UVIJEK rade samo dva!!! Dosada sam kont`o da samo u državnim firmama(policija,elektroprivreda,bh telecom)postoje samo 4 šaltera od kojih rade samo dva ili čak jedan ali me je "rajfajzen" uvjerio da ta praksa postoji nažalost iu privatnim firmama i to u rukama stranaca-što opet dovodi do zaključka da je za sve kriv bosanac,bilo šef bilo uposlenik(ca)
- fedor
#212 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Nuclear Winter wrote:fedor wrote:Najjača je zgrada Raiffeisen banke, pored policije (saobraćajne)! Onolika zgrada a samo 4 šaltera (od kojih 2 rade), a 2 su lafo uvijek zauzeta, jer piše:"šalter ne radi"!
U svakoj ama baš SVAKOJ poslovnici "rajfajzena" bez obzira na veličinu i promet(obim posla) postoje 4 šaltera od kojih UVIJEK rade samo dva!!! Dosada sam kont`o da samo u državnim firmama(policija,elektroprivreda,bh telecom)postoje samo 4 šaltera od kojih rade samo dva ili čak jedan ali me je "rajfajzen" uvjerio da ta praksa postoji nažalost iu privatnim firmama i to u rukama stranaca-što opet dovodi do zaključka da je za sve kriv bosanac,bilo šef bilo uposlenik(ca)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#213 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mene nerviraju državne firme i njihovi ulazi sa četvoro ulaznih vrata (najčešće staklena vrata) od kojih su troja vrata zaključana, a samo jedna rade. Još više popi3dim kada je u nekom domu zdravlja wc zaključan. Jednom sam i razvalio vrata od wc-a.Nuclear Winter wrote:fedor wrote:Najjača je zgrada Raiffeisen banke, pored policije (saobraćajne)! Onolika zgrada a samo 4 šaltera (od kojih 2 rade), a 2 su lafo uvijek zauzeta, jer piše:"šalter ne radi"!
- Loulou
#214 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
PipiDugaDevetka wrote:Još više popi3dim kada je u nekom domu zdravlja wc zaključan. Jednom sam i razvalio vrata od wc-a.![]()
- cpu_fan
#215 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
To su stari modeli radara i mislim da ih niko više i nekoristi i ako ih koristi možda nema tri takva radara u BiH.sarajevonekad wrote:Evo sta sam dobio od prijateljice. Mislim da je ovo iz susjedne zemlje ali svejedno, poučno je.
"Kako nas varaju nasi policajci - podesavanje brzine na laserskom
pistolju
Dugo sam razmisljao da li ovo da stavim na net ali posto sam za dve nedelje
dvaput vec ovo doziveo smatram da treba da podelim ove informacije sa svima.
Naime, nedavno sam imao bliski susret sa plavcem koji je tvrdio da me je
upucao laserom na 93 km/h, a ja isao u drugoj cca 65 km/h i znao sam da laze.
Sa 5 metara pokaze pistolj i gore zaista svetli 93... ja kazem to nije moja brzina
a on krene: jel' ti to tvrdis da ja lazem i sl...
Malo smo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj vec ugasen. Ja
pitam: i sta sad, a on kaze: cekajte da upalim zadnju izmerenu brzinu i pokaze
mi da vidim. Na ekranu pise 93 km/h, svetli lampica LIMIT i dole pise LIMIT ADJ.
Sve mi to izgleda krajnje sumnjivo, ali posto je bilo u gradu trazim ja manju
kaznu i kao, posto sam posten, spusta mi kaznu, a kako nisam imao para odem
do bankomata i usput nazovem prijatelja koji se razume u radare i on mi objasni
sta znaci ovo limit na pistolju...
Dakle kada vam policajac izmeri brzinu: pistolj mora ovako da izgleda....
• gore brzina,
• dole udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora svetleti gornja
lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)
Dosao ja nazad do policajca i pokazao mu da znam i ja da podesim da pise sta
god zelim pa je pocela prica da je on procenio od oka moju brzinu i podesio
pistolj jer nije stigao da me upuca i sl
Posle dve nedelje opet me upuca drugi policajac, kao, 71 km/h a ja isao 55 km/h
max...i pogledam pistolj, i ono isto namesteno, i kada sam mu rekao da znam
sta je uradio, naglo menja temu, i kaze da mogu da idem.
Hajde sada to bolje da pojasnimo:
Dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr. policajac nastima
limit na 65 km/h i onda dok nekoga gada pistoljem ukoliko je brzina iznad 65
km/h pistolj "pisti", a ako je ispod te brzine.- pistolj ne reaguje , dakle da zna
bez gledanja u ekran ko ide preko odredene brzine.
lampica pored natpisa LIMIT svetli a ova gore
opcija MEAS onda ne svetli
Na ekranu mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u
limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)
U slucaju da primetite da vam podvaljuju brzinu treba nazvati internu policijsku
kontrolu i prijaviti sve."
- eluna
#216 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
za radare
SVAKI ručni radar - čak i ovi stariji modeli - mora da ima na samom radaru ŽUTU markicu instituta kod kojeg je prijavljeno baždarenje, a pored ovoga, uz svaki radar UVIJEK mora postojati potvrda o baždarenju (obično se printa na A4 papiru). Potvrda o baždarenju sadrži serijski broj radara, datum baždarenja i istu izdaje laboratorija koja vrši baždarenje.
Ovu potvrdu imate pravo da vidite, tj. policajajc koji koristi radar dužan vam je na zahtjev POKAZATI potvrdu, ali vam je ne smije dati u ruke.
Nadalje, SVAKI policajac koji vas zaustavi po bilo komosnovu OBAVEZAN je uz sebe imati, pored značke i drugih identifikacionih dokumenata, i NALOG PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, koji je također obavezna pokazati na vaš zahtjev, ali vam ne smije isti dati u ruke.
Lice koje obavlja službenu dužnost bez NALOGA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, isto može da čini u krajnjoj nuždi, u suprotnom čini teški prekršaj protiv službe, tj. čini krivično djelo zloupotrebe službene dužnosti.
**** POKAZATI podrazumijeva da vam predoči papir na razumnoj udaljenosti kako bi isti mogli pročitati, i to dovoljno dugo da zaista možete pročitati šta na papiru piše.
SVAKI ručni radar - čak i ovi stariji modeli - mora da ima na samom radaru ŽUTU markicu instituta kod kojeg je prijavljeno baždarenje, a pored ovoga, uz svaki radar UVIJEK mora postojati potvrda o baždarenju (obično se printa na A4 papiru). Potvrda o baždarenju sadrži serijski broj radara, datum baždarenja i istu izdaje laboratorija koja vrši baždarenje.
Ovu potvrdu imate pravo da vidite, tj. policajajc koji koristi radar dužan vam je na zahtjev POKAZATI potvrdu, ali vam je ne smije dati u ruke.
Nadalje, SVAKI policajac koji vas zaustavi po bilo komosnovu OBAVEZAN je uz sebe imati, pored značke i drugih identifikacionih dokumenata, i NALOG PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, koji je također obavezna pokazati na vaš zahtjev, ali vam ne smije isti dati u ruke.
Lice koje obavlja službenu dužnost bez NALOGA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, isto može da čini u krajnjoj nuždi, u suprotnom čini teški prekršaj protiv službe, tj. čini krivično djelo zloupotrebe službene dužnosti.
**** POKAZATI podrazumijeva da vam predoči papir na razumnoj udaljenosti kako bi isti mogli pročitati, i to dovoljno dugo da zaista možete pročitati šta na papiru piše.
-
nino90
#217 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
je li to sigurno? za taj nalog i bazdarenje gdje to tacno pise u onom zakou o saorbacaju znas li mozda?eluna wrote:za radare
- sodom
-
Gray
#219 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
vozač wrote:ima lijek i za ovo, pogotovo kad uzimate par novčanica, tražiš da ti napišu serijske brojeve novčanica koje su ti dali i završena priča, e sad kad ima više novčanica to baš i nije lako, uglavnom i to je izgleda postalo rizično,sheilak wrote:Ok i neljubaznost i guzva, to cak i moze proci, ali uvaljuju ljudima ostecene novcanice koje trgovine nece primiti, i to one od 50 ili 100 €. Nije se to jednom desilo, to je vec postala praksa. Mislim, stvarno nema smisla da se jos i s njima peglam. Onda mi kazu u banci zasto ne pazim. Pa, ako ne mogu biti sigurna da ce mi banka dati ispravne novcanice, koje nisu stare, ostecene, poderane, itd., kome onda mogu vjerovati? A sto je najgore, kada im doneses da ti zamijene novac, ne zele ih primiti natrag-jer su ostecene?! Zaprijetila sam im neki dan policijom zbog prevare, pa su se tek onda udostojile dati mi nove novcanice.
što kažeš, treba ići u banku i strepiti hoće li te i oni prevariti
što se tiče oštećenih novčanica, imam iskustvo sa onom bankom u zgradi lorisa, pro credit, zamijeni mi cura 50 KM, bez riječi, bile malo oštećene i nigdje ih ne primaju, koliko znam ako je oštećen samo rub, ono bijelo, to se zamijeni bez problema, a više od toga ima neki procenat
Ne znam zašto banke prave toliki problem oko ovoga. Nove novčanice se redovno štampaju da zamijene stare koje su oštećene, zar banka ne može samo zamijeniti oštećene za nove, a oštećene bi se uništile?
- karanana
#220 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
pisanje serijskih brojeva nece pomoci jer ti mogu reci: gospodine kad smo vam ih dali, bile su u dobrom stanju.
ja stvarno ne znam zasto prave probleme sa ostecenim novcanicama, posebno sa markama. te pare proslijede centralnoj banci koja ce ih primiti i ako je potrebno zamijeniti za nove.
jeste raifeisen poprilicno losa sa redovima i veoma cesto grijese sa prebacivanjem love na pogresne racune pogresnih ljudi pa onda ti ljudi potrose tudje pare.
ja stvarno ne znam zasto prave probleme sa ostecenim novcanicama, posebno sa markama. te pare proslijede centralnoj banci koja ce ih primiti i ako je potrebno zamijeniti za nove.
jeste raifeisen poprilicno losa sa redovima i veoma cesto grijese sa prebacivanjem love na pogresne racune pogresnih ljudi pa onda ti ljudi potrose tudje pare.
- Cholina_Lokica
#221 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
nisam znala da to moraju, i veze nemam da pise to negdje u zakonu, ali sad kad se sjetim, ako su me kaznjavali, uvijek su mi pokazali nalog prije nego mi napisu kaznu... a nisam nikad to trazilareni-90 wrote:je li to sigurno? za taj nalog i bazdarenje gdje to tacno pise u onom zakou o saorbacaju znas li mozda?eluna wrote:za radare
- Boom71
#222 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Problemi sa kojima se susrecemo svakodnevno u raznim ustanovama,pa tako i finansiskim,su itekako rijesivi.
Odstraniti nekulturne i nevaspitane neradnike i parazite!
Odstraniti nekulturne i nevaspitane neradnike i parazite!
-
nino90
#223 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
mene su danas za bajram zaustaviliDile wrote:nisam znala da to moraju, i veze nemam da pise to negdje u zakonu, ali sad kad se sjetim, ako su me kaznjavali, uvijek su mi pokazali nalog prije nego mi napisu kaznu... a nisam nikad to trazilareni-90 wrote:je li to sigurno? za taj nalog i bazdarenje gdje to tacno pise u onom zakou o saorbacaju znas li mozda?eluna wrote:za radare
sijalica mi jedna pregorila
i ja pitam za nalog, ovaj jedan kaze sta ti je to ovaj drugi kaze moras ti imati nalog da nama trazis nalog
i poslije opet ja kazem da imam pravo vdijeti nalog kaze on
ja imam pravo da ti ne pozaem to
i napisa mi kaznu
- eluna
#224 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
reni-90 wrote:mene su danas za bajram zaustaviliDile wrote:nisam znala da to moraju, i veze nemam da pise to negdje u zakonu, ali sad kad se sjetim, ako su me kaznjavali, uvijek su mi pokazali nalog prije nego mi napisu kaznu... a nisam nikad to trazilareni-90 wrote:
je li to sigurno? za taj nalog i bazdarenje gdje to tacno pise u onom zakou o saorbacaju znas li mozda?
i ja pitam za nalog, ovaj jedan kaze sta ti je to ovaj drugi kaze moras ti imati nalog da nama trazis nalog
i napisa mi kaznu
trebao si zapisati ime i prezime i broj značke - da ga ostaviš bez posla
ako ne pokaže nalog imaš pravo da se okreneš i odeš - jer svaki drot koji duži uniformu može i da je zloupotrijebi, tj. i kad nije na dužnosti da obuče uniformu i zaustavlja svijet ........ uostalom, imaš nalog, po tome ga prijavi da se nije prestavio u skladu sa pravilima službe
- fedor
#225 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mene su sinoć zaustavili, i dogovorio sam se s njima, 20KM na kafu i hajd razguli. Doduše, zoll tablice su istekle, tako da sam mogao da fasujem 100KM kazne,bar su mi tako rekli.... Bolje 20 nego 100 KM!reni-90 wrote: mene su danas za bajram zaustavili
i napisa mi kaznu