Sta poslije...sve se cini prazno !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#201 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

ma daj pusti te folove iz ljubavnih romana i spanskih saFunjica.
only_girl

#202 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by only_girl »

Ghost_Rider_XXX wrote:ma daj pusti te folove iz ljubavnih romana i spanskih saFunjica.

Imam pravo da mastam :lol:
Ghost_Rider_XXX

#203 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Samo ti maštaj, ko zna možda jednog dana zaista upoznaš svog konja na bijelom princu. Ali kako bilo ljubav nije nešto što može da radi bez ulaganja, ljubav se gradi, njeguje i čuva. Kad jedna strana prestane da radi na tome tada se i počne sve urušavati.
only_girl

#204 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by only_girl »

sanabe wrote:
only_girl wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:ma daj pusti te folove iz ljubavnih romana i spanskih saFunjica.

Imam pravo da mastam :lol:

imash do 25-e godine, onda ukini tu razonodu :D

Kakve veze imaju godine s mastom?Sve dok smo sposobni da se vratimo u svijet realnosti mislim da to nije nista strasno!
only_girl

#205 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by only_girl »

Ghost_Rider_XXX wrote:Samo ti maštaj, ko zna možda jednog dana zaista upoznaš svog konja na bijelom princu. Ali kako bilo ljubav nije nešto što može da radi bez ulaganja, ljubav se gradi, njeguje i čuva. Kad jedna strana prestane da radi na tome tada se i počne sve urušavati.

Nasla sam ja svog konja,i bas zbog toga kazem da da imam pravo da mastam :D mozda sam se pogresno izrazila,mastam o buducnosti razumijes,a ako ne razmisljam o tome onda ne znam sto gradim uopste ovo sve :? :lol:

oporosti popila se koja :lol:
Ghost_Rider_XXX

#206 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

only_girl ne kažem ja da ne postoji ljubav, ali ta štrologija jedna jedina i sve ostale su bezveze naspram nje mi je blago rečeno bljak i fuj.

Ako je onda bila The One onda bi živjelo sretno i veselo do kraja života s toga zaključak je očigledan...

E sad ako će bilo naš subjekt bilo neko drugi da nastavi život u samosažaljenju kako je izgubio ljubav svog života i ostale melodramatične situacije naravno da neće nikad napravit ništa.
only_girl

#207 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by only_girl »

Ghost_Rider_XXX wrote:only_girl ne kažem ja da ne postoji ljubav, ali ta štrologija jedna jedina i sve ostale su bezveze naspram nje mi je blago rečeno bljak i fuj.

Ako je onda bila The One onda bi živjelo sretno i veselo do kraja života s toga zaključak je očigledan...

E sad ako će bilo naš subjekt bilo neko drugi da nastavi život u samosažaljenju kako je izgubio ljubav svog života i ostale melodramatične situacije naravno da neće nikad napravit ništa.

:D
Keksich

#208 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Keksich »

Ghost_Rider_XXX wrote:Samo ti maštaj, ko zna možda jednog dana zaista upoznaš svog konja na bijelom princu. Ali kako bilo ljubav nije nešto što može da radi bez ulaganja, ljubav se gradi, njeguje i čuva. Kad jedna strana prestane da radi na tome tada se i počne sve urušavati.
Amen.
Eleonora

#209 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

.
Last edited by Eleonora on 21/02/2011 12:59, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#210 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

na šta se sve mora misliti :mrgreen: ja sam bio samo svjestan vrha ledenog brijega :-? :cry:
Deal

#211 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Deal »

Eleonora wrote:JokTo,

procitala sam sve postove na ovoj tvojoj temi. Pa da ne bih postavljala ja ''svoju'' temu, koja je haman slicna. bolje da se javim na ovu tvoju.
i ja patim, i to uzasno. i ne moze mi niko reci da sad ''gledam sebe, izlazim i sl'', jer sve to kad uradim, nikad ne mogu prestati one misli ''gdje je, kako je, jel tuzan, sretan''....
ja sam prekinula nasu vezu od 15 mjeseci. i da volim ga, kao nikoga do sad, ali buducnost sam sve manje vidjela s njim, zbog njegovog nepovjerenja u nasu vezu, manjka samopouzdanja i jednostavno, stekla sam dojam da se on vec pripremio na to da cu ja kad tad prekinuti s njim, tako da je zatvorio srce i distancirao zadnjih mjeseci. i kao da se pripremao...to sam, naravno osjetila. uslijedio je pocetak kraja.
prekinula sam jer nisam mogla podnijeti sve to. njegovo konstantno lebdenje, pogubljenost, i skepticnost. bio je rastrgan na sto strana i pod pritiscima raznim, ( kako familije njegove tako i mene sve vise ). htjela sam mu biti podrska i bila sam, ali sam shvatila da on sam sebi nije podrska, i da sam sebe ne voli, jer se u dubini osjeca lose i nezadovoljno, neuspjesno, onda to ni ja mu vise nisam mogla biti...
to je isto kao ona ''ako volis sebe, voljet cete i drugi''...ako ne volis sebe, moja ljubav, koliko velika bila, ogromna, pocet ce da vene, nestaje, boli, pati, gubi se....
zaista mi je drag, jedna dusa od momka, i sad vec osjecam krivicu, jesam nesto pogresno uradila? mozda je to bila neka ''faza'', njegova ili faza u vezi?
samo znam da se vise nisam mogla trositi u vezi, ( iz iskustva vise to ne smijem, pune 2 godine u proslosti sam se trosila za vezu koja je propala, a ja sam i fizicki obolila )...od tog straha i iskustva, nisam vise mogla ponovo to sebi dozvoliti...

hocu da ti kazem,
prvo, doduse ne znam tvoju djevojku ( sada vec bivsu ), ali ako je normalna jako joj je bilo bitno da si bio stabilan, jak, pun samopouzdanja, i prije svega VJERE U SEBE, DA SI IMAO NEKE PLANOVE OD ZIVOTA, NEKI CILJ, KOJEM SI BIO POSVECEN...ako si samo sve vidio u njoj, i bio totalno nestabilan,i nesiguran, vjeruj, prave zene, to bolno odbije...razocaraju se...ali i dalje vole, ali ne mogu biti sa takvim muskarcem jer fali primarna potreba za SIGURNOSCU.
svaka zena, koliko jaka bila, zeli muskarca! jos jaceg od nje....vjerujem da si super momak, ali nek te uvijek krasi borbenost ZA SEBE I SVOJE CILJEVE, cak i neka mala sebicnost, jer to zene cijene...
ne daj se, i meni je isto kao tebi, jos sam ja ostavila njega...
ali nema tu nikakve razlike... :)
tesko je i ostaviti i biti ostavljen
Da ste barem sve ovako iskrene :thumbup:
maxell_sarajevo

#212 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by maxell_sarajevo »

Eleonora wrote:JokTo,

procitala sam sve postove na ovoj tvojoj temi. Pa da ne bih postavljala ja ''svoju'' temu, koja je haman slicna. bolje da se javim na ovu tvoju.
i ja patim, i to uzasno. i ne moze mi niko reci da sad ''gledam sebe, izlazim i sl'', jer sve to kad uradim, nikad ne mogu prestati one misli ''gdje je, kako je, jel tuzan, sretan''....
ja sam prekinula nasu vezu od 15 mjeseci. i da volim ga, kao nikoga do sad, ali buducnost sam sve manje vidjela s njim, zbog njegovog nepovjerenja u nasu vezu, manjka samopouzdanja i jednostavno, stekla sam dojam da se on vec pripremio na to da cu ja kad tad prekinuti s njim, tako da je zatvorio srce i distancirao zadnjih mjeseci. i kao da se pripremao...to sam, naravno osjetila. uslijedio je pocetak kraja.
prekinula sam jer nisam mogla podnijeti sve to. njegovo konstantno lebdenje, pogubljenost, i skepticnost. bio je rastrgan na sto strana i pod pritiscima raznim, ( kako familije njegove tako i mene sve vise ). htjela sam mu biti podrska i bila sam, ali sam shvatila da on sam sebi nije podrska, i da sam sebe ne voli, jer se u dubini osjeca lose i nezadovoljno, neuspjesno, onda to ni ja mu vise nisam mogla biti...
to je isto kao ona ''ako volis sebe, voljet cete i drugi''...ako ne volis sebe, moja ljubav, koliko velika bila, ogromna, pocet ce da vene, nestaje, boli, pati, gubi se....
zaista mi je drag, jedna dusa od momka, i sad vec osjecam krivicu, jesam nesto pogresno uradila? mozda je to bila neka ''faza'', njegova ili faza u vezi?
samo znam da se vise nisam mogla trositi u vezi, ( iz iskustva vise to ne smijem, pune 2 godine u proslosti sam se trosila za vezu koja je propala, a ja sam i fizicki obolila )...od tog straha i iskustva, nisam vise mogla ponovo to sebi dozvoliti...

hocu da ti kazem,
prvo, doduse ne znam tvoju djevojku ( sada vec bivsu ), ali ako je normalna jako joj je bilo bitno da si bio stabilan, jak, pun samopouzdanja, i prije svega VJERE U SEBE, DA SI IMAO NEKE PLANOVE OD ZIVOTA, NEKI CILJ, KOJEM SI BIO POSVECEN...ako si samo sve vidio u njoj, i bio totalno nestabilan,i nesiguran, vjeruj, prave zene, to bolno odbije...razocaraju se...ali i dalje vole, ali ne mogu biti sa takvim muskarcem jer fali primarna potreba za SIGURNOSCU.
svaka zena, koliko jaka bila, zeli muskarca! jos jaceg od nje....vjerujem da si super momak, ali nek te uvijek krasi borbenost ZA SEBE I SVOJE CILJEVE, cak i neka mala sebicnost, jer to zene cijene...
ne daj se, i meni je isto kao tebi, jos sam ja ostavila njega...
ali nema tu nikakve razlike... :)
tesko je i ostaviti i biti ostavljen

Ovo mi nesto poznato izgleda.
Da ti nisi mozda Alma?
maxell_sarajevo

#213 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

sanabe wrote:Cuj Alma, pa vidish da je Eleonora :D
mozda krije pravo ime, nisam ni ja Maxell :D
Truba

#214 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahaha

i meni je poznato i isto ime sam htio napisati :) :) :) :)

izgleda da meni predstoji u 29. ispočetka učiti o ženama :mrgreen:
sudeći prema onome gore postu
moram biti ono što nikad u životu neću moći biti :lol: :lol: :lol:

sve ono što te izdigne iz sivila mase sve ono što te odvaja od negativnosti je nedovoljno jer jeb. ga nemaš cilj... :roll:
svi palamude ne moš ništa isplanirati živi dan za danom ne planiraj daleko...
i onda nemaš cilj :mrgreen:
maxell_sarajevo

#215 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

@Komi

Da nismo slucajno istoj curi pokusali ispuniti njene snove? :D
I meni je ova govorila da moram biti onakav kakav sam i da moram imati cilj u zivotu.Bila je plavka, nisam joj smio priznati da mi je cilj crnka, talijanka. :lol: :lol:
Truba

#216 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

nije garant
prečesto je ime a i čitav post se može primijeniti na više od 70% današnjih muškaraca nažalost

muškima je veza kraj
a ženama početak

izgleda da je to jedna od istina...

žene bi stalno nešto nadograđivale a muškima je tako kako je dovoljno :) ne mislim o silikonima :mrgreen: :lol: nego o vezi
Strpljiva

#217 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Strpljiva »

[quote="komi"]nije garant
prečesto je ime a i čitav post se može primijeniti na više od 70% današnjih muškaraca nažalost

[b]muškima je veza kraj
a ženama početak[/b]

izgleda da je to jedna od istina...

[b]žene bi stalno nešto nadograđivale a muškima je tako kako je dovoljno[/b] :) ne mislim o silikonima :mrgreen: :lol: nego o vezi[/quote]

Komi trudi se da postiraš što češće u ove sate.
Eleonora

#218 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

.
Last edited by Eleonora on 21/02/2011 13:00, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#219 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ma.Le.Na »

komi wrote: žene bi stalno nešto nadograđivale a muškima je tako kako je dovoljno :) ne mislim o silikonima :mrgreen: :lol: nego o vezi
na zalost..
Truba

#220 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

šta ćeš kad je skoro svaka žena u podsvjesti medicinska sestra
a muškarac je bolesnik koji samo želi kući
immuno

#221 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by immuno »

JokTo wrote:Evo...forumasi da oslobodim trenutne misli,da ih pretvorim u rijeci. Milion pitanja mi se mota u glavi,milion pitanja na koje ne mogu dati ni jedan odgovor koji me u popunosti moze zadovoljiti . Mozda neko od vas bude imao ideju,mozda neki savjet,prijedlog...etc

Kako da pocnem,nikad mi pisanje nije bila strast,pa ce moji postovi mozda u nekim trenutcima biti veoma skromni,ali poenta bi trebala biti u tome da saznam nacin kako da izadjem iz ove situacije.

Stvar je u tome,nedavno se zavrsila ljubavna veza koja je trajala skoro 3 godine.Sa sigurnoscu mogu reci da su mi te 3 godine bile najbolje,najsretnije i najispunjenije godine u zivotu.Veza se zavrsila na incijativu partnerice,po meni sa dosta cudnim razlogom...sto me je veoma pogodilo.
Nisam ono tipicno musko,nemam stereotipno razmisljanje o ljubavi...prava ljubav se srece samo jednom u zivotu i mislim da su ovo situacije o kojima ljudi mogu zaliti citav zivot :?

Veza je svojim citavim tokom bila obiljezena lijepim trenutcima...naravno kao i u svakoj vezi bilo je i svadja i nesuglasica,koje su uvijek bile brzo rijesene :D

Da konkretiziram,nedavno mi je partnerica rekla...citiram " Ja tebe volim,stalo mi je do tebe...al trenutno nemam volje za vezu" ... odnosno ova recenica je veoma prosta i vrlo lagano se moze protumaciti,ali ja mislim da je problem u tome sto ja to jednostavno ne mogu prihvatiti.Tesko mi pada da moze odustati tako lagano nakon toliko vremena koje smo zajedno proveli.

Vrlo mi je tesko da nastavim dalje,stalno mi je ta misao u glavi.Zelim da nastavim ali puno toga sto se desava trenutno u glavi me sprecava :S

Bilo bi pozeljno da izostavimo " BOSNJO MENTALITET" (ismijavanje,gluposti,nebitne stvari i slicno) i da stvarno komentarise neko ko se mozda nasao u slicnoj situaciji ili neko ko ima neki koristan savjet koji bi mi mogao pomoci.
uh ....prvo zbog prave ljubavi nije sramota ni moliti a ni zaplakati ! Vecina ce reci nije to prava ljubav kad te je mogla ostaviti ali tebi izgleda jeste!
Mozda da opet porazgovaras sa njom da pitas sta je to sto joj neda volju za vezu,mozda hoce nesto novo,neko osvjezenje ili .....??????
Ako ne onda ipak ima jedno pravilo ( mada kazu pravila i recepta nema u ljubavi) kad budes ostavljen pocinjes od svih stvari vezanih za tu osobu koje su negativne ( znam reci ces ona nema mana a ja ti odgovaram da nema covjeka bez mane) kreni od sitnica koje su ti smetale ili se nisu uklapale u tvoju viziju "idealne" zene.Pokusaj mozda pomogne a opet kazem zbog ljubavi nije sramota zaplakati nezaboravi !
pustopoljina

#222 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by pustopoljina »

ne pomaze to puno, kad ti i mane volis.
c0d14c

#223 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by c0d14c »

pa sto govorite da se traze sitnice koje su zasmetale, te sitnice i mane vam pocnu najvise nedostajat bas njih je skoro nemoguce zaboraviti ali da pomaze to orijentiranje na te stvari ne pomaze :(
fedor

#224 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by fedor »

Ništa brate, samo glavu gore. Ja sam imao sličnu situaciju. Bio sam u vezi 4 god. Da bi jednog finog sunčanog dana, došla moja, sad već bivša i kaže:"Meni nije isto kao što nam je prije bilo, nema više tu onog nečega"!hahaha Skontao sam odmah da je našla drugog. Ja je saslušam, i na kraju se pozdravimo. Svako svojim putem. Da bi sad nakon 2 god., valjda je raskinula sa tim novim, zove mene nešto. Čestita rođendan, i tako te neke stvari.
Hebeš ti to. Samo naprijed. Biće cura, i uvijek se nađe bolje. Meni je bar tako bilo! 8-)
P.S. Nemoj je zvati ni prozivati, slati poruke, ispadaš bezveze. Budi samo "rock solid" 8-)
fedor

#225 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by fedor »

Ako si bio dobar prema njoj, shvatit će ubrzo šta je igubila, tako da te to ne brine. A ako te bude zvala da se pomiriš, nemoj da poletiš odmah. Pravu ljubav (osobu) je teško naći. Hajd nađi pravog prijatelja!?? Teško. A djevojku/momka još teže!? Zato se ne sekiraj. Ima neko ko vidi sve. I ja sam se mučio prvih 5-6 mjeseci, bilo mi teško, ali izdrži. Strpljen-spašen! Zato sam sad cool :lol:
Post Reply