Zato sto sa svakim razgovaras jezikom koji suprotna strana razumije, ili bolje receno u fazama. Prvo probas fino, a posto se s krmetom ne moze fino, onda mu lijepo kazes sta ga slijedi i podsjetis da nema vise NATO-a da ga brani.therrarrius wrote:Postoje ''normalniji'' i ''kulturniji'' nacini da se brani suverenitet i cjelovitost zemlje, zasto je Bakir morao biti podjednako primitivan i sirov kao i njegov ''brat po poslu'' Dodlik? Zato sto su obojica podjednako ''obrazovana''.NightSkyWalker wrote:Bakir "prijeti" ratom tako sto kaze da cemo braniti cjelovitost i suverenitet nase drzave.
I to nekima ocito smeta![]()
![]()
Ma koliko to zeljeli, BiH nece sapatom pasti.
Bakir otvoreno prijeti ratom ?
-
luckypot
#201 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
- manolito
#202 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
ja mislim da su ti koji to zagovaraju ipak pobijedili (prema nezvanicnim naravno rezultatima), osim ako mozda ne pricamo o istim izborimaNormalan.ba wrote:Ti koji to zagovaraju izgubše na izborimamanolito wrote:naravno da moze, poukidamo entitete, kantone (ostavimo opstine) i zivimo k'o ljudiSmrt wrote:
meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...
- Sezam
#203 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Koga da se srami? Takvih poput tebe?Smrt wrote:ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SEna vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
moj odmor provedem u BiH gdje iz godine u godinu ostavim na odmoru 6 hiljada euro...
Napravio sam kucu dole ove godine tu sam potrosio 30 k € do sada i ti ces meni rec da ja ne placam porez
zasto ne vidis dalje od svojih vrata ??
-
hercegovac_pravi
#204 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
"Dodik je stvorio Bakira" 
- Smrt
#205 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
opa jos jedan se javio ... a u kojoj zemlji ti radis ili si domaci bogatun pa ocigledno ne shvatas o cemu pricam ...Sezam wrote:Koga da se srami? Takvih poput tebe?Smrt wrote:ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SEna vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
moj odmor provedem u BiH gdje iz godine u godinu ostavim na odmoru 6 hiljada euro...
Napravio sam kucu dole ove godine tu sam potrosio 30 k € do sada i ti ces meni rec da ja ne placam porez
- Sezam
#206 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Zavist je neunistivaSmrt wrote:opa jos jedan se javio ... a u kojoj zemlji ti radis ili si domaci bogatun pa ocigledno ne shvatas o cemu pricam ...Sezam wrote:Koga da se srami? Takvih poput tebe?Smrt wrote: ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SE
-
zlajaBHF
#207 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Smrt wrote:ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SEna vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
- Mali_Vuk
#208 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
@ Normalan.baTi koji to zagovaraju izgubše na izborima
Izvini, malo ću te razočarati. Ti na koje aludiraš nisu izgubili izbore zbog priča i obećanja o ukidanju RS-a, nego pretežno zbog toga što ta obećanja već godinama nisu uspjeli ispuniti. I još nešto sitno zbog katastrofalnog izbora kadrova na nižim i nešto višim
-
hamzibeg
#209 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Smrt wrote:nije ... dodji ovamo pa placaj porez kao i mi svi ostali i neka ti uzimaju 17% PDV svaki dan od hljeba sto ga jedes ... tek onda tako isfrustriran od usrane zemlje mozes da prozivas druge narode i pozivas na vojne pohodeŽenski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
ne znam sta se onda kojeg vraga javljas na ovom balkanskom forumu. zivi svoj idilicni zivot u svajcarskoj a kani se nas, kojima je Bosna domovinamene nikada nece razumiti covjek iz dijaspore kako je meni kada drina poskupi .... odrodiliste se od ove zemlje ne znate kako je tesko samo znate kako je bilo ...
Trebo bi ti prestati pushiti
- osa
#210 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
a glupost i svemir neizmjerni, doduše einstein reče da za svemir nije siguran, a takvom umu treba vjerovati..Sezam wrote:Zavist je neunistivaSmrt wrote:opa jos jedan se javio ... a u kojoj zemlji ti radis ili si domaci bogatun pa ocigledno ne shvatas o cemu pricam ...Sezam wrote:
Koga da se srami? Takvih poput tebe?
-
hamzibeg
#211 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ma da a sa sarkazmom ce to ici ...MAA PRAVOOO!!luckypot wrote:Divan post u tradiciji sentimentalne literature, sretan buduci zivot u Svajcarskoj, nas pusti da rjesavamo svoje probleme.
- Mali_Vuk
#212 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Šta se ti dernjaš i šta ti imaš protiv naše dijaspore? Idi ruži one svoje "đenerale", "nadvojvode", i ostalu bratiju što vam truju mozak i pozivaju vas na unaprijed izgubljene ratove za srpske zemlje, i to direk't iz MinKena.Smrt wrote:ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SEna vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
- EdoFmjam
#213 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
glup je narod kome otac i sin budu prijesednici.
- osa
#214 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
ma ja, glupi ameri.....EdoFmjam wrote:glup je narod kome otac i sin budu prijesednici.
- 1gorstak
#215 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Citava je Bosna i Hercegovina hrvatska (ali i srpska i bosnjacka). Nema tog hrvatskog politicara koji moze reci kako od sutra Kraljeva Sutjeska vise nije hrvatska. A kada se i nadje takva budala koja vlastitom narodu ogranicava pravo na citavu BiH, imace ozbiljnih problema da uvjeri Bosnjake u to da i oni dobrovoljno ogranice svoj utjecaj samo na ona podrucja iz kojih ih se ionako nije uspjelo istjerati.leiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
Drugo, ako ne uzimas u obzir cinjenicu da su nasa tri naroda konstitutivni na tlu citave drzave (odnosno da niti jedan ne polaze ekskluzivno pravo na bilo koji dio), ako je volja dijela stanovnistva na odredjenom podrucju "iznad ustava" kako kazes, gdje je granica ? Moze li se mjesna zajednica otcijepiti od opstine i proglasiti se drzavom ? Mogu li se dvije-tri opstine otcijepiti od kantona i proglasiti nezavisnost ? Jer ako je volja vecina na odredjenom podrucju "iznad ustava", onda sve dolazi u obzir .... pa i odvajanje nekih opstina od Hrvatske, nekih opstina od Srbije, nekih opstina od Crne Gore, Makedonije itd itd itd.
Last edited by 1gorstak on 06/10/2010 21:08, edited 1 time in total.
- osa
#216 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
zar povjest uči drukčije...1gorstak wrote:Citava je Bosna i Hercegovina hrvatska (ali i srpska i bosnjacka). Nema tog hrvatskog politicara koji moze reci kako od sutra Kraljeva Sutjeska vise nije hrvatska. A kada se i nadje takva budala koja vlastitom narodu ogranicava pravo na citavu BiH, imace ozbiljnih problema da uvjeri Bosnjake u to da i oni dobrovoljno ogranice svoj utjecaj samo na ona podrucja iz kojih ih se ionako nije uspjelo istjerati.leiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
Drugo, ako ne uzimas u obzir cinjenicu da su nasa tri naroda konstitutivni na tlu citave drzave (odnosno da niti jedan ne polaze ekskluzivno pravo na bilo koji dio), ako je volja dijela stanovnistva na odredjenom podrucju "iznad ustava" kako kazes, gdje je granica ? Moze li se mjesna zajednica otcijepiti od opstine i proglasiti se drzavom ? Mogu li se dvije-tri opstine otcijepiti od kantona i proglasiti nezavisnost ? Jer ako je volja vecina na odredjenom podrucju "iznad ustava", onda sve dolazi u obzir .... pa i odvajanje nekih opstina od Hrvatske, nekih opstina od Srbije, nekih opstina od Crne Gore, Makedonije itd itd itd.
- Mali_Vuk
#217 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
De pojasni nam ovo oko "povjesti" ako ti nije teško, života ti ...osa wrote:zar povjest uči drukčije...1gorstak wrote:Citava je Bosna i Hercegovina hrvatska (ali i srpska i bosnjacka). Nema tog hrvatskog politicara koji moze reci kako od sutra Kraljeva Sutjeska vise nije hrvatska. A kada se i nadje takva budala koja vlastitom narodu ogranicava pravo na citavu BiH, imace ozbiljnih problema da uvjeri Bosnjake u to da i oni dobrovoljno ogranice svoj utjecaj samo na ona podrucja iz kojih ih se ionako nije uspjelo istjerati.leiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
-
leiito
#218 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Pravo na samoodredjenje odnosi se na narode, ne na mjesne zajednice.
Da se razumemo, smatram da je raspad BiH slabo rešenje, ali ne vidim kako zadržati Srbe u Bosni ako je neće. Tu su potrebne skoro operacije na mozgu, da se ljudi riješe tog virusa plemenskog nacionalizma i našivaši mentaliteta. Istorija uči, da je dobro rješenje da ljudi rade i prave pare, Singapur je imao jak potencial za gradjanski rat, več je bilo sukoba, izbacili su ih iz Malezije, ali srećom imali su onog Dr Lee-ja, autokratu ali drukčije izgleda ne ide, jedine zemlje, koje su napravile preskok iz nerazvijenosti u klub bogatih i razvijenih bez nafte ili sličnog su Singapur i J. Koreja i u oba primjera žrtvovala se demokratija na račun napredka.
Ljudi su ionako ovce, ne valja da svi imaju pravo birati na izborima, suviše je lako manipulisati masama, i Hitler je bio demokratski i legalno izabran.
Da se razumemo, smatram da je raspad BiH slabo rešenje, ali ne vidim kako zadržati Srbe u Bosni ako je neće. Tu su potrebne skoro operacije na mozgu, da se ljudi riješe tog virusa plemenskog nacionalizma i našivaši mentaliteta. Istorija uči, da je dobro rješenje da ljudi rade i prave pare, Singapur je imao jak potencial za gradjanski rat, več je bilo sukoba, izbacili su ih iz Malezije, ali srećom imali su onog Dr Lee-ja, autokratu ali drukčije izgleda ne ide, jedine zemlje, koje su napravile preskok iz nerazvijenosti u klub bogatih i razvijenih bez nafte ili sličnog su Singapur i J. Koreja i u oba primjera žrtvovala se demokratija na račun napredka.
Ljudi su ionako ovce, ne valja da svi imaju pravo birati na izborima, suviše je lako manipulisati masama, i Hitler je bio demokratski i legalno izabran.
- Mali_Vuk
#219 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Niko i ne želi zadržati u BiH one koji je ne žele. Mogu da idu. Ne možeš ući u grad, jednostavno u tri dana pobiti 8000 ljudi i reći "ovo je sad moje, sad ću ja to da otcepim, a vi me nemojte spriječavati jer to može dovesti do rata. A rat je loš za ekonomiju i napredak.leiito wrote:Pravo na samoodredjenje odnosi se na narode, ne na mjesne zajednice.
Ljudi su ionako ovce, ne valjda da svi imaju pravo birati na izborima, suviše je lako manipulisati masama, i Hitler je bio demokratski i legalno izabran.
Last edited by Mali_Vuk on 06/10/2010 21:37, edited 1 time in total.
-
vemus
#220 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota
Zasto malo ne izadjete, relaksirate se, obogatite svoj zivot?
- Mali_Vuk
#221 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ovo je najpametniji post na cijelom forumu "Politika"vemus wrote:Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota![]()
- osa
#222 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
vemus wrote:Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota![]()
vidim i ti se tim baviš....
-
vemus
#223 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
1% od vremena koje provode mnogi forumasi na temama pofrouma politika...osa wrote:vemus wrote:Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota![]()
vidim i ti se tim baviš....
- ratata
#224 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
bgm ja otkad sam papuchar nigdje ne izlazimvemus wrote:Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota![]()
-
luckypot
#225 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ja isto - sve zeni dajem do zadnje marke, ovo crkavice sto sakrijem da platim internet i cigare i ponekad raji pice, to mi je to.ratata wrote:bgm ja otkad sam papuchar nigdje ne izlazimvemus wrote:Jao cime se bavite, jao naslova teme, jao vasih zivota![]()