dobro eto ako necemo, haj svega ti prenesi svojima da nam malo poprave ovo njesra u drzaviImamopobjednika wrote:Ovo se pioniri jos uvijek nadaju pobjedi 03.10?Neka, pred svaki izbori mi je ovo i najveci uzitak: samouvjereno najavljivanje pobjede (potpune, apsolutne, uvjerljive) i onda nekada od 12 navece pa naredna dva mjeseca pljuvanje po narodu uz komentare kako je narod glup, spominjanje ovaca, torova, cobana, itd.. Ali apsolutno svaki put i pred svake izbore/nakon svakih izbora..
I uvijek je prica pred sudbonosnu nedjelju: "ovaj put je drugacije"![]()
Necete vi Zlajini pioniri jos duuuuuuugo vlasti vidjeti.
Lagumdžija zgazio Radončića
- blue_sky
#201 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
- suncica24
#202 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne valja kad se ne vlada sobom, ne valjda kad se vlada sobom... a kaj bi ti zapravo? Sebe?Vjeruj mi da sam triput gori od Komšića, i da u Sarajevu ima podrumaša koji dan- danas prelaze na drugu stranu ulice kad me vide, samo ja ne vodim državu. Ne predstavljam 130.000 glasača koji su me izabrali na prethodnim izborima. Ali ne moramo tako daleko ići. Postoji mjesto i vrijeme za ratovanje, vrijeme za psovanje, vrijeme za pjevanje, vrijeme za plakanje. Može Komšo biti onakav u kafani, ili na partijskom derneku, čak i dok je predsjednik UN-a, a da to ne smeta. Ne može biti onakav u TV studiju, u emisiji koju gleda pola miliona ljudi. Tačnije, može, ali to košta. Košta kredibiliteta, čini se da će ga koštati i glasova. Ne može se očekivati da vlada državom neko ko nije u stanju da vlada sobom.
Last edited by suncica24 on 30/09/2010 23:36, edited 1 time in total.
- Loulou
#203 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
To i ja rekoh prije 2 dana, kad sam gledala prvu debatnu "60 minuta". Mislim da do toga ipak neće doći. Barem se nadam.atko wrote:Ljudi moji sto ovaj fahro ima zastrasujuce hladan i odvratan pogled ... koja drskost iz njega izvire... pravi je profil prljavog diktatorcica
![]()
![]()
![]()
Nedo bog da dobije izbore ...
-
hadžialagić
#204 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ostaće sve isto, osim što će SDP i SBBIH maznuti glasova SDA i SZBiH. Da li će to biti kraj 100 posto, vidjećemo. Ovo im blaćenje neće previše pomoći.8. sekretar SKOJ-a wrote: I ja mislim da je prerano za euforiju,...SDA/SBIH su još jaki,...sve drže u šaci. Od biračkih odbora pa do masovne podjele jednokratnih socijalnih pomoći,...Lijepi strah za rahat radna mjesta u državnim organima i firmama.
- MrMaliJoe
#205 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Znam, znam,... zadnje što si pročitao je Fahrin izborni program ali do pola. Razumijem te. Nije ti lako.Murisno1 wrote:šta kaže Zlaja .. ne možemo dić kredit preko telekoma pa napravit put pa nam se taj put ne isplati pa nemamo onda telekom a ostane nam ... i onda skonta da nam ostane autoput pa to proturi kroz grloMrMaliJoe wrote:
Jašta Faho graditelj i njegove aluzije da će se od kredita spasiti ako ugrabi vlast postali su velika šega.jedva .. ekonomski stručnjak, nema govora
... socijaldemokratski ekonomski stručnjak
![]()
Bojim se da se i sa Fahrinog torinjića vidi da katastrofalan 3. oktobar, ali ne brini se, nije sve tako sivo...
-
mirash
#206 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Murisno1 wrote:šta kaže Zlaja .. ne možemo dić kredit preko telekoma pa napravit put pa nam se taj put ne isplati pa nemamo onda telekom a ostane nam ... i onda skonta da nam ostane autoput pa to proturi kroz grloMrMaliJoe wrote:
Jašta Faho graditelj i njegove aluzije da će se od kredita spasiti ako ugrabi vlast postali su velika šega.jedva .. ekonomski stručnjak, nema govora
![]()
radoncic se slozio. mada vjerovano ni on, kao ni ti, nije skonto o cemu prica gospodin lagumdzija.
- 8. sekretar SKOJ-a
#207 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Nije sve tako crno, bijela je drina!hadžialagić wrote:Ostaće sve isto, osim što će SDP i SBBIH maznuti glasova SDA i SZBiH. Da li će to biti kraj 100 posto, vidjećemo. Ovo im blaćenje neće previše pomoći.8. sekretar SKOJ-a wrote: I ja mislim da je prerano za euforiju,...SDA/SBIH su još jaki,...sve drže u šaci. Od biračkih odbora pa do masovne podjele jednokratnih socijalnih pomoći,...Lijepi strah za rahat radna mjesta u državnim organima i firmama.
- kamen spoticanja
#208 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
bode kazaz ko strsljen
dobro su rezimirali...ko da su gledali 60 minuta...e sad ako je zlatko ovo gledao definitivno zna da se ne smije igrati s drzavnim zivcima 
-
defender46
#209 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
za koga glasati ?GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE
SPAHIĆ IBRAHIM
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ
RADONČIĆ FAHRUDIN
BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ
KEŠETOVIĆ IZUDIN
DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH
ĐEDOVIĆ IBRAHIM
BPS - SEFER HALILOVIĆ
DEMIROVIĆ MUJO
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
SILAJDŽIĆ HARIS
STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda
LATIĆ ĐEMAL
SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
IZETBEGOVIĆ BAKIR
JUSIĆ AIDA - NEZAVISNI KANDIDAT
JUSIĆ AIDA
- plonker
#210 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:49, edited 1 time in total.
- Noddle
#211 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
MrMaliJoe wrote:Znam, znam,... zadnje što si pročitao je Fahrin izborni program ali do pola. Razumijem te. Nije ti lako.Murisno1 wrote:šta kaže Zlaja .. ne možemo dić kredit preko telekoma pa napravit put pa nam se taj put ne isplati pa nemamo onda telekom a ostane nam ... i onda skonta da nam ostane autoput pa to proturi kroz grloMrMaliJoe wrote:
![]()
Bojim se da se i sa Fahrinog torinjića vidi da katastrofalan 3. oktobar, ali ne brini se, nije sve tako sivo...
Ma pusti sad malo moraju da se koprcaju i da pokusaju da poprave stetu koju im je Zlaja napravio. Sad im u kucama svira uzbuna za atomsku opasnost.
-
Murisno1
#212 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Bože sačuvaj. Ne čekam ja ni FahrA niti ZlatkaMrMaliJoe wrote:
Znam, znam,... zadnje što si pročitao je Fahrin izborni program ali do pola. Razumijem te. Nije ti lako.
Ja svoja pitanja rješavam sam
Žao mi samo ljudi koji misle da izborni pobjednik rješava situaciju i da je on uzrok. Izborni pobjednik je samo posljedica nečeg drugog, a to drugo nema veze si sa Fahrom ni sa Zlatkom. Ali teško da ti to moReš svarit'
- O'zone
- Globalni moderator
#213 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ja ću vala za Izudina pa nek sve ide u helaćdefender46 wrote:za koga glasati ?GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE
SPAHIĆ IBRAHIM
RADONČIĆ FAHRUDIN
KEŠETOVIĆ IZUDIN
ĐEDOVIĆ IBRAHIM
BPS - SEFER HALILOVIĆ
DEMIROVIĆ MUJO
SILAJDŽIĆ HARIS
LATIĆ ĐEMAL
IZETBEGOVIĆ BAKIR
JUSIĆ AIDA
- dinGospo_SA
#214 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ajmo na spavanje ima zlatko jos nekog ''vesa'' na ruke oprat
bitno je da ga je oprao - ''bez neutralnih dzinglova''
bitno je da ga je oprao - ''bez neutralnih dzinglova''
- no_pasaran
#215 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Upravo smo svjedočili jedom strašnom očitavanju lekcije mnoštvu stranaka (SDA, SBiH, itd) i podstranaka (NS, itd) kao i njihovim glasnogovornicima (Hadžifejzoviću, Pećaninu, itd) od strane starog lisca i odličnog političara Zlatka Lagumdžije.
Još prije dvije godine osigurao je odličnim manevrom sigurnost od Avaza i onda to još učvrstio prije mjesec dana. Ovo je otvorilo mogućnost mnoštvu nesposobnjakovića da svoju izbornu kampanju grade na kritici i "ljepljenju" opozicionog SDP-a (?!) umjesto kritike poziciji i konkretnih prijedloga za rješenja državnih problema.
Večeras, odlično tempirano, u posljednjoj predizbornoj emisiji Zlatko argumentirano pobija sve te zlonamjerne glasove (čime im defacto 90% predizborne kampanje pada u vodu), utvrđuje povjerenje vlastitih i pridobiva nove glasače. A da ne pričamo o tome koliko je SDP razvodnio snagu desnih partija štedeći SBB kritike (SDA i SBiH glasovi su sad podijeljeni na 3) i tako utvrđujući poziciju najjače stranke u Federaciji pred predstojeće izbore.
Kada sve navedeno uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je SDP i dalje držao kočnicu ostavljajući mogućnosti otvorene za koaliranje čime svojim biračima garantuje ulazak u vlast i ostvarenje predstavljenog programa, možemo slobodno reći da je ovo bio najblji potez cjelokupne predizborne kampanje u BiH.
U milionima i u mjesecima rada se trenutno broje gubici svih onih čiji su predizborni planovi, bazirani na kritici SDP-a, srušeni večeras.
Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor
SDP 
Još prije dvije godine osigurao je odličnim manevrom sigurnost od Avaza i onda to još učvrstio prije mjesec dana. Ovo je otvorilo mogućnost mnoštvu nesposobnjakovića da svoju izbornu kampanju grade na kritici i "ljepljenju" opozicionog SDP-a (?!) umjesto kritike poziciji i konkretnih prijedloga za rješenja državnih problema.
Večeras, odlično tempirano, u posljednjoj predizbornoj emisiji Zlatko argumentirano pobija sve te zlonamjerne glasove (čime im defacto 90% predizborne kampanje pada u vodu), utvrđuje povjerenje vlastitih i pridobiva nove glasače. A da ne pričamo o tome koliko je SDP razvodnio snagu desnih partija štedeći SBB kritike (SDA i SBiH glasovi su sad podijeljeni na 3) i tako utvrđujući poziciju najjače stranke u Federaciji pred predstojeće izbore.
Kada sve navedeno uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je SDP i dalje držao kočnicu ostavljajući mogućnosti otvorene za koaliranje čime svojim biračima garantuje ulazak u vlast i ostvarenje predstavljenog programa, možemo slobodno reći da je ovo bio najblji potez cjelokupne predizborne kampanje u BiH.
U milionima i u mjesecima rada se trenutno broje gubici svih onih čiji su predizborni planovi, bazirani na kritici SDP-a, srušeni večeras.
Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor
-
L@BuD
#216 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
za Đemaladefender46 wrote:za koga glasati ?GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE
SPAHIĆ IBRAHIM
RADONČIĆ FAHRUDIN
KEŠETOVIĆ IZUDIN
ĐEDOVIĆ IBRAHIM
BPS - SEFER HALILOVIĆ
DEMIROVIĆ MUJO
SILAJDŽIĆ HARIS
LATIĆ ĐEMAL
IZETBEGOVIĆ BAKIR
JUSIĆ AIDA
- Corto Maltese
#217 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ti si sunčica, a ne crvenkapica, ne pravi se naivna. Sve ti gore piše.suncica24 wrote:Ne valja kad se ne vlada sobom, ne valjda kad se vlada sobom... a kaj bi ti zapravo? Sebe?Vjeruj mi da sam triput gori od Komšića, i da u Sarajevu ima podrumaša koji dan- danas prelaze na drugu stranu ulice kad me vide, samo ja ne vodim državu. Ne predstavljam 130.000 glasača koji su me izabrali na prethodnim izborima. Ali ne moramo tako daleko ići. Postoji mjesto i vrijeme za ratovanje, vrijeme za psovanje, vrijeme za pjevanje, vrijeme za plakanje. Može Komšo biti onakav u kafani, ili na partijskom derneku, čak i dok je predsjednik UN-a, a da to ne smeta. Ne može biti onakav u TV studiju, u emisiji koju gleda pola miliona ljudi. Tačnije, može, ali to košta. Košta kredibiliteta, čini se da će ga koštati i glasova. Ne može se očekivati da vlada državom neko ko nije u stanju da vlada sobom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#218 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Hahaha pa ova TV1 je gora od samog Avaza. Poslije emisije idu hvalospjevi o Harisovim uspjesima u Libiji.Morao sam im poslati mail i malo skrenuti paznju na totalnu neobavjestenost o koalicijama i predlozio im da iza TV1 stave TV1-SBiH. Nemam stvarno nista protiv jer je privatna TV ali nek onda ne palamude da su objektivna i neovisna TV.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#219 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
SDP uvijek ima moj glas, da je rAdoncic (i slicna mraka)kojim slucajem upetljan/a nacrtao bih cica glisu i birao Zelene.
-
liliac
#220 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
za zeljka komsica.defender46 wrote:za koga glasati ?GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE
SPAHIĆ IBRAHIM
RADONČIĆ FAHRUDIN
KEŠETOVIĆ IZUDIN
ĐEDOVIĆ IBRAHIM
BPS - SEFER HALILOVIĆ
DEMIROVIĆ MUJO
SILAJDŽIĆ HARIS
LATIĆ ĐEMAL
IZETBEGOVIĆ BAKIR
JUSIĆ AIDA
-
hadžialagić
#221 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Sad pustili Emisiju o Haretu i Libiji.kamen spoticanja wrote:bode kazaz ko strsljendobro su rezimirali...ko da su gledali 60 minuta...e sad ako je zlatko ovo gledao definitivno zna da se ne smije igrati s drzavnim zivcima
-
Murisno1
#222 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ma ne možemo mi to skontatmirash wrote:
radoncic se slozio. mada vjerovano ni on, kao ni ti, nije skonto o cemu prica gospodin lagumdzija.
- MrMaliJoe
#223 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Murisno1 wrote: Bože sačuvaj. Ne čekam ja ni FahrA niti Zlatka![]()
Ja svoja pitanja rješavam sam![]()
Žao mi samo ljudi koji misle da izborni pobjednik rješava situaciju i da je on uzrok. Izborni pobjednik je samo posljedica nečeg drugog, a to drugo nema veze si sa Fahrom ni sa Zlatkom. Ali teško da ti to moReš svarit'
Vaša svjetlost neka obasipa moje nervne završetke, o ti Veliki Fahrin guru, daj mi odgovor, prosvijetli me. Šta ti vidiš sa Fahrinog tornjića !

Last edited by MrMaliJoe on 30/09/2010 23:48, edited 1 time in total.
-
defender46
#224 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ovo je sa liste za bošnjačkog clana predstavnistva...liliac wrote:za zeljka komsica.defender46 wrote:za koga glasati ?GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE
SPAHIĆ IBRAHIM
RADONČIĆ FAHRUDIN
KEŠETOVIĆ IZUDIN
ĐEDOVIĆ IBRAHIM
BPS - SEFER HALILOVIĆ
DEMIROVIĆ MUJO
SILAJDŽIĆ HARIS
LATIĆ ĐEMAL
IZETBEGOVIĆ BAKIR
JUSIĆ AIDA
- don vito
#225 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Lepom i njegovom drustvu (bahticima, halilovicima, hadzifejzovicima, pecaninima i ostalim) bukvalno gori pod nogama. Po prvi put se suocavaju sa mogucnoscu da nece biti jezicak na vagi za formiranje vlasti, sto su tako uspjesno zloupotrebljavali punih 15 godina. Koliko je situacija ozbiljna pokazuje osnivanje TV1, direktno preuzimanje Oslobodjenja i Dana jer su shvatili da Silajdziceve lazi vise ne pale u narodu. Prava meta Silajdzicevih propagandista nije Radoncic nego svu svoju energiju kanalisu na blacenje SDP-a, na ovaj ili onaj nacin (direktni napadi ili izmisljena koalicija sa Radoncicem, ranije napadi zbog priblizavanja stavova Lagumdzije i Tihica). Svjesni su da, cak i ako SDP osvoji najvise glasova, to nece biti dovoljno za samostalno formira vlast, zato se nastoje ubaciti u pobjednicku koaliciju ili pricama o "izdaji socijaldemokratije kroz koaliciju sa nacionalistima i slicno" zadrzati status quo i ostaviti na vlasti koaliciju SDA-SBiH. U ovoj posljednjoj varijanti vrlo brzo bi postigli dogovor i sa Radoncicem samo ako zatreba koji glas za formiranje vlasti pa bi na TV1 imali emisiju "Fahro neimar".sumirprimus wrote:don vito wrote:Emisiji "Fenomen Radoncic" meta nisu Radoncic i SBB
nego SDP i Lagumdzijamada mislim i jedni i drugi,gori lepom pod nogama