Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NeyDan wrote:Ja sam maloprije trazio te nove kanale i nasao sam National Gegraphic HD, Discovery HD, Eurosport HD, nasao sam sve HBO-ove sto spominjete a nemam resivera vanjskog.
Slika je fantasticna, tako da ne znam zasto se zalite.
Nasao sam i ja neki dan ali mi nisu vjerovali.Bas mi je drago da nisam jedini
Ima nas jos....koji imamo 114 kanala a bez resivera...
Potreban Vam je DVB-C Mpeg2 Tuner na televizoru i onda sve fercera....
Kakavi su HD kanali, je li 720p rezolucija? Ovo me pravo interesuje jer planiram uzeti HD paket.
Da li se svi kanali gledaju preko receiver-a (tj. nema više pola analogno pola (šatro) digitalno)?
Ja sam na digitalnoj od eloba ali imam mogucnost prikljucenja kablovske (tj D3) pa razmisljam.. Prepostavljam da ce Tv usluga biti bolja, ali sam prije imao strasnih problema sa global-netom i naprosto me strah da mi ti ljudi ponovo budu internet provider (sada je ADSL koji je skup ali zato stabilan)..
Nema Discovery Travel and Living, zena ce me zadaviti ako se ne pojavi za koji dan. ELOB ga je imao, a sad ga u Telemach-u nema.
Sto se tice HD kanala, 1080i, vrhunski.
Evo ga jutros potpisan ugovor za paket onaj akcijski od 4mb i omah su pustili izgleda nije proslo par sati svaka cast .... valjda je to to da ne sitnicarim nije tacno 4 megabita ali i ovo je super za 22 km jel i kod vas ovakva brzina ko je potpisao ovaj paket ?????
Evo ga jutros potpisan ugovor za paket onaj akcijski od 4mb i omah su pustili izgleda nije proslo par sati svaka cast .... valjda je to to da ne sitnicarim nije tacno 4 megabita ali i ovo je super za 22 km jel i kod vas ovakva brzina ko je potpisao ovaj paket ?????
jel su oni tebi došli kući da potpišeš ili si ti išao kod njih
jel su oni tebi došli kući da potpišeš ili si ti išao kod njih
Stara otisla posto je nosioc ugovora rekli joj kao nije trebala dolazit jer da ce oni dolazit na adresu ali eto kad je vec bila potpisala i nakon par sati mi pustili ali evo stalno varira izmedju 2 megabita i 3 i po jos nisam vidio na speed test da zakuca na 4 megabita valjda ce se stabilizirati ovo
NeyDan wrote:Ja sam maloprije trazio te nove kanale i nasao sam National Gegraphic HD, Discovery HD, Eurosport HD, nasao sam sve HBO-ove sto spominjete a nemam resivera vanjskog.
Samo jedno pitanje. Kad ste trazili te kanale, mislim na datum?
Samo jedno pitanje. Kad ste trazili te kanale, mislim na datum?
Ja sam ih nasao odma' poslije prve premetacine kanala... imam 114 digitalnih od toga desetak full hd i 67 analognih
Potreban Vam je DVB-C Mpeg2 Tuner na televizoru i onda sve fercera.... [/quote]
Samo jedno pitanje. Kad ste trazili te kanale, mislim na datum?[/quote]
Ja sam svoje nasao 06.10. u cetvrtak....
Slika mi je super....e sada posto mi tv ima i mogucnost ukljucivanja i iskljucivanja Titlova i to radi...na jedno 15 do 20 kanala....
Sto se tice HBO i HBO +1 kao sto je vec receno razlika je u tome da na +1 npr. film pocinje sa satim zakasnjenja nego na HBO.
Imam i 10 HD programa ali po nekada i to samo neki od njih mi svakih 10 sekundi kao malo kao zastopaju (koce) ali to je ja mislim radi tog sto mi je TV HD redy a ne Full HD...
Samo jedno pitanje. Kad ste trazili te kanale, mislim na datum?[/quote]
Ja sam svoje nasao 06.10. u cetvrtak....
Slika mi je super....e sada posto mi tv ima i mogucnost ukljucivanja i iskljucivanja Titlova i to radi...na jedno 15 do 20 kanala....
Sto se tice HBO i HBO +1 kao sto je vec receno razlika je u tome da na +1 npr. film pocinje sa satim zakasnjenja nego na HBO.
Imam i 10 HD programa ali po nekada i to samo neki od njih mi svakih 10 sekundi kao malo kao zastopaju (koce) ali to je ja mislim radi tog sto mi je TV HD redy a ne Full HD...
To je to....[/quote]
Nema to veze što ti je tv hdready a ne full hd. Uostalom ni ti hd kanali ni jedan ne radi punoj hd rezoluciji. Mada iz iskustva što imam sa satelitskih hd kanala to i nije potrebno. Bio sam skeptik što se hd kanala tiče ali kad sam pogledao i proučio stvarno je zakon.
Mislim da i moj lcd ima ugrađen ovaj tuner.. Je li ovo znači da ne moraš uzeti njihov internet i receiver da bi imao sve ono što imaju u ponudi??
Ne znam na koji način bi mogli praviti blokadu npr. HBO ili HD kanala ako sve radi tvoj receiver u tv-u.. . po ovoj logici bi mogao plaćati samo osnovni d3 paket a ustvari imati sve.. Nešto tu nije kako treba ma vjerovatno je tako samo ovaj prvi mjesec..
NeyDan wrote:Slika je fantasticna, tako da ne znam zasto se zalite.
Pitao bih te ja DA li bi se zalio da si na MMDS-u i DA imas sliku goru od VHS-a...prijavis doticnim kako NEmas kanala a oni CISCO "strucnjaci" ti puste kanale jos gore nego sto su bili i pritome nestane ttx-a na HRT1 ,Hayat,ttx SportKluba na NTV99 a na SportKlubu NEma nikako opcije za ttx
Nisam imao nikad problema sto se tice signala i kvaliteta slike, kad je bilo nekih manih smetnji zbog vremenskih neprilika, samo ih nazovem i odmah rijese ... vidjet cemo kako ce ovo dalje funkcionisati sa ovim HD kanalima, kao sto sam vec rekao, a evo i jos neki potvrdili, ja sam ih nasao na tv-u a nemam nikakav resiver niti sam korisnik njihovog interneta a na osnovnom sam paketu kablovskog tv-a koji se mjesecno placa 11,5 KM.
Vjerovanto je ovo samo promotivni period da navuku raju, al' ovi HD kanali su bas za uzivanje.
Animal wrote:Mislim da i moj lcd ima ugrađen ovaj tuner.. Je li ovo znači da ne moraš uzeti njihov internet i receiver da bi imao sve ono što imaju u ponudi??
Ne znam na koji način bi mogli praviti blokadu npr. HBO ili HD kanala ako sve radi tvoj receiver u tv-u.. . po ovoj logici bi mogao plaćati samo osnovni d3 paket a ustvari imati sve.. Nešto tu nije kako treba ma vjerovatno je tako samo ovaj prvi mjesec..
Upravo zbog toga svi ce morat imat njihov risiver... Provjereno... Ja zvao da pitujem...
Animal wrote:Mislim da i moj lcd ima ugrađen ovaj tuner.. Je li ovo znači da ne moraš uzeti njihov internet i receiver da bi imao sve ono što imaju u ponudi??
Upravo zbog toga svi ce morat imat njihov risiver... Provjereno... Ja zvao da pitujem...
Da, ali ko ce znati jesi li ti iz svog receivera izvadio koaksialni kabal, ukljucio ga direktno u tv i koristio svoj tuner.. Njihov receiver ti može stajati kao suvenir
Da, ali ko ce znati jesi li ti iz svog receivera izvadio koaksialni kabal, ukljucio ga direktno u tv i koristio svoj tuner.. Njihov receiver ti može stajati kao suvenir
Upravo tako ... ja imam samo analognu kablovsku ali sam skenirao digitalne kanale i dobio sve ostale...znaci samo analognu koja kosta 11,90 KM.... znaci nemam njihovog receiver-a.... e sada jeli ovo samo pusteno trenutno a kasnije ce ga ugasiti to neznam....samo znam da ovo isto vec duze vremena fercera i na HS kablovskoj televiziji (drug ima isti tv kao ja - Panasonic Plazma - i vec 8 mjeseci gleda njihove digitalne DZABE)...
mene prekjučer zvali i pitali za danas kad mi odgovara da dođe momak i zamjeni risiver, do kraja novembra ću promotivno imati sve kanale pa poslije šta proberem (garant računaju da će mi se žena navući bar na HBO do tad ) . Momak došao, zamijenio i otišao. Na nekim kanalima mi stoji poruka "nedozvoljeni kanal - nije vam dozvoljeno da gledat ovaj kanal. Da biste se pretplatili na ovaj kanal, pozovite Info centar:"
izgleda da ću sutra morati zvati info centar im da vidim o čemu je riječ, večeras nemam vremena da s tim deveram... a nisam upratio da se iko ovdje žalio na isti problem.
Ima li neko ovaj STB sa diskom? Moze li da pusta divx/dvd/mkv sa USB-a ili preko mreze? Mogu li se snimci sa internog diska prebaciti na USB (ili preko mreze na komp)? Trazio sam po netu ali ima jako malo informacija o ovom STB-u...
ja1977 wrote:Ja proba skenirati digitalne kanale i nista
TV je SONY KDL 37 P3000, a u specifikacijama kaze da ima digitalni resiver:
Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2).
Jeli to taj resiver ili treba neki drugi???
I ja sam probao isto jučer i ne može.. Kod mene je bio BH cabel-net pa je možda to razlog (čini mi se da su na Elobovoj KATV ovi koji su se gore javili).
Inače koristim Elobovu digitalnu a prikljucio sam kablovsku samo da testiram ovu teoriju.. Inače sam primijetio kako tv na dosta kanala sam vidi da li je format slike 16:9 ili ne, a takodje i automatski širi sliku po potrebi. Ovo prije nije bio slučaj, vjerovatno su to naznake ove D3 tehnologije.. Na digitalnoj Elobovoj je samo Eurosport u 16:9 i to zato što ga oni na taj način šalju, a ne zato što tv to sam registrira..
ja1977 wrote:Ja proba skenirati digitalne kanale i nista
TV je SONY KDL 37 P3000, a u specifikacijama kaze da ima digitalni resiver:
Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2).
Jeli to taj resiver ili treba neki drugi???
I ja sam probao isto jučer i ne može.. Kod mene je bio BH cabel-net pa je možda to razlog (čini mi se da su na Elobovoj KATV ovi koji su se gore javili).
Inače koristim Elobovu digitalnu a prikljucio sam kablovsku samo da testiram ovu teoriju.. Inače sam primijetio kako tv na dosta kanala sam vidi da li je format slike 16:9 ili ne, a takodje i automatski širi sliku po potrebi. Ovo prije nije bio slučaj, vjerovatno su to naznake ove D3 tehnologije.. Na digitalnoj Elobovoj je samo Eurosport u 16:9 i to zato što ga oni na taj način šalju, a ne zato što tv to sam registrira..
Ja sam korisnik BH Cabel net usluga pa sam nasao digitalne i HD kanale. Morao sam ici na automatsku pretragu, gdje je TV izbrisao sve postojece kanale i sam ponovo nasao sve, ukljucujuci ove digitalne. Samo proces trazenja je jako spor, odvoji negdje oko pola sata.