Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
moonlight7

#201 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by moonlight7 »

nihil_
moonlight7 wrote:Šta znači biti normalan? :D 8-)

http://www.facebook.com/pages/Barenje-e ... 6198733416

:D
:shock: :lol: :lol:
svi mi koji smo muske svi*e i predatori koji kada vide emocije u zenskom oku ne prezaju ni od najdubljeg dna- citiranja balaševića pomoću kojeg bi se mogli ogrebati za snošaj
8-) :run:
Last edited by moonlight7 on 08/02/2012 13:29, edited 1 time in total.
nihil_

#202 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nihil_ »

moonlight7 wrote:
nihil_ wrote:Šta znači biti normalan? :D 8-)

http://www.facebook.com/pages/Barenje-e ... 6198733416

:shock: :lol: :lol:
svi mi koji smo muske svi*e i predatori koji kada vide emocije u zenskom oku ne prezaju ni od najdubljeg dna- citiranja balaševića pomoću kojeg bi se mogli ogrebati za snošaj
8-) :run:
nisam ja od tih al eto reko da podjelim.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#203 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by plain vanilla »

moonlight7 wrote:
plain vanilla wrote:prava ljubav je sretna

cim je tuzna nije prava :evil: :lol:
Balašević se ne slaže s tobom :D 8-)
jel to znaci da je njegov brak s oljom laznjak? :D

balasevic pise ono sto ce nas pogoditi u srce
zato sam se ja s jednim forumasem dogovorila da zajedno ne idemo na njegov koncert :evil: :lol:
seneka

#204 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by seneka »

Značila puno, puko ko letva bio na nju, nedavno je vidim, udala se, pozdravljamo se, pokazuje mi prsten na ruci, ono ko "ja se udala..." , "dobro" rekoh onako hladno, "hajd neka je srećom", i na tome se sve završilo, nisam je više sreo, onako ništa specijalno, ohladilo je valjda vremenom sve, ali sigurno će ostati kao djevojka koja mi se najviše sviđala, za koju je srce najviše i najbrže lupalo...

Bilo je poslije nje još nekih veza, ali ko sa njom, nikad više... Valjda je zato 1 velika ljubav, a ne njih 16!
Dr. Octagon

#205 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Dr. Octagon »

ladyblue18 wrote:
skopljo69 wrote:
Ne znam ja jel i sta jako, a kad ti hodas s osobom koju volis sve je ravno do mora, tek poslije prekida vidis kakva je ona, ili kakav si ti bio...
A kad bih je je vido tek tada bih bio ocajan, a sad je sve 8-)
Jes, stoji to da tek nakon raskida progledas, ali pazi, ako vrijedjas osobu sa kojom si dijelio zivot vrijedjas i sebe u jednu ruku. ;-)

Ja mogu doci u situaciju da bivseg okarakterisem kao ljudski sljam, ali samo ako je to neki bas dobro zasluzio.
Drugacije, nemam naviku vrijedjati nijednog momka sa kojim sam bila.
Nije islo, Boze moj, doce bolji, a ne da ja sada idem okolo i pricam, idiot, konj, stoka...kako djevojke imaju naviku castiti momke, a vidim ni muskarci nisu nista bolji, vi idete jos i dalje u tom vrijedjanju. :roll: :-)
U ovom je poanta
The_DUde

#206 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by The_DUde »

Kad nema velike ljubavi, dovoljna je i mala...:)
Woman

#207 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Woman »

moja prva velika ljubav bio je onaj voditelj emisije Idemo dalje. bilo je to prije nekih 12-13 godina čini mi se. napisala sam mu pismo, na papiru u obliku srca, i išla sa mamom da ga lično ja predam u zgradu televizije. srce mi se slamalo svake nedelje komad po komad, jer moje pismo nije bilo pročitano. zato sam bila bijesna na onu malu voditeljicu, bila sam ubjeđena da mu je ona cura i da mu ne da da pročita pismo. za razliku od prvog, moje prijeteće pismo upućeno njoj nikad nije bilo poslano nigdje. mama ga poderala :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#208 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by plain vanilla »

Woman wrote:moja prva velika ljubav bio je onaj voditelj emisije Idemo dalje. bilo je to prije nekih 12-13 godina čini mi se. napisala sam mu pismo, na papiru u obliku srca, i išla sa mamom da ga lično ja predam u zgradu televizije. srce mi se slamalo svake nedelje komad po komad, jer moje pismo nije bilo pročitano. zato sam bila bijesna na onu malu voditeljicu, bila sam ubjeđena da mu je ona cura i da mu ne da da pročita pismo. za razliku od prvog, moje prijeteće pismo upućeno njoj nikad nije bilo poslano nigdje. mama ga poderala :D
:thumbup: :lol:
nihil_

#209 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nihil_ »

Woman wrote:moja prva velika ljubav bio je onaj voditelj emisije Idemo dalje. bilo je to prije nekih 12-13 godina čini mi se. napisala sam mu pismo, na papiru u obliku srca, i išla sa mamom da ga lično ja predam u zgradu televizije. srce mi se slamalo svake nedelje komad po komad, jer moje pismo nije bilo pročitano. zato sam bila bijesna na onu malu voditeljicu, bila sam ubjeđena da mu je ona cura i da mu ne da da pročita pismo. za razliku od prvog, moje prijeteće pismo upućeno njoj nikad nije bilo poslano nigdje. mama ga poderala :D
:lol: :lol: :lol:

Koji je to bio?
Woman

#210 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Woman »

nihil_ wrote:

Koji je to bio?
ne znam koliko ga se sjeća publika, ali on je bio prvi voditelj, mislim da se kenan zvao. kad malo bolje razmislim, i voditeljice su se mjenjale, bilo ih je dvije, pa sad nisam sigurna koja mi je bila neprijateljica.
tinchy

#211 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by tinchy »

Woman wrote:
nihil_ wrote:

Koji je to bio?
ne znam koliko ga se sjeća publika, ali on je bio prvi voditelj, mislim da se kenan zvao. kad malo bolje razmislim, i voditeljice su se mjenjale, bilo ih je dvije, pa sad nisam sigurna koja mi je bila neprijateljica.
Zar nije Ademir :D
Woman

#212 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Woman »

prije ademira bio je jedan mali
(r)evolucionarka

#213 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by (r)evolucionarka »

Tema me podsjetina njega, a nisam odavno mislila o njemu. Ne bi mogla reci da mi znaci nesto, drago mi je cuti da je dobro, da mu ide i to je sve.
S njim sam odrastala, ucila o zivotu, ljubavi, a danas je samo uspomena.
Kad ga sretnem, fino se pozdravimo, porazgovaramo o nekim uopstenim stvarima. Nekad bih voljela razgovarati s njim malo duze i ozbiljnije, da vidim koliko smo se promijenili (ili nismo) od vremena kad smo bili skupa.

Cudno je da nakon određenog vremena covjeka koji je bio ta velika ljubav vise ne dozivljavam tako, postao je obican, iako sjecanje na tu ljubav jos zivi i uvjek ce zivjeti.
I kao sto neko rece, druga velika ljubav je cini mi se ona koja traje ...
nihil_

#214 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nihil_ »

(r)evolucionarka wrote:Tema me podsjetina njega, a nisam odavno mislila o njemu. Ne bi mogla reci da mi znaci nesto, drago mi je cuti da je dobro, da mu ide i to je sve.
Kad ga sretnem, fino se pozdravimo, porazgovaramo o nekim uopstenim stvarima. Nekad bih voljela razgovarati s njim malo duze i ozbiljnije, da vidim koliko smo se promijenili (ili nismo) od vremena kad smo bili skupa.

Cudno je da nakon određenog vremena covjeka koji je bio ta velika ljubav vise ne dozivljavam tako, postao je obican, iako sjecanje na tu ljubav jos zivi i uvjek ce zivjeti.
sto bas druga?
(r)evolucionarka

#215 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by (r)evolucionarka »

sto bas druga?[/quote]

Ne znam, druge velike ljubavi se cesto sjetim, zapitam se gdje je,sta radi.
Valjda je znacio vise od prve, a posto trece jos nije bilo... :zoka:
PeppermintSA

#216 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by PeppermintSA »

bilo je prelijepo...i onda smo se obukli :lol:
Ductus Holedocus

#217 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Ductus Holedocus »

Poemu Prva ljubav napisao kad sam bio prvi put u životu zaljubljen. Činilo mi se tada: u beskonačnost, u nedogled. Sasvim sam siguran da nikad neću napisati knjigu o drugoj ljubavi, jer druga ljubav ne postoji. Postoji samo prva ljubav i nijedna više. Kad se čovek zaljubi drugi put, mora onu prvu ljubav da izbriše kao da nikad nije postojala i da ta druga postane njegova prva ljubav.
To nije kao u školi: idem u drugi, treći, sedmi razred. I sedma ljubav mora biti prva ako je prava. Sve ostale se brišu. Ja to naročito govorim zbog devojčica, u ime nas muških. Devojčice nas muškarce slabo poznaju. Mi smo nežni, osećajni i često vrlo tužni kad primetimo da se neka od njih zaljubila u nas dvadeset četvrti put, a večito nas upoređuje sa nekim ko je bio šesnaesti ili osmi.
Zaboravite da brojite. I dvadeset četvrta ljubav mora biti prva, ako je prava.
I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više.
Antic
nula37

#218 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nula37 »

prva velika ljubav je bio momak s kojim sam provela 6 super godina (cijelu srednju skolu i pocetak fakulteta)
a onda sam imala puno obaveza nisam imala vremena i prekid je bio neminovan.. sad kad se toga sjetim mislim da je to bilo i najbolje jer je to bila mozda cak i djecija ljubav jer niko sa 15 godina nije u stanju donositi velike odluke ...
sad nakon 3 godine kad se sretnemo on okrene glavu a i ja nemam pojma zbog cega...
cujem da je poceo piti imao je par kratkih vezica i to je to nista specijalno...kad srenem njegovu mamu uvijek zove na kafu ja kazem da imam nekih obaveza i da cu svakako navratiti (mada mi ne pada na pamet)
mada da je bio los ne bi provela tolike godine s njim :mrgreen:
Ductus Holedocus

#219 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

nula37 wrote:prva velika ljubav je bio momak s kojim sam provela 6 super godina (cijelu srednju skolu i pocetak fakulteta)
a onda sam imala puno obaveza nisam imala vremena i prekid je bio neminovan.. sad kad se toga sjetim mislim da je to bilo i najbolje jer je to bila mozda cak i djecija ljubav jer niko sa 15 godina nije u stanju donositi velike odluke ...
sad nakon 3 godine kad se sretnemo on okrene glavu a i ja nemam pojma zbog cega...
cujem da je poceo piti imao je par kratkih vezica i to je to nista specijalno...kad srenem njegovu mamu uvijek zove na kafu ja kazem da imam nekih obaveza i da cu svakako navratiti (mada mi ne pada na pamet)
mada da je bio los ne bi provela tolike godine s njim :mrgreen:
garant se zbog tebe propio :-)
ScoobyDoo

#220 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by ScoobyDoo »

Je li ima ovdje neko da je ostao u vezi sa svojom prvom ljubavi, jer mi vecina postova vuce na one ljubavne tragikomediografske hardcore crtane :lol:
Ductus Holedocus

#221 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

ScoobyDoo wrote:Je li ima ovdje neko da je ostao u vezi sa svojom prvom ljubavi, jer mi vecina postova vuce na one ljubavne tragikomediografske hardcore crtane :lol:
ne znam sta se podrazumjeva pod "prva ljubav"? Je li prvi momak? ili prvi covjek za kojim odvalis posteno,neznajuci ni sam gdje si..ili je pak to nesto trece :-)
ScoobyDoo

#222 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by ScoobyDoo »

Ductus Holedocus wrote:
ScoobyDoo wrote:Je li ima ovdje neko da je ostao u vezi sa svojom prvom ljubavi, jer mi vecina postova vuce na one ljubavne tragikomediografske hardcore crtane :lol:
ne znam sta se podrazumjeva pod "prva ljubav"? Je li prvi momak? ili prvi covjek za kojim odvalis posteno,neznajuci ni sam gdje si..ili je pak to nesto trece :-)
Zavisi od osobe do osobe... Nekima je to ovo

PeppermintSA wrote:bilo je prelijepo...i onda smo se obukli :lol:
:mrgreen:

A nekima ovo

(r)evolucionarka wrote:Tema me podsjetina njega, a nisam odavno mislila o njemu. Ne bi mogla reci da mi znaci nesto, drago mi je cuti da je dobro, da mu ide i to je sve.

Al ne vidim da je neko napisao da je u braku sa prvom ljubavi ili slicno ili da se zabavljaju... Izgleda je sudjeno prvoj ljubavi da ispari negdje :lol:
Asia

#223 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Asia »

:kravata:
pirpa

#224 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by pirpa »

Cyber-harambashica wrote:to je tada, 1980 i neke, bio najbolji frajer u gradu..i on je dosao po MENE ispred skole, svi oni klinci trcali prema njemu kao da je doshao Robbie Williams i Justin Bieber....(tad valjda Bon Jovi i Morten Harket) a ja izlazim, idem prema njemu, on me ugledao...gura one klince, prilazi i kaze...CAO mala....posle je nebitno..

I onda ga ne vidim 20 godina....cujem da se ozenio itd.
Onda, na famoznom FB vidim kod prijatelja od prijatelja mog druga NJEGA.
Sem onih divnih plavih ociju, NISTA nije kao pre. Utromboljio se, nosi neki dzemper, frizura uzas, brkovi..brkovi..brkovi..ne brada...vec brkovi......

I tako sam neizmerno tuzna sto je ta uspomena na tu prvu ljubav kao "unistena"...ne idem vise na FB, bojim se da cu i ostale bivse da vidim.
da nije dzale, pinjin brat ??
zabice jesi li to ti ??? :lol: :lol:
iz dna duše

#225 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by iz dna duše »

Moja prva ljubav...trajala 4 mlađane godine...to je stvorenje bilo tako divno da se i danas sa radošu sjećam tog perioda mog života....Prema njemu osjećam zaista samo jedno fino prijateljstvo....nema ni traga nekim drugim osjećanjima...Kako rekoh, rado ga se sjećam, jer smo imali divnu vezu, koja se, zbog kasnije udaljenosti (studiranje u različitim gradovima) istrošila...O njemu imam fino mišljenje, nadam se i on o meni...Povremeno smo kontaktu, kada se vidimo, bez leptirića u stomaku i neke treme, odemo na kafu i to je to....
Post Reply