SP Turska 2010
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
freedom within
#201 Re: SP Turska 2010
Ljudi shvatite, Srbija nema nikakve šanse protiv Turske. Pogledajte rezultate zadnje dvije utakmice koje je odigrala Turska (protiv Francuske 95-77, i protiv Slovenije 95-68). Jednostavno Turska je trenutno nepobjediva (možda ih USA dobije u finalu).
- burek_in_space
#202 Re: SP Turska 2010
Nocas ne primijetih ovaj post, pa kasnim sa objashnjenjem.ReaderDreams wrote: A ne..upravo na SP U Turskoj...Finale u Londonu je vec zicer , i to se podrazumeva.....
Do tad ce ova ''djecurlija '' da odraste skroz...
Zbunio me izostanak onog "SA Shpancima", pa nisam skont'o.
-
karamazov
#203 Re: SP Turska 2010
Evo ja dajem vece sanse Turcima, recimo 51-49 ha, bas dobar odnos!!!
Koja got ekipa dobije( mada bih ja volio da to bude Srbija) u finalu ce ionako izgubiti od Litvanije!
Ozbiljno oderace oni Amere sigurno....
Jel ima neko stari snimak kad su se tada nasi pobili sa Rusima ili Italijanima nisam siguran?
Kicanovic spuco frajera i pobjegao u publiku, Moka igra sotu po zapisnickom stolu, Mirza vadi cakiju ispod kosa...
Koja got ekipa dobije( mada bih ja volio da to bude Srbija) u finalu ce ionako izgubiti od Litvanije!
Jel ima neko stari snimak kad su se tada nasi pobili sa Rusima ili Italijanima nisam siguran?
Kicanovic spuco frajera i pobjegao u publiku, Moka igra sotu po zapisnickom stolu, Mirza vadi cakiju ispod kosa...
- Aphex_
#204 Re: SP Turska 2010
Ne znam kako mozes biti toliko samouvjeren da ce Litvanci dobiti Amerikancekaramazov wrote:Evo ja dajem vece sanse Turcima, recimo 51-49 ha, bas dobar odnos!!!
-
samo_ovaj_put
#205 Re: SP Turska 2010
neko je dobro rekao
nek pobjedi ko hoce,samo da ameri ne uzmu prvenstvo
-
JEDRILICA
#206 Re: SP Turska 2010
Ima li igdje na internetu uzvio prijenos Turska Srbija?
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
-
radostan dan
#207 Re: SP Turska 2010
Sjećam se te utakmice, 82-83 godina, kontra Italijana, tukli se sa Meneginom and co., to je bio zadnji turnir te generacije.karamazov wrote:Evo ja dajem vece sanse Turcima, recimo 51-49 ha, bas dobar odnos!!!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#208 Re: SP Turska 2010
Durant dominira!
-
Bodkin
#209 Re: SP Turska 2010
@readerdreams ok mozda sam malo prejako nastupio,sorry.elem mislim da su turski centri jednostavno fizicki dominantniji(pusti sad fizicke karakteristike
) a i ostali igraci isto.
moje je misljenje da je turska ipak bolja ali eto ostavljam prostor da me zajebavas poslije tekme
ja mozda nemam toliko godina ali sam nekad igrao protiv(izmedju ostalih) pola repke srbije.ne volim da potezem ali jebiga
na kraju se nadam da ce tekma biti neizvjesna i dobra za gledati(a ne kao slika koju si postavio
p.s.iako je kleiza masina litvanija ne prijeti americi previse
moje je misljenje da je turska ipak bolja ali eto ostavljam prostor da me zajebavas poslije tekme
na kraju se nadam da ce tekma biti neizvjesna i dobra za gledati(a ne kao slika koju si postavio
p.s.iako je kleiza masina litvanija ne prijeti americi previse
-
Normalan.ba
#210 Re: SP Turska 2010
Ovi litvanci prava seljačko-basketaška ekipa.kad ide trica sve je ok je li ih ne ide prosječna ekipa
-
Normalan.ba
#211 Re: SP Turska 2010
Ma i ja bih to volio ali...teškosamo_ovaj_put wrote:neko je dobro rekao
- Better Man
#212 Re: SP Turska 2010
Prednost dajem Turskoj, jer su puno lakse dosli do polufinala i doslovno su sve svoje protivnike samljeli za razliku od Srbije koja je sampo zadnja dva meca prosla kroz iglene usi.
- burek_in_space
#213 Re: SP Turska 2010
Odgovorno tvrdim da ti pojma nemash o kosharci.Better Man wrote:Prednost dajem Turskoj, jer su puno lakse dosli do polufinala i doslovno su sve svoje protivnike samljeli za razliku od Srbije koja je sampo zadnja dva meca prosla kroz iglene usi.
-
baja
#214 Re: SP Turska 2010
evo počinje...
prednost dajem turcima, pa i emocije prema njima gajim...al ipak strah me da srbi nisu psiholoski jaci...
obje ekipe su strašne, podmlađene i detalji će odlučivati
Boša svaka čast dosad sve za 10...
prednost dajem turcima, pa i emocije prema njima gajim...al ipak strah me da srbi nisu psiholoski jaci...
obje ekipe su strašne, podmlađene i detalji će odlučivati
Boša svaka čast dosad sve za 10...
-
Bodkin
#215 Re: SP Turska 2010
priznajem da sam pogrijesio
dobra tekma do sada
-
radostan dan
#216 Re: SP Turska 2010
Zna li ko Džemilin broj, da javi rezultat, ja ovo više ne mogu gledati? 
-
ramus
#217 Re: SP Turska 2010
Sudjenje katastrofa,Teodosić vrti Turke oko sebe da ne znaju gde se nalaze!!!Srbija dobija 101% džaba i ovolika pomoć sudija!!!
-
ramus
#218 Re: SP Turska 2010
Bitno je da je završena 3/4 jer su Srbi rano ušli u bonus i Turci su ih stizali isključivo slobodnim bacanjima!!!Na kraju tekme će biti +10 za Srbiju...
- kamen spoticanja
#219 Re: SP Turska 2010
cekaj ba da zavrsi pa se zali na sudjenje...jos je ranoramus wrote:Sudjenje katastrofa,Teodosić vrti Turke oko sebe da ne znaju gde se nalaze!!!Srbija dobija 101% džaba i ovolika pomoć sudija!!!
-
gremlini
#220 Re: SP Turska 2010
Jedan od volontera na SP u Turskoj Kemal Kutlu, koji je poreklom iz Bijelog Polja, kaže da su košarku u Turskoj proslavili igrači iz Srbije i Crne Gore, odnosno Sandžaka. Kutlu, kome je porodično prezime Šehović, rođen je u Istanbulu, ali vrlo dobro zna da su mu koreni iz Srbije, kao i većini košarkaša koji su igrali ili igraju za Tursku.
- Rođen sam u Istanbulu, ali do svoje sedme godine nisam pričao turski, jer je naša mahala, što bi vi rekli naselje, brojala oko 75.000 ljudi iz bivše Jugoslavije. Svi smo pričali srpski i moj deda je umro, a da nije naučio reč turskog. Naše izvorno prezime je Šehović, a u istom kraju je odrastao i Hido Turkoglu, koji je poreklom iz Sjenice, a prezivao se Ramićević. Učili smo ga da igra basket na lokalnom terenu, a sada nas ne poznaje. Ali, tako je kada ti udare milioni u glavu - kaže Kutlu.
On ističe da ne bi bilo košarke u Turskoj da se nisu pojavili Bošnjaci iz Srbije koji su sa sobom doneli sportsku kulturu, što je bio temelj kasnijih uspeha.
- Turci nemaju razvijenu kulturu sporta i tvrdim da smo mi, koji smo poreklom iz bivše Jugoslavije, odnosno Srbije, doneli tu kulturu. Ovde je normalno da se deca ne bave sportom, a kad sam išao kod rodbine u Bijelo Polje kao klinac, tamo se mislilo da je dete hendikepirano ako ne trenira nešto. Evo, sada u turskoj odbojci imate bar 70 odsto, a u košarci 90 odsto ljudi koji su poreklom iz Sandžaka, Bijelog Polja, Prijepolja, Sjenice, Tutina. Nikada Turska ne bi osvojila srebrnu medalju na EP da nije bilo tih igrača. Evo, u ovoj postavi Turske ima nekoliko igrača poreklom iz Srbije. Osim Turkoglua, tu je Semih Erden, Ender Arslan, Sinan Guler, Omer Ašik. Svi su oni možda rođeni ovde, ali su im roditelji iz Sjenice, Tutina, Novog Pazara, Rožaja, Bijelog Polja i svi govore srpski - objašnjava Kutlu. On kaže da je odlučan u nameri da sina pošalje na jedan od brojnih košarkaških kampova u Srbiji, gde bi usavršio i srpski jezik.
- Rođen sam u Istanbulu, ali do svoje sedme godine nisam pričao turski, jer je naša mahala, što bi vi rekli naselje, brojala oko 75.000 ljudi iz bivše Jugoslavije. Svi smo pričali srpski i moj deda je umro, a da nije naučio reč turskog. Naše izvorno prezime je Šehović, a u istom kraju je odrastao i Hido Turkoglu, koji je poreklom iz Sjenice, a prezivao se Ramićević. Učili smo ga da igra basket na lokalnom terenu, a sada nas ne poznaje. Ali, tako je kada ti udare milioni u glavu - kaže Kutlu.
On ističe da ne bi bilo košarke u Turskoj da se nisu pojavili Bošnjaci iz Srbije koji su sa sobom doneli sportsku kulturu, što je bio temelj kasnijih uspeha.
- Turci nemaju razvijenu kulturu sporta i tvrdim da smo mi, koji smo poreklom iz bivše Jugoslavije, odnosno Srbije, doneli tu kulturu. Ovde je normalno da se deca ne bave sportom, a kad sam išao kod rodbine u Bijelo Polje kao klinac, tamo se mislilo da je dete hendikepirano ako ne trenira nešto. Evo, sada u turskoj odbojci imate bar 70 odsto, a u košarci 90 odsto ljudi koji su poreklom iz Sandžaka, Bijelog Polja, Prijepolja, Sjenice, Tutina. Nikada Turska ne bi osvojila srebrnu medalju na EP da nije bilo tih igrača. Evo, u ovoj postavi Turske ima nekoliko igrača poreklom iz Srbije. Osim Turkoglua, tu je Semih Erden, Ender Arslan, Sinan Guler, Omer Ašik. Svi su oni možda rođeni ovde, ali su im roditelji iz Sjenice, Tutina, Novog Pazara, Rožaja, Bijelog Polja i svi govore srpski - objašnjava Kutlu. On kaže da je odlučan u nameri da sina pošalje na jedan od brojnih košarkaških kampova u Srbiji, gde bi usavršio i srpski jezik.
- Romanista 101%
- pirmin
#224 Re: SP Turska 2010
Kakva drama...un-fuckin-beliveable

- kamen spoticanja
#225 Re: SP Turska 2010
huha dev adam,on iki dev adam
cestitke i jednoj i drugoj ekipi...finale ne zelim da gledam
cestitke i jednoj i drugoj ekipi...finale ne zelim da gledam