Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post Reply
Pipo akademik

#201 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

gurabija78 wrote:
u jednom dijelu mi se cini da pricas o muslimanima u Bosni i klanjima od strane cetnika u WWII?
samo ne znam na kakav susjedni entitet mislis? na tursku mozda? sumnjam da su se muslimani u BiH ikad na Tursku oslanjali....
a nije muslimana bilo 30% u BiH nego 45%, a i sad ih je tu negdje, pored nastojanja mnogih... i da, pored govorancija kako ce muslimana nestati, nije ih nestalo....
Tvoje je da izvuces zakljucke, prica se moze odnositi na bilo koji narod u proteklom ratu. Ja sam aludirao na muslimane u RS, kada bi RS u imaginarnoj buducnosti proglasila nezavisnost.

Pricajte vi sta hocete, ali RSK je bila zona pod zastitom UN-a. I posle "oslobadjanja" dosli su zlocini. Poznata mi je jos jedna takva zasticena zona. Samo se "oslobadjanju" te zone na ovom forumu ne aplaudira toliko
gurabija78

#202 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by gurabija78 »

Pipo akademik wrote:
gurabija78 wrote:
u jednom dijelu mi se cini da pricas o muslimanima u Bosni i klanjima od strane cetnika u WWII?
samo ne znam na kakav susjedni entitet mislis? na tursku mozda? sumnjam da su se muslimani u BiH ikad na Tursku oslanjali....
a nije muslimana bilo 30% u BiH nego 45%, a i sad ih je tu negdje, pored nastojanja mnogih... i da, pored govorancija kako ce muslimana nestati, nije ih nestalo....
Tvoje je da izvuces zakljucke, prica se moze odnositi na bilo koji narod u proteklom ratu. Ja sam aludirao na muslimane u RS, kada bi RS u imaginarnoj buducnosti proglasila nezavisnost.

Pricajte vi sta hocete, ali RSK je bila zona pod zastitom UN-a. I posle "oslobadjanja" dosli su zlocini. Poznata mi je jos jedna takva zasticena zona. Samo se "oslobadjanju" te zone na ovom forumu ne aplaudira toliko
pa RS se drci svojom nezavisnosti, samoopstojnosti, stabilnosti, i ne znam sta vise, ko da je Svica u pitanju u najmanju ruku, a ne tamni vilajet, da tamniji biti ne moze.... ono 3-4 KM oko BL jos i lici na nesto, ovo ostalo, vise lici na mjesec nego na zemlju....
a sto se tice druge zasticene zone, i njenog 'oslobadjanja' od strane junacke srpske vojske, mozda aplauz izostaje zato sto je pri 'oslobadjanju' te zone pobijeno 60% njenog ukupnog stanovnistva, 100% muskaraca? nesto ne vidim da je u toj tvojoj zasticenoj zoni bilo tako? ili je mozda po najnovijim saznanjima u RSK za vrijeme oluje pobijeno 180.000 ljudi?
i vec sam ranije rekao, natovarilo se na traktore i razgulilo, vjerovatno zato sto se mislilo da ce HV postupati prema stanovnistvu onako kako bi vojska tog stanovnistva postupala prema nesrbima da je bila u slicnoj situaciji, kao sto ste i pokazali svih godina trajanja rata...
AliceInChains

#203 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by AliceInChains »

Pipo akademik wrote:
gurabija78 wrote:

Pa bas zbog toga, zato sto si ti i vecina tvojih sunarodnjaka mirno posmatrali, sta se punih 4 godina desava sa nesrpskim narodom-BAS ZBOG TOGA je i sljedila ta oluja. Molim te, idi cmizdri tvojim prijasnjim i sadasnjim vodama, sto su i Srbi na kraju konacno morali izvuci kracu slamku.

Jos nesta za tebe, zato sto vidim da nisi u stanju da citas: Ljudi su zadovoljni s Olujom, zato sto je sa tom Olujom PRESTALA AGRESIJA CETNIKA, a ne zato sto je u toj akciji poginuo nevini srpski narod. Zapitaj se malo, ko je uopste doveo taj nevini srpski narod u tu istu situaciju-znam, lakse je srpskim nacionalistima pljuvati po susjedima...
Pipo akademik

#204 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

gurabija78 wrote:
pa RS se drci svojom nezavisnosti, samoopstojnosti, stabilnosti, i ne znam sta vise, ko da je Svica u pitanju u najmanju ruku, a ne tamni vilajet, da tamniji biti ne moze.... ono 3-4 KM oko BL jos i lici na nesto, ovo ostalo, vise lici na mjesec nego na zemlju....
a sto se tice druge zasticene zone, i njenog 'oslobadjanja' od strane junacke srpske vojske, mozda aplauz izostaje zato sto je pri 'oslobadjanju' te zone pobijeno 60% njenog ukupnog stanovnistva, 100% muskaraca? nesto ne vidim da je u toj tvojoj zasticenoj zoni bilo tako? ili je mozda po najnovijim saznanjima u RSK za vrijeme oluje pobijeno 180.000 ljudi?
Pa "srecom" nisu bili u okruzenju, imali su gdje da pobjegnu. Da nije 2/3 stanovnista zbrisalo, ko zna kolike bi bile zrtve.
Klodovik

#205 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Klodovik »

Pipo akademik wrote:
gurabija78 wrote:

RSK kao takva nije bila zaštićena zona. Četiri područja su bila zaštićena, ali ne RSK kao jedan entitet. Po tvojoj priči ispada da je neko (UN) priznao RSK, pa je onda zaštitio. Plan Z4 je bio na stolu, njegovim potpisivanjem bi Hrvatska priznala RSK i priča bi ipak išla sasvim drugačije.
AliceInChains

#206 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by AliceInChains »

Pipo akademik wrote:
gurabija78 wrote:
Pa "srecom" nisu bili u okruzenju, imali su gdje da pobjegnu. Da nije 2/3 stanovnista zbrisalo, ko zna kolike bi bile zrtve.
Dobro pitanje! "ko zna kolike bi bile zrtve"? Znas li ti? Znam li ja? Mozda i nebi bilo vise zrtva, mozda bi? Na kraju, jarane, pikaju samo cinjenice. A cinjenica je, da su vase "vojske" prolile toliko krvi u 4 godine, da je za neke zrtve tih cetnicki agresija Oluja bila preblaga. I opet Hrvati i Bosnjaci ne pljuju po srpskim zrtvama i ne relativiraju srpske zrtve u tom obimu, kao sto to srpski nacionalisti i srpske medije rade, a isto tako i srpska politika.
Last edited by AliceInChains on 05/08/2010 11:36, edited 1 time in total.
Pipo akademik

#207 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

AliceInChains wrote:
Pa bas zbog toga, zato sto si ti i vecina tvojih sunarodnjaka mirno posmatrali, sta se punih 4 godina desava sa nesrpskim narodom-BAS ZBOG TOGA je i sljedila ta oluja. Molim te, idi cmizdri tvojim prijasnjim i sadasnjim vodama, sto su i Srbi na kraju konacno morali izvuci kracu slamku.

Jos nesta za tebe, zato sto vidim da nisi u stanju da citas: Ljudi su zadovoljni s Olujom, zato sto je sa tom Olujom PRESTALA AGRESIJA CETNIKA, a ne zato sto je u toj akciji poginuo nevini srpski narod. Zapitaj se malo, ko je uopste doveo taj nevini srpski narod u tu istu situaciju-znam, lakse je srpskim nacionalistima pljuvati po susjedima...
Ok, za radovanje oluji jer je tako prestala agresija - shvatam. Al ajde kad vec izvlacim analogije da povucem jos jednu - sta mislis jel se srpsko stanovnistvo oko Srebrenice radovalo "oslobadjanju" iste? Jesu li prestali Oricevi napadi? :roll:

Reci cu jedno, i stojim iza toga. Stav Hrvata prema RSK (i vas stav prema RS) ne bi se promijenio ni za jedan promil sve i da nije bilo ni jednog jedinog zlocina ni protjerivanja. "Oluje" bi bilo, nezavisno od toga cinili mi zlocine ili ne. I opet bi bila pozdravljena! Ne moze me niko ubijediti u suprotno
AliceInChains

#208 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by AliceInChains »

Pipo akademik wrote:
AliceInChains wrote:

Ok, za radovanje oluji jer je tako prestala agresija - shvatam. Al ajde kad vec izvlacim analogije da povucem jos jednu - sta mislis jel se srpsko stanovnistvo oko Srebrenice radovalo "oslobadjanju" iste? Jesu li prestali Oricevi napadi? :roll:

Reci cu jedno, i stojim iza toga. Stav Hrvata prema RSK (i vas stav prema RS) ne bi se promijenio ni za jedan promil sve i da nije bilo ni jednog jedinog zlocina ni protjerivanja. "Oluje" bi bilo, nezavisno od toga cinili mi zlocine ili ne. I opet bi bila pozdravljena! Ne moze me niko ubijediti u suprotno
Mozda, mozda ne? A sta ti mislis, kad su "zvanicni cetnici" vec prvog dana pocetkom agresije protjerali i pobili nesrpski narod od samoproglasenih srpskih teritorija i tokom par mjeseci potpuno etnicki ocistili to podrucje, dali bi sljedila Oluja ili nesta slicno? Bili to bilo opravdano?
Pipo akademik

#209 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

AliceInChains wrote:
Mozda, mozda ne? A sta ti mislis, kad su "zvanicni cetnici" vec prvog dana pocetkom agresije protjerali i pobili nesrpski narod od samoproglasenih srpskih teritorija i tokom par mjeseci potpuno etnicki ocistili to podrucje, dali bi sljedila Oluja ili nesta slicno? Bili to bilo opravdano?
Da li je porazene Nijemce u WW2 trebalo rastjerati i raseliti jer su njihovi "zvanicni nijemci" pobili desetine miliona? Ne, skinuta je genocidna vlast - ali narodu, koji uglavnom nije bio nista kriv, nije nista bilo.
sabanss

#210 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by sabanss »

Dakle ovi sto se cude slavljenju Oluje...

Da ste imali priliku provesti samo jedan dan 94' u Bihacu sve bi vam bilo jasno. "Oluja" je humanitarna operacija kad je poredimo sa "olujama" gospode "srba" (namjerno malim i pod navodnici)... Ti su bili temeljiti gdje god su mogli, majku im! :(
AliceInChains

#211 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by AliceInChains »

Pipo akademik wrote:
AliceInChains wrote:
Da li je porazene Nijemce u WW2 trebalo rastjerati i raseliti jer su njihovi "zvanicni nijemci" pobili desetine miliona? Ne, skinuta je genocidna vlast - ali narodu, koji uglavnom nije bio nista kriv, nije nista bilo.
E jarane, vidim istorija i istorijske granice ti nisu bas jacina. Njemci i Austrijanci su mnogo zemlje izgubili-zemlja, koja je stvarno pripadala njima, zemlja, koju nisu okupirali kao Cetnici RS i RSK. Reci mi, jesi li ikad cuo o Sudetenland, podrucije u Cehoslovackoj? Reci mi, na kojem danasnjem podruciju(prijasnje njemacko) se nalazi Danzig(ni to nije malo podrucije)? Kome danas pripada Kaliningrad-prijasnji Konigsberg? I gdje se nalazi juzni Tirol(u kojem su dan dans vecina Njemci/Austrijanci)? Nemoj mi, molim te sa supljom. U WWI i WWII su Njemci/Austrijanci debelo izgubili/platili.
Last edited by AliceInChains on 05/08/2010 12:02, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#212 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by 1946 »

AliceInChains wrote:E jarane, vidim istorija i istorijske granice ti nisu bas jacina. Njemci i Austrijanci su mnogo zemlje izgubili-zemlja, koja je stvarno pripadala njima, zemlja, koju nisu okupirali kao Cetnici RS i RSK. Reci mi, jesi li ikad cuo o Sudetenland, podrucije u Cehoslovackoj? Reci mi, na kojem danasnjem podruciju(prijasnje njemacko) se nalazi Danzig(ni to nije malo podrucije)? Kome danas pripada Kaliningrad-prijasnji Konigsberg? I gdje se nalazi juzni Tirol(u kojem su dan dans vecina Njemci/Austrijanci)? Nemoj mi, molim te sa supljom. U WWI i WWII su Njemci/Austrijanci debelo izgubili.
:thumbup:
Da bi uopšte mogli upoređivati da li su prošli isto kao Nijemci u II.sv. ratu morala bi, recimo, Vojvodina pripasti Mađarskoj/Hrvatskoj, Sandžak BiH, a Kosovo da ostane kakvo je trenutno.
Alfons Kauders

#213 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

1946 wrote:
AliceInChains wrote:E jarane, vidim istorija i istorijske granice ti nisu bas jacina. Njemci i Austrijanci su mnogo zemlje izgubili-zemlja, koja je stvarno pripadala njima, zemlja, koju nisu okupirali kao Cetnici RS i RSK. Reci mi, jesi li ikad cuo o Sudetenland, podrucije u Cehoslovackoj? Reci mi, na kojem danasnjem podruciju(prijasnje njemacko) se nalazi Danzig(ni to nije malo podrucije)? Kome danas pripada Kaliningrad-prijasnji Konigsberg? I gdje se nalazi juzni Tirol(u kojem su dan dans vecina Njemci/Austrijanci)? Nemoj mi, molim te sa supljom. U WWI i WWII su Njemci/Austrijanci debelo izgubili.
:thumbup:
Da bi uopšte mogli upoređivati da li su prošli isto kao Nijemci u II.sv. ratu morala bi, recimo, Vojvodina pripasti Mađarskoj/Hrvatskoj, Sandžak BiH, a Kosovo da ostane kakvo je trenutno.
To i jesu realne granice Srbije - :D one od prije 100 godina... :D

Umjesto da su bili presretni sa Kosovom, Sandzakom i Vojvodinom, kontali strucnjaci da poklope jos Bosnu, pola Hrvatske i Crnu Goru... :D Da se malo raskomote i zive na tudjoj grbachi... :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#214 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by 1946 »

Alfons Kauders wrote:Da se malo raskomote i zive na tudjoj grbachi... :D
K'o biva bilo im malo što su tako živjeli od 1918. :)
Pipo akademik

#215 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

Vi Srbe koji su htjeli da se odvoje iz secesionistickih republika, i gdje Srbija nije ucestvovala u ratu u vecem obimu, uporedjujete sa Njemackom koja je ratovala pred Moskvom i u sjev. Africi??? Da su nijemci osvojili samo Sudet ne bi im niko "a" rekao
gurabija78

#216 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by gurabija78 »

Pipo akademik wrote:
AliceInChains wrote:

pa obzirom da ponudjeni plan, u kojem bi RSK imala odredjeni autonomni status, nije bio prihvacen, bilo bi Oluje, jer je RSK bila nelegitimna tvorevina....
gurabija78

#217 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by gurabija78 »

Pipo akademik wrote:
AliceInChains wrote:
koliko je Nijemaca/civila pobijeno u akcijama saveznika protiv 3, rajha? ono svi ostali zivi i zdravi, nijedan geler nije otisao gdje ne treba? de ba....
gurabija78

#218 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by gurabija78 »

Pipo akademik wrote:Vi Srbe koji su htjeli da se odvoje iz secesionistickih republika, i gdje Srbija nije ucestvovala u ratu u vecem obimu, uporedjujete sa Njemackom koja je ratovala pred Moskvom i u sjev. Africi??? Da su nijemci osvojili samo Sudet ne bi im niko "a" rekao
ne, ne, nije Srbija ucestvovala u vecem obimu u ratovima bivse jugoslavije... samo je Slobo prisustvovao svakom mirovnom sastanku i potpisivao mirovne sporazume, da nije mozda imao punomoc iz knina ili sa Pala?
samo su desetine kragujevcana, cacana, sapcana itd ostavili kosti oko Sarajeva.... mozda su krenuli na izlet na trebevic, pa ih je mudzahedinsko-balijska falanga snajperima sa begove dzamije pobila, u rovovima na stupu, azicima, zuci itd, koji su iskopani iz turistickih razloga... ili su mozda oni branili svoja vjekovna ognjista u kragujevcu, ali remotely...
koja demagogija...
zavrzlama

#219 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by zavrzlama »

Pipo akademik wrote:Vi Srbe koji su htjeli da se odvoje iz secesionistickih republika, i gdje Srbija nije ucestvovala u ratu u vecem obimu, uporedjujete sa Njemackom koja je ratovala pred Moskvom i u sjev. Africi??? Da su nijemci osvojili samo Sudet ne bi im niko "a" rekao
problem nije zelja srba za secesijom i pripjenje srbiji....PROBLEM je nacin na koji je srpski narod izmanipulisan cetnickom i velikosprskom ideologijom krenuo u ostvarenje svog necasnog cilja....

oluja je Hrvatsku spasila svog malog ausvica, hrvatskog dodika da im sere po drzavi,Tadica i price mu"mi smo za svaki dogovor dva naroda" i jedno 20-30 godina stagnacije te drzave jer bi je rsk drzala u politickoj ,ekonomskoj i drustvenoj histeriji...

ono sto je karakteristicno da obican srbin iz hrvatske koji je prebjegao u BIH,dana svise cijeni Hrvatsku nego BIH..i tu je sva tragedija srba kao naroda i pokazatelj da tragedija srba nije jos zavrsena ,jer satanizacija srba kao naroda je uradjena do savrsenstva i toj velikosrpskoj ideologiji nema alternative..
Pipo akademik

#220 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Pipo akademik »

Ucestvovala Srbija ili ne, to ne mijenja ono sto sam napisao. Ali vjeruj mi, nije ucestvovala. Spec. jedinice i takve stvari da, ali vojska ne. Vjeruj mi, da je 7 miliona Srba preko Drine uslo u rat, ti bi to itekako osjetio. Kao sto je 600 hiljada krajiskih Srba osjetilo kako je ratovati protiv 4 miliona Hrvata
osa

#221 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
kv99 wrote: U pravu si , ljudi su ti koji odluce. Kao npr Sarajevo, Gorazde, Mostar, Gornji Vakuf , Maglaj 1993 kada su u duploj agresiji cetnika i HV imali efektive o kojima je ABIH mogla samo da sanja ali ipak je jedan efektiv prevagnuo na bosanskohercegovacku...ljudi :thumbup:
da su u tom slučaju prevagnuli ljudi, ne bi stanje u bih bilo kakvo je, nego bi "ljudi" to riješili, ovako.....
Da ljudi nisu tada prevagnuli ne bi ti sada zagovarao tzv HB preko neta ili da vas mecena prijeti i zagovara "mirnu podjelu " a zna da je ne moze imati. Da nisu ljudi prevagnuli u Mostaru i Gornjem Vakufu sada bi Hrvatska pregovarala za ulazak u EU sa granicama par km od centra Sarajeva kao sto ste zeljeli . Ti ljudi su prevagnuli protiv dvostruke agresije. Ni kada ste se ujedinili sa cetnicima sa svim vasim efektivima nije pomoglo i samo su ljudi prevagnuli nista drugo. Bosanskohercegovacki ljudi :bih:
kakvi prevagnuli, da su u pitanju bili ljudi, s obzirom nas brojnost, uzeli bi bošnjaci i cijelu srednju bosnu a bogami i mostar, dakle prevagnuli su ljudi, ali oni kojih je bilo nesrazmjerno manje, što se tiče granica nikad hrvati granice bih nisu dovodili u pitanje, u pitanje dovode, a i uvijek će bošnjačku bih, onakvu bih koja bi podsjećala na jugoslaviju, gdje su formalno-pravno svi bili ravnopravni ali su neki ipak bili nešto ravnopravniji, nije prošlo u jugi, sumnjam da će i u bih....
gurabija78

#222 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by gurabija78 »

Pipo akademik wrote:Ucestvovala Srbija ili ne, to ne mijenja ono sto sam napisao. Ali vjeruj mi, nije ucestvovala. Spec. jedinice i takve stvari da, ali vojska ne. Vjeruj mi, da je 7 miliona Srba preko Drine uslo u rat, ti bi to itekako osjetio. Kao sto je 600 hiljada krajiskih Srba osjetilo kako je ratovati protiv 4 miliona Hrvata
jbg, o tome su u RSK trebali razmisljati kad su se zaletili da proglase nezavisnost...
a sto se tice 7 miliona srba, trebali ste i ruse zvat u pomoc, pa da vas bude 300 miliona, pa da nas satarete do kraja... merhamet proradio u vama, sta li? ili ste mozda kontali da nema potrebe za tim, 'taa ce ova saka balija, mogu k... svirat.... a tek '99...
a ja sam rat i ovako vjeruj mi itekako osjetio, a ponajvise snagu onoga u sta su i moji roditelji ulagali 35-40 godina, a stavilo se u ruke jedne ideje, protiv njih samih..... a nisu oni, a pogotovo ja, tada imali ideje o nekakvoj dominaciji, ili ne znam kakvoj drzavi u kojoj ce biti jedni bolji od drugih.... samo mir, rad i zivot, nije previse.... ali proslo je i to, i evo me opet, u svom, na svom.... a ti?
Last edited by gurabija78 on 05/08/2010 13:19, edited 1 time in total.
Doda37

#223 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Doda37 »

Hrvatska je to osjetila pogotovo 1991, nije bilo mjesta u Srbiji, Vojvodini i CG da nije bilo dobrovoljaca na HR ratistu , ali kada su poceli stizati sanduci malo se podrska smanjila
osa

#224 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by osa »

Klodovik wrote:
Pipo akademik wrote:
gurabija78 wrote:

RSK kao takva nije bila zaštićena zona. Četiri područja su bila zaštićena, ali ne RSK kao jedan entitet. Po tvojoj priči ispada da je neko (UN) priznao RSK, pa je onda zaštitio. Plan Z4 je bio na stolu, njegovim potpisivanjem bi Hrvatska priznala RSK i priča bi ipak išla sasvim drugačije.
neistina, hrvatska nikad ne bi pristala na z4, ali da su pristali srbi, oluja ne bi išla tako glatko, bar što se tiče međunarodne zajednice, ipak bi mi nju odradili, pa taman i po cijenu sankcija, svijet bi kao i uvijek malo rogoborijo ali bi na kraju priznali faktičko stanje na terenu....
AliceInChains

#225 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by AliceInChains »

E, bas sam htio ovo da napisem, prije nego sto je pipo akademik odgovorio:

Ne brinite, sad ce doci neki tip i nesta slicno reci, kao: "Pa Bosna je i Srpska" i s tim kao fol relativirati gradenje/postojanje RS/RSK. Zbog toga ce sve rasprave i cinjenice, koje smo mi do sada vodili i naredali pasti u vodu i diskusija ce startovati od pocetka, kao da se nista nije napisalo. By the way: Cetnicka taktika

Za pipa akademika:

Jeli Njemcima opravdano oduzet jedan dio zemlje, zato sto su inicirali WWI? Njemci nisu samo "vratili" podrucije od Cehoslovacke, nego i od Francuske, Poljske,...samo Juzni Tirol su "prodali" fasistickom savezniku Italiji.
Drugo pitanje: Jeli Srbima opravdano oduzet jedan dio zemlje, zato sto su inicirali rat u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu? Jesu li Njemci etnicki cistili podrucija, koja su zauzeli u WWI?
I
Post Reply