Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#201 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zlaja, Koševsko brdo, parking kod Bosnalijeka...
- hopi
#202 Re: Pitamo Mehanicare ?
škripi mi zadnji dio vozila, to se čuje kada krećem, kočim stajem i skrećem, koje prema mojoj procjeni dolazi iz amortizera/opruga. Jel sigurno voziti ovako, (počelo neki dan tek) jel se može štat ozbilnije desiti jer nisma baš pri parama.
a mjenjao sam prije mjesec-dva selene nazad i još neki manji dio ne znam koji tačno.
a mjenjao sam prije mjesec-dva selene nazad i još neki manji dio ne znam koji tačno.
-
ado-šampion
#203 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zna li neko gdje kupiti Liqui Moly proizvode u Sa? Aditive konkretno.
Bilo je u Metalmercu, ali izgleda da njih vise nema u Sa.
Hvala.
Elem, pozdrav svima.

Hvala.
Elem, pozdrav svima.
- pezzar
#204 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vidjao sam reklame kod Irfana u Ferodi, bilo je Liqui Moly aditiva, sa okačenim cijenama.ado-šampion wrote:Zna li neko gdje kupiti Liqui Moly proizvode u Sa? Aditive konkretno.
Hvala.
Elem, pozdrav svima.![]()
Feroda - radnja u kojoj se obicno repariraju kočni cilindri, pločice, lamele i slično, nalazi se u zgradi kod Bosmala, kad se ide prema Selex pumpi, prva ulica lijevo, pa pravo do tranzita (ovo ako ne znas gdje je).
-
ado-šampion
#205 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pogledacu, hvala. Malo sam pretrazivao pa vidim da ima na Ina pumpama, u Volanu...pezzar wrote:Vidjao sam reklame kod Irfana u Ferodi, bilo je Liqui Moly aditiva, sa okačenim cijenama.ado-šampion wrote:Zna li neko gdje kupiti Liqui Moly proizvode u Sa? Aditive konkretno.
Hvala.
Feroda - radnja u kojoj se obicno repariraju kočni cilindri, pločice, lamele i slično, nalazi se u zgradi kod Bosmala, kad se ide prema Selex pumpi, prva ulica lijevo, pa pravo do tranzita (ovo ako ne znas gdje je).
-
ismiramir
#206 Re: Pitamo Mehanicare ?
Postovanje svima.
Postavio sam novu temu na forumu- vjerovatno nepotrebno jer nisam vidio da postoji ova tema. Izvinjavam se svima. Vozim Opel Insigniu i citav dan mi pokazuje da je vani temperatura 24 stepena, a danas je bilo mnogo vise. Zna li mozda neko kakav je to kvar i kako se moze popraviti? Hvala unaprijed
Postavio sam novu temu na forumu- vjerovatno nepotrebno jer nisam vidio da postoji ova tema. Izvinjavam se svima. Vozim Opel Insigniu i citav dan mi pokazuje da je vani temperatura 24 stepena, a danas je bilo mnogo vise. Zna li mozda neko kakav je to kvar i kako se moze popraviti? Hvala unaprijed
- mr_niceee
#207 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozz svima...
jedno pitanje za strucne osobe
tokom voznje auto me malo ''zanosi'' u desnu stranu, sumnjao sam da se treba uraditi spura... ali promjenom guma sa zimskih na ljetne, sada se to isto desava ali ide u lijevu stranu???
U dilemi sam, da li postoji mogucnost da je felga malo kriva pa se to desava? jer zamjenom guma je mozda zamjenjena ona guma tj felga sa desne na lijevu stranu?
Unaprijed hvala
tokom voznje auto me malo ''zanosi'' u desnu stranu, sumnjao sam da se treba uraditi spura... ali promjenom guma sa zimskih na ljetne, sada se to isto desava ali ide u lijevu stranu???
U dilemi sam, da li postoji mogucnost da je felga malo kriva pa se to desava? jer zamjenom guma je mozda zamjenjena ona guma tj felga sa desne na lijevu stranu?
Unaprijed hvala
-
Ublehas
#208 Re: Pitamo Mehanicare ?
Postavio sam ti odgovor koji ce ti mozda korisititi na toj tvojoj temi sto si postavio.ismiramir wrote:Postovanje svima.
Pocni od kontrole pritiska u gumama, mozda je nejednak, felga bi se trebala pokazati pri balansiranju pa onda vidi geometriju (spuru) i da nije koji element trapova popustio (lafeta, kugle, amortizer...). Polako, jedno po jednomr_niceee wrote:Pozz svima...
Unaprijed hvala
Last edited by Ublehas on 15/07/2011 09:57, edited 1 time in total.
-
Ublehas
#209 Re: Pitamo Mehanicare ?
Liqui Moly aditiva je bilo kupiti u Riketu u Hrasnom iza dzamije, neznam ima li sad ali pogledaj ako si gdje usput.ado-šampion wrote:Zna li neko gdje kupiti Liqui Moly proizvode u Sa? Aditive konkretno.
Hvala.
- mayab
#210 Re: Pitamo Mehanicare ?
AS Hondas na Ilidži!Ublehas wrote:Liqui Moly aditiva je bilo kupiti u Riketu u Hrasnom iza dzamije, neznam ima li sad ali pogledaj ako si gdje usput.ado-šampion wrote:Zna li neko gdje kupiti Liqui Moly proizvode u Sa? Aditive konkretno.
Hvala.
- Koshpa
#211 Re: Pitamo Mehanicare ?
Narode krepala mi servo pumpa, preporucite mi dobrog mehanicara pls
cuo sam za nekog Jajaru
iz breze ? jel ko radio koliko para ce me to doc itd...
Hvala
Hvala
-
Dendrlix
#212 Re: Pitamo Mehanicare ?
Peugeot 306, 1999. 1,6 l 66kw. Kada ubrzavam od 90 do 110 kmh auto pocne tresti odnosno vibrirati. Ako pustim gas na 100 kmh vibracije prestanu, stisnem gas auto ponovo vibrira. Felge su balansirane, gume relativno nove. Sta bi mu moglo biti?
-
motorola01
#213 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da nije bobina,ali opet da je jedna otisla,nakon pritiskanja gasa preko 90,otisla bi i druga
pa bi ti onda tresao i u trecoj 
-
Dendrlix
#214 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nema veze u kojoj je brzini. Trese i u 4. i u 5. brzini. Nisam primjetio nikakve promjene u radu motora.
- pirmin
#215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze li mi ko reci kako se mijenja ovaj brisac
http://desmond.imageshack.us/Himg823/sc ... res=medium
Da ne napravim kakav zesci belaj

http://desmond.imageshack.us/Himg823/sc ... res=medium
Da ne napravim kakav zesci belaj
- hopi
#216 Re: Pitamo Mehanicare ?
treba mi pomoć, u ford mondeo 2005 god tdci je možda stavljen filter ulja od benzinca jer majstor nije znao koji je motor (majka zaboravila reći motor) a majstor je otišao na put nije tu pa ne mogu da ga zovem sada da provjerim. I naravno promjenjeno je ulje. E sada me zanima jel se uopće može staviti pogrešan filter, jel ima razlike između filtera za dizel i benz., i ako ima može li biti kakve štete ako je pogrešan, može li se provjeriti koji je filter stavljen?
-
ado-šampion
#217 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala za Liqui Moly, nasao sam jedan aditiv na Ini, drugi cu potraziti u ovim drugim radnjama. 
Novo pitanje...
Zna li neko sta da radim sa zadnjom registarskom tablicom pa da prestane lupati? Pricvrscena je sa samo dva sarafa (gornja) i fakat iritira. Mislio sam staviti neke spuzvice iza, ali to skuplja vlagu... Svi savjeti su dobrodosli.
Novo pitanje...
Zna li neko sta da radim sa zadnjom registarskom tablicom pa da prestane lupati? Pricvrscena je sa samo dva sarafa (gornja) i fakat iritira. Mislio sam staviti neke spuzvice iza, ali to skuplja vlagu... Svi savjeti su dobrodosli.
- rotor
#218 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam to zveckanje resavao tako sto sam okvir tablice lijepio silikonom, acetatom.....ado-šampion wrote: Novo pitanje...
- hopi
#219 Re: Pitamo Mehanicare ?
zna li iko išta o ovome mom problemu gore što napisah?
-
Samid
#220 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mondeo ima kuciste u koje se ubacuje samo ulozak filtera i mislim da ako su razliciti filteri ,onda nebi mogao stati unutra...poz
- malawi
#221 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko znam razlika izmedju filtera od dizela i benzinca je u velicini. Npr. Benzinski 0.5L a Diesel 1L ulja moze da stane.hopi wrote:zna li iko išta o ovome mom problemu gore što napisah?
Ostalo je isto. Ja sam prije na Golfu II dizel, postavljao od benzinca...nije bilo problema...
- Vares City
#222 Re: Pitamo Mehanicare ?
Provjeri "nosace"motoraDendrlix wrote:Peugeot 306, 1999. 1,6 l 66kw. Kada ubrzavam od 90 do 110 kmh auto pocne tresti odnosno vibrirati. Ako pustim gas na 100 kmh vibracije prestanu, stisnem gas auto ponovo vibrira. Felge su balansirane, gume relativno nove. Sta bi mu moglo biti?
-
condy
#223 Plivajući zamajac kod Golfa V ?
U pitanju je Golf 08 godište, tdi 77kw, presao 170kkm. Kad je motor zagrijan na radnu temperaturu, i nakon nesto duze voznje kada se ugasi a zatim odmah za par minuta upali, motor se strese prilikom paljenja odnosno dosta trzne. Kad je hladan ili kad se malo ohladi normalno pali. Ponekad malo neprimjetno vibrira motor na leru. Sve drugo je normalno, normalno vuče, troši, mijenja brzine i sl. Prvo sam mislio da je zaprljan egr ventil i očistio sam ga ali opet isto se dešava. Sad mislim da je u pitanju ipak zamajac. Ako je do njega koliko on jos moze izdržati i da li da već planiram zamjenu ?
- Ridjobrki
#224 Re: Plivajući zamajac kod Golfa V ?
Biće da je zamajac i planiraj ti lagano zamjenu što prije. Vjerovatno vibrira i kad pritisneš kvačilo u vožnji a strese ti se auto i kad ga ugasiš - kao da se prebaci neki teret preko neke osovine. Takvi su simptomi i kod mene bili ovih dana i u petak je zakazana zamjena seta kvačila - cijela priča košta oko dvije milje.
Ne znam kako je kod Golfa, ovo je na Astri bilo a čujem da je taj zamajac vječna boljka vlasnika Golfova. Meni je otišao na 120 000 km a lik u servisu kaže da i najkvalitetniji zamajci uz najbolju vožnju rikavaju u prosjeku na oko 150k km, tako da si dobro i izdržao.
Ne znam sada da li je dobro mijenjati samo zamajac ili čitav set, meni je preporučeno da se zamijeni i ostalo što ide sa njim jer na sam zamajac ne dobijaš garanciju a ostalo će svejedno početi crkavati nedugo poslije njega (govorim o korpi kvačila, lameli, pratećim ležajevima i sl.).
I ja sam laik od ovih stvari, pišem ono što znam iz vlastitog iskustva nadajući se da ću i ja naučiti više o ovome.
Ne znam kako je kod Golfa, ovo je na Astri bilo a čujem da je taj zamajac vječna boljka vlasnika Golfova. Meni je otišao na 120 000 km a lik u servisu kaže da i najkvalitetniji zamajci uz najbolju vožnju rikavaju u prosjeku na oko 150k km, tako da si dobro i izdržao.
Ne znam sada da li je dobro mijenjati samo zamajac ili čitav set, meni je preporučeno da se zamijeni i ostalo što ide sa njim jer na sam zamajac ne dobijaš garanciju a ostalo će svejedno početi crkavati nedugo poslije njega (govorim o korpi kvačila, lameli, pratećim ležajevima i sl.).
I ja sam laik od ovih stvari, pišem ono što znam iz vlastitog iskustva nadajući se da ću i ja naučiti više o ovome.
-
colt
#225 Re: Plivajući zamajac kod Golfa V ?
Valjda je u Golfu plivajući. Znači mijenja se čitav set . . .U Golfu, ne vjerujem da je dvije milje. Kod mene na Octaviji A5 sa popustom oko milja (Sachs)Ridjobrki wrote:Biće da je zamajac i planiraj ti lagano zamjenu što prije. Vjerovatno vibrira i kad pritisneš kvačilo u vožnji a strese ti se auto i kad ga ugasiš - kao da se prebaci neki teret preko neke osovine. Takvi su simptomi i kod mene bili ovih dana i u petak je zakazana zamjena seta kvačila - cijela priča košta oko dvije milje.