NK Dinamo Zagreb

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BSn

#201 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by BSn »

Da se razumijemo, ja ga bas zato gotivim. :D

Nemam dovoljno godina da ga se sjecam u dresu Veleza , al' volim sto je covjek svoj, pa makar i naopak. Doduse, u dosta toga je on debelo upravu, al valjda lakse reci ono "stipu Vahu", nego se ozbiljnije zamisliti na to sto on veli.
Last edited by BSn on 26/03/2011 00:29, edited 1 time in total.
burek_in_space

#202 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by burek_in_space »

BSn wrote:Da se razumijemo, ja ga nas zato gotivim. :D
I to je tvoje pravo, koje ja ni najmanje ne zhelim osporiti. :)
Samo ne mogu jeftine demagogije po kojoj kazhe da je pun ko brod, i da mu pare vishe ne trebaju, ali eto nekako mu 800 tisuca evra fino dodju. :D
BSn

#203 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by BSn »

burek_in_space wrote:
BSn wrote:Da se razumijemo, ja ga nas zato gotivim. :D
I to je tvoje pravo, koje ja ni najmanje ne zhelim osporiti. :)
Samo ne mogu jeftine demagogije po kojoj kazhe da je pun ko brod, i da mu pare vishe ne trebaju, ali eto nekako mu 800 tisuca evra fino dodju. :D
:D

Nego, kad smo vec kod Vahe, je l' jos k'o zamijetio njegovu uzrecicu "sto ja kazem"? :lol: :D
burek_in_space

#204 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by burek_in_space »

BSn wrote:
:D

Nego, kad smo vec kod Vahe, je l' jos k'o zamijetio njegovu uzrecicu "sto ja kazem"? :lol: :D
To je i objasnio kao posljedicu razmishljanja na francuskom. :)
Joey Tribbiani

#205 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Joey Tribbiani »

Ja sam to u nekom razgovoru na hrt-u, ono kad je tek doš'o u dinamo skontao kao "kažem ja" :D tako nešto slično tvome...šta ja znam, lik je ovdje sve izgubio (materijalno)...Nije jedini, ima i gorih...ali on je dosta napravio u francuskoj i živi u tom nekom fazonu. Zato mu fali i pažnje u zagrebu jer je očekivao više od grada i dinama...bar se meni čini. Ono kaže - "idemu Bosnu, kad nas niko u Zagrebu ne voli". Ne zna šta je bojkot, a ni ne prati općenito situaciju na balkanu. kakav je takav je, treba cijeniti i to da je Lile uveo u ligu prvaka, vodio Obalu Slonovače i samo jendom izgubio i slično. (ali ga ne bi za Amara mijenjo da nam se džaba ponudi) :mrgreen:
BSn

#206 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by BSn »

To, to "kazem ja". :D
Ma lik je, barem profesionalno, na svom mjestu totalno. A sto se tice druge price o njemu osobno, ima covjek dosta pravo, mada eto vazda je bilo, sto i burek rece "Vaha na svoju ruku". Opet, dosta toga u njegovoj prici i o drzavi i Savezu pije vode, ali Vaha, meni se cini, zivi nekako opusteno, u svom svijetu... a covjek se i trudio da dodje do toga. Surovo je ponekad iskren za razliku od drugih, pa covjek otvoreno kaze "odoh poslije Zelje pogledati tekmu u Zenici, prvi put da gledam BiH uzivo". I onda krenu svakakve price, ali u sustini nema mu se bas nesto znacajno prigovoriti. I to sto je svoj, opet ima zaledjinu da bude takav.

Isti razlog sto gotivim i Ivicu i Amara - to sto imaju rezultat iza sebe, a sto imaju svoj stil i ne trude se da budu uniformisani samo zato da bi svi rekli "on je na mjestu". Jednostavno, ljudi imaju karizmu, a i rezultat iza sebe...
cyprus

#207 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by cyprus »

BSn wrote:To, to "kazem ja". :D
Ma lik je, barem profesionalno, na svom mjestu totalno. A sto se tice druge price o njemu osobno, ima covjek dosta pravo, mada eto vazda je bilo, sto i burek rece "Vaha na svoju ruku". Opet, dosta toga u njegovoj prici i o drzavi i Savezu pije vode, ali Vaha, meni se cini, zivi nekako opusteno, u svom svijetu... a covjek se i trudio da dodje do toga. Surovo je ponekad iskren za razliku od drugih, pa covjek otvoreno kaze "odoh poslije Zelje pogledati tekmu u Zenici, prvi put da gledam BiH uzivo". I onda krenu svakakve price, ali u sustini nema mu se bas nesto znacajno prigovoriti. I to sto je svoj, opet ima zaledjinu da bude takav.

Isti razlog sto gotivim i Ivicu i Amara - to sto imaju rezultat iza sebe, a sto imaju svoj stil i ne trude se da budu uniformisani samo zato da bi svi rekli "on je na mjestu". Jednostavno, ljudi imaju karizmu, a i rezultat iza sebe...
Odavno ovo nisam napiso - potpisujem :thumbup: :D
stranac2

#208 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by stranac2 »

Vaha je laf , ne uvlaci se nikome u paksu ni medijima ni narodu .. Uspio covjek u zivotu cega se god prihvatio ..od igranja do treniranja .. ... Voli pare i uzima onoliko koliko je vrijedan ... tek onako usput s vemena na vrijeme plati Velezu pripreme ili pokloni neku lovu .. dovoljno malo da mu se klosari koji su bili prije oko Veleza ne mogu smijati kako su ga zavrnuli al dovoljno puno da se ta pomoc osjeti .. Al o tome naravno ne prica javno !!!

Volis svoj licni integritet .. do rata onako sanerski dodje na tekme Veleza u farmericama vodi svoj privatni zivot .. Nije volio da ispija kafe sa lokalnim sanerima manjim ili vecin i da ga tapsu po ramenu ... isti je i sada ..

Sto neko gore napisa . Covjek se dokazao u svijetu kao dobar trener al dzaba na svaku njegovu odma neki komentar sta ce on. A nitko nikada da se zapita sta taj covjek zaista kaze ..
elSaik

#209 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by elSaik »

hz__semir wrote:Image

Napisano jutros u 11 sati...

A ja kont'o ovaj Dinamo šatro veliki klub...
Neko štima sa Drinom, a neko sa Dinamom. Svakom njegovo. ;-)
amar007

#210 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by amar007 »

Nekome je malo da silji sa cijelom premijer ligom pa presli i na klube iz susjednih drzava :wink:

Ma dobro, momak je ocito slucajno pogodio ishod, ipak je 2:2 najcesci rezultat u fudbalu :lol:
Lakat Jebić

#211 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Lakat Jebić »

amar007 wrote:Nekome je malo da silji sa cijelom premijer ligom pa presli i na klube iz susjednih drzava :wink:

Ma dobro, momak je ocito slucajno pogodio ishod, ipak je 2:2 najcesci rezultat u fudbalu :lol:
pa u prijateljskim i nije tako rijedak
nellington

#212 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nellington »

Vrijeme za promjenu imena teme u sveto ime GNK Dinamo Zagreb...

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamo ... 46839.aspx
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#213 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by 1pajdo »

nellington wrote:Vrijeme za promjenu imena teme u sveto ime GNK Dinamo Zagreb...

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamo ... 46839.aspx
Datum osnivanja kluba: 1945.

Slave stogodišnjicu kluba.

1945+100=2011

:mrgreen:
nellington

#214 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nellington »

Otiš'o si Vahide...
AS_sa

#215 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by AS_sa »

ee sta li je to Mamic zakuho ... da Vaha ode odjednom ...
Edin H.

#216 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Edin H. »

nellington wrote:Otiš'o si Vahide...
Nadam se da ce uskoro preuzeti nasu reprezentaciju :oops:
van Basten

#217 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by van Basten »

očekivan scenario... dva velika egotripa ne mogu dugo zajedno. iskreno, iznenađen sam i da su do sada izdržali. Kad je tek preuzeo Dinamo ja sam mu predviđao razlaz do kraja godine, a evo izgurao je i 5 mjeseci duže
michio

#218 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by michio »

Edin H. wrote:
Ja se ne nadam. Uobraženi galamdžija.
ledeni_caj

#219 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by ledeni_caj »

Bardo je Vaha, al' dok je Safet tu nema potrebe.
Corola

#220 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Corola »

Edin H. wrote:
Za nadu se mora malo pojacati sa par nula vise.Na platnom racunu.
Nada ce ti splasnuti ako se budes nadao :lol: ,da ce ovaj doticni doci raditi za klikere i patriotizam.
Inace je zadnji selektor kojeg bi iko normalan pozelio.Tek bi taj pola repke rastjerao,sa svojim bahatim ponasanjem.
gost iz ZG

#221 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by gost iz ZG »

van Basten wrote:očekivan scenario... dva velika egotripa ne mogu dugo zajedno.
:thumbup:
bravo!
upravo to; isto mišljenje ... Ne znam puno o Vahi; tek ga se lagano sjećam kao "explosivnog" igrača,
no Homo Kretenicus Idioticus Maminjo - što reći; taj uništava Dinamo više od ikoga.Image
amrica

#222 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by amrica »

"Vahid Halilhodžić prvo je najavio press konferenciju za današnji dan, a onda je iz Dinamo to otkazano. Trebao je Vaha napokon reći zašto odlazi, da li je dobio otkaz ili ga je sam dao. U Dinamu se rekli reagirati tek kad čuju Vahu, no za hrvatske medije nije ništa rekao. Tek se zna da je nakon Mamićeva ulaska u svlačionicu na utakmici s Interom došlo do naguravanja izvršnog predsjednika i trenera.

No, Vaha je očito Francuzima otkrio što mu je na duši. Le Figaro danas donosi njegove izjave u kojima je vidljivo njegovo ogorčenje:

'Zdravko Mamić je ušao u svlačionicu na poluvremenu i prigovorio mi zašto odmaram neke igrače za finale Kupa. Također, iznio je nezadovoljstvo prikazanom igrom (Dinamo opet pobijedio s 1:0, op.a.). Ponizio me pred cijelom ekipom. Znam da on ima čudan i brutalan način izražavanja, ali ovaj put nisam mogao prijeći preko toga. Spomenuo mi je majku, a ja to ne opraštam'', prenosi Vahine riječi Le Figaro.

Marijo Tot tek je privremeno rješenje, pa je trenutačno glavno pitanje tko će naslijediti Vahu? Prema našim izvorima četiri su glavna kandidata, a to su Miroslav Ćiro Blažević, Josip Kuže, Zlatko Kranjčar i Branko Ivanković...
Edin H.

#223 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Edin H. »

michio wrote:
Edin H. wrote:
Ja se ne nadam. Uobraženi galamdžija.
Mnogi ste protiv Barbareza, koji je uvijek moj prvi izbor, jer kao da to ima neke veze, nema iskustva.

Galamdzija ima i rezultate i iskustvo :oops:

Da li bi bio spreman da radi za relativno malu platu, postoje novinari pa neka ga pitaju.
Vjerujem da bi njemu bila cast da bude selektor.
Premda ima istine da je ovaj tvrdoglav i umjesto da vrati Begovica i Sasu Papca bi mogao samo zakuhati sa vise igraca.
Murat Sabanovic

#224 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Murat Sabanovic »

naletjeh na indexu ...
Citat sa drugog foruma...

"Info iz prve ruke, od igraca... Necu reci koji da nebi decko najebao. Dakle na poluvremenu se Maminjo spusta u svlacionicu i pocne psovat igracima mamice zbog igre. Tad mu Vaha kaze: "Zdravko nemoj me jebat, to je moj posao, dogovorili smo se nesto". Na to je ovaj poludio, prvo ga je pljunuo, pa mu je opsovao balijsku mater... Nakon toga Vaha krece na njega i uletavaju igraci i razdvajaju ih. Nakon toga Vaha kaze igracima da im je trener jos 45 min jer i sami su vidjeli sto je bilo."
Edin H.

#225 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Edin H. »

Murat Sabanovic wrote:naletjeh na indexu ...
Citat sa drugog foruma...

"Info iz prve ruke, od igraca... Necu reci koji da nebi decko najebao. Dakle na poluvremenu se Maminjo spusta u svlacionicu i pocne psovat igracima mamice zbog igre. Tad mu Vaha kaze: "Zdravko nemoj me jebat, to je moj posao, dogovorili smo se nesto". Na to je ovaj poludio, prvo ga je pljunuo, pa mu je opsovao balijsku mater... Nakon toga Vaha krece na njega i uletavaju igraci i razdvajaju ih. Nakon toga Vaha kaze igracima da im je trener jos 45 min jer i sami su vidjeli sto je bilo."
Trebali su ih pustiti da se pomarisu, pa ko je jaci njemu Dinamo :oops:
Post Reply