Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
junkers

#201 Re: Horde Zla

Post by junkers »

pazili smo ih :lol: :lol: :lol: ,tih godina su HZ bile pravi pokret.može li se neko sjetiti kad su grobari krenuli na nas na parkingu Koševa,a masa nas je došla ispred sarajke. baš kvalitetan belaj,ono murija,oni, mi i na kraju ih natjerasmo tamo na jug?
Mr Hiccup

#202 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

mekaba wrote: Bravo to je Kemo.
Imam i ja kuci u Sarajevu par njegovih slika iz Milana i rado bih ih dao njegovoj familiji.Nikog mi nije zao kao ovog momka.Moj stariji burazer ga je gotivio nemoguce.Kemo legenda bio je vazda raspolozen.Cak sam na jednoj slici vidio i sebe i mog burazera. ;-) ;-) Ma kad bi ja iz moje arhive i iz arhive "Raje sa Anexa" povadio slike bilo bi svrsavanja po netu :lol: :lol: :lol:
bilo bi lijepo kada bi te slike mogao skenirati i proslijediti u udruzenje navijaca fks da se te iste uokvire i postave nazid, zajedno sa ostlaim koje vec odavno vise...

btw, nadam se da znate da postoje prostorije unfks sa sve navijackim pubom unutra? :)
Gde si sad cica maco

#203 Re: Horde Zla

Post by Gde si sad cica maco »

Nemojte o njima. Ko još priča o buraniji? Pričajte o instituciji.
Topla voda

#204 Re: Horde Zla

Post by Topla voda »

nikako se nisam mogao sjetiti zeme,vrtio mi se po glavi bgd i grobari,stanovo je negdje kod pivare gore i kad je onaj belaj bio,poprilicno je doprinijeo :) a dzilda mi davo za cigara kad sam sa 15 isao vozom,znao nas ispratiti na stanici...ostalo njihovo,cista smijurija..

..a ja stanovo na kosevu kad je i krenuo citav sukob,koji je bas bio iz tekme u tekmu..pa znam kako je poslo od razbijanja prodavnice u onom prvom soliteru do trolejbuske,pa do bacanja grobara s onog podzida sto vodi na kosevsko...do belaja po stanici,pred robnom i u bgd
Mr Hiccup

#205 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

izgleda ovdje ima masu sakrivenih prijeratnih generacija hz :lol:

samo naprijed, jedan po jedan i svi da se tuspase
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#206 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

E tu sam bio i ja :D ,djetasce ali bio

Tu je za mene respekt za grobare,nas korte oko 2000 ljudi njih puno punooo manje (pa ne vjerujem ni 100) napravili ceku iz bivsih biletarnica,sada gdje su kafane,kladionice i sl. kod parkinka stadiona. Isfurali na prepad,spremni i sa kamenicama,stjenama,flasama,stanglama zagadjali korteo.
Prva reakcija blago povlacenje vecine,ali zato kada je krenuo stampedo u kontra napad,pravo cudo kako nije bilo mrtvih.

Vidio sam da su par njih uhvatili na pomocnom stadionu koseva,bas skakali po njima,a ovi koji su krenuli bjezati prema jugu neki stignuti poslije biletarnica,par njih izgazeno kod reflektora na jugo-istoku i tako. :D

Respekt za napad (grobari su uvijek imali dobru ekipu za tako nesto) ali su ga brate ispusili (barem njih 10-15) i to bas kvalitetno.

A to su godine kada se bas kacilo sa grobarima. Njihov upad u poslugu u neboderima preko puta stadiona,gdje su maltretirali prodavacice pljackali i slicno,onda osveta. Onda odlazak u Beograd i vec svima poznato "bodenje" pred stadionom ,pa ovaj sukob na parkingu itd.itd. (neznam bas hronoloski kako je islo)

Tada su bile one neke rang liste (sada bi rekli samo indijanci prave rang liste koja je skupina bolja :D )i mi smo pred rat bili na 4. mjestu,izgurali BBB iz te "velike cetvorke". grobari su bili kao 3. i vrlo vjerovatno je zbog toga dolazilo do ucestalih sranja na relaciji Hz-Grobari.
north

#207 Re: Horde Zla

Post by north »

Mr Hiccup wrote:
Imam i ja kuci u Sarajevu par njegovih slika iz Milana i rado bih ih dao njegovoj familiji.Nikog mi nije zao kao ovog momka.Moj stariji burazer ga je gotivio nemoguce.Kemo legenda bio je vazda raspolozen.Cak sam na jednoj slici vidio i sebe i mog burazera. ;-) ;-) Ma kad bi ja iz moje arhive i iz arhive "Raje sa Anexa" povadio slike bilo bi svrsavanja po netu :lol: :lol: :lol:
bilo bi lijepo kada bi te slike mogao skenirati i proslijediti u udruzenje navijaca fks da se te iste uokvire i postave nazid, zajedno sa ostlaim koje vec odavno vise...

btw, nadam se da znate da postoje prostorije unfks sa sve navijackim pubom unutra? :)
Ja sam proljetos svratio u prostorije, dvojica mlađih momaka koju su tu radili su me rado proveli i pokazali mi slike, dali mi navijački cd bordo 2009....extra.....
Ono što me je posebno iznenadilo, baš u tom trenutku dođe neki momak iz Zenice, kaže hoće da se učlani u UNFKS :shock:
To između ostalog pokazuje snagu udruženja......
Svaka čast :thumbup:
junkers

#208 Re: Horde Zla

Post by junkers »

gledam sarajevo više od 30 godina ,al sam ispao poslije rata iz fazona na sjeveru(da ne bude zabune,ovo što sad radite je vrh,teško da može bolje)interesuje me zna li iko šta je bilo sa Eminom,stariji tip,ja mislim dok smo još bili na istoku da niko više batina od murije nije dobio?
north

#209 Re: Horde Zla

Post by north »

Mr Hiccup wrote:izgleda ovdje ima masu sakrivenih prijeratnih generacija hz :lol:

samo naprijed, jedan po jedan i svi da se tuspase
Pa dobro, ja se nadam da su svi iskreni, ako ima neko od djece koji to piše kao učesnik, a tad mu bilo 5 godina, do njega je jbg :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#210 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

junkers wrote:interesuje me zna li iko šta je bilo sa Eminom,stariji tip,ja mislim dok smo još bili na istoku da niko više batina od murije nije dobio?
Vise od Rusa? Nesto mi nestvarno da je vise od njega :D
Mr Hiccup

#211 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

north wrote:
Mr Hiccup wrote:

Ja sam proljetos svratio u prostorije, dvojica mlađih momaka koju su tu radili su me rado proveli i pokazali mi slike, dali mi navijački cd bordo 2009....extra.....
Ono što me je posebno iznenadilo, baš u tom trenutku dođe neki momak iz Zenice, kaže hoće da se učlani u UNFKS :shock:
To između ostalog pokazuje snagu udruženja......
Svaka čast :thumbup:
ne znam u kakvom si stanju tada zatekao, ali sad je enterijer rame uz rame sa boljim kaficima u gradu :)

secije, sankovi, barske stolice, klima, veliki lcd televizor, jeftina pica, besplatan parking :lol: i mnogo toga...

bukvalno san svake navijacke grupe. u bilo koje doba dana, ako nemas pametnijeg posla, kad god da svratis - naci ces nekog svog :)
junkers

#212 Re: Horde Zla

Post by junkers »

-LIBERO- wrote:E tu sam bio i ja :D ,djetasce ali bio

Tu je za mene respekt za grobare,nas korte oko 2000 ljudi njih puno punooo manje (pa ne vjerujem ni 100) napravili ceku iz bivsih biletarnica,sada gdje su kafane,kladionice i sl. kod parkinka stadiona. Isfurali na prepad,spremni i sa kamenicama,stjenama,flasama,stanglama zagadjali korteo.
Prva reakcija blago povlacenje vecine,ali zato kada je krenuo stampedo u kontra napad,pravo cudo kako nije bilo mrtvih.

Vidio sam da su par njih uhvatili na pomocnom stadionu koseva,bas skakali po njima,a ovi koji su krenuli bjezati prema jugu neki stignuti poslije biletarnica,par njih izgazeno kod reflektora na jugo-istoku i tako. :D

Respekt za napad (grobari su uvijek imali dobru ekipu za tako nesto) ali su ga brate ispusili (barem njih 10-15) i to bas kvalitetno.

A to su godine kada se bas kacilo sa grobarima. Njihov upad u poslugu u neboderima preko puta stadiona,gdje su maltretirali prodavacice pljackali i slicno,onda osveta. Onda odlazak u Beograd i vec svima poznato "bodenje" pred stadionom ,pa ovaj sukob na parkingu itd.itd. (neznam bas hronoloski kako je islo)

Tada su bile one neke rang liste (sada bi rekli samo indijanci prave rang liste koja je skupina bolja :D )i mi smo pred rat bili na 4. mjestu,izgurali BBB iz te "velike cetvorke". grobari su bili kao 3. i vrlo vjerovatno je zbog toga dolazilo do ucestalih sranja na relaciji Hz-Grobari.
baš tako dobili su batine,al su imali muda.samo se ne bih složio s tobom što se tiče ostalih grupa,mislim da su oni imali najbolju ekipu za fajt.
north

#213 Re: Horde Zla

Post by north »

@Mr.Hiccup

Je li pričamo o prostorijama na Ciglanama? Tad tu nije bilo ništa od ovoga što govoriš....
north

#214 Re: Horde Zla

Post by north »

-LIBERO- wrote:
junkers wrote:interesuje me zna li iko šta je bilo sa Eminom,stariji tip,ja mislim dok smo još bili na istoku da niko više batina od murije nije dobio?
Jao, gdje se Rusa sjeti???? Da li je iko ikad sreo tog lika trijeznog :D ? Šta li je danas sa njim? Viđao sam ga redovno do prije nekih 7-8 godina.....
Mr Hiccup

#215 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

north wrote:@Mr.Hiccup

Je li pričamo o prostorijama na Ciglanama? Tad tu nije bilo ništa od ovoga što govoriš....
naravno...

puno se napredovalo ovo ljeto :)

bice i slika uskoro
Obuca9

#216 Re: Horde Zla

Post by Obuca9 »

north wrote:
-LIBERO- wrote:
Jao, gdje se Rusa sjeti???? Da li je iko ikad sreo tog lika trijeznog :D ? Šta li je danas sa njim? Viđao sam ga redovno do prije nekih 7-8 godina.....
Tu je Rus, živ je. Bio je u komuni, jedno vrijeme se skinuo, da li je sad na čemu ne znam. Pošto mi je pravo blizak rod, u zadnje vrijeme kad god sam ga sreo bio je čist kaže da se malo sredio, ako ne laže, nije njemu vjerovati :D Ali ga vidim redovno poslije svake tekme, sa onom svojom standardnom ekipom :)

Prije par godina je čak bio i blizu ženidbe, ali uslov nesuđene mlade je bio da prestane ići na utakmice. To im je bio ujedno i posljednji razgovor :D :D :D
Bordolini

#217 Re: Horde Zla

Post by Bordolini »

-LIBERO wrote: Respekt za napad (grobari su uvijek imali dobru ekipu za tako nesto) ali su ga brate ispusili (barem njih 10-15) i to bas kvalitetno.

Prvo su nasi napravili sranje u BG pa su prvi slijedeci susret FCS-Partizan oni dosli u SA. Neka me neko ispravi ako grijesim.
Sto se tice brojke, ja mislim da ih je bilo oko 100 iz BG plus ovi domaci izdajnici iz Ilijasa, sa Sokolca (jebo mater jebo oca ko je dosho sa soko'ca) i mozda iz Osijeka (ne HR vec ovog pokraj Ilidze :-D). Ja se samo sjecam da su se par njih nakon nase kontre dokopali nekih lopata i sa njima su se branili koliko su mogli. Ne znam odakle im lopate, mozda je pokret zelenih bio u blizini. :-)
Nejse, dobili su tu dobro po guzici ali kao sto neko iznad rece ja bih njima dao #1 sto se tice fajta, delije i torca su ih sili po brojnosti, bakljadama, koreografijama i slicno ali grobari to nikad nisu ni furali pretjerano, samo grla i dlanovi i "na sake".
Nego jebo njih, vrijeme je da ovu pricu malo slikama poguramo, skenirajte braco. :)
north

#218 Re: Horde Zla

Post by north »

http://www.youtube.com/watch?v=Awxrs6QyIj8

Lijepo se prisjetiti, iako su vjerovatno mnogi gledali..... Aleee, alea le, sisaj zvezdo, lea le..
north

#219 Re: Horde Zla

Post by north »

Chisum

#220 Re: Horde Zla

Post by Chisum »

hz__semir wrote:
north wrote:
Tu je Rus, živ je. Bio je u komuni, jedno vrijeme se skinuo, da li je sad na čemu ne znam. Pošto mi je pravo blizak rod, u zadnje vrijeme kad god sam ga sreo bio je čist kaže da se malo sredio, ako ne laže, nije njemu vjerovati :D Ali ga vidim redovno poslije svake tekme, sa onom svojom standardnom ekipom :)

Prije par godina je čak bio i blizu ženidbe, ali uslov nesuđene mlade je bio da prestane ići na utakmice. To im je bio ujedno i posljednji razgovor :D :D :D

Rus je, naravno, tu... on je neunistiv, te postoje sumnje da je proizveden od nama jos uvijek poznatog materijala. :D

Danas je skinut... ali sta znaci skinut - to znamo samo mi koji smo se nekada davno navlacili na svasta nesto... sram da nas bude... :-D Uglavnom, skinut je s onoga s cega je trebao da se skine, uziva u penziji, bio je na zadnjim tekmama...

Sema, haveru, mlada je bila sve samo ne MLADA, al' hajde... :lol:

@Bordolini

Evo ja bih sada mogao pare da stavim da ih nije bilo 100, nego manje od te brojke... uglavnom, ekipa koja je uletila u fight bila je manja od stojanke u to sam sasvim siguran, e sad ja znam da sjecanja blijede, da je, nakon ovoliko godina, veoma lako izgubiti orijentaciju kada govorimo o nekim davnim dogadjajima, pogotovo kada je rijec o ovakvim detaljima, ali posto sam, kao i mnogi ovdje mnogo puta (a drago mi je vidjeti kad se ovako mi stari Hordasi "okupimo") bio "jedan od" u ovakvim tarapanama, mislim da me sjecanje ne vara i da i danas mogu dati procjenu da je Groblja bilo znatno manje.

Elem, dobili su takve batine, da su se, vjerujem, mnogi od onih koji su ostali da leze i puzu oko platoa i pomocnog sjecali toga godinama poslije.
Inace, Kimun je tada briljirao. Samo se ne sjecam da li je na kraju ona letva od dva metra bila u njegovim rukama ili je neko drugi s njom kidao glave. :lol: Uglavnom, scena je bila kao iz stripova. A udarci tupi, tupi....
Last edited by Chisum on 05/09/2010 05:44, edited 2 times in total.
fosil

#221 Re: Horde Zla

Post by fosil »

Bordolini wrote:
-LIBERO wrote: Respekt za napad (grobari su uvijek imali dobru ekipu za tako nesto) ali su ga brate ispusili (barem njih 10-15) i to bas kvalitetno.

Prvo su nasi napravili sranje u BG pa su prvi slijedeci susret FCS-Partizan oni dosli u SA. Neka me neko ispravi ako grijesim.
Sto se tice brojke, ja mislim da ih je bilo oko 100 iz BG plus ovi domaci izdajnici iz Ilijasa, sa Sokolca (jebo mater jebo oca ko je dosho sa soko'ca) i mozda iz Osijeka (ne HR vec ovog pokraj Ilidze :-D). Ja se samo sjecam da su se par njih nakon nase kontre dokopali nekih lopata i sa njima su se branili koliko su mogli. Ne znam odakle im lopate, mozda je pokret zelenih bio u blizini. :-)
Nejse, dobili su tu dobro po guzici ali kao sto neko iznad rece ja bih njima dao #1 sto se tice fajta, delije i torca su ih sili po brojnosti, bakljadama, koreografijama i slicno ali grobari to nikad nisu ni furali pretjerano, samo grla i dlanovi i "na sake".
Nego jebo njih, vrijeme je da ovu pricu malo slikama poguramo, skenirajte braco. :)
Jel' to marisana kad su Grobari sjedili u onom restoranu pred Istokom, a mi ko iz "Braveheart" preko parkinga???
Bordolini

#222 Re: Horde Zla

Post by Bordolini »

@Chisum,
ne znam za brojku, mozda si u pravu. Nejse, koliko god da ih je bilo-bilo ih je puno manje od nas i ne znam zasto su se uopste upustili u makljazu kad su znali da ce najebati. Jedino sto mi se cini normalnim odgovorom je to da se moralo odgovoriti na incident u BG bez obzira na posljedice?! Uglavnom dobro su najebali. Lezali su na parkingu, na pomocnom terenu, neki su u bjegu prema stanici najebali u tunelu na Ciglanama a valjda je jedna grupa uspjela dobaciti cak do Titove gdje ih je murija spasila. Mozda ti se zbog toga taj broj i ucinio manjim, razbili su se u grupice.
Znam da je sutradan bila prica da je u toj ekipi iz BG bio Cegi, Pampi, Belgija, malte ne cijela njihova prva ekipa. Ne znam koliko je ista od toga tacno, mnoge su se stvari izvrtale kroz prepricavanja.

@ fosil
jest vala bas ko u braveheartu juris, mogli smo sami sebe polomiti kad je rulja krenula u kontru. Zedni krvi :skoljka:
Chisum

#223 Re: Horde Zla

Post by Chisum »

Bordolini wrote:@Chisum,
ne znam za brojku, mozda si u pravu. Nejse, koliko god da ih je bilo-bilo ih je puno manje od nas i ne znam zasto su se uopste upustili u makljazu kad su znali da ce najebati. Jedino sto mi se cini normalnim odgovorom je to da se moralo odgovoriti na incident u BG bez obzira na posljedice?! Uglavnom dobro su najebali. Lezali su na parkingu, na pomocnom terenu, neki su u bjegu prema stanici najebali u tunelu na Ciglanama a valjda je jedna grupa uspjela dobaciti cak do Titove gdje ih je murija spasila. Mozda ti se zbog toga taj broj i ucinio manjim, razbili su se u grupice.
Znam da je sutradan bila prica da je u toj ekipi iz BG bio Cegi, Pampi, Belgija, malte ne cijela njihova prva ekipa. Ne znam koliko je ista od toga tacno, mnoge su se stvari izvrtale kroz prepricavanja.

@ fosil
jest vala bas ko u braveheartu juris, mogli smo sami sebe polomiti kad je rulja krenula u kontru. Zedni krvi :skoljka:
Tacno... mada je bilo vise grupa, a pojedini su se razbjezali i prema gradu, mada ne vjerujem da se tu radilo o nekoj prvoj ekipi ili pravoj ekipi uopste... bilo je tu domacih pusikuraca i chobana iz okolnih vukojebina... Prava ekipa je na sebe preuzela onu nasu kontru, i u jednom su se momentu, dok ih nismo razvukli i poderali, cak i posaketala s nama. Nisu oni odmah ustuknuli, mada se, a i danas se sjecam, na facama vidjelo da su znali da su se debelo zajebali... Pogotovo kada je nastalo trcanje prema pomocnom i nize njega.

E sad ovi sto su bjezali po gradu... nekoliko njih smo nafatali nize Higijenskog, ali je tada sve vec bilo gotovo. Tu je doslo i do kontakta sa drotovima, bilo je i uperenih prstiju od strane samih prolaznika, od Higijenskog prema tramvajskoj, koji su ih vidjeli jos prije naseg dolaska.

Medjutim, nije mi se broj ucinio manjim radi toga, jer sam sudionik ovog cirkusa bio od pocetka, od kada smo ih - tada sam se, priznajem - i sam nasao u cudu - vidjeli kako kidisu na nas, kako lete flase i kamenje, pa i ona raketa (ja nikada necu shvatiti kako ono nikoga nije nataklo), preko stocanja i batina po i oko platoa, pa do trke za onima koji su krenuli u bijeg, naguravanja s murijom (mislim da je tada upravo Kimun zaglavio). Jednostavno mi se broj onih koji su ucestvovali u tuci ne cini tako velikim... Evo ja kada bi me neko sada pitao, a da nismo ni zapoceli ovu temu, ja bih k'o iz topa rekao - petobanka... 60 maksimalno...
Kazem ti, vjerovatnoca da grijesim nije mala. Meni su inace u ovim svim nasim belajima i marisanama u sjecanju najvise ostajale neke zajebancije i stvari kojima se i danas smijem... brojevi, datumi i rezultati... to sam najcesce zaboravljao... (ovdje ne govorim o onima koji su vec nakon prvog bacenog kamena postali neutralni.. medju njima i moj komsija, Sarajlija kao i svi mi, ali tada Srbin po "zanimanju", kojeg sam prepoznao vec nakon sto je pocela bjezanija)

Sto se njih tice, oni kod nas nisu imali onako jaku ispostavu kao cigani, pa su se vjerovatno pojavili u prvom sastavu, barem ta ekipa koje je krenula u fajt... za cigane je lakse reci... cim ih vidis, eto ti Tome, Milana i ostalih lokalnih cobana, pa znas s kim se tabas.
Last edited by Chisum on 05/09/2010 05:35, edited 1 time in total.
Chisum

#224 Re: Horde Zla

Post by Chisum »

Magarece_godine wrote:Kakvi ste bili sa Manijacima ? (mislim birvaktile :) )
To ti moze dobro opisati njihov bivsi golman Gusho... :D
junkers

#225 Re: Horde Zla

Post by junkers »

pravo šega scena u zenici,domaći su išli oko stadiona prije tekme i navijali,pjevali. i sjeb pravi ,izbijaju iza istočne tribine a vamo nas kamara,jedemo i pijemo(prije toga posjetili veliku samoposlugu preko puta stadiona :lol: ).scena ko iz filmova prestaju pjevat,prolaze kraj nas u tišini i onda kad su zamakli za zapad opet počinje pjesma.priča je bila da je to bilo zajebano gostovanje prije rata,nidje veze.ja bih izdvojio mostar kao zajebano gostovanje.

p.s.grobara je bilo više od 100 kad su se zaletili,samo su se ovi lokalni čobani odmah ufatili noge.
Post Reply