BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
eldžo

#201 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

neki wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel ova slika gore zaebancija ili ? :music:
hubke

#202 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Izdvojio sam malo vremena da uporedim nas ADSL-BHTelekom sa onim u Srbiji, Hrvatskoj....
Kao primjer sam uzeo BHT paket ADSL od 5 GB
- ADSL 5G korištenje brzine prijenosa 2048/256 Kb/s (brzina download-a je 2048 Kb/s, a upload-a je 256 Kb/s);

- 1 korisnički račun;

- neograničen upload

- 5GB download saobraćaja

- 2 e-mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni

- G-hosting
Pretplata: 30 KM sa PDV

NO COMMENT.

Internet Telekom Srbija:

CLICK 2 paket je namenjen korisnicima koji koriste Internet za učenje, intenzivnu komunikaciju i zabavu. Ovaj paket pored zadovoljavanja osnovnih potreba, omogućava brz download velikih datoteka.

Brzina dolaznog saobraćaja je 2048 Kb/s
Brzina odlaznog saobraćaja je 192 Kb/s
Saobracaj: BEZ OGRANICENJA
Pretplata: 21,26 EUR sa PDV(sto izadje negdje oko 40-45 KM)

VeratNet Srbija:

U okviru svakog ADSL paketa dobijate:

* Neograničen protok
* Javnu dinamičku IP adresu
* Dial up Full nalog na ADSL priključku
* Prostor za ličnu prezentaciju – 10 MB
*
* Mailbox – 1 GB
* Greylisting (antispam metoda) - opciono
* Neograničen P2P (nema filtriranja portova)

2048/192 Kbit/s 21,12 EUR sa PDV-om.

T-Com Hrvatska:

promet:neograničen

brzina: do4Mbit/s

Za super surfere koji skidaju filmove, glazbu, i razne druge sadržaje te gledaju online filmove.
Svi MAXadsl paketi, neovisno o odabranoj brzini pristupa, uključuju: 5 e-mail adresa, 100 MB e-mail prostora, 25 MB web-prostora, dodatni dial-up pristup, antispam, antivirus i firewall zaštitu.

Pretplata: 42 KM sa PDV

Iskon Hrvatska:

Iskon.ADSL

flat aDSL brzine do 3 Mbps

najam modema

5 e-mail adresa
s neograničenim aDSL promet (flate rate); brzina aDSL linije do do 3 Mbps/384 Kbps; uključen najam modema

Pretplata: 35 KM sa PDV

Amis Hrvatska:

Postanite korisnik novog Amis ADSL paketa FLAT 256* i uživajte u neograničenom prometu na internetu.

*Pristupna brzina Amis ADSL FLAT 256 paketa je 256/256 kbps.

Pretplata: 27 KM sa PDV

I evo vam isti paket kao kod BHT, isto kod Amis-a:

Paket Amis MAXI uključuje:

* 5 GB prometa
* 5 e-mail adresa (oblik: [email protected] ili bilo koji oblik na vlastitoj domeni)
* 100 MB e-mail prostora
* 25 MB web prostora (oblik: http://www.net.amis.hr/korisnik/ ili bilo koji oblik na vlastitoj domeni)
* hosting 1 domene
* AMIS sigurnosni sustav
* pregled potrošnje ADSL prometa i administracija korisničkog računa

Pretplata: 9.50 KM.

-Post sa: http://www.forum.bih.net.ba
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#203 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Truba »

čim povećavaju limite dakle raja odlazi :mrgreen: 8)
eldžo

#204 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Znači, mi plaćamo 30 a Hrvati 9 maruna? :|
A_I_

#205 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by A_I_ »

hubke wrote: I evo vam isti paket kao kod BHT, isto kod Amis-a:

Paket Amis MAXI uključuje:

* 5 GB prometa
* 5 e-mail adresa (oblik: [email protected] ili bilo koji oblik na vlastitoj domeni)
* 100 MB e-mail prostora
* 25 MB web prostora (oblik: http://www.net.amis.hr/korisnik/ ili bilo koji oblik na vlastitoj domeni)
* hosting 1 domene
* AMIS sigurnosni sustav
* pregled potrošnje ADSL prometa i administracija korisničkog računa

Pretplata: 9.50 KM.

-Post sa: http://www.forum.bih.net.ba
ako je to ovaj paket http://www.amis.hr/privatni_adsl_maxi.php
onda je pretplata zajedno sa "mjesečna naknada za liniju 4Mbit/s" 114kn sto je oko 25KM.

p.s. bijedno povecanje u vrijeme kad npr.
Globalnet daje 6GB za 16,5Km a 17GB za 34KM,
HS 5GB za 15KM a 12GB za 25KM,
LOL xdsl 5GB za 15KM a 12GB za 25KM
EPN 12GB za 30KM
(s cijene s pdv-om).
:-)
zilog

#206 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Greska...
Gray

#207 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Gray »

Pošto bih trebao da idem u Lund, Švedsku da studiram, našao sam priče da za studente ima 100/100 internet za 20-ak maraka. Ne mogu da vjerujem :D
-bhfanaticos-

#208 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by -bhfanaticos- »

Bobi wrote:5G...nidje veze...ovako je vec danima ...
Image

Bobi...telekabel jarane :D rijesenje tvog problema :D

ado ;)
hubke

#209 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Image

ISP: GlobalNET
LIMIT: FLAT
Cijena: 34KM sa PDV
alibaba_i_30_godina

#210 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

hubke wrote:Image

Ja nigdje na njihovoj stranici nisam vidio da u ponudi imaju taj paket, a evo im ponude:
http://www.globalnet.ba/kablovski-inter ... net-paketi
I sada sam malo procackao po njihovom forumu i vidio da se mnogi korisnici zale na iste stvari na koje sam se ja zallio prije jedno 1,5 godinu prije nego sam im rekao adios.

Koliko vidim promijenili su izgled stranice, izgleda da ipak nesto rade. :mrgreen:
hubke

#211 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

NeyDan wrote:
hubke wrote:Image

Ja nigdje na njihovoj stranici nisam vidio da u ponudi imaju taj paket, a evo im ponude:
http://www.globalnet.ba/kablovski-inter ... net-paketi
I sada sam malo procackao po njihovom forumu i vidio da se mnogi korisnici zale na iste stvari na koje sam se ja zallio prije jedno 1,5 godinu prije nego sam im rekao adios.

Koliko vidim promijenili su izgled stranice, izgleda da ipak nesto rade. :mrgreen:

Zale se oni koji su umislili da zive u americi i da trebaju imati brzinu 10+ i da im nikad ne pukne konekcija za 20-tak maraka. Koristim Gnet pola godine i mozda mi je dva puta pukla konekcija i to je sve a brzina je uvijek ista bilo da je 8 ujutro ili navecer.
TarikSA

#212 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TarikSA »

succa wrote:
ladyblue18 wrote:Ovo je smjesno, jucer sam ukupno potrosila 180 mb, a evo sad gledam pise 408 :shock: :x :x :x :x pa majke im se sjetim :shock: :x :x :x :x
Kod mene za juče piše 2229 mb, ne mogu da vjerujem da se ovo radi! Izgleda da "neko" planski uništava ovu firmu. Podrška je ljubazna, nema govora, ali ja od ljubaznosti hajra nemam. Izgleda da je baš jedino rješenje otkačiti ih, nema druge.
Joj naseg svijeta, ako su ljubazni nemaju hajra od toga, al usluga ne valja, e onda drugi pricaju kako usluga je odlicna al smece od ljubaznosti sto im je kao najbitnije....pa dokle ovaj poltronizam:)
succa

#213 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by succa »

TarikSA wrote:
succa wrote:
ladyblue18 wrote:Ovo je smjesno, jucer sam ukupno potrosila 180 mb, a evo sad gledam pise 408 :shock: :x :x :x :x pa majke im se sjetim :shock: :x :x :x :x
Kod mene za juče piše 2229 mb, ne mogu da vjerujem da se ovo radi! Izgleda da "neko" planski uništava ovu firmu. Podrška je ljubazna, nema govora, ali ja od ljubaznosti hajra nemam. Izgleda da je baš jedino rješenje otkačiti ih, nema druge.
Joj naseg svijeta, ako su ljubazni nemaju hajra od toga, al usluga ne valja, e onda drugi pricaju kako usluga je odlicna al smece od ljubaznosti sto im je kao najbitnije....pa dokle ovaj poltronizam:)
Meni se čini da ti ne znaš šta je poltronizam.
hubke

#214 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

succa wrote:
Meni se čini da ti ne znaš šta je poltronizam.

Poltro...šta??? :-) :lol: :-) :lol: :-) :lol:
Azamo

#215 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Azamo »

Ma eto najgore je što bhtelecom nema konkurenta.Logosoft je još uvijek mala firma i nisu ni oni ništa bolji od telecoma,ja sam na dobrinji korostio njihov wireless i uvijek sam imo' problema,dok mi jednog lijepog dana nije puko film,skinem antenu i sve kablove lijepo spakujem i zovnem ih da dođu po opremu dok je nije neko mazno.A ovaj njihov adsl će doći do ilidže za jedno 10 god.
threshold

#216 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by threshold »

komi wrote:čim povećavaju limite dakle raja odlazi :mrgreen: 8)
limit povecavaju da ne bi morali snizavati cijene..logicno..
eldžo

#217 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Gamad :D
beco

#218 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by beco »

Ja sam prije 6 mjeseci raskrstio sa ADSL 15 G i presao na HS. Ruku na srce ne treba pljuvati po BIHNET-u ali ne treba ih i neopravdano cuvati jer su "nasi". 4 godine sam koristio ADSL, od toga 3,2 godine linija je bila super stabilna, dok zadnjih 8 mjeseci kako su poceli uvoditi mojutv postala je neizdrzljivo slabasna, tj. brzina je bila jadna. Citavo vrijeme sam imao ogromnih problema sa limitom te su mi cesto dolazili racuni i po 150 KM, a redovna preplata je bila 52 KM. Dijelom sam i ja kriv jer sam skidao puno muzike i filmova, ali garantujem da su mi barem 20% uvijek dodavali. Kriticno vrijeme je uvijek bila zadnja sedmica u mjesecu kada "misteriozno" zaledi se brojac. Tri puta sam se zalio BIHNET-u, znaci otisao na Cvilu predao pisanu zalbu, te niti jednom se nisu udostojili barem da mi odgovore, to je vjerovatno bila kap koja je prelila casu. Sa ADSL sam presao na HS 3 full paket i ako su me mnogi upozoravli da idem sa konja na magarca. Priznajem brzina je bila 4 puta manja nego na ADSL, ali mi je ogromni kamen sa srca pao vise nije bilo je.... brojaca znao sam da vise nikako ne mogu prekoraciti preplatu (44,90 KM). Youtube nisam mogao normalno gledati, uvijek sam morao malo ucitavati. Od 1. Maja povecalu su nam brzinu na 3mb/s za download i sada tek mogu reci da sam miran, surfanje mi je normalno, ne moram puniti youtube, a brzina prenosa torrenta je 350 kb/s.

Iskreno BIHNET-a mi je zao jer ce sa ovakom poslovnom politokom izvrsiti ekonomsko samoubistvo, a mogli su biti najači ip u BIH, steta, ali to je ono bosansko proklestvo toliko potencijala, a tako malo rezultata. :?
Rauber

#219 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Rauber »

Bravo Beco :thumbup: To sam zelio cuti jer sam se i ja prijavio na HS full. Ocekujem ih do srijede, a onda mogu lagano na Dolac Maltu da odjavim ove pljackase ;)
beco

#220 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by beco »

Rauber wrote:Bravo Beco :thumbup: To sam zelio cuti jer sam se i ja prijavio na HS full. Ocekujem ih do srijede, a onda mogu lagano na Dolac Maltu da odjavim ove pljackase ;)
Sa srecom, samo pazi da ne udes sa ADSL u slijedeci mjesec jer ce ti uzeti preplatu i za taj mjesec, meni su slali opomene i za racune koji su bili placeni, nakon sto sam otkazao ADSL.
Rauber

#221 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Rauber »

Ma jok, necu ulaziti u sljedeci mjesec, ako mi sutra dodju iz HS-a odmah idem na D.Maltu raskinuti ugovor, poslije nemaju sta slati ;)
Ovi iz HS-a su rekli doci za 5 do 7 dana, tako da cu ADSL najkasnije u petak odjaviti.
Dosta fakat vise i njih i njihovih bezobraznih cijena, ove bezobrazne cijene su se donekle mogle tolerisati kad nije bilo konkurencije, zasto bih ja sad placao 52 KM za 15GB kad za 44 KM imam flat+kablovsku+digitalnu.
Cak vise nisu ni stabilni sto ih je prije krasilo, pisao sam vec ovdje da placam 4MB/s a imam jedva 1.5MB/s.

edit:

Image
softly

#222 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by softly »

Da ne bude sve pljuvanje po BIHNETU, hajmo makar reci da su im ove zadnje reklame OK.

Aber, ales andere ist sheize !
eldžo

#223 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Rauber wrote: jer sam se i ja prijavio na HS full.

Iskrene čestitke, čekam dan da i ja slavim ko i ti :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#224 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Truba »

zar airaba ima internet???
ja.neron

#225 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ja.neron »

komi wrote:zar airaba ima internet???
http://www.airaba.ba/index.php?option=c ... &Itemid=26