nazovi blattera,pa mu reciEdin H. wrote:Brutalna kradja Howarda Webba![]()
Cist faul na tamnoputom igracu Holandije u napadu prije gola.
Holandija - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Murat Sabanovic
#201 Re: Holandija - Španija
- Suti i trpi
#202 Re: Holandija - Španija
De Jong je zasluzio dva crvena za onaj brutalni start. Van Bomel je zasluzio dva crvena. Roben je zasluzio crveni radi protesta i sutiranja lopte nakon sudijskog zvizduka. Van Persi je takodje mogo dobit crveni radi nepostovanja sudije.Edin H. wrote:Brutalna kradja Howarda Webba![]()
Cist faul na tamnoputom igracu Holandije u napadu prije gola.
-
Zux
#203 Re: Holandija - Španija
Jos jedna tekma gdje je sramno sudjenje odlucilo krajnji rezultat. Cak su koncerti zvizduka na sudijske odluke i valjanje spanaca nadjacali vuvuzele. Od prve minute spanci su imali samo jedan cilj - padanje na teren popraceno vristanjem i bolnim grimasama, tipicno za njih. Vec u 15. minuti van Persie dobija zuti za nesto sto cak i nije bio faul. Onda je krenulo redom, zuti kartoni koji su otupili zestinu veznog reda Holandije. Svaki kontakt cigani padaju i placu, a na to sudija nazalost nasjeda. Pri svemu tome spanci za iste prekrsaje ne dobijaju ni opomene kako treba. Iniesta bez lopte udara van Bommela i ne dobija ni zuti. Odlucujuci momenat utakmice se desio kada je Puyol povukao Robbena kad je bio u trku prema Casillasu, sudija cak ni faul ne svira naravno, jer bi morao dati drugi zuti onoj cupavoj spodobi. U akciji prije kontre spanaca napravljen je cist faul na Eliji na samom rubu 16-erca, sudija nijem i na to, nakon toga sijevnu kontra. Iniesta nije bio ofsajdu kod pasa za gol, ali jeste kod prvog pokusaja pasa koji je izblokiran, a sudija je istu takvu situaciju dosudio kontra Holandije u prvom pokuvremenu.
- zeleni xy
#204 Re: Holandija - Španija
Kao što sam rekao, Barcelona dominira.zeleni xy wrote:Španija će biti novi prvak svijeta
- jutarnji
#205 Re: Holandija - Španija
Ne slazem se, ono je ipak za zatvor. Klasicni pokusaj ubistva.Suti i trpi wrote:De Jong je zasluzio dva crvena za onaj brutalni start.
- Edin H.
#206 Re: Holandija - Španija
Zux wrote:Jos jedna tekma gdje je sramno sudjenje odlucilo krajnji rezultat. Cak su koncerti zvizduka na sudijske odluke i valjanje spanaca nadjacali vuvuzele. Od prve minute spanci su imali samo jedan cilj - padanje na teren popraceno vristanjem i bolnim grimasama, tipicno za njih. Vec u 15. minuti van Persie dobija zuti za nesto sto cak i nije bio faul. Onda je krenulo redom, zuti kartoni koji su otupili zestinu veznog reda Holandije. Svaki kontakt cigani padaju i placu, a na to sudija nazalost nasjeda. Pri svemu tome spanci za iste prekrsaje ne dobijaju ni opomene kako treba. Iniesta bez lopte udara van Bommela i ne dobija ni zuti. Odlucujuci momenat utakmice se desio kada je Puyol povukao Robbena kad je bio u trku prema Casillasu, sudija cak ni faul ne svira naravno, jer bi morao dati drugi zuti onoj cupavoj spodobi. U akciji prije kontre spanaca napravljen je cist faul na Eliji na samom rubu 16-erca, sudija nijem i na to, nakon toga sijevnu kontra. Iniesta nije bio ofsajdu kod pasa za gol, ali jeste kod prvog pokusaja pasa koji je izblokiran, a sudija je istu takvu situaciju dosudio kontra Holandije u prvom pokuvremenu.
Nije bio offside, ali sve ostalo stoji.
A nisam navijao ni za jednu reprezentaciju, posto ne gumo ni jedne, ni druge, ali Webb pokvari utisak finala.
Onome Iniesti bi bolje bilo da se bavi baletanstvom
Last edited by Edin H. on 11/07/2010 23:55, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#207 Re: Holandija - Španija
Jel` boli?Zux wrote:Jos jedna tekma gdje je sramno sudjenje odlucilo krajnji rezultat. Cak su koncerti zvizduka na sudijske odluke i valjanje spanaca nadjacali vuvuzele. Od prve minute spanci su imali samo jedan cilj - padanje na teren popraceno vristanjem i bolnim grimasama, tipicno za njih. Vec u 15. minuti van Persie dobija zuti za nesto sto cak i nije bio faul. Onda je krenulo redom, zuti kartoni koji su otupili zestinu veznog reda Holandije. Svaki kontakt cigani padaju i placu, a na to sudija nazalost nasjeda. Pri svemu tome spanci za iste prekrsaje ne dobijaju ni opomene kako treba. Iniesta bez lopte udara van Bommela i ne dobija ni zuti. Odlucujuci momenat utakmice se desio kada je Puyol povukao Robbena kad je bio u trku prema Casillasu, sudija cak ni faul ne svira naravno, jer bi morao dati drugi zuti onoj cupavoj spodobi. U akciji prije kontre spanaca napravljen je cist faul na Eliji na samom rubu 16-erca, sudija nijem i na to, nakon toga sijevnu kontra. Iniesta nije bio ofsajdu kod pasa za gol, ali jeste kod prvog pokusaja pasa koji je izblokiran, a sudija je istu takvu situaciju dosudio kontra Holandije u prvom pokuvremenu.
- Better Man
#208 Re: Holandija - Španija
Zux wrote:Jos jedna tekma gdje je sramno sudjenje odlucilo krajnji rezultat. Cak su koncerti zvizduka na sudijske odluke i valjanje spanaca nadjacali vuvuzele. Od prve minute spanci su imali samo jedan cilj - padanje na teren popraceno vristanjem i bolnim grimasama, tipicno za njih. Vec u 15. minuti van Persie dobija zuti za nesto sto cak i nije bio faul. Onda je krenulo redom, zuti kartoni koji su otupili zestinu veznog reda Holandije. Svaki kontakt cigani padaju i placu, a na to sudija nazalost nasjeda. Pri svemu tome spanci za iste prekrsaje ne dobijaju ni opomene kako treba. Iniesta bez lopte udara van Bommela i ne dobija ni zuti. Odlucujuci momenat utakmice se desio kada je Puyol povukao Robbena kad je bio u trku prema Casillasu, sudija cak ni faul ne svira naravno, jer bi morao dati drugi zuti onoj cupavoj spodobi. U akciji prije kontre spanaca napravljen je cist faul na Eliji na samom rubu 16-erca, sudija nijem i na to, nakon toga sijevnu kontra. Iniesta nije bio ofsajdu kod pasa za gol, ali jeste kod prvog pokusaja pasa koji je izblokiran, a sudija je istu takvu situaciju dosudio kontra Holandije u prvom pokuvremenu.
Nisi u pravu! Mateo Beusan rece da nije rijec o finalu da bi Holandjani dobili jos najmanje 3 crvena koja su trebali dobiti. Takodje penala za Spaniju nije bilo, kao ni faula na Eliji.
- Baltazar_khan
- bingov buraz
#210 Re: Holandija - Španija
Van Bomel jos u svlacionici zasluzhi da dobije crveni
Odlicno sudjenje Webastog.
Odlicno sudjenje Webastog.
-
LSD
#211 Re: Holandija - Španija
Ova Barsa, pardon Španije izdominirala citav svijet i popela se na tron.
Maloprije gledam na Eurosportu - na ulicama Madrida,Barselone,Sevilje,Valensije itd je ludnica.
Maloprije gledam na Eurosportu - na ulicama Madrida,Barselone,Sevilje,Valensije itd je ludnica.
Last edited by LSD on 11/07/2010 23:58, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#212 Re: Holandija - Španija
Possession
37.1%-62.9%
Tackles Success
67.7%-89.3%
ovo ti sve govori
37.1%-62.9%
Tackles Success
67.7%-89.3%
ovo ti sve govori
- chengaba
#213 Re: Holandija - Španija
Jest jebiga, ali isto je tako Iniesta zaradio crveni zbog simuliranja...Suti i trpi wrote: De Jong je zasluzio dva crvena za onaj brutalni start. Van Bomel je zasluzio dva crvena. Roben je zasluzio crveni radi protesta i sutiranja lopte nakon sudijskog zvizduka. Van Persi je takodje mogo dobit crveni radi nepostovanja sudije.
- Bosanski_kralj
#214 Re: Holandija - Španija
Padavičari i najzaštićenija nacija od strane sudija osvoji prvenstvo, neprocjenjivo. 
-
Zux
#215 Re: Holandija - Španija
Sad ne boli, ali bolilo je recimo kad su nama (BiH) dali gol iz ofsajda u Spaniji, a i Portugalce je zabolilo sigurno zbog iste stvari. Poenta je da je po sport najgore kad sudija uzme u svoje ruke odluku ko ce biti pobjednik.todd_smith wrote:Jel` boli?Zux wrote:Jos jedna tekma gdje je sramno sudjenje odlucilo krajnji rezultat. Cak su koncerti zvizduka na sudijske odluke i valjanje spanaca nadjacali vuvuzele. Od prve minute spanci su imali samo jedan cilj - padanje na teren popraceno vristanjem i bolnim grimasama, tipicno za njih. Vec u 15. minuti van Persie dobija zuti za nesto sto cak i nije bio faul. Onda je krenulo redom, zuti kartoni koji su otupili zestinu veznog reda Holandije. Svaki kontakt cigani padaju i placu, a na to sudija nazalost nasjeda. Pri svemu tome spanci za iste prekrsaje ne dobijaju ni opomene kako treba. Iniesta bez lopte udara van Bommela i ne dobija ni zuti. Odlucujuci momenat utakmice se desio kada je Puyol povukao Robbena kad je bio u trku prema Casillasu, sudija cak ni faul ne svira naravno, jer bi morao dati drugi zuti onoj cupavoj spodobi. U akciji prije kontre spanaca napravljen je cist faul na Eliji na samom rubu 16-erca, sudija nijem i na to, nakon toga sijevnu kontra. Iniesta nije bio ofsajdu kod pasa za gol, ali jeste kod prvog pokusaja pasa koji je izblokiran, a sudija je istu takvu situaciju dosudio kontra Holandije u prvom pokuvremenu.![]()
![]()
- fosil
#216 Re: Holandija - Španija
Sta mu ovo pise na maji?
Last edited by fosil on 12/07/2010 00:04, edited 1 time in total.
-
hau jes no
#217 Re: Holandija - Španija
robben tragicar, 2 puta izlazi sam ispred golmana i oba puta mu cassillas brani 
- elixiaboy
#218 Re: Holandija - Španija
Dani Jarque R.I.P. - svaka cast Iniesti kad je se sjetio!!!Baltazar_khan wrote:
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#219 Re: Holandija - Španija
Dani Jarque uvijek sa namafosil wrote:Sta mu ovo pise na maji?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#221 Re: Holandija - Španija
Neće bankrot, prije odvajanje Baskije i Katalonijekomi wrote:grčka 2004. 6 godina poslije bankrot
španija 2010. x godina poslije bankrot
![]()
![]()
![]()
![]()
pronađimo x
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#222 Re: Holandija - Španija
Neka je, kako mi je samo dragohau jes no wrote:robben tragicar, 2 puta izlazi sam ispred golmana i oba puta mu cassillas brani
Sta se ovi holandjani bune, a ne bi vidjeli finala da im sudije nisu pomogle protiv Urugvaja. Da je Roben pao kad je Puyolova ruka bila na njemu bio bi slobodni i crveni karton, ali on je izasao iz te situacije neometen, imao loptu u posjedi, htio da dribla i to je to. Gol Spanac je mislim pao nakon ofsajda koji se trebao svirati nakons to je Tores uputio loptu prema 16metara, lopta pogadja Holandeza koji bash i nema neku kontrolu lopte (odbija se od njega)
Sve u svemu drago mi je sto je Spanija osvojila
- Dammme
#223 Re: Holandija - Španija
Hm, kao što i rekoh prije tekme Španci za bobu bolji (i sretniji). Drago mi je zbog cijele generacije Španaca koja je zaslužila da se jednom popne na svjetski tron, ali mi je krivo što je baš ovaj padavičar Iniesta zabio. Gledao sam dosad dosta utakmica Barselone i Španije, ali nisam ranije primjetio da je ovakav padavičar. Čim mu je Heitinga dotakao rame levat se složio kao da ima Talijanske korijene, da ne govorim o drugim situacijama u toku tekme.
Holanđani su zaslužili bar 3 crvena, ali ne i Heitinga(De Jong, Van Persi i Roben). Van Bomel čitavu karijeru igra mesarski fudbal, tako da me čude pojedinci koji se ibrete na takve njegove startove.
Kod Španaca su crvene zaslužili Puyol (za zaustavljanje Robena, bez obzira na puštanje prednosti) i Iniesta (za padavičarenje).
Sve u svemu ipak malo bolja igra Španije i zaslužena titula Svjetskog prvaka.
Holanđani su zaslužili bar 3 crvena, ali ne i Heitinga(De Jong, Van Persi i Roben). Van Bomel čitavu karijeru igra mesarski fudbal, tako da me čude pojedinci koji se ibrete na takve njegove startove.
Kod Španaca su crvene zaslužili Puyol (za zaustavljanje Robena, bez obzira na puštanje prednosti) i Iniesta (za padavičarenje).
Last edited by Dammme on 12/07/2010 01:34, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#224 Re: Holandija - Španija
Da nije bilo razloga prednosti ne bi bilo, tako da....Dammme wrote:Hm, kao što i rekoh prije tekme Španci za bobu bolji (i sretniji). Drago mi je zbog cijele generacije Španaca koja je zaslužila da se jednom popne na svjetski tron, ali mi je krivo što je baš ovaj padavičar Iniesta zabio. Gledao sam dosad dosta utakmica Barselone i Španije, ali nisam ranije primjetio da je ovakav padavičar. Čim mu je Heitinga dotakao rame levat se složio kao da ima Talijanske korijene, da ne govorim o drugima situacijama u toku tekme.
- Obuca9
#225 Re: Holandija - Španija
A Španija nije dala gol iz ofsajda protiv Portugala? Ili se to ne pika, jer ti mrziš Holanđane, pa i ne gledaš argumente...Admir_1984 wrote:Neka je, kako mi je samo dragohau jes no wrote:robben tragicar, 2 puta izlazi sam ispred golmana i oba puta mu cassillas brani![]()
![]()
![]()
![]()
Najsebicniji igrac koji sve postene ljubitelje fudbala mora da iritira.
Sta se ovi holandjani bune, a ne bi vidjeli finala da im sudije nisu pomogle protiv Urugvaja. Da je Roben pao kad je Puyolova ruka bila na njemu bio bi slobodni i crveni karton, ali on je izasao iz te situacije neometen, imao loptu u posjedi, htio da dribla i to je to. Gol Spanac je mislim pao nakon ofsajda koji se trebao svirati nakons to je Tores uputio loptu prema 16metara, lopta pogadja Holandeza koji bash i nema neku kontrolu lopte (odbija se od njega)
Sve u svemu drago mi je sto je Spanija osvojila
Roben glupan, dva puta 1 na 1. Prvi put kad ima prostor da valja Kasiljasa, kao što je to odradio Miske na Mestalli, on puca, drugi puta kad treba pucati, on pokušava valjati i vozdra.
Kad smo već kod promašaja, Fabregas