Njemačka - Španija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#201 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote: Fascinantno je bilo kako je dan za danom uspio prizemljiti sve u studiju, koji su uglavnom bili opijeni patriotskim nabojem...sad se puno teže izražava, ali misli su mu još uvijek bistre :thumbup:
Pa normalno kad je čovjek objema nogama na zemlji i sve što kaže i radi ima temelje. On je čovjek iz nekog drugog vremena koje nisu kreirali mediji. Danas niko više veze nema šta se dešava jer je previše toga svega pa se u svemu oslanjamo na medijski prikaz koji redovno nije tačan. Tako i hrvatska repka: to HRT digne u nebesa i onda kada tresnu - tragedija. Tako smo i mi u onim utakmicama baraža podlegli frci, sjećate se da se nije smjelo na forumu recimo napisati ništa zasnovano na činjenicama.

Švabo predstavlja filozofiju koje se treba držati u životu: biti realan, znati svemu cijenu, poštovati ono što se treba poštovati, popravljati ono što se pokaže da ne valja, biti velik i u pobjedi i u porazu... Niti je svaka pobjeda uspjeh niti je svaki poraz tragedija. Ali, vrijeme je turbo-folk kulture i OBN-a, narode...
Upravo tako...nedavno mi se žalio stari kako je odigrao keca na Srbiju protiv Gane i fulio...Ja mu govorim gdje ćeš to, ja bih tu igrao na Ganu, eventualno x.
On meni govori: ma šuti, gledao njihove sportske emisije, ispraćaj reprezentacije, prognoze "stručnjaka", i nafuraše me da je Srbija supersila, e neće više :D
madner

#202 Re: Njemačka - Španija

Post by madner »

Dobro, realno su puno jaci od Gane i da nisu podcjenjivali njih ili Australiju juce bi izgubili od Holandije :D
ultima_palabra

#203 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Dobro, realno su puno jaci od Gane i da nisu podcjenjivali njih ili Australiju juce bi izgubili od Holandije :D
Ma upitno je to...nekreativan vezni red, loši napadači, nesiguran golman, šta ostaje...jaka odbrana koja je sklona povremenim kiksevima :D Ako dodamo temperament koji ne odgovara turnirskom sistemu, sasvim očekivano ispadanje Srbije... a ne vjerujem da je jedan stručnjak poput Antića potcijenio ikoga
madner

#204 Re: Njemačka - Španija

Post by madner »

Pa pogledaj ove zlj Juzne Amerikance i to ti je to. S tim da je i odbrana i vezni red jaca. Gana je najlosija reprezentacija koju sam gledao da je dosla u cetvrtfinale poslje Juzne Koreje. S tim da su njih pogurali.
and

#205 Re: Njemačka - Španija

Post by and »

najzanimljivija utakmica u kojoj je sve moguće.dvije ekipe koje se muče sa zgusnutim odbranama,a obje imaju paklene kontre i u stanju su navaljati bruku golova,ako im ostaviš prostora.šanse 60-40 za špance.
Ridjobrki

#206 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

and wrote:najzanimljivija utakmica u kojoj je sve moguće.dvije ekipe koje se muče sa zgusnutim odbranama,a obje imaju paklene kontre i u stanju su navaljati bruku golova,ako im ostaviš prostora.šanse 60-40 za špance.
Ja vazdan refreshujem http://www.zonalmarking.net/ sve čekam taktički pregled... :D
and

#207 Re: Njemačka - Španija

Post by and »

Ridjobrki wrote:
and wrote:najzanimljivija utakmica u kojoj je sve moguće.dvije ekipe koje se muče sa zgusnutim odbranama,a obje imaju paklene kontre i u stanju su navaljati bruku golova,ako im ostaviš prostora.šanse 60-40 za špance.
Ja vazdan refreshujem http://www.zonalmarking.net/ sve čekam taktički pregled... :D
ma samo da ga neko hoće u početku zavaliti,pa da gledamo pravu tekmu.da ne bude 0:0
Ridjobrki

#208 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

Jest ofucan fazon ali je dobro urađeno i valjaće za skratiti par minuta ovo vremenado tekme:

:D :D :D
ma samo da ga neko hoće u početku zavaliti,pa da gledamo pravu tekmu.da ne bude 0:0
:thumbup: al' teško...
vicious

#209 Re: Njemačka - Španija

Post by vicious »

Ridjobrki wrote:
Tu je! ;)
Ridjobrki

#210 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

vicious wrote:
Ridjobrki wrote:
Tu je! ;)

:-? Hmmm, očekivao sam više...

A kad sam ranije rekao da je u Özila ključ utakmice mislio sam otprilike ovo:
...more immediate problem is how to deal with Mesut Oezil. He plays very high up the pitch, making it difficult for a holding midfielder to track him, but then treating him as a withdrawn forward (and therefore the domain of the centre-backs) gives him space between the lines.

Zaključak je :thumbup: :
This has the potential to be a classic
vicious

#211 Re: Njemačka - Španija

Post by vicious »

Ridjobrki wrote: :-? Hmmm, očekivao sam više...
Jest, mogli su se vala još malo potruditi, ali dobro...

Ridjobrki wrote:A kad sam ranije rekao da je u Özila ključ utakmice mislio sam otprilike ovo:
...more immediate problem is how to deal with Mesut Oezil. He plays very high up the pitch, making it difficult for a holding midfielder to track him, but then treating him as a withdrawn forward (and therefore the domain of the centre-backs) gives him space between the lines.

Zaključak je :thumbup: :
This has the potential to be a classic
Svakako. A takođe će biti zanimljivo vidjeti hoće li Lahm uspjeti da "zauzda" Villu, ako u tome uspije Nijemci imaju dobru šansu.
addem

#212 Re: Njemačka - Španija

Post by addem »

Veceras je sve moguce.
Ridjobrki

#213 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

Nego, narode (malo offtopic), ovo prvenstvo je donijelo puno toga zanimljivog a možda i najbolje od svega je što nam faktički nudi recept kako treba igrati reprezentacija! 8-)

Za reprezentaciju sa dobrim napadačima i kreativcima a bez dobrih bekova ova 4-2-3-1 je dar s neba... :D :D :D
ultima_palabra

#214 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:Za reprezentaciju sa dobrim napadačima i kreativcima a bez dobrih bekova ova 4-2-3-1 je dar s neba...
To Holanđani na vrijeme uvidješe 8-)
Obuca9

#215 Re: Njemačka - Španija

Post by Obuca9 »

Samo što mi nemamo pravog zadnjeg veznog ala Van Bommel ili dva takva kreativca, a kojima uz to nije mrsko trčati kakvi su Robben i Sneijder. Miske i Pjanić skupa ne pretrče koliko svaki od njih pretrči u toku jedne utakmice, što s loptom, što bez nje.
Ridjobrki

#216 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:Za reprezentaciju sa dobrim napadačima i kreativcima a bez dobrih bekova ova 4-2-3-1 je dar s neba...
Vidi fakat, to mi je promaklo... Mada je ta formacija danas opći trend i igraju je i Nijemci i Španci koji nemaju tih problema. U svakom slučaju, 4-4-2 je od jula 2010-te zvanično pokopana. :roll:
ultima_palabra

#217 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote:
Vidi fakat, to mi je promaklo... Mada je ta formacija danas opći trend i igraju je i Nijemci i Španci koji nemaju tih problema. U svakom slučaju, 4-4-2 je od jula 2010-te zvanično pokopana. :roll:
Kod Holanđana je to haman svetogrđe, jer nije prava 4-3-3...ali Van Marwijk ima rezultate 8-)
Ridjobrki

#218 Re: Njemačka - Španija

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote: Kod Holanđana je to haman svetogrđe, jer nije prava 4-3-3...ali Van Marwijk ima rezultate 8-)
Haj bar liči na 4-3-3 i to je nešto....

Inače, najveći paradoks tih tradicija je da Englezi kukaju na strane selektore a oni redovno zijane držeći se engleske tradicije. :lol: :lol: :lol:

Treba li bolji primjer od samoubilačke formacije Engleske u osmini finala?
and

#219 Re: Njemačka - Španija

Post by and »

trohovski mjesto milera :roll:
ja71

#220 Re: Njemačka - Španija

Post by ja71 »

Bice tvrda utakmica.
Sve ce se odvijati na sredini, posto ce obje ekipe prvenstveno cuvati sopstvenu mrezu.
Kontra je jaka strana obje ekipe cega su one svjesne.
Puno ce se ici na sutove sa 30m.
Cak i ako pane slucajno go (npr. iz kornera) ne ocekujem prije 60min. otvaranje igre.
Jack Be Nimble

#221 Re: Njemačka - Španija

Post by Jack Be Nimble »

Njemacka gubi, nije vazno koji rezlutat.
LSD

#222 Re: Njemačka - Španija

Post by LSD »

Jack Be Nimble wrote:Njemacka gubi, nije vazno koji rezlutat.
Smijela izjava :razz:
oho

#223 Re: Njemačka - Španija

Post by oho »

Ako Švabe prve zabiju moglo bi biti kao sa Australijom, Engleskom ili Argentinom.
Furija se teško vraća (Švicarska) ni Švabe nisu sjajne (Srbija). U svakom slučaju ko prvi da gol biće baš u ogromnoj prednsoti.
cyprus

#224 Re: Njemačka - Španija

Post by cyprus »

Predomislio sam se :) Ipak ću navijat za Njemačku (lakši put Holandiji do titule) :-D

Vamos Deutschland!

PS Ali nisam optimista :sad: . I dalje mislim da Španci ovo deru...
simonese

#225 Re: Njemačka - Španija

Post by simonese »

cyprus wrote:Predomislio sam se :) Ipak ću navijat za Njemačku (lakši put Holandiji do titule) :-D

Vamos Deutschland!

PS Ali nisam optimista :sad: . I dalje mislim da Španci ovo deru...
sve,samo mojne navijat za Schwabe
Locked