Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vruce pivo

#201 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by vruce pivo »

Reci da je Zidan precjenjen igrac je ravno bogohuljenju :-D

Po meni su on i Ronaldo igraci koji su obiljezili protekle 2 decenije i sigurno spadaju medju 5 najboljih ikad!
madner

#202 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by madner »

1998 Zidan tu, Francuska sampion
2002 Zidan povrijedjen, Francuska ispada u grupnoj fazi
2006 Zidan tu ali i Domenach, finale opet
2010 Nema Zidana, Francuska nula bodova.

Samo mi nije jasno zasto se ne bi spominjao uz Maradonu, pa i ovaj je samo jednom bio svjetski prvak (i manje je uradio sa klubom). S tim da se Maradona nije proslavio u velikoj Barceloni, osim po jednoj od boljih tuca.
Šibicar

#203 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:Nijedan od tih igrača nije briljirao 10 godina u kontinuitetu kao Zidane...najbliži su Ronaldo da Lima i možda Figo
Pa imo je i Zidane boljih i lošijih sezona ...
Imao je, ali nikad ispod nivoa...nije se brukao kao Ronaldinho, Henry, Del Piero (1998-2001), pa i Kaka zadnje 2-3 godine...Lampard :-) Give me a break...
Nekako bih se složio sa svima pomalo u vezi Zidanea,imao je taj neki poprilično ujednačen kontinuitet,nije k'o neki bljesne sezonu-dvije,pa ga onda nigdje nema.Ali bih rekao,da je imao svoj poseban stil igre,zbog kojeg će neki uvijek smatrati da je precijenjen,znači,nije imao dribling i fintu kao Ronaldinho,ili brzinu i prodornost kao Messi,ili imao osjećaj za gol kao Henry svojevremeno (a samo to većina vidi i cijeni)ali je zato uvijek igrao smireno i tehnički potkovano,uvijek je imao riješenje sa loptom,nekako je uvijek volio da igra i za raju pomalo,a ne samo za platu. :) Dakle,za nekoga će on uvijek biti prenapuhan igrač,zato što nije po sezoni davao 30 golova,zato što nije bacao po 5 igrača po terenu,i to je tako.A s druge strane,neki će uvijek cijeniti taj njegov specifični stil igre,jer im se svidja.To je to,u biti,kako sam ja vidio njegovu igru.
ultima_palabra

#204 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:
Nekako bih se složio sa svima pomalo u vezi Zidanea,imao je taj neki poprilično ujednačen kontinuitet,nije k'o neki bljesne sezonu-dvije,pa ga onda nigdje nema.Ali bih rekao,da je imao svoj poseban stil igre,zbog kojeg će neki uvijek smatrati da je precijenjen,znači,nije imao dribling i fintu kao Ronaldinho,ili brzinu i prodornost kao Messi,ili imao osjećaj za gol kao Henry svojevremeno (a samo to većina vidi i cijeni)ali je zato uvijek igrao smireno i tehnički potkovano,uvijek je imao riješenje sa loptom,nekako je uvijek volio da igra i za raju pomalo,a ne samo za platu. :) Dakle,za nekoga će on uvijek biti prenapuhan igrač,zato što nije po sezoni davao 30 golova,zato što nije bacao po 5 igrača po terenu,i to je tako.A s druge strane,neki će uvijek cijeniti taj njegov specifični stil igre,jer im se svidja.To je to,u biti,kako sam ja vidio njegovu igru.
Pa dobro, po meni je dobra usporedba sa Xavijem, arhitekt i dirigent na terenu, srce tima...eh sad, na Xavijeve 2-3 vrhunske sezone nadodaj još 7-8 Zidaneovih, još koji uspjeh sa reprezentacijom, bolji učinak pred golom, veću opasnost iz slobodnjaka i prekida, i tu si negdje blizu Zizoua ;-)
north_1987

#205 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by north_1987 »

north_1987 wrote:na mnogim forumima sam bio. Balkan/svijet :mrgreen: Zanimljivo na mnogim temama,poredjenjima nisam procitao da je Zizou precijenjen igrac. Al za sve postoji prvi put :-) svasta.. Covjek koji je francusku vodio do titule 98,evropskog 2000.Zabio 2 gola protiv Brazila 98,kao i u finalu 2006. Znaci jedan od rijetkih koji je u vise finala davao golove.Tacnije jos trojici je to uspjevalo. Pele,Vavu,Paul Breitner. Francusku vodio do finala 2006, na zalasku karijere.. Uz to proglasen za najboljeg igraca svjetskog prvenstva,zlatna lopta. S juvetom 2 skudeta,intertotokup,interkontinentalni kup i talijanski super kup. Osvojio s Realom sve sto se moze osvojiti.Zabio jedan od najljepsih golova svih vremena protiv Bayer L. Izmislio okret s obje noge na lopti ""Marsejski rulet".
http://www.youtube.com/watch?v=C2aSe2qbb64

Hoces jos ??? Evo jos statistike za precijenjenog Zidana kako navede kolega Neelix :)

* UEFA Najbolji veznjak : 1997/1998
* World Soccer igrač godine: 1998
* FIFA igrač godine: 1998, 2000, 2003
* FIFA drugi najbolji igrač godine: 2006
* FIFA treći najbolji igrač godine: 1997, 2002
* Zlatna lopta: 1998
* UEFA Liga prvaka najkorisniji igrač: 2001/2002
* Najbolji europski igrač u zadnjih 50 godina: 2004
* FIFA zlatna lopta: 2006
* FIFPro najbolja ekipa: 2005, 2006
* Onze d'Or: 1998, 2000, 2001
* UEFA Najbolji igrač europskog prvenstva: 2000
* FIFA idealna momčad: 1998, 2006
* UEFA BEST XI: 2001, 2002, 2003

Nadam se da je ovo bilo dovoljno da promijenis misljenje.

Image

Jedan je Zidane :dance:
Bosanski_kralj

#206 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Bosanski_kralj »

vruce pivo wrote:
Bosanski_kralj wrote:Najprecjenjeniji igrač za mene je Milito. "Stotine" utakmica je on odigrao, gdje ništa nije napravio, ispromašivao se, stalno bio u ofsajdu i ona u finalu zabije 2 gola i eto ti igračine - "jednog od najboljih 5 napadača svijeta"... :roll: Uvijek igrača izbacuje sa onim jednim lažnjakom, jer ništa drugo ne zna ni napraviti, i samo odbrambeni igrači tipa Demikelisa ili van Buytea, padaju na takve finte.

Kakve ti gluposti pises :-)

Precjenjen igrac je onaj za kojeg iskesiras 40-50 miliona a on ne pokaze nista, dok se za Milita moze reci da je sušta suprotnost propalog transfera i precjenjenog igraca.
Prije Intera on je igrao za Zaragozu i Genou gdje je uvijek bio najbolji strijelac ekipe i redovno proglasavan najboljim igracem tih ekipa. Inter je njegovom kupovinom napravio najbolji moguci potez i za relativno male pare(15 miliona) dobio vrhunskog igraca koji je mozda bio najzasluzniji za Interov hat-trick ove sezone(liga,kup,liga sampina)..
Jedina glupost ovdje napisana je ta da je Milito najzaslužniji za Interove ovosezonske titule. :-)

Milita u svijetu niko i ne spominje, s pravom, on je jedan prosjek, solidan igrač. Ali nazivati ga igračinom top klasom..., kako to naši novinari poslije 2 gola u LP čine, je smiješno.

I zato ohani malo sa kvalifikacijama nečijeg posta, kada ne znaš na šta se zapravo mislilo
Šibicar

#207 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:
Šibicar wrote:
Pa dobro, po meni je dobra usporedba sa Xavijem, arhitekt i dirigent na terenu, srce tima...eh sad, na Xavijeve 2-3 vrhunske sezone nadodaj još 7-8 Zidaneovih, još koji uspjeh sa reprezentacijom, bolji učinak pred golom, veću opasnost iz slobodnjaka i prekida, i tu si negdje blizu Zizoua ;-)
Sve stoji,ali ono što Xsavi po meni nikad neće imati,a potrebno mu je da bi dostigao Zidanea,je taj potez kojim je Zidane igrače znao izbaciti iz takta,i propisno obrukati. :)
ultima_palabra

#208 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:
ultima_palabra wrote:
Šibicar wrote:
Sve stoji,ali ono što Xsavi po meni nikad neće imati,a potrebno mu je da bi dostigao Zidanea,je taj potez kojim je Zidane igrače znao izbaciti iz takta,i propisno obrukati. :)
Znam da sam nešto zaboravio :thumbup:
Što se tiče Milita, drago mi je da ga je krenulo u karijeri zadnju godinu, lik je totalno zaslužio 8-)
burek_in_space

#209 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by burek_in_space »

@baxus, povedi rachuna malo o svom rjechniku...
Jokericious

#210 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Jokericious »

Top 15:
1.Cashley Hole, 2.Evra, 3.Daniel Alves, 4.Müller, 5.Xavi, 6.Iniesta, 7.Nani, 8.Terry, 9.Drogba, 10.Fletcher, 11.Ivanović, 12.Ballack, 13.Piqué, 14.Olic, 15.Forlán
leo karan

#211 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by leo karan »

jeste li vi svjesni da zinedinu zidanu niko nije mogao oduzeti loptu
taj covjek je uvijek bio korak ispred protivnika
uz maradonu i ronalda najgenijalniji igrac
iritantan i odvratan mi je bio dok sam bio mladji, al sad mu se divim i postujem ga
zidane je tata svima
alijagoro

#212 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by alijagoro »

leo karan wrote:jeste li vi svjesni da zinedinu zidanu niko nije mogao oduzeti loptu
iritantan i odvratan mi je bio dok sam bio mladji, al sad mu se divim i postujem ga
zidane je tata svima
Igrac koji dva puta, gotovo sam pobjedi Brazil(i to oba puta odlicne generacije)nemoze biti precjenjen 8-) igraci Francuske su imali plan a to je bio,dodaj Zidanu valjda ce on nesto skontat :D i tako je i bilo.Svi igraci koji igraju za Man utd,Barselonu(Spaniju :D ) odnosno Brazil i Argentinu su iritantni :evil: .
jahjah

#213 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by jahjah »

leo karan wrote:jeste li vi svjesni da zinedinu zidanu niko nije mogao oduzeti loptu
zidane je tata svima
od kad znam za sebe mrzim smrada...prvo sto sam o njemu sazanao a ni 10 godina nisam imao je bilo kad sam gledao jednu utakmicu i kada je on nagazio svog brata arapa ...i uz cinjenicu da je igrao za real madrid mrzicu ga zauvijek...
a da je precijenjen...hmmm...moram biti objektivan i reci da nije...osim sto mu je beze 2006 dodjeljena nagrada za najboljeg igraca ali sta se moze kada u nogometu nema kao u npr pjesnika nagrada za zivotno djelo koju bi on sigurno dobio da to postoji(ja kolko znam ne postoji) pa je to kompenzirano tom nagradom 2006...
north_1987

#214 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by north_1987 »

vruce pivo wrote:Reci da je Zidan precjenjen igrac je ravno bogohuljenju :-D

Po meni su on i Ronaldo igraci koji su obiljezili protekle 2 decenije i sigurno spadaju medju 5 najboljih ikad!
bravo bravo. Ronaldooo legenda.. Frajeru su noge lomili,kosili ga s terena ... uvijek bio miran,ne nafuran .. On Zidane,Maradona i Pele 4 najbolja po meni ikad. Jos tu moze stati Best,Krojf,Ronaldinho :D
Jack Be Nimble

#215 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Jack Be Nimble »

Slazem sa svima koji kazu da je Zidan jedan od najboljih igraca kojeg sam imao priliku gledati od 1990 pa sve do danas. Imao je mnogo momenata u svojoj karijeri, ali njegov najbolji momenant za mene je 2002 finale LS.

Vecina igraca bi htjeli takvu loptu da ustopaju da pokusaju izvesti nesto sa drugim ili trecim udarcem (Susic protiv Argentine) ili bi je poslali nebu pod oblake.

Najgori je momenant naravno kada je igrao glavom protiv Mazaretia i predao titulu Italiji.
sumirprimus

#216 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by sumirprimus »

CollegeGunner wrote:Top 15:
1.Cashley Hole, 2.Evra, 3.Daniel Alves, 4.Müller, 5.Xavi, 6.Iniesta, 7.Nani, 8.Terry, 9.Drogba, 10.Fletcher, 11.Ivanović, 12.Ballack, 13.Piqué, 14.Olic, 15.Forlán
Zanimljivo,vecina igraca barse i celzija,ekipa koje uz manču sprecavaju arsenal GODINAMA u pokoravanju kako engleske,tako i europe i univerzuma... :razz:
Jack Be Nimble

#217 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Jack Be Nimble »

sumirprimus wrote:Jedini koji mu moze pric,pod uslovom osvajanja SP-a, i jos pokoje titule u CL, i primeri je MESSI...Posteno govoreci... :wink:
i savicevic
Jokericious

#218 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Jokericious »

sumirprimus wrote:
CollegeGunner wrote:Top 15:
Zanimljivo,vecina igraca barse i celzija,ekipa koje uz manču sprecavaju arsenal GODINAMA u pokoravanju kako engleske,tako i europe i univerzuma... :razz:
Zanimljivo... :zoka:
fixer

#219 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by fixer »

Tata :) Evo ga kao da na otoci u onoj skoli igra :D
Romanista 101%

#220 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Romanista 101% »

ovaj lijevo me nerviro na SP 1990 :D nikad mi nece biti jasno kako je on uopste mogao da igra za reprezentaciju.

Image
Eweleen

#221 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Eweleen »

fixer wrote:Tata :) Evo ga kao da na otoci u onoj skoli igra :D
Otac svih ljudi!
R9..

#222 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by R9.. »

1 Ballack
2 Puyol
3 Schweinsteiger
4 Messi
Eweleen

#223 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by Eweleen »

zlatan ibrahimović, marco materazzi i slični krkani
felipe kajetano

#224 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by felipe kajetano »

Romanista 101% wrote:ovaj lijevo me nerviro na SP 1990 :D nikad mi nece biti jasno kako je on uopste mogao da igra za reprezentaciju.

Image
Predrag Spasic...car :D ......pa coJek je igro za Real Madrid :D
vratnik

#225 Re: Igraci koji Vas najvishe iritiraju...

Post by vratnik »

: :shock: ova tema definitivno zasluzuje naslov najposranija tema na forumu sarajeva-x svih vremena.
Meni je najodvratniji maradona, prosjecan i izvikan igrac. Takodje je ronaldo bas bezveze fudbaler, a ne mogu da ne spomenem onog ronaldihna koji isto tako nikad nije napravio potez s loptom da je hajte de, malo visi od prosjecnog, a da ne spominjem onog francuza koji je srecom davao neke golove u finalu, ili jos goreg ronalda koji je srecom zabio nekoliko golova u barceloni, a u stvari je na nivou raje iz ulice.
Ovo su bili oni koji me najvise iritiraju, a ima tu jos. :arrow: :run:
Post Reply