Ne moras znati ali trebas nekako biti blizak ... logicno je da zaboravis mnogo toga, logicno je da ti mnogo toga nikad ne zatreba ... al moras da imas neki "filing" sta je to kad ti zatreba ...i za jedan vikend trebas biti u stanju da uletis u oblast koja ti zatreba ... tome sluzi studiranje nauci te da kasnije ucis
Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
- atko
#201 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
@Toto a da ipak pola bacis niz vodu ... preĆera ga i ti ...
Ne moras znati ali trebas nekako biti blizak ... logicno je da zaboravis mnogo toga, logicno je da ti mnogo toga nikad ne zatreba ... al moras da imas neki "filing" sta je to kad ti zatreba ...i za jedan vikend trebas biti u stanju da uletis u oblast koja ti zatreba ... tome sluzi studiranje nauci te da kasnije ucis
- carlos acosta
- Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna
#202 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
ne znam za ostale fakultete, ali najtezi je moj
- atko
#203 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
pa naravno ... moraju neki postati i inzenjerimoee wrote: A ovi sto prebjegnu na Masinstvo...sta sa njima? Pa jbg ne mogu svi biti ELITA
ok ti si napaljeni kutnjak ... i tvoja subjektivnost ti je objektivna do jaja al ja pricam iz iskustva
Poredjenja su ti djecije glupa
Svako je idividua za sebe ... i nauci se da to tako gledas ... to nema veze u koju je zgradu ulazio
nikad necu shvatiti tu logiku ... MOJ fax je NAJ NAJ ... ali samo MOJ smjer na faxu ... ostali smjerovi su bezveze ... tako djecije glupo
ti ili si mamin i tatin gimnazijalac ili si vjeciti student koji pokusava nabiti guzici nivo pljujuci druge
- fidoremilienko
#204 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Najveća vrijednost je znati ono što si studirao. Ali ne znati u smislu "učenja napamet", već osjećati to!
Biti inžinjer, pa to je nešto posebno, bez obzira na struku. Sve inžinjerske oblasti su usko vezane, džaba jedno bez drugog ne ide.
Građevina (ceste, pruge, mostovi.....), Mašinstvo (vozila, materijali...), Saobraćaj (sigurnost, upravljanje...), ETF (elektroničke naprave i još mnogo, mnogo toga što se uklapa u ove struke), Arhitektura (slično kao i građevina...). Eto moje subjektivno mišljenje, a imao bih o tome pisati danima!
Totalno je glupo pisati koji je faks teži i čija je struka bolja. Vidiš, bez računara, TV-a, mobitela... ne možemo jel!? Vozila su sastavni dio našeg života! Vozimo se po putevima i prugama, mostovima....Čelične konstrukcije i ispitivanje izdržljivosti materijala, što utiče na bezbjednost, rade nam kolege mašinci. Oni prave i vozila, a unutrašnje el.komponente djelo su kolega sa ETF-a i tako dalje i tako u krug...
Zato, meni je drago što sam inžinjer, i drago mi je da ima i puno drugih inžinjera (mislim raznih struka). I za kraj
"Kad porastem želio bih biti inženjer jer je to zanimljiv i lak posao. Zato ima ovoliko inženjera a i svaki dan ih je sve više. inženjeri ne moraju da idu puno u školu. Oni samo nauče jezike i znaju da pričaju sa kompjuterima. Moraju i znati da čitaju, da bi vidjeli što se dogodilo kad se sve pokvari. Inženjeri moraju biti hrabri da ih ne bude strah kad se sve pokvari. Oni isto tako moraju da imaju dobre oči da bi vidjeli kroz suknje i mora da ih ne bude strah žena koje rade sa njima u kancelariji, pošto oni rade zajedno. Sviđa mi se i plaća koju dobijaju - oni dobiju više para nego što mogu potrošiti. to je zato što svi misle da inženjeri imaju težak posao, osim samih inženjera koji znaju da je taj posao lak. Nema puno toga što mi se ne sviđa, osim što žene vole inženjere i hoće da se udaju za njih, pa oni moraju da ih teraju da im ne bi smetale. Nadam se da neću biti alergičan na prašinu u kancelariji, jer ako budem alergičan onda ne mogu da budem inženjer nego ću morati da radim. "
INŽINJERI, pozdravljam vas!

Građevina (ceste, pruge, mostovi.....), Mašinstvo (vozila, materijali...), Saobraćaj (sigurnost, upravljanje...), ETF (elektroničke naprave i još mnogo, mnogo toga što se uklapa u ove struke), Arhitektura (slično kao i građevina...). Eto moje subjektivno mišljenje, a imao bih o tome pisati danima!
Totalno je glupo pisati koji je faks teži i čija je struka bolja. Vidiš, bez računara, TV-a, mobitela... ne možemo jel!? Vozila su sastavni dio našeg života! Vozimo se po putevima i prugama, mostovima....Čelične konstrukcije i ispitivanje izdržljivosti materijala, što utiče na bezbjednost, rade nam kolege mašinci. Oni prave i vozila, a unutrašnje el.komponente djelo su kolega sa ETF-a i tako dalje i tako u krug...
Zato, meni je drago što sam inžinjer, i drago mi je da ima i puno drugih inžinjera (mislim raznih struka). I za kraj
"Kad porastem želio bih biti inženjer jer je to zanimljiv i lak posao. Zato ima ovoliko inženjera a i svaki dan ih je sve više. inženjeri ne moraju da idu puno u školu. Oni samo nauče jezike i znaju da pričaju sa kompjuterima. Moraju i znati da čitaju, da bi vidjeli što se dogodilo kad se sve pokvari. Inženjeri moraju biti hrabri da ih ne bude strah kad se sve pokvari. Oni isto tako moraju da imaju dobre oči da bi vidjeli kroz suknje i mora da ih ne bude strah žena koje rade sa njima u kancelariji, pošto oni rade zajedno. Sviđa mi se i plaća koju dobijaju - oni dobiju više para nego što mogu potrošiti. to je zato što svi misle da inženjeri imaju težak posao, osim samih inženjera koji znaju da je taj posao lak. Nema puno toga što mi se ne sviđa, osim što žene vole inženjere i hoće da se udaju za njih, pa oni moraju da ih teraju da im ne bi smetale. Nadam se da neću biti alergičan na prašinu u kancelariji, jer ako budem alergičan onda ne mogu da budem inženjer nego ću morati da radim. "
INŽINJERI, pozdravljam vas!
- atko
#205 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
gradjevinci i masinci vazda na istim talasnim duzinama bili ... respectfidoremilienko wrote: INŽINJERI, pozdravljam vas!![]()
![]()
- fidoremilienko
#206 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
atko wrote:gradjevinci i masinci vazda na istim talasnim duzinama bili ... respectfidoremilienko wrote: INŽINJERI, pozdravljam vas!![]()
![]()
![]()
![]()
Respect i od mene!
- carlos acosta
#207 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
nemojte majorizirati nas ostale 
- fidoremilienko
#208 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ja sam već u svom postu opisao dovoljno. Pretpostavljam i da @Atko dijeli isto mišljenje!carlos acosta wrote:nemojte majorizirati nas ostale
- carlos acosta
#209 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
kakvo je ovo vrijeme doslo ne mozes se vise ni zajebavat 
- fidoremilienko
#210 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ma vrijeme je dobro, ali vidiš šta nastade od zajebancije!carlos acosta wrote:kakvo je ovo vrijeme doslo ne mozes se vise ni zajebavat
- Ma.Le.Na
#211 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
fidoremilienko wrote:Najveća vrijednost je znati ono što si studirao. Ali ne znati u smislu "učenja napamet", već osjećati to!Biti inžinjer, pa to je nešto posebno, bez obzira na struku. Sve inžinjerske oblasti su usko vezane, džaba jedno bez drugog ne ide.
Totalno je glupo pisati koji je faks teži i čija je struka bolja. Vidiš, bez računara, TV-a, mobitela... ne možemo jel!? Vozila su sastavni dio našeg života! Vozimo se po putevima i prugama, mostovima....Čelične konstrukcije i ispitivanje izdržljivosti materijala, što utiče na bezbjednost, rade nam kolege mašinci. Oni prave i vozila, a unutrašnje el.komponente djelo su kolega sa ETF-a i tako dalje i tako u krug...![]()
INŽINJERI, pozdravljam vas!![]()
![]()
i pliz ..priti pliz
- fidoremilienko
#212 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Pa normalno da ima, ja sam uzeo jedan primjer i poveza te struke, Sad što ti ne vidiš ili izvrćeš, tvoj problem!Ma.Le.Na wrote:druŽe...ima svijeta u gradjevini i poslije cesta mostova i tunela (prašinaru
![]()
![]()
)
i pliz ..priti pliz..ne ne izjednacavati gradjevinu sa arhitekturom
![]()
![]()
![]()
Normalno, arhitektura nije ni blizu građevini, ali ne želim ulaziti u to!
prašinaru!????
- carlos acosta
#213 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
sad ce Jopet krenut 
- Ma.Le.Na
#214 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
tskfidoremilienko wrote:Pa normalno da ima, ja sam uzeo jedan primjer i poveza te struke, Sad što ti ne vidiš ili izvrćeš, tvoj problem!Ma.Le.Na wrote:druŽe...ima svijeta u gradjevini i poslije cesta mostova i tunela (prašinaru
![]()
![]()
)
![]()
![]()
![]()
![]()
prašinaru!????
ja kontala ti znas interne sale na gradjevini
saobrcajci - prasinari,,
konstrukteri ..skele...
itd itd
- fidoremilienko
#215 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
A, okeii na to se odnosilo. Ja shvatio kao provokaciju!Ma.Le.Na wrote:tskfidoremilienko wrote:Pa normalno da ima, ja sam uzeo jedan primjer i poveza te struke, Sad što ti ne vidiš ili izvrćeš, tvoj problem!Ma.Le.Na wrote:druŽe...ima svijeta u gradjevini i poslije cesta mostova i tunela (prašinaru
![]()
![]()
)
![]()
![]()
![]()
![]()
prašinaru!????![]()
saobrcajci - prasinari,,
konstrukteri ..skele...
itd itd
- carlos acosta
#216 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ma.Le.Na wrote:tskfidoremilienko wrote:Pa normalno da ima, ja sam uzeo jedan primjer i poveza te struke, Sad što ti ne vidiš ili izvrćeš, tvoj problem!Ma.Le.Na wrote:druŽe...ima svijeta u gradjevini i poslije cesta mostova i tunela (prašinaru
![]()
![]()
)
![]()
![]()
![]()
![]()
prašinaru!????![]()
saobrcajci - prasinari,,
konstrukteri ..skele...
itd itd
dobar je fedor, samo je malo osjetljiv sto se tice posla
- fidoremilienko
#217 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
carlos acosta wrote: dobar je fedor, samo je malo osjetljiv sto se tice posla
- carlos acosta
#218 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
po tarotu, svako ko ne postuje tudji posao, zasluzuje smrtnu kaznu 
-
moee
#219 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
atko wrote:pa naravno ... moraju neki postati i inzenjerimoee wrote: A ovi sto prebjegnu na Masinstvo...sta sa njima? Pa jbg ne mogu svi biti ELITA
ok ti si napaljeni kutnjak ... i tvoja subjektivnost ti je objektivna do jaja al ja pricam iz iskustva
Poredjenja su ti djecije glupa... eto svi kojisu prosli kroz TVOJ fax su lafcine ... a jel faks kroz njih prosao ???
Svako je idividua za sebe ... i nauci se da to tako gledas ... to nema veze u koju je zgradu ulazio
nikad necu shvatiti tu logiku ... MOJ fax je NAJ NAJ ... ali samo MOJ smjer na faxu ... ostali smjerovi su bezveze ... tako djecije glupo![]()
![]()
![]()
![]()
OK, kolega...odustajem...potpuno Ste u pravu. Stoji sve sto Ste rekli, iako niste NIJEDAN argument naveli. Bas na nivou cike koji na pijaci prodaje j**a pod bubrege. Doduse, Vama argumenti ne trebaju, Vi imate iskustvo. Inzenjeri argumentuju svoje tvrdnje! Ja sve svoje izjave povlacim i javno se izvinjavam svima koje sam popljuvao
Davno bio i gimnazijalac i student, sad radim svoj posao i ne bavim se proricanjematko wrote:ti ili si mamin i tatin gimnazijalac ili si vjeciti student koji pokusava nabiti guzici nivo pljujuci druge
Zamolicu Vas samo jednu stvar: procitajte naslov teme i moj prvi post.
Lijep pozdrav
Last edited by moee on 17/10/2011 12:02, edited 2 times in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#220 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
ako bi se islo teorijom bliskosti onda bi se tehnicki fakulteti a vjerujem i ostali morali studirati dozivotno, jer toliko ima stvari sa kojima bi hipoteticki trebalo biti blisko da bi nam malo bio jedan ljudski zivot a amortizacioni vijek jednog kompjutera 2 godin; tako da kad izadjes sa najelitnijeg faksa u kiseljackom komsilukuatko wrote:@Toto a da ipak pola bacis niz vodu ... preĆera ga i ti ...
tehnike ucenje i/ili bubacenja bi se trebale nauciti u srednjoj skoli a ne na fakultetu ..
inzenjer treba da nauci kako da nadje problem i da ga rijesi; da projektuje most, mjenjac automobila, sus motor, akvaponic sistem a ne da ko hafiz zna izbiflat krautov prirucnik ...
zadatak fakulteta i jeste da oni svojim nastavnim planovima budu blisiki stvarnim potrebama a ne rubrici "na danasnji dan"..
- carlos acosta
#221 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
moee de nauci citirati ziv bio, nista se ne shvata iz ovog "posta"
-
moee
#222 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ispravljenocarlos acosta wrote:moee de nauci citirati ziv bio, nista se ne shvata iz ovog "posta"
- carlos acosta
#223 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
moee wrote:Ispravljenocarlos acosta wrote:moee de nauci citirati ziv bio, nista se ne shvata iz ovog "posta"
- atko
#224 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
@Toto ... u redu je da ne mlatimo praznu slamu bezveze zacatavamo temu ... 
@moee ... odlicna ideja ... prekinimo besprdmetnu raspravu
... takodje i ti pogledaj moj prvi post na ovoj temi 
@moee ... odlicna ideja ... prekinimo besprdmetnu raspravu
-
Trebam te