Ljetne baste i njihovo sirenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
black point

#201 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by black point »

Dragovic wrote:monolog=dijalog=sport life=delta=... kovic :bih:
reci slobodno branković :dance:

samo te moram razočarati i reći da sport life nema ništa s tim,recimo da oni u svom objektu imaju coca-cola frižider s hladnim napitcima,pa zašto bi onda sebi pravio konkurenciju ???ili je i cola u vlasništvu DELTA holdinga ,a da ne znamo :run: ne lupetaj BA :sax:
duspi

#202 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by duspi »

neki dan djevojka i ja prolazimo tuda, neke kese nosimo i ono kao, stani da se organizujemo to raspodijelimo, i sklonimo se sa sredine ulice malo u stranu da ne smetamo (prema bašti) kad iste sekunde prifurava konobarica 'izvolite'

ja ono wtf jebote, stojim na ulici, odjebi ba od mene (ljubazno sam se nasmijao i rekao nećemo ništa, hvala)...još malo pa će naplaćivat putarinu kako su krenuli...
Meshtar

#203 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Meshtar »

duspi wrote:neki dan djevojka i ja prolazimo tuda, neke kese nosimo i ono kao, stani da se organizujemo to raspodijelimo, i sklonimo se sa sredine ulice malo u stranu da ne smetamo (prema bašti) kad iste sekunde prifurava konobarica 'izvolite'

ja ono wtf jebote, stojim na ulici, odjebi ba od mene (ljubazno sam se nasmijao i rekao nećemo ništa, hvala)...još malo pa će naplaćivat putarinu kako su krenuli...

Na lomaču s njom, rekla je izvolite!!! Spaliti, a porodicu odvesti u gulag.
privremeni

#204 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by privremeni »

minjonja wrote:
ukras wrote:Lijepo se osjecam kao idiot sto na pauzi izmedju predavanja ne mogu da sjednem u onaj park (to sto je sad dialog, a za kafu koju tu platim garant mogu kupiti pola kg recimo grand kafr). I neko je jos rekao, kad prolazis strosom isto manekeni svi samo razgledaju ko prolazi, kako se ko obukao i strasno je sto se ljudi pocinju ocjecati kao neprestani objekt posmatranja.
vala bas, isto zooloski vrt :-)
Kad smo kod zoologije i basta na Trgu oslobodjenja. Dajte u malo kasnije nocne sate pogledajte zid koji okruzuje pravoslavnu crkvu, fasadu Ekonomije, plocnik uz rub zgrade u kojoj je Sarajevotekstil i onaj prolaz prema Markalama.
Mjesecima vec sve vrvi od dobro ugojenih i nabildovanih zohara. Uocljivi su do drugog sprata ekonomije, dalje ih nisam mogao upratiti. Prava najezda !
Pa prijatna kafica u nasem lijepom sarajevu, ups metropoli sto bi rekla Semihica. :skoljka:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#205 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Privatna poruka »

all star wrote: malo smo ljubomorni,pa neka ljudi otvaraju,uživaajte,bar je bolje od onih koji prodaju razne gluposti
Sta malo, strasno sam ljubomoran. Ljubomoran sam jer nemam kuda da prodjem, ljubomoran sam jer je onaj dio betona i moj, ljubomoran sam jer kad stojim ispred Katedrale moram paziti gdje cu stati da ne buljim nekome u kafu, ljubomoran sam pravo jarane kad se okrenem malo nazad pa skontam kako mi je nekad bilo dobro u parku kod Svjetlosti (ili ako ti je draze Ekonomije), u Mirzinom i Davorovom parku, sjednes, hlad raja zajebancija, ljubomoran sam sto to vise nemam, pravo sam ljubomoran...i mogao bih ti nabrajati danima sto sam sve ljubomoran...al ne mogu..nema to previse smisla.
high_volume

#206 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by high_volume »

Privatna poruka wrote:... Ljubomoran sam jer nemam kuda da prodjem, ljubomoran sam jer je onaj dio betona i moj...

Jes', al' malo sutra, što je bio - bio je...

Taj dio betona više nije tvoj, on je vlasništvo onog ko danas ima više para i manje obraza da plati ispod stola :oops:
profesor.ba

#207 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by profesor.ba »

Pa ljudi moji Vi ste toliko besposleni cim raspravljate o temama poput ove ,a evo i zasto !!
Svaka od ovih pobrojanih basta zaposljava nekolicinu ljudi koji od tih novaca exzistiraju ,osim toga svaki zakup javne povrsine kosta .tj donosi novac u opstinski budzet ,al ocigledno to vas ne zanima jer cekate da vam roditelji dadnu za kafice koju sebi ne mozete priustiti niti u jednoj od ovih basti .
Ono sto sam ja primjetio da recimo Vatra zaposljava recimo 30 -tak ljudi ,ova nova basta nekih 10 tak ,itd itd.al sta vas to briga vi ste i onako besposleni kokuzi spremni da blate sve sto je dobro i sto nije ,e da se tako razmisljalo za vrijeme Austrougarske Sarajevo bi i danas bilo kaldrma.
Ne znam zasto u opste komentarisem ovakve glupost al eto dozvolim to sebi.
U svakom slucaju bolje su po vama kojekakve tezge nego nesto sto ce zasigurno uljepsati grad,a da pri tome niste ni svijesni koliko stranaca boravi u nasem gradu ,U pravu ste treba da na ferhadiji stoje ljudi koji prodaju donji ves stavljen na glavu ,kao i prosle godine za vrijeme posjete velikana filmske industrije u vrijeme sarajevo film festivala .

Mnogo ste mi vi zeleni za bilo kakvu raspravu.
atko

#208 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by atko »

profesor.ba wrote:Pa ljudi moji Vi ste toliko besposleni cim raspravljate o temama poput ove ,a evo i zasto !!
Svaka od ovih pobrojanih basta zaposljava nekolicinu ljudi koji od tih novaca exzistiraju ,osim toga svaki zakup javne povrsine kosta .tj donosi novac u opstinski budzet ,al ocigledno to vas ne zanima jer cekate da vam roditelji dadnu za kafice koju sebi ne mozete priustiti niti u jednoj od ovih basti .
Ono sto sam ja primjetio da recimo Vatra zaposljava recimo 30 -tak ljudi ,ova nova basta nekih 10 tak ,itd itd.al sta vas to briga vi ste i onako besposleni kokuzi spremni da blate sve sto je dobro i sto nije ,e da se tako razmisljalo za vrijeme Austrougarske Sarajevo bi i danas bilo kaldrma.
U svakom slucaju bolje su po vama kojekakve tezge nego nesto sto ce zasigurno uljepsati grad,a da pri tome niste ni svijesni koliko stranaca boravi u nasem gradu ,U pravu ste treba da na ferhadiji stoje ljudi koji prodaju donji ves stavljen na glavu ,kao i prosle godine za vrijeme posjete velikana filmske industrije u vrijeme sarajevo film festivala .

Ooooo sta ima vlasnice monologa nismo te prepoznali :D

jebo TLN u sta se pretvori ovo Sarajevo :-) ...
terra_incognita

#209 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by terra_incognita »

Možda je i načelnik, čim priča o budžetu :D
atko

#210 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by atko »

terra_incognita wrote:Možda je i načelnik, čim priča o budžetu :D
Mudro zboris ... mnogo mi nesto o prilivu novca u budzet prica ... strucno to bi se moglo nazvati presipanje iz supljeg u prazno a neki ga ocigledno zovu i priliv novca u budzet :D ... uzmes marku pasha pa je jedno sto puta iz lijevog u desni dzep prebacis ... reklo bi se da si imo prometa 100KM :D :wink:
bez_ideje

#211 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Ziku profesora sto je medju kokuze i besposlicare navratio.....jos se maksuzije registovao da nam se nagovori.....

p.s-ne znam jel slucajnost al danas mi se ukaza Brankovic,setka pored svjetlosti........a poslije ga stara vidjela-kupuje hljeb u pekari :shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#212 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by terra_incognita »

Možda sad reketari po tim baštama, treba mu za hljeba :-)
bez_ideje

#213 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Jel to za vic dana-Brankovicu treba za hljeba :lol: :lol:
VjecitiStudent

#214 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by VjecitiStudent »

bez_ideje wrote:Ziku profesora sto je medju kokuze i besposlicare navratio.....jos se maksuzije registovao da nam se nagovori.....

p.s-ne znam jel slucajnost al danas mi se ukaza Brankovic,setka pored svjetlosti........a poslije ga stara vidjela-kupuje hljeb u pekari :shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel platio novcanicom od 500 Eura?
black point

#215 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by black point »

profesor.ba wrote:Pa ljudi moji Vi ste toliko besposleni cim raspravljate o temama poput ove ,a evo i zasto !!

e prof svaka ti čast,haj čatim kafom u Monologu :sax:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#216 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by ladyblue18 »

black point wrote:
Prije ce on tebe castiti ja mislim. :D
Ma.Le.Na

#217 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Ma.Le.Na »

ladyblue18 wrote:
black point wrote:
mozda to ipak ode na racun kuce :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#218 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by ladyblue18 »

Ma.Le.Na wrote:
Moguce. :D
black point

#219 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by black point »

Ma.Le.Na wrote:
ladyblue18 wrote:
black point wrote:
ma nebitno,samo nek se radi :lol: uzdravlje :sax:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#220 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by -LIBERO- »

Al zato jedna od jacih scena da se onaj mali cosak,koji je ipak ostao prazan,izmedju Dijaloga i Monologa ( :D ) redovno popuni onim pokretnim stolom-sporetom-pretis loncem sa kojeg se prodaje kuhani kukuruz. :D

Vrhunac je ta kombinacija kvazi pomodarskih bastica i pokretnog standa za prodaju kuhanog kukuruca,sve u 2 metra.

p.s cuj Brankovic (valjda Nedzad ,"vrati stan lopove") vlasnik ovoga. A sta's,mora ga stranka udomiti,ne moze se ostaviti na milost i nemilost takav stranacki,zasluzni,kadar. :thumbup:

p.p.s Cujemoooo'l se profesoreeeeee :lol: :lol:
metar_drva

#221 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by metar_drva »

minka, daj meni jednu kafu i tibetanski čaj za profesora :D
muha_sa

#222 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by muha_sa »

fixer

#223 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by fixer »

Profesore, zamijenili ste teze. Da nema Vatre, ti bi ljudi bili zaposleni negdje drugo. Zaboravljete da broj zaposlenih u tom sektoru vise ovisi od potraznje, a ne od toboze sposobnosti Vatre da proda kafu. Ovakvi nelegalni objekti unistavaju i ono malo legalnih objekata, ciji vlasnici nisu u stanju da postave bastu, a uredno podmiruju svoje obaveze, kako komunalne, tako i porezne. Dakle, ovo nelegalno sirenje basta je nista drugo nego otimanje komada posla konkurenciji, na jedan nefer nacin.
bosanski

#224 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bosanski »

Profesor isti Fahro :D . Tek zamisljam koliko bi ljudi bilo zaposleno da se potpuno blokira Ferhadija.
Sarajevo je jedini grad u kojem se glavna ulica u tzv. "down townu" koristi za - sjedenje.
fixer

#225 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by fixer »

bosanski wrote:Profesor isti Fahro :D . Tek zamisljam koliko bi ljudi bilo zaposleno da se potpuno blokira Ferhadija.
Sarajevo je jedini grad u kojem se glavna ulica u tzv. "down townu" koristi za - sjedenje.
Mene je nekad stid da nam je glavna ulica sirine nogometnog gola. Hebote, gradovi po EU imaju glavne ulice bas siroke, protrane, bas osjetis velicinu i snagu grada.
Post Reply