Komentatori i SP
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mrtva kokoš
#201 Re: Komentatori i SP
sta je ono suko na sebe obuk`o kosulja, majica.

- BSn
#202 Re: Komentatori i SP
Kako ono Vladimir rece "Njegov otac je dao otkaz da bi gledao sina na prvenstvu, a njegov djed je igrao pedeset i neke protiv Francuske" i onda to ponovi n puta.
Pa onda ona: "Dos Santoš, dobro se snašao Dos Santos". - U istoj recenici se isti igrac preziva razlicito. Lingvisiticko cudo s FTV-a.
Pa onda ona: "Dos Santoš, dobro se snašao Dos Santos". - U istoj recenici se isti igrac preziva razlicito. Lingvisiticko cudo s FTV-a.
- Cyrax
#203 Re: Komentatori i SP
Uzeo od komsije kosulju jedno 42 broja vecu,nije svoju stigao da popegla.Splinter wrote:sta je ono suko na sebe obuk`o kosulja, majica.![]()
![]()
- General_Jackson
#204 Re: Komentatori i SP
Zar ti ono ne reče da Marjan ne valja? pa šta sad hoćeš? imaš "Vladimira Spahu" šuti i uživaj!BSn wrote:Kako ono Vladimir rece "Njegov otac je dao otkaz da bi gledao sina na prvenstvu, a njegov djed je igrao pedeset i neke protiv Francuske" i onda to ponovi n puta.
- BSn
#205 Re: Komentatori i SP
General_Jackson wrote:Zar ti ono ne reče da Marjan ne valja? pa šta sad hoćeš? imaš "Vladimira Spahu" šuti i uživaj!BSn wrote:Kako ono Vladimir rece "Njegov otac je dao otkaz da bi gledao sina na prvenstvu, a njegov djed je igrao pedeset i neke protiv Francuske" i onda to ponovi n puta.
- General_Jackson
#206 Re: Komentatori i SP
Pošto ti bahatost isijava već iz samog avatara, mislim da bi pošto ti svakako ne valja nijedan komentator (a stvarno i ne valja osim Bahe i Marjana naravno, a njih nema) još jedino ti mogao preuzeti mjesto komentatora i to na sva 3 emitera, onda vjerovatno više ne bi kritikovao nikogaBSn wrote:General_Jackson wrote:Zar ti ono ne reče da Marjan ne valja? pa šta sad hoćeš? imaš "Vladimira Spahu" šuti i uživaj!BSn wrote:Kako ono Vladimir rece "Njegov otac je dao otkaz da bi gledao sina na prvenstvu, a njegov djed je igrao pedeset i neke protiv Francuske" i onda to ponovi n puta.
Ti si meni klasicni Marjan fan. To sto Vladimir ne valja ne znaci da je Marjan dobar, ili obrnuto. Nevjerovatno koja iskljucivost, povrsnost i bahatost u stavu.
- Globus
#207 Re: Komentatori i SP
Koja uzivancija slusati ceha
il je slovak ne znam nisam siguran
rahat 
- BSn
#208 Re: Komentatori i SP
General_Jackson wrote:Pošto ti bahatost isijava već iz samog avatara, mislim da bi pošto ti svakako ne valja nijedan komentator (a stvarno i ne valja osim Bahe i Marjana naravno, a njih nema) još jedino ti mogao preuzeti mjesto komentatora i to na sva 3 emitera, onda vjerovatno više ne bi kritikovao nikogaBSn wrote:General_Jackson wrote: Zar ti ono ne reče da Marjan ne valja? pa šta sad hoćeš? imaš "Vladimira Spahu" šuti i uživaj!
Ti si meni klasicni Marjan fan. To sto Vladimir ne valja ne znaci da je Marjan dobar, ili obrnuto. Nevjerovatno koja iskljucivost, povrsnost i bahatost u stavu.
Ja kao redovni platisa RTV-takse imam pravo da kritikujem komentatore. Kritika ne znaci da su losi da ih treba skloniti, nego samo da su losi...
Takodjer, kritika Marjana, kao sto napisah, ne znaci da je Spaho dobar, niti obratno. Jednostavno, Marjan ne odskace od prosjeka - od nekih jeste dosta losiji, kao sto je i od nekih bolji. Svrsavati na Marjana postaje prepateticno... Bezgrjesni Marjan postaje ikona.
Mnogo si rekao prvo s ovim "Imas Spahu suti i uzivaj", a zatim i s ovim "Uzmi mjesto komentatora na sva 3 emitera". Ako imas sta konkretno reci - reci. Mojne ovih supljaka na nivou kafanske svadje u pola pet ujutro.
Ne mozes ti skontati da je Marjan pravio samo takvih gresaka u prenosima, kao i da ne smatrati Marjana necim posebnim, ne znaci biti fan ovih drugih. Treba samo teziti objektivnosti, al' kad neko sasvim neutralno pocne komentirati rad svih onih koje placa - dakle Marjana, Spahu, Suku..., onda se ti nadjes u neobranom grozdju, jer ne znas sta bi rekao, pa pocnes s ovim kafanskim supljacima - radi ti kad si bolji i moras izabrati jednu stranu. Klasicna balkanstina - moras izabrati stranu i mojne kritikovati - sto ti ne uradi bolje - mozda zato sto to nije moj pos'o - jesi l' razmislj'o o tome?
P.S. Avatar je kritika na snobizam naseg drustva, k'o sto mi je i prosli bio kritika na snobizam i primitivizam bh. politike.
-
elSaik
#209 Re: Komentatori i SP
Od kojih je to znatno lošiji?!
- General_Jackson
#210 Re: Komentatori i SP
[quote="BSn"][/quote]
Samo tvoje obraćanje (Nevjerovatno koja iskljucivost, povrsnost i bahatost u stavu.) i uličarski žargon (kafanskih šupljaka) koji koristiš sve govore o tebi, a kako rekoh avatar to kompletira. To ti jedini plaćaš TV pretplatu pa imaš pravo da kritikuješ? a ja i hiljade drugih kao ne plaćamo pa nemamo pravo tražiti da Marjan komentira utakmice sa SP-a.Ja nisam iskompleksirani nikogović koji prati ovo SP da bi kritikovao komentatore, već da bih gledao utakmice i eventualno u njima uživao, što nažalost zbog ovih mediokriteta sa naše TV i staljinističkog zamračivanja drugih TV centara očito neću moći. Tebi bih kao vrsnom stručnjaku (za sve) preporučio da kupiš Dnevni Avaz pa pregledaj raspored pozorišnih predstava, jer za tako "otmjenu" osobu kao što si ti i nije fudbal, to je prostačka igra za široke narodne mase, koje takvi "loši komentatori" kao što su Baho i Marjan samo još više raspaljuju svojim "deranjem" i "suvišnim informacijama", ja i usput nije još pola pet ujutro. Ne ne mogu ja skontati koliko je Marjan pravio grešaka jer mu ih nisam ni tražio nego sam pratio utakmice koje je prenosio, ali zato imamo BSn-a da nam otvori oči.
Samo tvoje obraćanje (Nevjerovatno koja iskljucivost, povrsnost i bahatost u stavu.) i uličarski žargon (kafanskih šupljaka) koji koristiš sve govore o tebi, a kako rekoh avatar to kompletira. To ti jedini plaćaš TV pretplatu pa imaš pravo da kritikuješ? a ja i hiljade drugih kao ne plaćamo pa nemamo pravo tražiti da Marjan komentira utakmice sa SP-a.Ja nisam iskompleksirani nikogović koji prati ovo SP da bi kritikovao komentatore, već da bih gledao utakmice i eventualno u njima uživao, što nažalost zbog ovih mediokriteta sa naše TV i staljinističkog zamračivanja drugih TV centara očito neću moći. Tebi bih kao vrsnom stručnjaku (za sve) preporučio da kupiš Dnevni Avaz pa pregledaj raspored pozorišnih predstava, jer za tako "otmjenu" osobu kao što si ti i nije fudbal, to je prostačka igra za široke narodne mase, koje takvi "loši komentatori" kao što su Baho i Marjan samo još više raspaljuju svojim "deranjem" i "suvišnim informacijama", ja i usput nije još pola pet ujutro. Ne ne mogu ja skontati koliko je Marjan pravio grešaka jer mu ih nisam ni tražio nego sam pratio utakmice koje je prenosio, ali zato imamo BSn-a da nam otvori oči.
- BSn
#211 Re: Komentatori i SP
Ako moze da nastavimo na temi o Marjanu za jedno po' sata s ovim pitanjem, jer ovdje nije red. Ovdje sam samo htio odgovoriti Generalu da cisto supljira, jer kritikovati Marjana, ne znaci gotiviti bilo koga drugo, niti obrnuto.
Ustvari, meni je ljepse slusati Suku, nego Marjana. Jest da i on ima samo takvih propusta - kad je tek pocinjao s komentiranjem nije raspoznavao igrace, a posebno kada bi komentirao sa stadiona. Tako smo cesto mogli cuti "postovani gledaoci s nase se pozicije gotovo nista ne vidi", komentarise Ligu prvaka - pa kako svi ostali komentatori vide, samo ti ne. No, ono informacija sto on izbaci, malo provociranja (svaki komentator ima) i tsl. su mi mnogo umjesniji od Marjana kojem zamjeram konstatno bombrardiranje nepotrebnim informacijama, koje veze nemaju s nogometom i ljudima na terenu (to sam vec pisao na temi o Marjanu).
Mozda sam se lose izrazi - nije znantno losiji, jer u BiH ne postoje znatno dobri i znatno losi - svi su u istom sivilu, neki su bolji, neki ne. Po mom misljenju Marjan je medju ovima losijim.
Jednsotavno, cjelokupni njegov stil komentiranja tekme me zivcira, kao i cinjenica da mi je u nekoliko navrata uspio umrtviti svojim jednolicnim komentiranjem (da, meni je ono njegovo konstatno "deranje" iritantno i umrtvljujuce) i previdjanjem sansi zbog price o unuci Hosea Miguela - slasticara s juga Bocvane.
Ja posteno iznesem misljenje, da me lik ne fascinira, nego bas suprotno, a na to se pojavi @general s jeftinim floskulama (nicim izazvan - Marjan nije bio ni spomenut) i pocne suplju kako "ako ti ne valja marjan, eto ti spaho". Ja sam taj vid "diskusije" davno prerastao. Njegovo forsiranje Marjan je jednako Cirozaciji prije nekih godinu dana, kada nisi smio spomenuti Ciru u negativnom kontesktu - a da ti se neko poput generala ne navali s, opet ponavljam, jeftinom supljom o tome kako ako ti ne valja Ciro/Marjan, onda si ti sigurno za Ceku
/Spahu.
Jednostavno, nisam ni za kog, al' cu za svoje pare traziti od svakog punu uslugu. Isto sto kritikujem tetu na trafici kad mi umjesto Light's-a, dadne superlight's.
Ustvari, meni je ljepse slusati Suku, nego Marjana. Jest da i on ima samo takvih propusta - kad je tek pocinjao s komentiranjem nije raspoznavao igrace, a posebno kada bi komentirao sa stadiona. Tako smo cesto mogli cuti "postovani gledaoci s nase se pozicije gotovo nista ne vidi", komentarise Ligu prvaka - pa kako svi ostali komentatori vide, samo ti ne. No, ono informacija sto on izbaci, malo provociranja (svaki komentator ima) i tsl. su mi mnogo umjesniji od Marjana kojem zamjeram konstatno bombrardiranje nepotrebnim informacijama, koje veze nemaju s nogometom i ljudima na terenu (to sam vec pisao na temi o Marjanu).
Mozda sam se lose izrazi - nije znantno losiji, jer u BiH ne postoje znatno dobri i znatno losi - svi su u istom sivilu, neki su bolji, neki ne. Po mom misljenju Marjan je medju ovima losijim.
Jednsotavno, cjelokupni njegov stil komentiranja tekme me zivcira, kao i cinjenica da mi je u nekoliko navrata uspio umrtviti svojim jednolicnim komentiranjem (da, meni je ono njegovo konstatno "deranje" iritantno i umrtvljujuce) i previdjanjem sansi zbog price o unuci Hosea Miguela - slasticara s juga Bocvane.
Ja posteno iznesem misljenje, da me lik ne fascinira, nego bas suprotno, a na to se pojavi @general s jeftinim floskulama (nicim izazvan - Marjan nije bio ni spomenut) i pocne suplju kako "ako ti ne valja marjan, eto ti spaho". Ja sam taj vid "diskusije" davno prerastao. Njegovo forsiranje Marjan je jednako Cirozaciji prije nekih godinu dana, kada nisi smio spomenuti Ciru u negativnom kontesktu - a da ti se neko poput generala ne navali s, opet ponavljam, jeftinom supljom o tome kako ako ti ne valja Ciro/Marjan, onda si ti sigurno za Ceku
Jednostavno, nisam ni za kog, al' cu za svoje pare traziti od svakog punu uslugu. Isto sto kritikujem tetu na trafici kad mi umjesto Light's-a, dadne superlight's.
- General_Jackson
#212 Re: Komentatori i SP
Pa valjda od njega samoga (BSn-a), ko zna ko se krije iza tog avatara?elSaik wrote:Od kojih je to znatno lošiji?!
- BSn
#213 Re: Komentatori i SP
General_Jackson wrote:Samo tvoje obraćanje (Nevjerovatno koja iskljucivost, povrsnost i bahatost u stavu.) i uličarski žargon (kafanskih šupljaka) koji koristiš sve govore o tebi, a kako rekoh avatar to kompletira. To ti jedini plaćaš TV pretplatu pa imaš pravo da kritikuješ? a ja i hiljade drugih kao ne plaćamo pa nemamo pravo tražiti da Marjan komentira utakmice sa SP-a.Ja nisam iskompleksirani nikogović koji prati ovo SP da bi kritikovao komentatore, već da bih gledao utakmice i eventualno u njima uživao, što nažalost zbog ovih mediokriteta sa naše TV i staljinističkog zamračivanja drugih TV centara očito neću moći. Tebi bih kao vrsnom stručnjaku (za sve) preporučio da kupiš Dnevni Avaz pa pregledaj raspored pozorišnih predstava, jer za tako "otmjenu" osobu kao što si ti i nije fudbal, to je prostačka igra za široke narodne mase, koje takvi "loši komentatori" kao što su Baho i Marjan samo još više raspaljuju svojim "deranjem" i "suvišnim informacijama", ja i usput nije još pola pet ujutro. Ne ne mogu ja skontati koliko je Marjan pravio grešaka jer mu ih nisam ni tražio nego sam pratio utakmice koje je prenosio, ali zato imamo BSn-a da nam otvori oči.BSn wrote:
Imas pravo, isto k'o sto imam i ja - mene licno libo da li ti placas ili ne pretplatu - nije moj posao da to znam, niti da se tim bavim.
Ostalo nije vrijedno komentara, jer nije diskusija nego kuckanje "velikih rijeci" da bi u svojim ocima izgledao velikim, a veze s temom nema.
Pazi, na temi si "Komentatori i SP", a kazes kako nisi trazi greske, nego pratio utakmice - pa sta ces onda na ovoj temi?
- BSn
#214 Re: Komentatori i SP
General_Jackson wrote:Pa valjda od njega samoga (BSn-a), ko zna ko se krije iza tog avatara?elSaik wrote:Od kojih je to znatno lošiji?!
Corsovic licno. Je l' ti sad lakse i hoces li popustiti s ponavljanjem ove floskule koja veze nema ni s cim i koju sam vec pobio (ako se u ovoj vrsti supljiranja ima sta pobiti)?
- Obuca9
#215 Re: Komentatori i SP
Čuj ko se krije, pa valjda je jasno:General_Jackson wrote:Pa valjda od njega samoga (BSn-a), ko zna ko se krije iza tog avatara?elSaik wrote:Od kojih je to znatno lošiji?!
Велид Spaho je najbolji - BSn
P.S.
Malo šale nije na odmet, valjda se neće naljutiti kolega BSn
- BSn
#216 Re: Komentatori i SP
hz__semir wrote:Čuj ko se krije, pa valjda je jasno:General_Jackson wrote:Pa valjda od njega samoga (BSn-a), ko zna ko se krije iza tog avatara?elSaik wrote:Od kojih je to znatno lošiji?!
Велид Spaho je najbolji - BSn
P.S.
Malo šale nije na odmet, valjda se neće naljutiti kolega BSn
- General_Jackson
#217 Re: Komentatori i SP
Obogati malo riječnik, ako si već toliko velik u svojim očima, voliš ponižavati i gledati ljude s visoka, upotrijebi malo raznovrsnije uvrede od te "šuplje"(ponovio si to više puta nego Spaho neku glupost), jer to može svaki uličar, samo pazi da te ne banuju. Prije su SP u fudbalu predstavljala praznik, upravo zbog (između ostalog) i dobrih ili bar solidnih komentatora, zbog čije nepismenosti i gluposti nisi morao utišavati TV, danas smo nažalost došli do toga da moramo, upravo zbog ovakvih nihilista kao što si ti, koji samo znaju da im ništa ne valja, a šta valja e to već ni ne razmišljaju.BSn wrote:Ako moze da nastavimo na temi o Marjanu za jedno po' sata s ovim pitanjem, jer ovdje nije red. Ovdje sam samo htio odgovoriti Generalu da cisto supljira, jer kritikovati Marjana, ne znaci gotiviti bilo koga drugo, niti obrnuto.
Ja posteno iznesem misljenje, da me lik ne fascinira, nego bas suprotno, a na to se pojavi @general s jeftinim floskulama (nicim izazvan - Marjan nije bio ni spomenut) i pocne suplju kako "ako ti ne valja marjan, eto ti spaho". Ja sam taj vid "diskusije" davno prerastao. Njegovo forsiranje Marjan je jednako Cirozaciji prije nekih godinu dana, kada nisi smio spomenuti Ciru u negativnom kontesktu - a da ti se neko poput generala ne navali s, opet ponavljam, jeftinom supljom o tome kako ako ti ne valja Ciro/Marjan, onda si ti sigurno za Ceku/Spahu.
"Drug" moj nisi ti prerastao ništa naprotiv, ti si jako, jako mali
- Neelix
#218 Re: Komentatori i SP
Mali je jer ne voli Marjana? 
- burek_in_space
#219 Re: Komentatori i SP
Dosta ba o Marjanu na ovoj temi, imate vec jednu predvidjenu za to
-
convict
#220 Re: Komentatori i SP
ja samo zelim da puste sasu vugdalica da komentarise finale
kakva bi to zabava bila!
- Globus
#221 Re: Komentatori i SP
- General_Jackson
#222 Re: Komentatori i SP
convict wrote:ja samo zelim da puste sasu vugdalica da komentarise finalekakva bi to zabava bila!
- Cyrax
#223 Re: Komentatori i SP
Sasa je bar lud pa mu covjek progleda kroz prsteGeneral_Jackson wrote:convict wrote:ja samo zelim da puste sasu vugdalica da komentarise finalekakva bi to zabava bila!
![]()
Mislim da bi Saša Vugdalić bio premija za ovo što sada slušamo.
-
Rookie
#224 Re: Komentatori i SP
Ako misliš na onaj narandžasti kaput, nosilac je Aleksandar Babić. Fascinantno stvarno!Splinter wrote:sta je ono suko na sebe obuk`o kosulja, majica.![]()
![]()
- Globus
#225 Re: Komentatori i SP
Zoran Suko

Velid Spaho

Ja dalje ne znam ni jednog .. ajd da probamo na slike od svih

Velid Spaho
Ja dalje ne znam ni jednog .. ajd da probamo na slike od svih