Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

Globus

#201 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Globus »

Chile je bio odlican cijele kvalifikacije gdje su iza Brazila bili .. tako da vjerujem u njih :D
ludak_

#202 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ludak_ »

Neelix wrote:
ludak_ wrote:
@ neelix bili su bolji u igri i po svoj mogucoj statistici, ali ipak rezultatski nisu..
da hoce moje FK Sarajevo svaku utakmicu od sad pa nadalje i ubuduce odigrati katastrofalno ko svicarska protiv spanije, "izgubiti" u igri i svoj mogucoj statistici, ali ne rezultatski, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene :D

Isti sam ti kad je Sarajevo u pitanju.. A u ovom slucaju uvijek je na prvom mjestu bolji fudbal. :thumbup:
burek_in_space

#203 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by burek_in_space »

LSD wrote: Po svakoj logici...zato što imaju 0 bodova na kontu, zato što još samo dvije utakmice da poprave utisak i to obje Moraju pobjediti, zato što se vrlo lako može desiti da ih iznenade ili Hondoras ili Čile (kao danas Švicarska), zato što ce igrati pod nenormalnih pritiskom i imperativom pobjede (a to uvijek mac sa dvije oštrice jer sa tad najviše griješi).
Oni su vec sad u velikom zaostatku sad jer su im ovi lideri odmakli po 3 boda vec, ako budu drugi na kraju bice im extra...nema buraz ovdje 20 kola u grupi, samo 3 kola a samo prva dva idu dalje...jedan kiks (o dva da ne pricamo) i vozdra - možeš se pakovati kuci... a oni su vec napravili jedan i sad vec ovise o drugima....turnirski sistem jbg.
Sve to stoji shto si ti napisao, samo zaboravljash jednu stvar - Shpaniju chine igrachi koji vecinom igraju pod pritiskom vec godinama, i oni ni ne znaju drugachije funkcionisati.
Ne bih volio da ispadne da ih branim, jer ni ne navijam za njih na ovom SP-u, ali otpisivati ih nakon prvog kola pomalo je neozbiljno, bar po mom mishljenju.
LSD

#204 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
LSD wrote: Po svakoj logici...zato što imaju 0 bodova na kontu, zato što još samo dvije utakmice da poprave utisak i to obje Moraju pobjediti, zato što se vrlo lako može desiti da ih iznenade ili Hondoras ili Čile (kao danas Švicarska), zato što ce igrati pod nenormalnih pritiskom i imperativom pobjede (a to uvijek mac sa dvije oštrice jer sa tad najviše griješi).
Oni su vec sad u velikom zaostatku sad jer su im ovi lideri odmakli po 3 boda vec, ako budu drugi na kraju bice im extra...nema buraz ovdje 20 kola u grupi, samo 3 kola a samo prva dva idu dalje...jedan kiks (o dva da ne pricamo) i vozdra - možeš se pakovati kuci... a oni su vec napravili jedan i sad vec ovise o drugima....turnirski sistem jbg.
Sve to stoji shto si ti napisao, samo zaboravljash jednu stvar - Shpaniju chine igrachi koji vecinom igraju pod pritiskom vec godinama, i oni ni ne znaju drugachije funkcionisati.
Ne bih volio da ispadne da ih branim, jer ni ne navijam za njih na ovom SP-u, ali otpisivati ih nakon prvog kola pomalo je neozbiljno, bar po mom mishljenju.
Sve i to stoji što si napisao...ali zaboravljaš i ti jednu stvar...nece ni Čile cekati (a ni Hunduras bogami) da Španija sama igra na terenu i da trpaju golove a ovi da to gledaju...valja njima pobjediti te ekipe, valja njima dobro oznojiti guzove da ih pobjede...jer su sad i Švica i Čile osjetili priliku za prolaz dalje, a i u daleko boljoj poziciju su trenutno ...danas ih je iz dvije šanse fakticki pobjedila Švica što opet govori o njihovoj katastrofalnoj odbrani i formi njihovih igraca...to je nedopustivo za neku ozbiljni selekciju , pogotovu na jednog takmicenju kakvo je SP.
todd_smith

#205 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:Ama po kojoj logici se otpisuje Shpanija tako lako?! :?
Po svakoj logici...zato što imaju 0 bodova na kontu, zato što imaju još samo dvije utakmice da poprave utisak i to obje Moraju pobjediti, zato što se vrlo lako može desiti da ih iznenade ili Hondoras ili Čile (kao danas Švicarska), zato što ce igrati pod nenormalnih pritiskom i imperativom pobjede (a to uvijek mac sa dvije oštrice jer se tad najviše griješi).
a ko garantuje da ce Chile i Svicarska pobijediti svoje ostale ??
LSD

#206 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

todd_smith wrote:
LSD wrote:
burek_in_space wrote:Ama po kojoj logici se otpisuje Shpanija tako lako?! :?
Po svakoj logici...zato što imaju 0 bodova na kontu, zato što imaju još samo dvije utakmice da poprave utisak i to obje Moraju pobjediti, zato što se vrlo lako može desiti da ih iznenade ili Hondoras ili Čile (kao danas Švicarska), zato što ce igrati pod nenormalnih pritiskom i imperativom pobjede (a to uvijek mac sa dvije oštrice jer se tad najviše griješi).
a ko garantuje da ce Chile i Svicarska pobijediti svoje ostale ??
Nema nikakvih garancija na SP...danas je Švica pokazala to pravilo.
Ali eto nek Španija kiksa još jednom npr. da igraju sa Čileom neriješeno tj. da im ovi izbiju dva boda...ili da im Honduras izbije dva boda (što je teško ocekivati) oni se mogu komotno pakovati kuci.
Jednostavno Španija mora obje pobjediti ako misli ici u naredni krug...nemaju više prava ni na remi.
omar little

#207 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by omar little »

alphonse kauders wrote:U normalnim danima bi Španci nakon prvog poluvremena već vodili sa 2-0 pa bi svi pisali kako je "fudbal opet pobijedio" i kako su "pljunuta Barsa", ili sl. Danas su ljudi imali loš dan i garantujem da bi od 10 utakmica sa Švicom 8 pobijedili, jednu možda remizirali i jednu izgubili, i ta jedna im se desila danas.

Samo onaj k'o površno posmatra fudbal može nešto pričati protiv španske igre. Slažem se ja - puno je tu tamo-vamo pasova, al kad ti na onako maloj površini moraš izigrati 10 igrača (a nisi Englez pa da nabijaš loptu u 16 metara) ne možeš drugačije nego čekati svoj trenutak. Ljudi nisu iskoristili šanse, a Švica jeste i neka jeste, al' 10.000 puta mi je draže gledati utakmice Španije u kojom možeš kod pojedinih igrača tačno vidjeti fudbalsku genijalnost nego neko šahiranje i mrljanje po terenu.

I fakat, šta smo se uhvatili te naše nesretne utakmice sa Špancima k'o Srbi Kosova, bilo-prošlo, sudija "navukao" gol Španiji, dešavalo se svakoj ekipi, al' mi eto to naročito pamtimo jer smo tako mali.

Nadam se da se Španiji ne može 2x zaredom desiti ovakav dan.

U svakom slučaju čestitke Švici i Hitzfeld-u, na kraju balade je fudbal i dalje sport orijentiran na rezultat, a ne na ljepotu:))
aferim :)
El_comadante

#208 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by El_comadante »

Švica vjerovatno dobija Honduras jer su ovi danki pravo i to im je 6 bodova i siguran prolaz. a Čileanci ako uzmu bod Špancima onda im je to i vjreovatno dovoljno za prolaz.
nuraH

#209 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by nuraH »

Španija može samo protiv BiH igrat na način da sudija produži 7min. i da dadnu go' u zadnjoj sekundi.
e pa to im se samo jednom desilo i neće više NIKAD!!!
ipak ovo je svjetsko prvenstvo i nema izuzetaka! a i naravno nije Švica k'o BiH pa da im se to može uradit - što se nama uradilo!!!
Romanista 101%

#210 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

mogli bi Spanci ranije na odmor nego sto su to planirali.
van Basten

#211 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by van Basten »

interesantno je kako se ovdje glorificira taktika švicaraca i Hitzfielda kao neka genijalnost, a istovremeno se na drugim temama (opravdano) pljuje po svjetskom prvenstvu kao najlošijem u historiji. Meni su te dvije stvari u kontradikciji, jer upravo ove taktike 8-1-1 i slične varijacije i jesu dovele do degradacije igre na granicu gledljivosti.
Obuca9

#212 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

van Basten wrote:interesantno je kako se ovdje glorificira taktika švicaraca i Hitzfielda kao neka genijalnost, a istovremeno se na drugim temama (opravdano) pljuje po svjetskom prvenstvu kao najlošijem u historiji. Meni su te dvije stvari u kontradikciji, jer upravo ove taktike 8-1-1 i slične varijacije i jesu dovele do degradacije igre na granicu gledljivosti.
Znaš šta je meni u kontradikciji, da je većina onih koji pljuju po igri Švajcaraca, dizala u nebese Sj. Koreju, koja je ustvari isto to radila protiv Brazila. Ali valjda, zato što im je Španija draga, a Brazil mrzak, miješaju stavove.

Meni je drago kad bilo koja slabija ekipa taktički nadmudri jaču, drago mi je bilo kad je Inter izbacio Barcu, bez obzira što mi je Inter drag klub. Drag klub mi je i Barca, ali mi nije bilo mrsko gledati kako ih Chelsea takticki ubija prosle godine, isto tako drago mi je bilo i kad se BiH u Valensiji branila protiv Španije do 97. minute, baš kao i S. Koreja protiv Brazila, te Švajcarska protiv Španije.
LSD

#213 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

hz__semir wrote:
van Basten wrote:interesantno je kako se ovdje glorificira taktika švicaraca i Hitzfielda kao neka genijalnost, a istovremeno se na drugim temama (opravdano) pljuje po svjetskom prvenstvu kao najlošijem u historiji. Meni su te dvije stvari u kontradikciji, jer upravo ove taktike 8-1-1 i slične varijacije i jesu dovele do degradacije igre na granicu gledljivosti.
Znaš šta je meni u kontradikciji, da je većina onih koji pljuju po igri Švajcaraca, dizala u nebese Sj. Koreju, koja je ustvari isto to radila protiv Brazila. Ali valjda, zato što im je Španija draga, a Brazil mrzak, miješaju stavove.

Meni je drago kad bilo koja slabija ekipa taktički nadmudri jaču, drago mi je bilo kad je Inter izbacio Barcu, bez obzira što mi je Inter drag klub. Drag klub mi je i Barca, ali mi nije bilo mrsko gledati kako ih Chelsea takticki ubija prosle godine, isto tako drago mi je bilo i kad se BiH u Valensiji branila protiv Španije do 97. minute, baš kao i S. Koreja protiv Brazila, te Švajcarska protiv Španije.
Dobro...a da li bi ti bilo drago da gledaš takve "fenomenalne" taktike u finalu,polufinalu,cetvrtfinalu :?:
Sad ce uskoro onaj šahovski turnir kod nas u Sarajevu koji organizujer ŠK Bosna, doci ce sama elita u dom Armije pa mogli bi svi kolektivno tamo da se ibretimo taktickim zamislima....raja hoce da gleda golove i fudbal na SP, svako hoce da gleda kako je "veselo" na terenu.
nuraH

#214 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by nuraH »

Fudbal nije takmicenje u ljepoti kao sto ga neki smatraju: ''Ko igra najljepse i ko daje najljepse golove - taj je i najbolji''
e pa nije tako drugovi moji!!!

Predvidjam: Njemacka - Italija u finalu
Obuca9

#215 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
hz__semir wrote:

Dobro...a da li bi ti bilo drago da gledaš takve "fenomenalne" taktike u finalu,polufinalu,cetvrtfinalu :?:
Sad ce uskoro onaj šahovski turnir kod nas u Sarajevu koji organizujer ŠK Bosna, doci ce sama elita u dom Armije pa mogli bi svi kolektivno tamo da se ibretimo taktickim zamislima....raja hoce da gleda golove i fudbal na SP, svako hoce da gleda kako je "veselo" na terenu.
Ja sam govorio za sebe, a ne za "raju". Ukusi su različiti ;)

Nemam ja ništa ni protiv utakmica koje završe sa 5-6 golova, jednostavno volim i jedne i druge utakmice, i te sa golovima, ali i one sa malo golova, ali sjajnom taktikom jedne od ekipa.
udrch

#216 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by udrch »

Španija će opet na kraju biti prva u ovoj jadnoj grupi, pa makar na gol razliku..
Čestitam Švici na pobjedu i nije mi nimalo mrsko što su skinuli Špance, čak mi je i drago..pobjedili su na svoj način..
Ali valja Švicarcima sljedeću utakmicu odigrati na španski način..nije Honduras došao na ovo prvenstvo da prođe ovu grupu, nego da se ne obruka, oni su svoj cilj davnih dana ostvarili..oni će se protiv Švicaraca braniti 90 minuta i ako šta urade biće im to puna kapa, ako ne urade, nikom ništa, bod je ko kuća..
Čile se takođe neće otvoriti, čekaće svoju šansu, bolja su ekipa od švicaraca i znaju igrati..
U ovoj grupi je samo jedno sigurno, Španci imaju igru i pritusnu protivnika da mu kost u kost udara, oni će do kraja osvojiti 6 bodova i sigurno idu dalje..švica i čile će se boriti za drugo mjesto, po meni je čile bliže prolazu jer su boji od švicaraca..
Švicarci su nam dokazali da mogu pobjediti najbolju ekipu na svijetu, ali su nam pokazali da kad su oni favoriti da mogu da izgube i od Luxemburga i to na svom stadionu i ne 1:0, već 2:1..
ultima_palabra

#217 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

Mali offtopic, nikad mi nije bilo jasno zašto se za remi u Valenciji krivi Bennett, a ne Halilović i Bešlija koji su nas seoskim potezima (napucavanje poslije sudijskog zvižduka, simuliranje i hvatanje lopte rukama) ostavili sa 9 igrača bez ikakve potrebe...Englez je tu utakmicu dobro odsudio i nije uopšte produžio više nego što je trebalo.
JThomas

#218 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by JThomas »

jeste produžio više nego što je trebalo. ali slažem se da je bešlija ubjedljivo najkrivlji, jedan od najglupljih poteza u istoriji igre s loptom :roll: :lol:
ultima_palabra

#219 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

Da je pustio onu loptu u aut, sudija bi odsvirao kraj...ovako dok je on izašao sa terena, morao im je sudija pustiti još jednu akciju. A i Halilović je ispao retard pravi, dva žuta za 5 minuta, nijedan nije bio faul :-)
udrch

#220 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:Mali offtopic, nikad mi nije bilo jasno zašto se za remi u Valenciji krivi Bennett, a ne Halilović i Bešlija koji su nas seoskim potezima (napucavanje poslije sudijskog zvižduka, simuliranje i hvatanje lopte rukama) ostavili sa 9 igrača bez ikakve potrebe...Englez je tu utakmicu dobro odsudio i nije uopšte produžio više nego što je trebalo.
Jeste offtopic, ali je ovo čista istina :lol: ..jeste da boli, ali uvijek sam to imao u podsvijesti..
LSD

#221 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Mali offtopic, nikad mi nije bilo jasno zašto se za remi u Valenciji krivi Bennett, a ne Halilović i Bešlija koji su nas seoskim potezima (napucavanje poslije sudijskog zvižduka, simuliranje i hvatanje lopte rukama) ostavili sa 9 igrača bez ikakve potrebe...Englez je tu utakmicu dobro odsudio i nije uopšte produžio više nego što je trebalo.
Tacno brate...sad se i ja sjetih gluposti te dvojica naših igraca.
ultima_palabra

#222 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
Zato ne volim tu priču...podsjeti me na mitomaniju istočnih komšija :roll:
Neelix

#223 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Neelix »

nuraH wrote:Fudbal nije takmicenje u ljepoti kao sto ga neki smatraju: ''Ko igra najljepse i ko daje najljepse golove - taj je i najbolji''
e pa nije tako drugovi moji!!!

Predvidjam: Njemacka - Italija u finalu
:thumbup:
samo sto slabo ko to ovdje shvata :) poenta je dati gol vise od protivnika.
Edin H.

#224 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:
Zato ne volim tu priču...podsjeti me na mitomaniju istočnih komšija :roll:
By the way bio sam na toj utakmici i spanska policija je bila bas odvratna.

Ne bih se bas slozio, pored gluposti Halilovica i Beslije ipak je nepotrebno produzio utakmicu cak 6 minuta, a gol su postigli u 97-oj minuti.

Ipak Baka je tada pokazao kako se igra protiv velikih ekipa, premda ste se svi na to tada zalili, Sergej najvise lopti izbio :mrgreen: , kao trebamo da se nadigravamo i pokazemo sta znamo :roll:
Bosanski_kralj

#225 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Bosanski_kralj »

Ma da hoće i Španija ko i Francuska završiti, mada je to teško za povjerovati. Ni jedna reprezentacija u historiji nije imala više pomoći od sudija što oni, ma o kojem sportu da se radi
Locked