BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- abondanzieri
#201 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Bravo za Široki i Zrinjski.Amin da i Željo nastavi u istom ritmu 
- campa_xxx
#202 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Procitaj samo par postova iznad ...EdoI wrote:Ko ih čeka u drugom krugu?
Siroki u drugom pretkolu protiv Becke Austrije, a Zrinjski protiv ovih nekakvih iz San Marina...Tre Penne
-
elSaik
#203 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Majko draga, Kazahstan, pa San Marino. 
edit: Nadam se da će ovo dobri rezultati uticati da pojedinci na ovom forumu prestanu omalovažavati sve fudbalsko iz BiH. Kad se sjetim procenata, 30% šanse, 40% šanse, 51,2341% šanse.
edit: Nadam se da će ovo dobri rezultati uticati da pojedinci na ovom forumu prestanu omalovažavati sve fudbalsko iz BiH. Kad se sjetim procenata, 30% šanse, 40% šanse, 51,2341% šanse.
- Šibicar
#204 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Čestitam na pobjedama,nadam se da će Željo sve ovo zasjeniti,gaženjem Hapoela. 
- abondanzieri
#205 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Tako je kolega,pa da onda T........u oderemo guzoveŠibicar wrote:Čestitam na pobjedama,nadam se da će Željo sve ovo zasjeniti,gaženjem Hapoela.
-
udrch
#206 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
A što smo mi zajeban narod za ove Slovece to je čudo jedno..jesu oni nas ikad i u čemu pobijedili osim skijanju..
- Šibicar
#207 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Nisu ni u skijanju,jer nemaju koga.udrch wrote:A što smo mi zajeban narod za ove Slovece to je čudo jedno..jesu oni nas ikad i u čemu pobijedili osim skijanju..
- Šibicar
#208 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ja mislim da bi @ciki bio vodja navijača,da nam se oni potrefe.abondanzieri wrote:Tako je kolega,pa da onda T........u oderemo guzoveŠibicar wrote:Čestitam na pobjedama,nadam se da će Željo sve ovo zasjeniti,gaženjem Hapoela.
- cyprus
#209 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Čestitke i Širokom i Zrinjskom. Objektivno su odigrali mnogo bolje od očekivanja
.
Iako me Široki oborio na kladionici
Ja mislio Olimpija zna igrat 
Iako me Široki oborio na kladionici
- karanana
#210 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
pa eto, bishe ljudi i na svjetskom. i ne odigrase lose. nisu ni u koshi loshi.udrch wrote:A što smo mi zajeban narod za ove Slovece to je čudo jedno..jesu oni nas ikad i u čemu pobijedili osim skijanju..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#211 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Nasa liga jeste mozda na 100. mjestu(il' kojem vec?),ali prije svega,da ne kazem iskljucivo,radi stimanja,ocajnog sudjenja,jos ocajnijeg saveza,pustanja bodova,kupovine bodova,mjenjanja 3 za 3 i svega sto ide oko lige.
Sto se tice same kvalitete ,nismo tako tragicni,barem nisu tragicni ovih nekih 5-6 klubova iz vrha tabele.
Cestitke Zrinjskom na pobjedi.
Sto se tice same kvalitete ,nismo tako tragicni,barem nisu tragicni ovih nekih 5-6 klubova iz vrha tabele.
Cestitke Zrinjskom na pobjedi.
- Obuca9
#212 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ne znam samo šta se toliko ibretite?
I Zrinjski i oni drugi su bili nosioci, prema tome to samo govori o pravoj jačini Lige.
Pustite se IFFHS-a i njihovih kretenskih listi, po kojima je Slavija drugi najbolji bh. klub u prošlom stoljeću (valjda glupani nisu ni skontali da taj klub nije postojao punih 50 godina, a da je i za to malo što je postojao odigrao samo DVIJE međunarodne utakmice, od kojih je jednu izgubio 11:1), a Premijer liga 99. liga svijeta (iza nekakvih Mozambika, Jemena, Libanona, Vijetnama i šta ti ja znam čega).
Jedina prava i relevantna statistika je ona UEFA-ina:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2011.html
A ona kaže da je naša Liga, kakva god ona bila, 30. najbolja u Evropi, što znači da je OSAM mjesta ispred slovenačke, te TRINAEST mjesta ispred Kazahstanske, stoga pobjede Zrinjskog i ovih drugih nisu ništa neočekivano.
I Zrinjski i oni drugi su bili nosioci, prema tome to samo govori o pravoj jačini Lige.
Pustite se IFFHS-a i njihovih kretenskih listi, po kojima je Slavija drugi najbolji bh. klub u prošlom stoljeću (valjda glupani nisu ni skontali da taj klub nije postojao punih 50 godina, a da je i za to malo što je postojao odigrao samo DVIJE međunarodne utakmice, od kojih je jednu izgubio 11:1), a Premijer liga 99. liga svijeta (iza nekakvih Mozambika, Jemena, Libanona, Vijetnama i šta ti ja znam čega).
A ona kaže da je naša Liga, kakva god ona bila, 30. najbolja u Evropi, što znači da je OSAM mjesta ispred slovenačke, te TRINAEST mjesta ispred Kazahstanske, stoga pobjede Zrinjskog i ovih drugih nisu ništa neočekivano.
- plejka2
#213 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Mnogo smo jaki

- dzeno123
#214 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Rispekt nasim predstavnicima. 
- jeza u ledja
#215 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Jesu nase ekipe bili nosioci, ali su Tobol i Olimpija dva najjaca tima iz grupe nenosilaca.hz__semir wrote:Ne znam samo šta se toliko ibretite?
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... l2010.html
- Meho Kodro
#216 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Dvije pobjede u gostima, hm ipak iznenadjenje
Svaka cast
Svaka cast
-
El_comadante
#217 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
dobar rezulta svaka čast. šta kod bude u revanšu mi smo dobili bodove za koeficijent. nadam se da če ostvariti još dvije pobjede kući i još popraviti naš koeficijent.
- karanana
#218 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
mi svake godine popravljamo te neke koeficijente a u stvarnosti ne mrdamo nigdje. evo dva nam kluba krecu iz prvog pretkola. meni su ti koeficijenti shuhveli i nikad mi nisu i nece biti jasni.
recimo u hrvatskoj samo dinamo uvijek dodje dalje od nasih timova, dok drugi njihovi timovi ljohnu vrlo brzo. a nasi timovi posljednjih godina grupno biljeze ok rezultate i opet hrvatska u ovom poretku i tom famoznom glupom koeficijentu ima bolju poziciju. ili mozda samo dinamo ima bolju poziciju jer i sibenik je igro jucer? ma ovi koeficijenti su sranje. namjerno su ih zapetljali da mogu muckati.
recimo u hrvatskoj samo dinamo uvijek dodje dalje od nasih timova, dok drugi njihovi timovi ljohnu vrlo brzo. a nasi timovi posljednjih godina grupno biljeze ok rezultate i opet hrvatska u ovom poretku i tom famoznom glupom koeficijentu ima bolju poziciju. ili mozda samo dinamo ima bolju poziciju jer i sibenik je igro jucer? ma ovi koeficijenti su sranje. namjerno su ih zapetljali da mogu muckati.
-
Suzie Q
#219 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
istu borbu na terenu, kvalitetnu igru i pobjedu želim i Želji i Borcu. bez obzira na rivalitet unutar PL, ovo je veliki uspjeh za sve nas a posebno za ljude u BiH koji iskreno vole nogomet i koji cijene klubove i igrače kakvi god oni bili.
ova slika koju je Savez stvorio o bh nogometu je slika o njima samima a činjenica da sve više skauta velikih europskih klubova dolaze u BiH govori da ovdje ima kvalitete i ima igrača koji nisu ništa gori od onih čiji ugovori vrijede ogromne svote novca.
radi tih igrača, ljubitelja bh nogometa i naravno svih navijača, radi sve ove nepravde koju trpimo već godinama i od strane Saveza i od propalih političara i mafijaša koji se uvlače u uprave klubova, pa do građana kojima je najlakše podcjenjivati svoje i onih radi kojih su tribine većinom maltene prazne a koji će s prvim uspjehom okačiti šal na vrat i doći na tribine, ISKRENO ŽELIM USPJEH SVIM OVIM KLUBOVIMA.
ova slika koju je Savez stvorio o bh nogometu je slika o njima samima a činjenica da sve više skauta velikih europskih klubova dolaze u BiH govori da ovdje ima kvalitete i ima igrača koji nisu ništa gori od onih čiji ugovori vrijede ogromne svote novca.
radi tih igrača, ljubitelja bh nogometa i naravno svih navijača, radi sve ove nepravde koju trpimo već godinama i od strane Saveza i od propalih političara i mafijaša koji se uvlače u uprave klubova, pa do građana kojima je najlakše podcjenjivati svoje i onih radi kojih su tribine većinom maltene prazne a koji će s prvim uspjehom okačiti šal na vrat i doći na tribine, ISKRENO ŽELIM USPJEH SVIM OVIM KLUBOVIMA.
- Obuca9
#220 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Nisu koeficijenti zapetljani, čak šta više veoma su jednostavni i zna se vrlo dobro kako hodakaranana wrote:mi svake godine popravljamo te neke koeficijente a u stvarnosti ne mrdamo nigdje. evo dva nam kluba krecu iz prvog pretkola. meni su ti koeficijenti shuhveli i nikad mi nisu i nece biti jasni.
Mi zadnjih godina ne "popravljamo koeficijent", nego ga samo "održavamo", jer se svake godine brise po jedna sezona (gleda se samo zadnjih pet godina), tako da to i nije neko popravljanje, evo i kako nam ide koeficijent u zadnje 4 sezone:
06/07 - 1.833
07/08 - 1.833
08/09 - 1.833
09/10 - 1.750
10/11 - 0.500 (trenutna sezona)
- Meho Kodro
#221 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Zrinjski je na ime "minulog rada" nositelj u 2 pretkolu, ako prodju Tobol igraju sa San Marinom, zahvaljujuci koeficijentu, a Siroki kao nenositelj ide na Austriju iz Beca, razlika drasticnakaranana wrote:mi svake godine popravljamo te neke koeficijente a u stvarnosti ne mrdamo nigdje. evo dva nam kluba krecu iz prvog pretkola. meni su ti koeficijenti shuhveli i nikad mi nisu i nece biti jasni.
Da Sarajevo igra u EL i oni bi bili nositelji
Od prosle godine svaki klub zaradjuje i za svoj i za nacionalni koeficijent, npr. ako ove godine Zeljo prodje koje kolo koeficijent mu skace i dogodine bi vjerovatno bio nositelj u prvim pretkolima
- Obuca9
#222 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Sarajevo bi bilo nositelj i u LP ove sezoneMeho Kodro wrote:Zrinjski je na ime "minulog rada" nositelj u 2 pretkolu, ako prodju Tobol igraju sa San Marinom, zahvaljujuci koeficijentu, a Siroki kao nenositelj ide na Austriju iz Beca, razlika drasticnakaranana wrote:mi svake godine popravljamo te neke koeficijente a u stvarnosti ne mrdamo nigdje. evo dva nam kluba krecu iz prvog pretkola. meni su ti koeficijenti shuhveli i nikad mi nisu i nece biti jasni.
Da Sarajevo igra u EL i oni bi bili nositelji
Od prosle godine svaki klub zaradjuje i za svoj i za nacionalni koeficijent, npr. ako ove godine Zeljo prodje koje kolo koeficijent mu skace i dogodine bi vjerovatno bio nositelj u prvim pretkolima
- karanana
#223 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
pa kako tamo neki klub iz san marina ne igra prvo pretkolo a zrinjski igra?Meho Kodro wrote:Zrinjski je na ime "minulog rada" nositelj u 2 pretkolu, ako prodju Tobol igraju sa San Marinom, zahvaljujuci koeficijentukaranana wrote:mi svake godine popravljamo te neke koeficijente a u stvarnosti ne mrdamo nigdje. evo dva nam kluba krecu iz prvog pretkola. meni su ti koeficijenti shuhveli i nikad mi nisu i nece biti jasni.
zar ovaj scenario nije nepovoljniji za zrinjski nego za te iz san marina. zrinjski ga je mogao/moze popushit vec u prvom pretkolu a san marinjani barem mogu reci da su izgubili u drugom pretkolu.
- Meho Kodro
#224 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Igraju i San Marinci u prvom pretkolu, ovo je pobjednik kupakaranana wrote:
pa kako tamo neki klub iz san marina ne igra prvo pretkolo a zrinjski igra?
zar ovaj scenario nije nepovoljniji za zrinjski nego za te iz san marina. zrinjski ga je mogao/moze popushit vec u prvom pretkolu a san marinjani barem mogu reci da su izgubili u drugom pretkolu.
Pobjednici kupova ama bas svih zemalja se mogu ukljuciti najranije od 2 pretkola, neki startaju od 3, a neki tek u 4
-
El_comadante
#225 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
samo bih, što se tiče koeficijenata, dodao da Dinamo, a svi timovi, kada uđe u grupe europa lige, a pogotvo u LP, dobije i određene dodatne bodove za to i zato Hrvati dobro kotiraju a ostali timovi su ima talašike a nama je slba odnosno nedobijamo nešto puno jer nikada do sada nismo igrali grupu bilo kog takmičenja i zato je tu ta razlika. znaći jače je to što Dinamo uđe u grupe nego što naši dobiju. to je to. a kod Srba to radi Partizan, diže koeficijent.