iPad
Moderator: Benq
-
iSwagga
#201 Re: iPad
veze nemam, sve sto kupujem sto se tice apple stvari kupujem u americi.. kod nas u Sa su bezobrazno visoke cijene..
- sorge_sa
#202 Re: iPad
u Univerzalno je ipad 2 16gb wifi bez 3g 900km, sto je solidna cijena,obzirom da su Apple proizvodi u USA i Hong Kong najjeftiniji, ja sam svoj 16gb iz Hong Konga platio nesto ispod 750km, a 32gb sa 3g je 1150km u Univerzalno, a u HKG-u je oko 1100, tako da su prilicno ok cijene.
-
shin
#203 Re: iPad
Los tajming za kupovinu ipada, ceka se najava nove verzije.
-
maraska
#204 Re: iPad
I, kakav će biti iPad 3?
Imat će i kameru sa strane i bit će još tanji i lakši?
Imat će i kameru sa strane i bit će još tanji i lakši?
- Quaresma
#205 Re: iPad
prica se da ce biti quad core, da ce imati vecu rezoluciju, i ko ce jos znati, cekati da izadje pa vidjeti
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#206 Re: iPad
sorge_sa wrote:u Univerzalno je ipad 2 16gb wifi bez 3g 900km, sto je solidna cijena,obzirom da su Apple proizvodi u USA i Hong Kong najjeftiniji, ja sam svoj 16gb iz Hong Konga platio nesto ispod 750km, a 32gb sa 3g je 1150km u Univerzalno, a u HKG-u je oko 1100, tako da su prilicno ok cijene.
Taj od 900 KM je polovan nov je 1100 KM.Neki dan bio pitao i pokazao covjek ocuvan sa svim dijelovima ( kutija,naljepnice itd)
-
alenthekiller
#207 Re: iPad
ja sam juce uzeo u Zenici kod covjeka ipad 2 64 gb wifi+3g za 950 km, nikako nije koristen. Nadji polovan bolje ti je, samo nadji ocuvan i isto nov ti dodje
Ima sad jedan na piku oko 900 km najjaca verzija pa vidi 
-
iSwagga
#208 Re: iPad
Samo da se pohvalim da sam od prosle sedmice ponosan vlasnik iPad2 
- amidzazeher
#209 Re: iPad
iSwagga wrote:Samo da se pohvalim da sam od prosle sedmice ponosan vlasnik iPad2
-
febo_acm
#210 Re: iPad
ČestitamiSwagga wrote:Samo da se pohvalim da sam od prosle sedmice ponosan vlasnik iPad2
Pričaj
- amidzazeher
#211 Re: iPad
Kakvu dilemu?AMD wrote:ČestitamiSwagga wrote:Samo da se pohvalim da sam od prosle sedmice ponosan vlasnik iPad2![]()
PričajPlaniram da uzmem, ali imam jednu dilemu.
-
Eborg
#212 Re: iPad
Je li iko koristio stylus na iPadu za pisanje? Nedavno sam vidio lika na sastanku koji je sve vrijeme bilješke hvatao tako. Na Youtubeu nekako mi se nezgrapno čini jer se ne može sitno i čitko pisati.
-
DYD666
#213 Re: iPad
Jesam neki kineski od 2$, i to za crtanje, tačnije brzo skiciranje.Eborg wrote:Je li iko koristio stylus na iPadu za pisanje? Nedavno sam vidio lika na sastanku koji je sve vrijeme bilješke hvatao tako. Na Youtubeu nekako mi se nezgrapno čini jer se ne može sitno i čitko pisati.
Ovaj ima poprilicno širok špic (otprilike poput gumice na gornjem kraju školske olovke samo zaobljen)
Uz Alias Sketch Book Pro, koji je btw, zaista fin komad software-a, mogu se lijepe stvari uraditi. Treba malo i štele naravno, ali...evo šta sam uradio za par minuta
Mislim da za notes, uz aplikacije tipa Wacom Bamboo Paper, to može ići sasvim fino, obzirom da se u Paper-u i prstom tekst fino upisuje.
Kontam možda nekad uzeti neki "markirani" pen, od oko 11$ i koji ima dosta uzak vrh, poput standardnog flomastera, 1mm cca, pa javiću rezultate.
-
boff
#214 Re: iPad
Treba mi pomoć vezano za iPad i wi-fi konekciju. Naime, imam bhtelecom wi-fi koji mi dobro funkcionira na računarima, ali iPad, iako prepozna mrežu, ne može surfati po internetu. Jel ima neka kvaka kako da se ovo napravi? Pretpostavljam da treba još neka sprava koja bi to omogućila ali dalje od toga ne znam ništa. Svaki savjet je dobrodošao.
-
Eborg
#215 Re: iPad
Tnx!DYD666 wrote:Jesam neki kineski od 2$, i to za crtanje, tačnije brzo skiciranje.
Ovaj ima poprilicno širok špic (otprilike poput gumice na gornjem kraju školske olovke samo zaobljen)
Uz Alias Sketch Book Pro, koji je btw, zaista fin komad software-a, mogu se lijepe stvari uraditi. Treba malo i štele naravno, ali...evo šta sam uradio za par minuta
Mislim da za notes, uz aplikacije tipa Wacom Bamboo Paper, to može ići sasvim fino, obzirom da se u Paper-u i prstom tekst fino upisuje.
Kontam možda nekad uzeti neki "markirani" pen, od oko 11$ i koji ima dosta uzak vrh, poput standardnog flomastera, 1mm cca, pa javiću rezultate.
- Dr.Mr.Fr.
#217 Re: iPad
DYD666 wrote:Jesam neki kineski od 2$, i to za crtanje, tačnije brzo skiciranje.Eborg wrote:Je li iko koristio stylus na iPadu za pisanje? Nedavno sam vidio lika na sastanku koji je sve vrijeme bilješke hvatao tako. Na Youtubeu nekako mi se nezgrapno čini jer se ne može sitno i čitko pisati.
Imal' stylus nabaviti nekdje kod nas možda
-
Eborg
#218 Re: iPad
Pa vjerovatno u martu se očekuje najava. Sad, da li će to biti samo ušminkani iPad 2 ili će biti "pravi" iPad 3 vidjet ćemo.reni-90 wrote:kad se ocekuje nova verzija ipada?
-
DYD666
#219 Re: iPad
Ne znam. Ako i ima, pitanje je koliko kosta i kakav je izbor. Ako imas karticu, radije preko neta...Dr.Mr.Fr. wrote: Imal' stylus nabaviti nekdje kod nas možda
- Curve
#220 Re: iPad
pisao sam vec na drugoj temi, al evo da ponovim ovdje posto je ovo tema samo za ipad.. planiram uzet aBd ipad2. sad me zanima da li wifi samo ili wifi+3g..
isplati li se dodat vise love za 3g ??
+ i - molio bih
+ i - molio bih
-
musa_2004
#221 Re: iPad
pa sada... - ima samo jedan.. a to je cjena ipad i naravno sto moras imati neku karticu/abo za ipad.Curve wrote:pisao sam vec na drugoj temi, al evo da ponovim ovdje posto je ovo tema samo za ipad.. planiram uzet aBd ipad2. sad me zanima da li wifi samo ili wifi+3g..
+ i - molio bih
ja sam licno uzeo bez 3g zato sto:
- na vecini mjesta gdje koristim ipad imam wlan
- ako bas negdje zapne da moram na net mogu preko telefona hotspot napraviti (tethering) i sa ipad preko toga na internet. mada u 6 mjeseci koliko imam ipad to sam koristio jednom.. da probam radi li.
-
DYD666
#222 Re: iPad
Zavisi odakle mislis koristiti 3G. Ciji paket za koliko para...ako ga inace i na tel. koristis, i bitna ti je njegova dostupnost te ti nije skup sâm 3G, onda OK...mada razlika u cijeni ne opravdava bas tu jednu funkciju vise...Curve wrote:pisao sam vec na drugoj temi, al evo da ponovim ovdje posto je ovo tema samo za ipad.. planiram uzet aBd ipad2. sad me zanima da li wifi samo ili wifi+3g..
+ i - molio bih
Kako po defaultu nema app za tel. na iPadu cak i sa 3G, jer je planirano samo za web saobracaj, a ne SIM, ukoliko ti je vazno da ipak mozes s njega obavljati i regularne razgovore - planiraj malo tweakova sa Cydie = ukoliko nisi zaljubljenik u cijeli jailbreak koncept, razmisli 2x.
-
iSwagga
#223 Re: iPad
ja sam kupio ipad2 od 32gb wifi (bez 3g).. moje iskustvo zasto ne doplatiti malo vise za 3g pogotovo ne u Sarajevu (ili BiH opcenito) znaci naglasak je na Sarajevo i moje misljenje..Curve wrote:pisao sam vec na drugoj temi, al evo da ponovim ovdje posto je ovo tema samo za ipad.. planiram uzet aBd ipad2. sad me zanima da li wifi samo ili wifi+3g..
+ i - molio bih
1) kod nas jos nije razvijena svijest da se nosi ipad po tramvaju/troli/u parku/na ulici/ itd ne sto ce te zvati sminkerom vec znam da ima papaka koji ce te bezveze 'napasti' pokusati oteti i onda se moram tuci vaditi utoku
2) nisam 'ovisnik' o netu da bi morao imatu uvijek pristup gdje god i da nosim ipad uvijek uz sebe (zato imam iphone koji sam ukljucio neki data paket zbog posla) i manje vise imas wifi gdje god se okrenes
eto to je neko moje skromno misljenje.. sretno
- Curve
#224 Re: iPad
hvala svima, manje vise sam istog stava i ja, al et reko da vidim jos misljenja 
jos jednom pitanje, osim sto ipad+3g nudi mogucnost mobilnog interneta, postoji li jos nekih konkretnih razlika ??
jos jednom pitanje, osim sto ipad+3g nudi mogucnost mobilnog interneta, postoji li jos nekih konkretnih razlika ??
- Dr.Mr.Fr.
#225 Re: iPad
musa_2004 wrote:pa sada... - ima samo jedan.. a to je cjena ipad i naravno sto moras imati neku karticu/abo za ipad.Curve wrote:pisao sam vec na drugoj temi, al evo da ponovim ovdje posto je ovo tema samo za ipad.. planiram uzet aBd ipad2. sad me zanima da li wifi samo ili wifi+3g..
+ i - molio bih
ja sam licno uzeo bez 3g zato sto:
- na vecini mjesta gdje koristim ipad imam wlan
- ako bas negdje zapne da moram na net mogu preko telefona hotspot napraviti (tethering) i sa ipad preko toga na internet. mada u 6 mjeseci koliko imam ipad to sam koristio jednom.. da probam radi li.
Musa, možeš li molim te objasniti kako praviš tethering i na kojem telefonu to radiš
hvala