Nije, u Shiningu koliko se sjecam samo njih troje dolaze u hotel, tu zive preko zime. Svi ostali koji se pojavljuju u filmu su ustvari u glavi Jack NicholsonaOptimusPrime wrote:Mesud_ wrote:Molim Vas ako neko zna naziv filma, ili neki drugi detalj u vezi istog (naravno ako prepozna o kom je riječ)
Radnja filma se odvija u motelu visoko u planinama. Naime vlasnici motela pozovu svoje rođake - poznanike da ih zamijene jer oni odlaze na godišnji odmor. snijeg preko noći toliko zapada da se sve veze prekidaju sa motelom ( čak ni radio veza ne funkcioniše) u motelu pristižu gosti, bračni parovi. Kada jedan od posjetilaca motela kaže tatica je stigao oni svi odlaze iz motela na skijama uz planinu, Sutradan se vraća sve u normalu. Čistači snijega uspostavljaju vezu i telefon proradi ( puno sam tragao za ovim filmom ali uvijek ga poistovjete sa onim hororom mislim da se zove motel ovrlet. znači nije motel ovrlet).
Da nije "Shining" sa Jack Nicholson-om....
http://www.imdb.com/title/tt0081505/
Zna li neko naziv filma???
Moderator: _BataZiv_0809
- vox-populi
#201 Re: Zna li neko naziv filma???
- Delirium
#202 Re: Zna li neko naziv filma???
pomozite dobri ljudi
sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina
i druga stvar,znam da je tema za filmove ali da pokusam ... radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana
sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina
i druga stvar,znam da je tema za filmove ali da pokusam ... radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana
- KPNCTNJAH
#203 Re: Zna li neko naziv filma???
Desert Blue ?Delirium wrote: sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina
http://www.imdb.com/title/tt0126261/
Game onDelirium wrote:
http://www.imdb.com/title/tt0111976/
- art vandeley
#204 Re: Zna li neko naziv filma???
http://www.imdb.com/title/tt0115265/radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana
Mozda ova
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#205 Re: Zna li neko naziv filma???
Mislim da je Kristijan u pravu..."Game on", legendarna serijaart vandeley wrote:http://www.imdb.com/title/tt0115265/radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana
Mozda ova
I glupa plavuša.
- Delirium
#206 Re: Zna li neko naziv filma???
wow,dobar siKPNCTNJAH wrote:Desert Blue ?Delirium wrote: sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina
http://www.imdb.com/title/tt0126261/
Game onDelirium wrote:
http://www.imdb.com/title/tt0111976/
to je to,hvala ti puno
- BHF_Manijak
#207 Re: Zna li neko naziv filma???
Samo reko da se ponovim, da mi ne zamre pitanje!BHF_Manijak wrote:Dodjoh i ja opet na red!![]()
Ne sjecam se ni godine filma tacno, mislim da se radi o periodu izmedju '95 i 2000-tih, glumce ne znam fakat, ali radnje se onako ko kroz maglu sjecam, triler je film i radi se o dva para koja odu na nakvo krstarenje, sami njih cetvero jahti, sjecam se da se podjose medjusobno ubijat, svak svakog hoce da stamani, ali ne sjecam se tacno ko i da li iko prezivi...Ne pocinje odmah radnja na jahti vec oni kao su dugogodisnji prjatelji bla bla i ne znam kako se odluce da kao zajedno odmor provedu, odu na to krstarenje ili nesto slicno, uglavnom svako je u glavi imo svoj nakav plan kako da dokrajci ovog drugog...Ako neko zna, bujrum!
- madtv
#208 Re: Zna li neko naziv filma???
BHF_Manijak wrote:Samo reko da se ponovim, da mi ne zamre pitanje!BHF_Manijak wrote:Dodjoh i ja opet na red!![]()
Ne sjecam se ni godine filma tacno, mislim da se radi o periodu izmedju '95 i 2000-tih, glumce ne znam fakat, ali radnje se onako ko kroz maglu sjecam, triler je film i radi se o dva para koja odu na nakvo krstarenje, sami njih cetvero jahti, sjecam se da se podjose medjusobno ubijat, svak svakog hoce da stamani, ali ne sjecam se tacno ko i da li iko prezivi...Ne pocinje odmah radnja na jahti vec oni kao su dugogodisnji prjatelji bla bla i ne znam kako se odluce da kao zajedno odmor provedu, odu na to krstarenje ili nesto slicno, uglavnom svako je u glavi imo svoj nakav plan kako da dokrajci ovog drugog...Ako neko zna, bujrum!
gledao sam ovaj film...ali ne mogu ni ja da se sjetim naziva
jos jednom cu potrazit, pa javim
- art vandeley
#209 Re: Zna li neko naziv filma???
http://www.imdb.com/title/tt0097162/BHF_Manijak wrote:Samo reko da se ponovim, da mi ne zamre pitanje!BHF_Manijak wrote:Dodjoh i ja opet na red!![]()
Nemoj reci da nije ovaj
- BHF_Manijak
#210 Re: Zna li neko naziv filma???
Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god! 
- madtv
#211 Re: Zna li neko naziv filma???
to je taj 
- zomri
- casper_
#213 Re: Zna li neko naziv filma???
zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
- art vandeley
#214 Re: Zna li neko naziv filma???
http://www.imdb.com/title/tt0051003/casper_ wrote:zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
The Spirit of St. Louis
- art vandeley
#215 Re: Zna li neko naziv filma???
Pogledaj i ovo , moze biti http://www.imdb.com/title/tt0095629/BHF_Manijak wrote:Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god!
Midnight Crossing
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#216 Re: Zna li neko naziv filma???
Mislim da ovo nije taj film koji tražiš. U "Dead Calm" igraju samo tri osobe, glume ih Sam Niel, Nichole Kidman i Billy Zane. Niel i Kidmanova su bračni par kome sin pogine u saobraćajnoj nesreći i onda oni odu na krstarenje jahtom da se oporave od traume. Na sred mora nađu mladića brodolomnika, koji im kada dođe sebi kaže kako je njegov brod potonuo i onda Niel ode da nađe taj brod i ostavi Kidmanovu i Zane-a same na jahti. On nađe olupinu broda, uđe u nju i zaglavi se unutra i počne da tone, a za to vrijeme ispostavi se da je Zane neki psihopata i da je pobio ljude na tom brodu i sada napada na Kidmanovu, ona bježi po jahti i tako nastaje igra mačke i miša između njih dvoje na brodu u sred okeana, gdje nema žive duše kilometrima unaokolo. Jako napet film.BHF_Manijak wrote:Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god!
- Ductus Holedocus
#217 Re: Zna li neko naziv filma???
-
Last edited by Ductus Holedocus on 20/08/2011 22:51, edited 1 time in total.
- Alen___
#218 Re: Zna li neko naziv filma???
art vandeley wrote:http://www.imdb.com/title/tt0051003/casper_ wrote:zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
The Spirit of St. Louis
puno hvala
- vox-populi
#219 Re: Zna li neko naziv filma???
Evo jos jedan. Gledao sam ga krajem 80-tih, mozda je i stariji.
Lik je izgubio suprugu tokom operacije, umrla je na bolnickom stolu. Za njenu smrt krivi hirurga i tim koji je s njim radio. Pocinje da im se sveti, umire jedna po jedna osoba iz tima. Sjecam se jedne scene u kojoj su jednog iz tima pojeli pacovi
. Negdje na kraju, hirurg mora operisati vlastitog sina jer se u njegovom tijelu nalazi kljuc koji ce ih osloboditi od necega, ne mogu se sjetiti cega. Za to vrijeme, ubica se pridruzuje svojoj supruzi, sjecam se scene u kojoj on ubrizgava neku tekucinu u svoje tijelo.
Eto, tih detalja se sjecam, naziva nikako.
Lik je izgubio suprugu tokom operacije, umrla je na bolnickom stolu. Za njenu smrt krivi hirurga i tim koji je s njim radio. Pocinje da im se sveti, umire jedna po jedna osoba iz tima. Sjecam se jedne scene u kojoj su jednog iz tima pojeli pacovi
-
Pera Trta
#220 Re: Zna li neko naziv filma???
Kultni engleski horor sa Vincent Pryce-om, "The Abominable Dr. Phibes"vox-populi wrote:Evo jos jedan. Gledao sam ga krajem 80-tih, mozda je i stariji.
Lik je izgubio suprugu tokom operacije, umrla je na bolnickom stolu. Za njenu smrt krivi hirurga i tim koji je s njim radio. Pocinje da im se sveti, umire jedna po jedna osoba iz tima. Sjecam se jedne scene u kojoj su jednog iz tima pojeli pacovi. Negdje na kraju, hirurg mora operisati vlastitog sina jer se u njegovom tijelu nalazi kljuc koji ce ih osloboditi od necega, ne mogu se sjetiti cega. Za to vrijeme, ubica se pridruzuje svojoj supruzi, sjecam se scene u kojoj on ubrizgava neku tekucinu u svoje tijelo.
http://www.imdb.com/title/tt0066740/combined
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#221 Re: Zna li neko naziv filma???
jedan od boljih priceovih uz witchfinder generala
- vox-populi
#222 Re: Zna li neko naziv filma???
Downloading.
- notsure
#223 Re: Zna li neko naziv filma???
Western (kako je blesav film, mogao bi biti možda i spagetti):
Nakon obračuna, kauboj (nek se zove John) ostavlja tipa na verandi ispred kuće sa slomljenim kundakom, sjeda na konja i polako (ali baš polako) odlazi na konju niz preriju. Ovaj što je ostao na verandi uzme nož, izdjelje novi kundak, zakači ga na pušku, nanišani i opali... nakon par sekundi na horizontu se vidi kako John iz prve rečenice pogođen pada s konja.
Nakon obračuna, kauboj (nek se zove John) ostavlja tipa na verandi ispred kuće sa slomljenim kundakom, sjeda na konja i polako (ali baš polako) odlazi na konju niz preriju. Ovaj što je ostao na verandi uzme nož, izdjelje novi kundak, zakači ga na pušku, nanišani i opali... nakon par sekundi na horizontu se vidi kako John iz prve rečenice pogođen pada s konja.
-
suicyco
#224 Re: Zna li neko naziv filma???
Bravo za ovo!stochar wrote:ja sam gled'o najmanje sedam filmova sa slicnom tematikom u kojima glume likovi tipa rutger hauer ili dolph lundgren. tesko pitanje, isto k'o da kazes: moze li se sjetiti neko naziv onog karataskog filma u kojem glavnom glumcu ubiju brata i otmu zenu i dijete i onda on ode sve ih pobije, na kraju kad ga glavni negativac umalo dokrajci u po frke se pojave zena/kcerka i kazu mu 'sredi ih tata' i onda on dobije snagu i ubije negativca...
- BHF_Manijak
#225 Re: Zna li neko naziv filma???
Triler/horor, mislim da je film s kraja 90-tih i pocetka 2000-tih, uglavnom ne znam puno(kao i inace
) o filu sem da se radi o djevojci koja dolazi tu kao nova u neki mali gradic, da li je detektivka ili nesto slicno fakat ne znam, ali pocinje joj se prividjati djevojcica za koju cijeli grad tvrdi da je umrla/nestala, eh sad ona istrazuje taj slucaj, cak mislim da ima i grob od te djevojcice i slicno...Dobar film ali ne mOre naziv nikako preko jezika...