Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
vox-populi

#201 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by vox-populi »

OptimusPrime wrote:
Mesud_ wrote:Molim Vas ako neko zna naziv filma, ili neki drugi detalj u vezi istog (naravno ako prepozna o kom je riječ)
Radnja filma se odvija u motelu visoko u planinama. Naime vlasnici motela pozovu svoje rođake - poznanike da ih zamijene jer oni odlaze na godišnji odmor. snijeg preko noći toliko zapada da se sve veze prekidaju sa motelom ( čak ni radio veza ne funkcioniše) u motelu pristižu gosti, bračni parovi. Kada jedan od posjetilaca motela kaže tatica je stigao oni svi odlaze iz motela na skijama uz planinu, Sutradan se vraća sve u normalu. Čistači snijega uspostavljaju vezu i telefon proradi ( puno sam tragao za ovim filmom ali uvijek ga poistovjete sa onim hororom mislim da se zove motel ovrlet. znači nije motel ovrlet).

Da nije "Shining" sa Jack Nicholson-om....

http://www.imdb.com/title/tt0081505/
Nije, u Shiningu koliko se sjecam samo njih troje dolaze u hotel, tu zive preko zime. Svi ostali koji se pojavljuju u filmu su ustvari u glavi Jack Nicholsona :). (osim onog lika, cini mi se da je on kuhar, kasnije navrati do hotela i biva ubiVen).
Delirium

#202 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Delirium »

pomozite dobri ljudi :D

sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina :D

i druga stvar,znam da je tema za filmove ali da pokusam ... radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana :D
KPNCTNJAH

#203 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

Delirium wrote: sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina :D
Desert Blue ?
http://www.imdb.com/title/tt0126261/

Delirium wrote:
i druga stvar,znam da je tema za filmove ali da pokusam ... radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana :D
Game on
http://www.imdb.com/title/tt0111976/
art vandeley

#204 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by art vandeley »

radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana :D
http://www.imdb.com/title/tt0115265/
Mozda ova :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#205 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

art vandeley wrote:
radi se o seriji koja je nekad bila na OBN-u ja mislim o troje cimera,2 frajera i cura ... e sad glavna stvar je sto jedan od tih frajera nikad ne izlazi iz stana :D
http://www.imdb.com/title/tt0115265/
Mozda ova :D
Mislim da je Kristijan u pravu..."Game on", legendarna serija :D Onaj ludak što ne izlazi iz stana i ima još milion perverzija u sebi i onaj drugi narandžasti, što nikad nije guzio, pa kad je jednom prob'o osladilo mu se, i više nije silazio k'o dijete s trešnje :D
I glupa plavuša.
Delirium

#206 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Delirium »

KPNCTNJAH wrote:
Delirium wrote: sjeca li se neko filma,bio je davno nekad na bht-u,koji govori o jednom gradicu negdje u zabiti amerike koji je stavljen pod karantin jer se neka cisterna prevrnula i izlilo se nesto kontaminirajuce .. i sad film prati desavanja grupe mladih ljudi,medju kojima je i jedna glumica cini mi se,za vrijeme karantina :D
Desert Blue ?
http://www.imdb.com/title/tt0126261/

Delirium wrote:
Game on
http://www.imdb.com/title/tt0111976/
wow,dobar si :D

to je to,hvala ti puno :D
BHF_Manijak

#207 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

BHF_Manijak wrote:Dodjoh i ja opet na red! :mrgreen:

Ne sjecam se ni godine filma tacno, mislim da se radi o periodu izmedju '95 i 2000-tih, glumce ne znam fakat, ali radnje se onako ko kroz maglu sjecam, triler je film i radi se o dva para koja odu na nakvo krstarenje, sami njih cetvero jahti, sjecam se da se podjose medjusobno ubijat, svak svakog hoce da stamani, ali ne sjecam se tacno ko i da li iko prezivi...Ne pocinje odmah radnja na jahti vec oni kao su dugogodisnji prjatelji bla bla i ne znam kako se odluce da kao zajedno odmor provedu, odu na to krstarenje ili nesto slicno, uglavnom svako je u glavi imo svoj nakav plan kako da dokrajci ovog drugog... :mrgreen: Ako neko zna, bujrum!
Samo reko da se ponovim, da mi ne zamre pitanje! :mrgreen:
madtv

#208 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madtv »

BHF_Manijak wrote:

Ne sjecam se ni godine filma tacno, mislim da se radi o periodu izmedju '95 i 2000-tih, glumce ne znam fakat, ali radnje se onako ko kroz maglu sjecam, triler je film i radi se o dva para koja odu na nakvo krstarenje, sami njih cetvero jahti, sjecam se da se podjose medjusobno ubijat, svak svakog hoce da stamani, ali ne sjecam se tacno ko i da li iko prezivi...Ne pocinje odmah radnja na jahti vec oni kao su dugogodisnji prjatelji bla bla i ne znam kako se odluce da kao zajedno odmor provedu, odu na to krstarenje ili nesto slicno, uglavnom svako je u glavi imo svoj nakav plan kako da dokrajci ovog drugog... :mrgreen: Ako neko zna, bujrum!

gledao sam ovaj film...ali ne mogu ni ja da se sjetim naziva
jos jednom cu potrazit, pa javim :)
art vandeley

#209 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by art vandeley »

BHF_Manijak wrote:

http://www.imdb.com/title/tt0097162/

Nemoj reci da nije ovaj :) . Ovo bi trebalo biti .
BHF_Manijak

#210 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god! :mrgreen:
madtv

#211 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madtv »

to je taj :)
zomri

#212 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by zomri »

ovaj mi je na prvu zazvonio

http://www.imdb.com/title/tt0100633/
casper_

#213 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by casper_ »

zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
art vandeley

#214 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by art vandeley »

casper_ wrote:zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
http://www.imdb.com/title/tt0051003/

The Spirit of St. Louis
art vandeley

#215 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by art vandeley »

BHF_Manijak wrote:Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god! :mrgreen:
Pogledaj i ovo , moze biti http://www.imdb.com/title/tt0095629/
Midnight Crossing
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#216 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

BHF_Manijak wrote:Ja mislim da jeste, sad pregledah trailer, iako se ovdje radi ipak o samo 3 osobe a ne 4 na brodu, no po radnjui rekoh bi da je to to, skinut cu pa pogledat, ako i ne bude ovaj mi se cini ko dobar triler pa kako god! :mrgreen:
Mislim da ovo nije taj film koji tražiš. U "Dead Calm" igraju samo tri osobe, glume ih Sam Niel, Nichole Kidman i Billy Zane. Niel i Kidmanova su bračni par kome sin pogine u saobraćajnoj nesreći i onda oni odu na krstarenje jahtom da se oporave od traume. Na sred mora nađu mladića brodolomnika, koji im kada dođe sebi kaže kako je njegov brod potonuo i onda Niel ode da nađe taj brod i ostavi Kidmanovu i Zane-a same na jahti. On nađe olupinu broda, uđe u nju i zaglavi se unutra i počne da tone, a za to vrijeme ispostavi se da je Zane neki psihopata i da je pobio ljude na tom brodu i sada napada na Kidmanovu, ona bježi po jahti i tako nastaje igra mačke i miša između njih dvoje na brodu u sred okeana, gdje nema žive duše kilometrima unaokolo. Jako napet film.
Ductus Holedocus

#217 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Ductus Holedocus »

-
Last edited by Ductus Holedocus on 20/08/2011 22:51, edited 1 time in total.
Alen___

#218 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Alen___ »

art vandeley wrote:
casper_ wrote:zna li neko kako se zove film o tipu koji je prvi preletio atlantik
http://www.imdb.com/title/tt0051003/

The Spirit of St. Louis

puno hvala
vox-populi

#219 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by vox-populi »

Evo jos jedan. Gledao sam ga krajem 80-tih, mozda je i stariji.

Lik je izgubio suprugu tokom operacije, umrla je na bolnickom stolu. Za njenu smrt krivi hirurga i tim koji je s njim radio. Pocinje da im se sveti, umire jedna po jedna osoba iz tima. Sjecam se jedne scene u kojoj su jednog iz tima pojeli pacovi :). Negdje na kraju, hirurg mora operisati vlastitog sina jer se u njegovom tijelu nalazi kljuc koji ce ih osloboditi od necega, ne mogu se sjetiti cega. Za to vrijeme, ubica se pridruzuje svojoj supruzi, sjecam se scene u kojoj on ubrizgava neku tekucinu u svoje tijelo.

Eto, tih detalja se sjecam, naziva nikako.
Pera Trta

#220 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:Evo jos jedan. Gledao sam ga krajem 80-tih, mozda je i stariji.

Lik je izgubio suprugu tokom operacije, umrla je na bolnickom stolu. Za njenu smrt krivi hirurga i tim koji je s njim radio. Pocinje da im se sveti, umire jedna po jedna osoba iz tima. Sjecam se jedne scene u kojoj su jednog iz tima pojeli pacovi :). Negdje na kraju, hirurg mora operisati vlastitog sina jer se u njegovom tijelu nalazi kljuc koji ce ih osloboditi od necega, ne mogu se sjetiti cega. Za to vrijeme, ubica se pridruzuje svojoj supruzi, sjecam se scene u kojoj on ubrizgava neku tekucinu u svoje tijelo.

Eto, tih detalja se sjecam, naziva nikako.
Kultni engleski horor sa Vincent Pryce-om, "The Abominable Dr. Phibes" :)

http://www.imdb.com/title/tt0066740/combined
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#221 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Truba »

jedan od boljih priceovih uz witchfinder generala
vox-populi

#222 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by vox-populi »

:thumbup: svaka cast :)

Downloading.
notsure

#223 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by notsure »

Western (kako je blesav film, mogao bi biti možda i spagetti):

Nakon obračuna, kauboj (nek se zove John) ostavlja tipa na verandi ispred kuće sa slomljenim kundakom, sjeda na konja i polako (ali baš polako) odlazi na konju niz preriju. Ovaj što je ostao na verandi uzme nož, izdjelje novi kundak, zakači ga na pušku, nanišani i opali... nakon par sekundi na horizontu se vidi kako John iz prve rečenice pogođen pada s konja.
suicyco

#224 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by suicyco »

stochar wrote:ja sam gled'o najmanje sedam filmova sa slicnom tematikom u kojima glume likovi tipa rutger hauer ili dolph lundgren. tesko pitanje, isto k'o da kazes: moze li se sjetiti neko naziv onog karataskog filma u kojem glavnom glumcu ubiju brata i otmu zenu i dijete i onda on ode sve ih pobije, na kraju kad ga glavni negativac umalo dokrajci u po frke se pojave zena/kcerka i kazu mu 'sredi ih tata' i onda on dobije snagu i ubije negativca... :)
Bravo za ovo! :)
BHF_Manijak

#225 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Triler/horor, mislim da je film s kraja 90-tih i pocetka 2000-tih, uglavnom ne znam puno(kao i inace :mrgreen: ) o filu sem da se radi o djevojci koja dolazi tu kao nova u neki mali gradic, da li je detektivka ili nesto slicno fakat ne znam, ali pocinje joj se prividjati djevojcica za koju cijeli grad tvrdi da je umrla/nestala, eh sad ona istrazuje taj slucaj, cak mislim da ima i grob od te djevojcice i slicno...Dobar film ali ne mOre naziv nikako preko jezika... :mrgreen:
Post Reply