ORDINACIJA za zdr. probleme

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Eleonora

#201 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Eleonora »

sanabe wrote:Ma ja sam ti izmedju cure i gospodje :lol: vidis da ni oni ne znaju :-)
Hebo to, nisam, ali jesu mi noge mokre bile prije par dana. Kisa padala, cipelice sa nekim rupicama i tako...mokre noge...jel to? jAJNICI, HA? Samo, meni su rekli daaavno da imam hronicnu upalu slijepog crijeva. Ali opet to sljepo cvrijevo bi puklo do sad bem ga, zar ne bi? :zoka:
De ti otidji ginekologu sanabe.
A slijepo crijevo uzasno boli kad se upali. Je li imas mucnine?!
Dr.medicine

#202 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:Ma ja sam ti izmedju cure i gospodje :lol: vidis da ni oni ne znaju :-)
Hebo to, nisam, ali jesu mi noge mokre bile prije par dana. Kisa padala, cipelice sa nekim rupicama i tako...mokre noge...jel to? Jajnici, ha? Samo, meni su rekli daaavno da imam hronicnu upalu slijepog crijeva. Ali opet to sljepo cvrijevo bi puklo do sad bem ga, zar ne bi? :zoka:
Et vidis kako ja znam:) Jaja ti se skuhala. I nahebeš svake godine u proljeće kad se razgoličiš. Da ti nemaš hroničnu upalu jajnika? s obzirom da nemaju pojma:)) jednostavno RTG snimak bi ti sad pokazao da li je upaljeno slijepo crijevo.
sjecam se na vježbama prvi put dosao pacijent pogledah RTG i lupih tacnu dg za slijepo.

ako neš ništa i obični uvin čaj će ti pomoći
ide li ti bol niz nogu?
Dr.medicine

#203 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:
Dr.medicine wrote:
Hebo to, nisam, ali jesu mi noge mokre bile prije par dana. Kisa padala, cipelice sa nekim rupicama i tako...mokre noge...jel to? Jajnici, ha? Samo, meni su rekli daaavno da imam hronicnu upalu slijepog crijeva. Ali opet to sljepo cvrijevo bi puklo do sad bem ga, zar ne bi? :zoka:
Et vidis kako ja znam:) Jaja ti se skuhala. I nahebeš svake godine u proljeće kad se razgoličiš. Da ti nemaš hroničnu upalu jajnika? s obzirom da nemaju pojma:)) jednostavno RTG snimak bi ti sad pokazao da li je upaljeno slijepo crijevo.
sjecam se na vježbama prvi put dosao pacijent pogledah RTG i lupih tacnu dg za slijepo.

ako neš ništa i obični uvin čaj će ti pomoći
ide li ti bol niz nogu?
Ne ide niz nogu. Boli me kad kasljem, kad hodam. kad ustajem. Bila sam kod ginekologa prije 7-8 mjeseci, ne rece mi da imam ista. Svi ginekoloski nalazi bili uredni. E ne znam :cry: Boli :sad:
Nemaš temp, ne povracas, ne ide niz nogu, a to sto si navela tipicno za upalu u tom dijelu, a da nije slijepo po meni. Naravno nemo mene slušati, al popij uvin caj sto prije. Vidjet ces do ujutro ce ti biti lakše i utopli nožice :-D
Samo mi nije jasno šta su ti toliko pregledali omg, mamlaza
Dr.medicine

#204 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:Na kraju sam sjela na sred hodnika i plakala :cry: jer hodam od jutros a nedaju mi tabletu, jer ona moze maskirati bolove ... :cry: sad sam voltaren uzela. Sad cu ja caja. sutra cu ginekologu. ABd. Hvala :)
Jao kretena majko draga:S I sta tek tako te poslali kuci? Predložili ginekologa, da ti uzme briz zbog upale. No comment. Cuj pa sto odmah ne rijese slucaj i onda fino ukljuce antibiotike da se to sanira.

Ma šta ja pricam imao i ja upaljen testis prije 5 godina pa me poslala kuci i rekla cekaj UZ 2 mjeseca da vidimo šta je. A meni oci ispadale od bolova.

Zato ti imaš mene :D
Dr.medicine

#205 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:
Dr.medicine wrote: ma ljubim ja tebe :kiss:
ovo si se na prste popela haha :D
Eleonora

#206 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Eleonora »

sanabe wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka:
joj, boli :cry:
hej. haj da ne guglam, cisto informativno me zanima, da vise sjasu s ovim slijepim crijevom doktori...kolko dugo neko moze imati hronicnu upalu slijepog crijeva? po njima, ja to imam godinama, a nikad muka, nikad noga ne boli i vrlo malo poviseni leukociti :roll:
Dva puta sam odbila operaciju, jer kontam da se zeznu, pa da me ne reckaju bezveze.
Pa kako te tacno boli?! Probaj detaljnije opisati.
Ja sam operisala slijepo crijevo. Prvo su misli da je nesto ono nase zensko :D ...pa onda bubrezi :-) pa onda trovanje :cry: A ja umirala od bolova... Toliko me boljelo da mi je muka bilo stalno.
I dosla u salu, doktor mi pritisnuo desnu donju stranu, da vidi jel slijepo crijevo, e tad kad sam jauknula :D :-) :D
Uglavnom, puklo mi slijepo crijevo. Odmah operacija. Lezala 7 dana i kuci. Nista strasno. :lol:

E jbmu... Jel te na momente zaboli ili konstantno ali stihijski?!
Dr.medicine

#207 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:Boli stalno, a na mahove bas jako. Pogotovo kad se krecem. :cry: imam i temperaturu sad, malu.
Joj sjetih se filma "Ma ja cu reci babi da si ti umro, ne mogu ja to popamtiti" :-) :cry:
Kako ovi doktori ovako pojma nemaju, cast izuzecima, ali i za najmanju glupost treba dr. House izgleda. Dijagnostika ispade najteza :roll:
dijagnostika ti je agentska služba. traži uputnicu za CUM oni ce ti uraditi RTG abdomena i znat ces na cemu si
ljubav_aha

#208 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:Radili su oni meni RTG abdomena :-)
Vako, ne trazim savjet, nego da se pozalim....osjecam se kao da sam u epizodi Top lista nadrealista :-)
Za bolove u donjem djelu stomaka, nesto intenzivniji sa desne strane, koji traju 2 dana, imam slijedece dijagnoze:
1. Infekcija/upala urinarnog trakta
2. Upala jajnika
3. Upala slijepog crijeva
4. "Pokrenuo ti se kamenac" :shock: nisam ni pitala odakle :-)
sanabe,da li si radila CT :?:
Duhovni Vođa

#209 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Duhovni Vođa »

ljudi da li u sarajevu postoji neko ko radi lasersko uklanjanje mladeža? koliko koštaju takvi zahvati?
ljubav_aha

#210 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:
ljubav_aha wrote:
Vako, ne trazim savjet, nego da se pozalim....osjecam se kao da sam u epizodi Top lista nadrealista :-)
Za bolove u donjem djelu stomaka, nesto intenzivniji sa desne strane, koji traju 2 dana, imam slijedece dijagnoze:
2. Upala jajnika
Ne, nemamo mi to, mensecini...CT abdomena, jel? Niko to i ne spominje :)
sanabe,za kontorlu abdomena je bolji CT

•Abdominal and pelvic CT looks at the abdominal and pelvic organs (such as the liver, spleen, kidneys, pancreas, and adrenal glands) and the gastrointestinal tract. These studies are often ordered to check for a cause of pain and sometimes to follow up on an abnormality seen on another test such as an ultrasound.

MRI i CT su razlicit,stoga se koriste s obzirom na problem pacijenta
Dr.medicine

#211 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Duhovni Vođa wrote:ljudi da li u sarajevu postoji neko ko radi lasersko uklanjanje mladeža? koliko koštaju takvi zahvati?
http://www.farah.ba/
Dr.medicine

#212 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Ma daj kakav CT abdomena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I taj spiralni kako ga vec zovete nije nista drugo do obicni CT - jer se svakako katodna cijev vrti u gentriju tako da je to spirala haja.

Ja ti ne preporucujem CT, doza zračenja pri CT je 80 puta veca od RTG snimka. I molim te ne slušaj laike koji googlaju i prave se pametni doktori za postavljanje dijagnoza.

Ja sam ti rekao da ti je najvjerovatnije upala jajnika. Neka ti uradi bris vagine (taj ti UZ nish nije helpao), pa neka neki antibiotik spucaju i naravno uvin caj pij. Kamenac, ma daj....pa da je kamen, bilo bi krvi makar u jednom pišanju, il da budemo kulturni uriniranju
ljubav_aha

#213 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

Dr.medicine,takva je praksa na mom kontinentu,pisem bez tenzija pametovanja

meni nije jasno,kako nije sanabe dobila uputnicu za posjetu ginekologa

sanabe,javi nam kasnije resultate,hvala
Dr.medicine

#214 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

U svakom DZ postoji ginekolog i zar je problem otici. Mislim da nije mutava da ode ginekologu. A iskreno pun mi je klinac internet pacijenata. Nabubaju jednu bolest i prave se akademicima. Da je lako onda bi mnogi ravnali guzicu 6 godina na faxu + 4 za specijalizaciju :!:
Dr.medicine

#215 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

sanabe wrote:
Dr.medicine wrote:U svakom DZ postoji ginekolog i zar je problem otici. Mislim da nije mutava da ode ginekologu. A iskreno pun mi je klinac internet pacijenata. Nabubaju jednu bolest i prave se akademicima. Da je lako onda bi mnogi ravnali guzicu 6 godina na faxu + 4 za specijalizaciju :!:
joj, naljuti se :sad:
ne ljutim se samo želim da pomognem tebi:) a kad vidim nebulozne prijedloge net pacijenata kosa mi se diže na glavi, hmm dobro ovo malo što je imam :lol:
ljubav_aha

#216 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

Dr.medicine wrote:U svakom DZ postoji ginekolog i zar je problem otici. Mislim da nije mutava da ode ginekologu. A iskreno pun mi je klinac internet pacijenata. Nabubaju jednu bolest i prave se akademicima. Da je lako onda bi mnogi ravnali guzicu 6 godina na faxu + 4 za specijalizaciju :!:

zar ovo nije tvoja tema :lol:

danas osobe pitaju google ili nekoga sa iskustvom,ne razumijem ko uoptse sebi daje dijagnozu

ne kontam,sto tebe tacno iritira
ljubav_aha

#217 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:
ljubav_aha wrote:Dr.medicine,takva je praksa na mom kontinentu,pisem bez tenzija pametovanja

meni nije jasno,kako nije sanabe dobila uputnicu za posjetu ginekologa

sanabe,javi nam kasnije resultate,hvala
Pa bila sam danas kod ginekologa, zar nisam rekla? :zoka: Sorry :oops:
On misli da nisu jajnici. On je rekao da je mozda kamenac (valjda iz janika :roll: ) i misli da je mozda infekcija urinarnog trakta (mada ja nemam nikakvih problema sa mokrenjem :roll: ). On me uputio da uradim urinokulturu, zabranio mi da pijem ikakve lijekove, i uradio papa test...rezulatati pape za mjesec . Eto :)
ali pape test ne moze uvijek pomoci ,just to let you know

hvala ,pa nam javi :)
Dr.medicine

#218 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Kad kažem pun mi je klinac internet pacijenata mislim na one koji procitaju o jednoj bolesti i dodju doktoru da sole pamet. Al imam ja pencilin za takve :D

Ma ti ćeš meni morati na pregled nema ti druge:) Samo cu ja prvo da pregledam jesi pisala nešto loše protiv visokih :lol:
ima nade

#219 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ima nade »

sanabe wrote:
ljubav_aha wrote:
2. Upala jajnika
Ne, nemamo mi to, mensecini...CT abdomena, jel? Niko to i ne spominje :)

ovako ja sam imala iste probleme i nakon skoro godinu dana obilaska svih doktora urologa, ginekologa, abdominalnih hirurga, neurologa itd. otisla i uradila irigografiju konacna dijagnoza je bila hronicna upala slijepog crijeva terapija operacija :roll: , sto sam i uradila, nakon toga bolovi su poceli na desnoj strani otprilike u visini pupka mozda malo nize i onda opet isti krug doktora, niko nista, da bih privatno otisla i uradila kolonoskopiju jer se na klinici ceka dugo, a ja sam vec bila napola luda od svega i dobila dijagnozu sindrom iritabilnog kolona te navodno priraslice koje su se stvorile na crijevima od upale. izazvane upalom slijepog crijeva. E sad te priraslice reaguju na svaku manju upalo bilo jajnika ili mokracnih kanala, i bolovi su uzasni, al vec sam se navikla pa ih ignorisem. Pitala sam moze li se to nesto operisati, skinuti bilo sta i odgovor je bio to se radi samo ako ometa rad crijeva i moze dovesti do zacepljenja istih.
ima nade

#220 Re: Ordinacija za zdr. probleme

Post by ima nade »

Pikaboo wrote:
DoctorSa wrote:
Pikaboo wrote:Boli me stomak stalno.Boli me kad jedem,boli me kad ne jedem,boli me kad jedem zdravu hranu,boli me kad jedem losu hranu.Zaboli me od bilo cega sto pojedem.Vise se ne sjecam vremena kad me nije bolio.Od kako je u ratu poceo ,nije vise ni prestao.Nemam cir,nemam ni pocetak cira.On se konstantno puse i onda taj vazduh tako stoji unutra.Uvjek imam taj osjecaj tegobe bez obzira na kolicinu pojedene hrane.Ujutro pojedem zobene pahuljice,bez mljeka jer od mljeka posebno poludi.Ali dzaba ,i od toga boli.Nije to neka bol koja se ne moze podnjeti,al je tu cini mi se uvjek.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tebe stomak boli 15 godina? :shock: :shock: :shock: :shock: Pa koliko je tebi godina??? Očito si išao na pretrage čim kažeš da ti nije čir. A stomak je sirok pojam, zavisi koji te dio boli, kad te boli, odmah po jelu, koliko bol traje.
Isla na pretrage naravno da jesam.Koliko godina imam? (34)
Mislili da je pocetak cira,kao ucinilo se ljudima da nesto vide i dali mi trojnu terapiju od koje mi je bilo jaaaako lose,u toj mjeri da sam krv povratila.Onda me ponovo odveli na pretrage i rekli,ups nema cira,nismo ti smjeli dati trojnu terapiju.I tako mene stomak boli od have cini mi se.
Sto si sokiran? IBS opisuje simptome kakve ja imam ( bol abdomena,napuhanost,nelagoda )samo sto meni niko nije rekao da je to.
mala ispravka prije operacije me je bolio na desnoj strani i nisam imala ni jedan simptom koji ukazuje na upalu slijepog crijeva cak osim konstantnog bola, a nakon operacije bolovi su poceli na lijevoj strani u visini pupka , pa onda ide dalja prica :roll:
shepherd.m

#221 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by shepherd.m »

DoctorSa wrote:Imate zdravstveni problem, a od onih ste (većine) koji se boje posjetiti ljekara. Obratite se i rado ću vam pomoći:)
edit: jako bi pomoglo, kad bi pisali godine:) i detaljnije opisali simptome, da vas ne moram dodatno ispitivati kao učiteljica :D
Odlična tema.
Last edited by shepherd.m on 02/08/2011 13:13, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#222 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ljubav_aha »

Dr.medicine wrote:Kad kažem pun mi je klinac internet pacijenata mislim na one koji procitaju o jednoj bolesti i dodju doktoru da sole pamet. Al imam ja pencilin za takve :D

Ma ti ćeš meni morati na pregled nema ti druge:) Samo cu ja prvo da pregledam jesi pisala nešto loše protiv visokih :lol:
moja prijatlejice je otisla kod doktora,ispricala mu simptome i rekla to je sigurno to>samodijagnoza :lol: ,kaze doktor,a divan je covjek,sa osmijehom,a gdje si to procitala,kaze ona,pa na google :lol: naravno,doktor se grohotm nasmijao,prosto je nemoguce dati sebi dijagnozu,jer nema uradjenih testova ,nalaza,ali se ipak nasalio ,jer je svijestan straha pacijentkinje :-D

za CT sam preldozila,jer sma vodila mamu moje kolegice na pregled,upravo iz razloga jer nisu lab nalazi bili dovoljni

dolazim na pregled,a visoke muskarce lolim :lol:
Dr.medicine

#223 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

shepherd.m wrote:
DoctorSa wrote:Imate zdravstveni problem, a od onih ste (većine) koji se boje posjetiti ljekara. Obratite se i rado ću vam pomoći:)
edit: jako bi pomoglo, kad bi pisali godine:) i detaljnije opisali simptome, da vas ne moram dodatno ispitivati kao učiteljica :D
Zahvaljujem na ponudi.
Imam pitanje vezano za testise.
Naime, primjećujem da je lijevi testis nešto spušteniji i drugačijeg oblika od desnog. Osim toga, osjećam neku guticu na vrhu tog istog lijevog testisa. Nekada osjetim bol (u intervalima) koja se zna prenijeti u lijevo bedro ili niže. Svakako sam planirao ići na ultrazvuk ili kod urologa (ali mi posao trenutno ne dopušta), možda za neke dvije-tri sedmice. Je li moguće da je to posljedica dugog sjedenja, uskih pantola i prilično sportskih butnih mišića koji stvaraju pritisak na to područje.
Unaprijed hvala na odgovoru i svakako čestitam na ovoj ideji (forumu). :thumbup:
Sve promjene koje nastaju na testisima, nastaju kao posljedica mikrotrauma. Tako da to što si opisao definitivno može da uzrokuje te promjene. Sama gutica na vrhu testisa može da ne znaci nista jer si možda napipao glavu epididimidsa (caput epididimis) koja se upravo nalazi na vrhu testisa.
Kako mislis drugačijeg oblika? Hm, predpostavljam da ti je jedan testis u uspravnom položaju, a drugi u ležećem pa ti se možda čini da je drugaciji.
Ta bol koju ti opisuješ može biti i od upale, da si negdje možda sjedio na hladnom ili ova sad kiša kako pada pa noge pokisnu i eto belaja.
Ovako nešto reći zaista ne mogu, da ti pišem šta bi moglo biti pa da te bez potrebe prepadam ni to ne treba.
Za neke "ozbiljne" situacije navodi se promjene u velicini i cvrstoci testisa, al to ti iskreno samo urolog može kvalitetno odraditi pregled. Naravno obavezno UZ da si siguran, mada je dovoljan i njihov manuelni pregled. Ostalo nisam pisao, jer predpostavljam mlad si, tako da sumnjam na neki orhiepididimitis.
lajk

#224 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by lajk »

Pozdrav!Ponekad imam glavobolju ali samo na jednom mjestu,otprilike vrh glave,radila ct glave sve uredno :) eh sad sta bi to moglo bit? hvala
Dr.medicine

#225 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

lajk wrote:Pozdrav!Ponekad imam glavobolju ali samo na jednom mjestu,otprilike vrh glave,radila ct glave sve uredno :) eh sad sta bi to moglo bit? hvala
Na osnovu pitanja svašta bi moglo biti....
Post Reply