MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dzeno123

#201 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Strauss wrote:ja reko ti kazes da je ufc udaljen od sf-a svjetlosnu godinu u negativnom smislu. u tom kontekstu sam shvatio tvoj post, al ocigledno nisam dobro shvatio, do mene je izvini.. ;-)

i slazem se za sudijsku odluku. 29-28, 30-27 and 30-27 for Overeem. smijurija
Ma nista drug. Nisam se ni ja najbolje izjasnio. ;-)

Mozda nisam relevantan dovoljno ali Overeem razocarenje veliko, barem meni licno.
drugodtvogdruga

#202 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Strauss wrote:
drugodtvogdruga wrote:fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
jedini krivac je werdum. pa covjece ne boris se na bjj turniru, vec u mma. sta on misli da je neko lud i da ce se samo tako spustiti njemu u parter. ono moljakanje i zvanje reema dole je jadno. stari dobri pride, puci ga po djepu, pa ce vjerujem malo i razmisliti o tome.
a i overeme me razocarao kad je u pitanju cardio. vec poslije prve runde je ispuhao. samo ono disanje poslije meca... zajebo je i bob sapa :D inace sa onakvim cardiom ce dobiti brutalne batine od caina, pa i jds-a. dvojac cain - jds pa veeeeeliki prazan prostor pa onda nek se redaju ostali teskasi. definitivno.

i da, svaka cast barnetu. fenomenalno odradjena borba. iskusno, lagano, mada vidljivo je bilo, da je i pomalo nervozan. ipak posije dugo vremena na velikoj sceni. ima lijepe sanse da uzme ovaj turnir.

bob sap :lol: dobro je allister poslije borbe reko 'it takes two to tango', i da werduma nije bilo strah vidjeli bi puno bolju borbu iako je allisterov cardio bio razocarajuci, da su se borili bar bi neko pao, no ne treba ga jos odbaciti, ipak se nije borio u mma-u godinu dana, vjerujem da cemo u oktobru vidjet pravog allistera, ako se ne pojavi kuku mu od silve :D
drugodtvogdruga

#203 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

ovdje mozete pogledati mma hour sa allisterom, ovaj jevrej ariel helwani radi najbolje intervjue u mma-u haha :) ima uvijek prije borbi i post fight interviews sa svim borcima

http://www.mmafighting.com/videos/

ima dva dijela, vidjet cete
vinnie_jones

#204 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

chengaba wrote:
Ne kontam ja ove Denisove borbe. Pa ovaj protivnik je 26 kila lakši bio, da je 3 kile još manji bio, išao bi ispod LHW limita.
Denis mi je jako drag, ali sa ovakvom kondicijom neće moći puno u UFC uraditi ukoliko opet tamo ode.
Podsjeća me na lite verziju Big Country Nelsona. :razz:
ma on ove borbe preko cune odradjuje, jbg problem je u motivaciji kada sa UFC-a spadnes na ovakve evente (mada ovaj zadnji je sminka naspram doma mladih, splita i sl.), a ovog kujundziju su 100% vodom naljevali da dobije potrebnu kilazu :D svakako je uletio kao zamjena za dubrovackog trubadura.

drugodtvogdruga wrote:ovdje mozete pogledati mma hour sa allisterom, ovaj jevrej ariel helwani radi najbolje intervjue u mma-u haha :) ima uvijek prije borbi i post fight interviews sa svim borcima
izguglaj intervjue sa Rampagom :D decku nije bilo dobro :lol:
drugodtvogdruga

#205 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

vinnie_jones wrote:
izguglaj intervjue sa Rampagom :D decku nije bilo dobro :lol:
haha pregledo sam vec, redovno mu pratim kanal, drama ;D
Strauss

#206 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Marquardtu noc pred borbu otkaz :shock: Mora da je nesta grdno zajebo kad su se na ovakav potez odlucili..
enisss

#207 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:Marquardtu noc pred borbu otkaz :shock: Mora da je nesta grdno zajebo kad su se na ovakav potez odlucili..
Bas cudno...ovo se nikad prije nije desilo ja mislim....
drugodtvogdruga

#208 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

“He failed his medicals,” said White.

mozda steroids?
enisss

#209 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:“He failed his medicals,” said White.

mozda steroids?
ne vjerujem da je to...nesto na forumima spominju i sidu...ko ce ga sad znati...kako god okrenes....sa Dana Whiteom nema z...... :)
dzeno123

#210 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Ima i ona da je navodno covjek doso na vaganje sa nekih 5 ili 6 kg vise nego sto je dozvoljeno za kategoriju u kojoj se takmici.

Ima li sta zvanicno? Ovo su samo spekulacije...
enisss

#211 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:Ima i ona da je navodno covjek doso na vaganje sa nekih 5 ili 6 kg vise nego sto je dozvoljeno za kategoriju u kojoj se takmici.

Ima li sta zvanicno? Ovo su samo spekulacije...
nije to u pitanju...gledao sam video par sati prije vaganja je imao potrebnu kilazu.....
Dead Man Walking

#212 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Kakav comeback Konga, ko nije gledo ne zna sta je propustio. :thumbup:
chengaba

#213 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Dead Man Walking wrote:Kakav comeback Konga, ko nije gledo ne zna sta je propustio. :thumbup:
Kongo i Barry prekucali MMA! :thumbup:

http://www.mmatko.com/pat-barry-vs-chei ... ain-event/
enisss

#214 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

chengaba wrote:
Dead Man Walking wrote:Kakav comeback Konga, ko nije gledo ne zna sta je propustio. :thumbup:

al sudija mi je najjaci :)))))...krenuo je lik da prekine borbu...cak je i stavio ruke na ledja Barryja....haha...kad preokret...ja mislim da se sudac najvise iznenadio :))))
Strauss

#215 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:
chengaba wrote:

al sudija mi je najjaci :)))))...krenuo je lik da prekine borbu...cak je i stavio ruke na ledja Barryja....haha...kad preokret...ja mislim da se sudac najvise iznenadio :))))
ma mirgliota lud covjek. koliko je samo negativnih kritika dobio sto prekasno prekida borbu i pusta da borci previse bespotrebnih udaraca dobiju. sinoc je eto za promejnu ubo sa procjenom..

samo onaj kongo je jeziv. kako covjek samo strasno izgleda
enisss

#216 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Nije lako biti mma sudija...al definitivno..:))))
Nije mi uopste jasno sta je sa onim sudijom koji je stalno opominjao borce da vise rade...mislim...ljudi su u parteru...jedan pokusava drugom da predje iz guarda u sidecontrol i on cijelo vrijeme im govori da vise rade..na kraju vrati u stand-up...pa stvarno nema smisla..:)))...ljudi se ubijaju na podu a on njima da vise rade :))))
Kongo je sigurno dugo na steroidima ili pak ima jako dobru genetiku..:)
chengaba

#217 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

enisss wrote:Nije lako biti mma sudija...al definitivno..:))))
Nije mi uopste jasno sta je sa onim sudijom koji je stalno opominjao borce da vise rade...mislim...ljudi su u parteru...jedan pokusava drugom da predje iz guarda u sidecontrol i on cijelo vrijeme im govori da vise rade..na kraju vrati u stand-up...pa stvarno nema smisla..:)))...ljudi se ubijaju na podu a on njima da vise rade :))))
Al' preloše suđenje je bilo (ne "judge", nego "referee"), onaj nije vidio čist ilegalan udarac (koljenu u glavu protivniku na podu), zbog kojeg je Lentz i izgubio, a i ovaj što je sudio Story vs. Brenneman ne konta baš borbu na parteru. Dobro je zato odradio Dan što je vidio da je Kongo još dobar, iako često on voli malo pričekati, Carwin malo nije ubio Mira kad je on sudio... :D
Nema do Herb Dean-a 8-)
enisss

#218 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Nate Marquardt suspendovan zbog povisenog testosterona...imao je 24 sata prije vaganja da testosteron vrati na potrebnu razinu i naravno nije uspio...jos jedna glasina..vidjecemo na kraju sta je istina :)
enisss

#219 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

chengaba wrote:
enisss wrote:Nije lako biti mma sudija...al definitivno..:))))
Al' preloše suđenje je bilo (ne "judge", nego "referee"), onaj nije vidio čist ilegalan udarac (koljenu u glavu protivniku na podu), zbog kojeg je Lentz i izgubio, a i ovaj što je sudio Story vs. Brenneman ne konta baš borbu na parteru. Dobro je zato odradio Dan što je vidio da je Kongo još dobar, iako često on voli malo pričekati, Carwin malo nije ubio Mira kad je on sudio... :D
Nema do Herb Dean-a 8-)
eh...ne moze Herb sve borbe suditi :)))....inace...sa UFC-om je sve ok osim tih sudija...pogotovo su smijesne ove sudacke odluke...kao sto kaze Dane White...covjek ulozi sav svoj trud...novac..vrijeme..sve...a znamo kako je tim ljudima..i znamo kakvi su to treninzi..to su pravi gladijatori..i onda ih pokrade tamo neki sudac...sve to sto su ulozili im pada u vodu...mislim...tako je u svakome sportu ali ipak treba uzeti u obzir da sudacka kradja u mma ili u fudbalu nije ista...ovi borci se bore 2 ili 3 puta godisnje..znaci...nemaju bas preveliku priliku za popravni...dok vidimo...neki dan su Barcelona i Real igrali 3 ili 4 puta u 40 tak dana..koliko sam upucen :)))...tako da tu i nije neka velika steta...
lester burnham

#220 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by lester burnham »

boze sacuvaj, sinoc slucajno uhvatih na areni... francuz je prava zivitinja! :thumbup:
enisss

#221 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Napokon je Nate Marquardt progovorio o svom otkazu iz UFC-a
http://www.youtube.com/watch?v=611wcNEb ... ture=feedu
Strauss

#222 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Da su ga uhvatili poslije borbe vjerovatno ne bi popusio otkaz. Ovako je ipak bilo prije borbe, jos glavna borba zbog tog je Dana vjerovatno i popizdio i odmah mu dao nogu . U jebenoj je sad situaciji pogotovo kad je i SF pod zuffom.

EDIT
2. runda Leben by tko :evil:
enisss

#223 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:Da su ga uhvatili poslije borbe vjerovatno ne bi popusio otkaz. Ovako je ipak bilo prije borbe, jos glavna borba zbog tog je Dana vjerovatno i popizdio i odmah mu dao nogu . U jebenoj je sad situaciji pogotovo kad je i SF pod zuffom.

EDIT
Ja mislim da ce ga ipak vratiti u UFC...vec je u jednom intervjuu Dana rekao da je covjek koji uvijek daje i drugu sansu :)))
Sto se tice meca Silva-Leben...ja mislim da ce ovo Silva dobiti.
Strauss

#224 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:
Strauss wrote:Da su ga uhvatili poslije borbe vjerovatno ne bi popusio otkaz. Ovako je ipak bilo prije borbe, jos glavna borba zbog tog je Dana vjerovatno i popizdio i odmah mu dao nogu . U jebenoj je sad situaciji pogotovo kad je i SF pod zuffom.

EDIT
Ja mislim da ce ga ipak vratiti u UFC...vec je u jednom intervjuu Dana rekao da je covjek koji uvijek daje i drugu sansu :)))
Izgleda da je on ispuco i tu drugu sansu :)
http://www.youtube.com/watch?v=hcqW__Xu ... re=related
enisss

#225 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:
enisss wrote:

EDIT
Izgleda da je on ispuco i tu drugu sansu :)
http://www.youtube.com/watch?v=hcqW__Xu ... re=related
opaa...cetvrta sansa...izgleda da je on zavrsio karijeru sa UFC-om definitivno....pa nista..ima Belator...dok ga ne kupi UFC :))))
Post Reply