Chami wrote:Fulili ste temu vas trojica zadnjih....
Pitanje nije bilo dali je tema glupa ili ne....nego kako naslov vec kaze...a da su vam guzovi osjetili tu razliku na koju ovo pitanje upucuje, drugacije bi pisali sigurno...
ma i ti sve znas
Chami wrote:Fulili ste temu vas trojica zadnjih....
Pitanje nije bilo dali je tema glupa ili ne....nego kako naslov vec kaze...a da su vam guzovi osjetili tu razliku na koju ovo pitanje upucuje, drugacije bi pisali sigurno...
Chami wrote:jbg sta's...nalandaro se po bijelome svijetu...pa po'fato stosta
oprosti druze, za skretanje s temeChami wrote:Fulili ste temu vas trojica zadnjih....
Dobro je pa barem neki priznajukomi wrote:zanima me samo osobni nivo
znam da sigurno ne bih upisao gimnaziju niti bih završio fakultetjer sam bio pravo loš učenik koji je upao u loše društvo tamo negdje 1991./92 izbjeglištvo me je iz temelja promijenilo tako da barem nešto dobro izađe na kraju
![]()
nekom rat nekom fax![]()
![]()
Bloo wrote:ne bi bilo troclanog predsjednistva ni troclanog svega![]()
i dalje bi bili republika
ne bi nam trebale vize
jeli bismo i dalje sarabon paketice slatkisa
ne bi me niko pitao "a cija si ti?"
niko mi ne bi brojao krvna zrnca nit me zvao kopiletom iz mjesanog braka
ne bih morala paziti sta pricam u zavisnosti od kantona/entiteta/drzave u kojoj se nalazim
idalje bih plakala na Hej Slaveni
da nije isuviše tužno, bilo bi smiješno.h_poaro wrote:Da nije bilo rata danas bi mnogi posjećivali ordinaciju Radovana Dr.Karadžića...
Neki bi čitali djela velikog Nikole Koljevića, a drugi bi s pažnjom pratili predavanja Prof.Dr.Plavšić Biljane...
Risto Đogo bi bio već pozivan na intervju za posao u Al Jazeera Balkan, A Haris Silajdžić bi i dalje bio trgovački putnik u Libiji i zemljama Magreba.
A ja bih to sve čitao u Ven-u, u kojem bi honorarni dopisnik iz Podgorice bio izvjesni Fahrudin Radončić
s'a imas protiv kishema_zdraoooo wrote:Da nije bilo rata, ja sad ne bih sjedio na lokaciji 30°11′08″S, 139°34′44″E u 4 u jutro i gledao kako kisa lije ko iz kabla. Ma nema veze, ima gore i od goreg ...
willson wrote:Jarane lazu te sto se tice Amerike ima par mjesta kao Saint Louis koji su puni Bosnjaka, Cleveland OH Hrvata i Las VegasMeni su nekako djeca iz mjesanih brakova najvece zrtve sto se tice podsljedica rata. Imam par drugova kojima je otac Srbin a majka Muslimanka i kada se vrate imaju problema i u RS i Federaciji. Malo ih prezime izvuce u RS, ali zato prezime im zapara usi u Federacija. Ipak oni tvrde, sto se tice nacinalizma cjelokupna BH je maciji kasalj sta je diaspora, u ovom slucaju Amerika.
i Phoenix Srba i u tim sredinama moze biti glupih komentara od strane njihovih vrsnjaka ono cista djecija pakost samo sada neprozivaju se oni ko mi vidi ti u starog fice nego po onim nacionalnim komentarima po sistemu ma ja bolji jer sam cist. Tako je jednom mom prijatelju koji je djete iz mjesanog braka svratio tip cija se sestra udala za momka iz mjesanog braka ono M-S i kaze taj genije njemu :"Ma nama je najgore sto on nije cisti.A moj ce ti jaro :Pa de kupi te mu sapun .
Kaze tip ma ne mislim ja da on nije tako cisti nego znas ono polutan . Mog jare komentar :"Suti mogo je biti Cigan .' Jedan od roditelja mlade a samim time i njenoga brata koji se brine cistocom je Romske nacionalnosti .
Tako da se "Cisti " pokupio i nikada vise nije svratio kod mog "necistog " prijatelja .
U Americi se kaznjava strogo svaki ispad motivisan Vjerskom ili Nacionalnom mrznjom.
U Americi imas puno nasih kojima je autobus bio cudo tehnike i veza sa svijetom a danas su se zahvaljujuci ratu nasli u dalekoj Americi i donijeli svoje obicaje da se sa komsijom druge vjere gledaju preko nisana.
A ja sam licno gledao kada se jedan vako grlat iz jedne nacionalne skupine nasao u okruzenju grupe pripadnika druge nacionalne skupine izvan njegovog prebivalista suti ko mis nesmije pisnuti a ljudi ga nutkaju i sve pitaju ma sta to nije u redu ?
Ko zna sta bi bilo , mozda bi se danas borio sa debljinom jer sam se poceo debljati ko krme '90 a onda me na dijetalnu ishranu stavio izvjesni dr. K.R. sto ovih dana objasnjava te metode po Holandiji i sada sam lak ko ptica.i ko zna mozda bih se zabavljao sa jednom Lidijom i mozda bio ozenjen njome .
I definitivno bih imao bolji smisao za salu i bolje zivce.
Ako iko ikoga laze, onda ja lazem sam sebe, jer su moji dozivljaji. Istina je da nisam morao da stavim citavu Ameriku, ali samo sam opisao sta se desava u mojoj mahali. Npr. ja sam bio iznenadjen kada sam zivo par godina izmedju Bostona-New York kako se Muslimani, Srbi, i Hrvati druze kao da rata uopste nije bilo.willson wrote:Jarane lazu te sto se tice Amerike ima par mjesta kao Saint Louis koji su puni Bosnjaka, Cleveland OH Hrvata i Las VegasMeni su nekako djeca iz mjesanih brakova najvece zrtve sto se tice podsljedica rata. Imam par drugova kojima je otac Srbin a majka Muslimanka i kada se vrate imaju problema i u RS i Federaciji. Malo ih prezime izvuce u RS, ali zato prezime im zapara usi u Federacija. Ipak oni tvrde, sto se tice nacinalizma cjelokupna BH je maciji kasalj sta je diaspora, u ovom slucaju Amerika.
i Phoenix Srba i u tim sredinama moze biti glupih komentara od strane njihovih vrsnjaka ono cista djecija pakost samo sada neprozivaju se oni ko mi vidi ti u starog fice nego po onim nacionalnim komentarima po sistemu ma ja bolji jer sam cist. Tako je jednom mom prijatelju koji je djete iz mjesanog braka svratio tip cija se sestra udala za momka iz mjesanog braka ono M-S i kaze taj genije njemu :"Ma nama je najgore sto on nije cisti.A moj ce ti jaro :Pa de kupi te mu sapun .
Kaze tip ma ne mislim ja da on nije tako cisti nego znas ono polutan . Mog jare komentar :"Suti mogo je biti Cigan .' Jedan od roditelja mlade a samim time i njenoga brata koji se brine cistocom je Romske nacionalnosti .
Tako da se "Cisti " pokupio i nikada vise nije svratio kod mog "necistog " prijatelja .
U Americi se kaznjava strogo svaki ispad motivisan Vjerskom ili Nacionalnom mrznjom.
U Americi imas puno nasih kojima je autobus bio cudo tehnike i veza sa svijetom a danas su se zahvaljujuci ratu nasli u dalekoj Americi i donijeli svoje obicaje da se sa komsijom druge vjere gledaju preko nisana.
A ja sam licno gledao kada se jedan vako grlat iz jedne nacionalne skupine nasao u okruzenju grupe pripadnika druge nacionalne skupine izvan njegovog prebivalista suti ko mis nesmije pisnuti a ljudi ga nutkaju i sve pitaju ma sta to nije u redu ?
Ko zna sta bi bilo , mozda bi se danas borio sa debljinom jer sam se poceo debljati ko krme '90 a onda me na dijetalnu ishranu stavio izvjesni dr. K.R. sto ovih dana objasnjava te metode po Holandiji i sada sam lak ko ptica.i ko zna mozda bih se zabavljao sa jednom Lidijom i mozda bio ozenjen njome .
I definitivno bih imao bolji smisao za salu i bolje zivce.