Moguce da su to alge koje izazivaju alergijsku reakciju jer se javljaju i na fontanama kada se ne ciste nekih 20-ak danatherrarrius wrote:Eko vozila, u pravom smislu te rijeci.BSn wrote:
A je li kriv GRAS za onu travu sto raste izmedju prozora i plastike oko prozora? I onda nas ubjedjuju kako ciste i odrzavaju vozila! Tragikomicno.
Centrotrans vozi za 1KM
- NekoIzMase
#201 Re: Centrotrans vozi za 1KM
- NEOPLAN
#202 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Naravno da je kriv GRAS. Ali mislis li da toga nema u Centrotransu? Ili u bilo kojem drugom prijevozniku? Ako mislis, onda se grdno varas.....BSn wrote:NEOPLAN wrote:
Ja ne kazem da GRAS nije kriv nizasta, ali je najmanja krivica na GRASU, odnosno obicnim radnicima. Na njima je krivica sto su nekulturni i eventualno prljavi i tu se slazemo, na njima je djelomicna krivica sto su vozila prljava (iako se svakodnevno peru) ali ne moze se oprati izrezano sjediste, odvaljen rukohvat, alkoholni marker (moze uz sat vremena trljanja, al sta vrijedi kad ce za 5 minuta biti opet isarano), razbijena rasvjeta, nije GRAS kriv sto su ulice takve kakve su pa su busevi uvijek prljavi, on ga ujutro opere kad krene na liniju, al dok obidje dva-tri kruga se isprlja.....
A je li kriv GRAS za onu travu sto raste izmedju prozora i plastike oko prozora? I onda nas ubjedjuju kako ciste i odrzavaju vozila! Tragikomicno.
-
Luisa
#203 Re: Centrotrans vozi za 1KM
NEOPLAN wrote:Cekaj malo, ko je poklonio 20 autobusa u prosle dvije godine? Ko je poklonio 18 trolejbusa ove godine? Ko je poklonio 15 minibusa prije dvije godine? Ko poklanja struju za tramvaj? Ko poklanja gorivo? Ko poklanja hranu? Ko poklanja gume? Ko poklanja osiguranje, registraciju?Comrad wrote:Ja mislim da bi ispravno bilo imas farmu i na poklon dobijas pilice, na poklon dobijas hranu za pilice.
I trazis da niko drugi ne prodaje pilice.
GRAS je u zadnjih 10 godina dobio 2 ili tri donacije (vrijednije, one sitne u materijalu i opremi ne racunam): Dobili su tramvaje iz Amsterdama, Rezervne dijelove iz Japana i Autobuse iz Ljubljane. Sve ostalo su sami kupili, i MAN-ove, i ove trenutne trolejbuse, i ove nove sto su dosli, i fabriku tramvaja, i Ikarbuse, i turisticke autobuse, i ......
Svi se fatate za poslijeratne donacije, a od tad haman 15 godina....
A subvencije sto daje, odnosno ne daje Kanton nisu podrska poslovanju vec zakonska obaveza, iako oni to tako ne predstavljaju. Jer ako ti neko kaze da das kupon penzioneru dzaba, a da ce ti ga on platiti, onda je valjda red da ti ga plati, a ne da te zavlaci godinama i daje na kapaljku ono sto ti duguje i jos to predstavlja kao milostinju i "podrsku poslovanju" da bi sebe oprao....
Ja ne kazem da GRAS nije kriv nizasta, ali je najmanja krivica na GRASU, odnosno obicnim radnicima. Na njima je krivica sto su nekulturni i eventualno prljavi i tu se slazemo, na njima je djelomicna krivica sto su vozila prljava (iako se svakodnevno peru) ali ne moze se oprati izrezano sjediste, odvaljen rukohvat, alkoholni marker (moze uz sat vremena trljanja, al sta vrijedi kad ce za 5 minuta biti opet isarano), razbijena rasvjeta, nije GRAS kriv sto su ulice takve kakve su pa su busevi uvijek prljavi, on ga ujutro opere kad krene na liniju, al dok obidje dva-tri kruga se isprlja.....
Za cijene karata je direktno odgovorno ministarstvo saobracaja jer je ono to koje diktira cijene. GRAS je iz Istanbula dobio mogucnost da grad Istanbul finansira projekat reforme sistema naplate na tramvaju u kojem bi svaka stanica bila ogradjena i imala bi kartomate, automate u kojima ni se kupovale karte u zavisnosti od duzine voznje, stepenovani sistem naplate. Takodje bi mjesecne karte bile magnetne i ponistavale bi se pri ulasku u vozilo. Znaci Istanbul je zajedno sa GRAS-ovim strucnjacima napravio cjelokupan projekat ovog sistema, i bili su spremni da sve to finansiraju, ali Kanton nije bio za jer je to "previse napredan sistem za situaciju u kojoj zivimo i bolje je da nam se taj novac ulozi u nabavku vozila"..... Pa GRAS je prije dvije godine "dobio", odnosno odobrena mu je donacija iz Italije iz grada Livorna za obnovu trolejbuske linije prema Vogosci, i ta donacija je na cekanju zbog sporosti i idiotizma gradskih odnosno kantonalnih vlasti koje imaju hiljadu barijera da bi se to odradilo. Na kraju ce talijani odustati k'o i ovi iz Istanbula....
Treba malo dublje uci u problem, pa ce se vidjeti ko je kriv za trenutnu situaciju u GRAS-u...Direktor jeste krao, to stoji, i njegov menadzment je krao, ali krade se i u BHT, i u EP, i u Radu, i u Toplanama i svugdje. Ne pravdam nikoga, ali to nije problem navedenih preduzeca vec Vlasti koja ne radi ono sto se od nje ocekuje.
Sadasnja uprava GRASA (ako zanemarimo trenutne probleme oko plata i doprinosa), gledano na duze staze radi relativno dobar posao, radi se projekat o smanjenju broja uposlenih (penzionisanje viska, otpustanje prekobrojnih), radi se projekta tramvaja za Hrasnicu, nabavljaju se autobusi, trolejbusi, radi se na projektu dobrinjski prsten, radi se na reformi sistema naplate, radi se na obnovi zicare...ali dzaba je to sve kad zadnju rijec ima Vlada KS i GRAS ne moze nista samostalno uraditi na svoju ruku...
O cemu ti pricas!?? Sta si htio reci?
Da Gras i daljee prljav ne treba ga cistiti, da politicari mozda imaju pinku od Grasovih dirketora i osporavaju uvodjenje naprednih tehnologija, da direktor KRADE pazi krade ali ipak manje od ostalih
- kurty
#204 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ma nije ni CT bajan... Vidjet cete...
Ako budu kao na medjugradskim, nece valjati...
Imaju i oni smrdljivih i starih autobusa, pa onda nemojte se iznenaditi kad vam se zica od federa zabije u guzicu, pa podere i pantole i gace ( nekad i duge gace
)
A ja kako znam i CT je dobio mnogo autobusa, i znam da su kupovali samo one moderne sa 4,5 zvjezdica, koji voze po Europi...
Imaju i oni smrdljivih i starih autobusa, pa onda nemojte se iznenaditi kad vam se zica od federa zabije u guzicu, pa podere i pantole i gace ( nekad i duge gace
A ja kako znam i CT je dobio mnogo autobusa, i znam da su kupovali samo one moderne sa 4,5 zvjezdica, koji voze po Europi...
- NEOPLAN
#205 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nista ti drug moj nisi razumio......Luisa wrote:
Da Gras i daljee prljav ne treba ga cistiti, da politicari mozda imaju pinku od Grasovih dirketora i osporavaju uvodjenje naprednih tehnologija, da direktor KRADE pazi krade ali ipak manje od ostalih![]()
- BSn
#206 Re: Centrotrans vozi za 1KM
NEOPLAN wrote:Naravno da je kriv GRAS. Ali mislis li da toga nema u Centrotransu? Ili u bilo kojem drugom prijevozniku? Ako mislis, onda se grdno varas.....BSn wrote:NEOPLAN wrote:
Ja Centrotrans ne placam dva puta, a GRAS placam.
Svak' u svojoj privatnoj prciji neka radi sta hoce, pa nek' vide hoce li imati musterija.
GRAS placaju gradjani, sto kroz porez, sto kroz karte, a ovi za to pruzaju ZLJ uslugu.
Za travu i prljava vozila se ne mogu pozaliti vala ni na nedostatak sredstava, Centrotransov lobi... To je jasan primjer da su oni nestrucni, bahati i nezainteresovani da rade od samog dna hijerarhije.
-
Luisa
#207 Re: Centrotrans vozi za 1KM
NEOPLAN wrote:Nista ti drug moj nisi razumio......Luisa wrote:
Da Gras i daljee prljav ne treba ga cistiti, da politicari mozda imaju pinku od Grasovih dirketora i osporavaju uvodjenje naprednih tehnologija, da direktor KRADE pazi krade ali ipak manje od ostalih![]()
Ma hajde nemoj molim te!!!
Uh kako bih vas ja dovela u red za par mjeseci, igrali bi vi meni ko uz tamburicu, hehehe korupcija i mafija u sprezi sa politicarima ubija i to malo sto je ostalo od Bosne a narod se vjesa na tramvajskim vratima scene kao iz 13 vijeka, uh...nesposobnjakovici i neradnici!!!
- BSn
#208 Re: Centrotrans vozi za 1KM
E da, kol'ko se oni "satrase" da odrzavaju vozila dovoljno govori scena kada vozac ustane i kaze "Nesto mi udara ovaj lijevi tocak, hajd' vi izadjite dok nije otp'o". Pa ko ga pusti na cestu takvog? Da nije mozda GRAS-ovo strucno osoblje?
Ovo nema veze s dotrajaloscu vozila, jer i da je nov i da mu je 100 godina, valjda se pregleda, a ne k'o da si kren'o krompir vozit, pa te libo s cim ga vozis.
Ovo nema veze s dotrajaloscu vozila, jer i da je nov i da mu je 100 godina, valjda se pregleda, a ne k'o da si kren'o krompir vozit, pa te libo s cim ga vozis.
-
Luisa
#209 Re: Centrotrans vozi za 1KM
BSn wrote:E da, kol'ko se oni "satrase" da odrzavaju vozila dovoljno govori scena kada vozac ustane i kaze "Nesto mi udara ovaj lijevi tocak, hajd' vi izadjite dok nije otp'o". Pa ko ga pusti na cestu takvog? Da nije mozda GRAS-ovo strucno osoblje?
To se ne desava u Milkosu, Dukatu i ostalim privatnim firmama, svako vozilo posjeduje satelitsku navigaciju i tacno prate ko je gdje kojom brzinom vozi i koliko je relana potrosnja goriva mjesecno po svakom vozilu!
Cuj vozac prica sa gradjanima, sigurno na ekavskom!
- snaga_znanja
#210 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nisam iz Sarajeva ali cesto u njemu boravim pa se isto tako koristim GRAS-ovim javnim prijevozom. Ovo sto cu napisati nemam namjeru nikoga da vrijedjam ali zelim da kazem neke stvari.
1. Brate mili tramvaji vam smrde. I to ozbiljno. Pa ljeti se natrpa 3 puta vise ljudi nego sto po zakonu smije u njega stati.
2. Oni revizori. Ljudi moji ja znam da se narod sverca al to sto se sverca ne znaci da moras zaposliti najveceg seljacinu da stane ispred vrata tramvaja. Najveci sok je bio kad nisam dolazio jedno 3 mjeseca, a oni su uveli praksu stajanja na svakoj stanici. I ja sa kartom u rukama ne znajuci da moram pokazati ulazim kad "gospodin" na vratima: "Decko nemoj se majmun pravit i ovdje ofirat..." Je li to primjer ophodjenja prema ljudima? Pa taj idiot ne shvata da sam mu ja jednim dijelom te karte djecu nahranio, a on svog kupca i korisnika na prvu zove majmunom!!!
3. Da vam nesto ne stima pogotovo govori o tome da linije sa aerodroma prema gradu nema. Takva praksa ni u tanzaniji ne postoji. Kad se uzme u obzir broj ljudi koji slete u Sarajevo vjerovatno nije nesto pretjeran ali da ne postoji dovoljan broj onoliko TAXI prevoznika ne bi bilo tamo.
Kad smo i kod tih TAXI prevoznika srecom sa aerodroma me je vozio neki izuzetno kulturan covjek i na kraju mi nije bilo zao ostaviti koju marku vise. Samo zbog rijeci: covjece kakvih lesinara medju nama ima znaju odradit jednu voznju odavde i ne mora citav dan radit. Ja nisam takav hocu da djeci hljeb posteno zaradim.
4. Centrotrans je posebna prica. I sa njima sam imao iskustava da te Bog sacuva. Recimo jedno vrijeme linija Zenica Sarajevo extra bus i tako mjesec dana. Da bi iz Sarajeva u Bosanski Brod dosao mini busem. Isto sardine poredani u njemu. Autobuska stanica u Sarajevu katastrofa. Od cike koji karte na ulazu na perone kontrolise do gospodje koja karte prodaje.
5. Vi gospodo trebate okrenuti plocu. Zamislite dan da niko u tramvaj ne sjedne. Da se pokrene bojkot GRAS-ovih usluga. Jer ipak vas novac iz vaseg budzeta odlazi toj kompaniji. Kako bi se onda ugadjalo to je tek prica....
1. Brate mili tramvaji vam smrde. I to ozbiljno. Pa ljeti se natrpa 3 puta vise ljudi nego sto po zakonu smije u njega stati.
2. Oni revizori. Ljudi moji ja znam da se narod sverca al to sto se sverca ne znaci da moras zaposliti najveceg seljacinu da stane ispred vrata tramvaja. Najveci sok je bio kad nisam dolazio jedno 3 mjeseca, a oni su uveli praksu stajanja na svakoj stanici. I ja sa kartom u rukama ne znajuci da moram pokazati ulazim kad "gospodin" na vratima: "Decko nemoj se majmun pravit i ovdje ofirat..." Je li to primjer ophodjenja prema ljudima? Pa taj idiot ne shvata da sam mu ja jednim dijelom te karte djecu nahranio, a on svog kupca i korisnika na prvu zove majmunom!!!
3. Da vam nesto ne stima pogotovo govori o tome da linije sa aerodroma prema gradu nema. Takva praksa ni u tanzaniji ne postoji. Kad se uzme u obzir broj ljudi koji slete u Sarajevo vjerovatno nije nesto pretjeran ali da ne postoji dovoljan broj onoliko TAXI prevoznika ne bi bilo tamo.
Kad smo i kod tih TAXI prevoznika srecom sa aerodroma me je vozio neki izuzetno kulturan covjek i na kraju mi nije bilo zao ostaviti koju marku vise. Samo zbog rijeci: covjece kakvih lesinara medju nama ima znaju odradit jednu voznju odavde i ne mora citav dan radit. Ja nisam takav hocu da djeci hljeb posteno zaradim.
4. Centrotrans je posebna prica. I sa njima sam imao iskustava da te Bog sacuva. Recimo jedno vrijeme linija Zenica Sarajevo extra bus i tako mjesec dana. Da bi iz Sarajeva u Bosanski Brod dosao mini busem. Isto sardine poredani u njemu. Autobuska stanica u Sarajevu katastrofa. Od cike koji karte na ulazu na perone kontrolise do gospodje koja karte prodaje.
5. Vi gospodo trebate okrenuti plocu. Zamislite dan da niko u tramvaj ne sjedne. Da se pokrene bojkot GRAS-ovih usluga. Jer ipak vas novac iz vaseg budzeta odlazi toj kompaniji. Kako bi se onda ugadjalo to je tek prica....
- Maystor
#211 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nema smrdljivijeg preduzeca na Balkanu od Grasa. Kriminalci iz kantonalne vlade ih godinama stite i pokrivaju kriminal tamo (od kojeg i sami imaju koristi). Zamislite ove situaciju: obicni vozac u grasu ima vecu platu nego profesor na Univerzitetu u Sarajevu. Onda vlada nezakonito svim budzetskim korisnicima uskrati naknadu za prijevoz i umjesto nje im uvali Grasov kupon. Oni koji ne koriste Grasove usluge (a takav sam) onda moraju na Drveniju da prodaju to smece od kupona kao neki sverceri. Za svo to vrijeme oni su radnicima grasa isplacivali 70KM za prijevoz (dakle njima nisu uvaljivali kupon vlastite kompanije). Znaci vlast nam otima 50+ maraka mjesecno svima (ucitelji, nastavnici, profesori i svi ostali budzetski korisnici) i preusmjerava te pare Grasu.
-
leo karan
#212 Re: Centrotrans vozi za 1KM
pa upravo je ovo tragicnoBSn wrote:NEOPLAN wrote:Naravno da je kriv GRAS. Ali mislis li da toga nema u Centrotransu? Ili u bilo kojem drugom prijevozniku? Ako mislis, onda se grdno varas.....BSn wrote:
Svak' u svojoj privatnoj prciji neka radi sta hoce, pa nek' vide hoce li imati musterija.
GRAS placaju gradjani, sto kroz porez, sto kroz karte, a ovi za to pruzaju ZLJ uslugu.
Za travu i prljava vozila se ne mogu pozaliti vala ni na nedostatak sredstava, Centrotransov lobi... To je jasan primjer da su oni nestrucni, bahati i nezainteresovani da rade od samog dna hijerarhije.
GRAS ne bi smio biti gubitaska firma, na teretu budzeta
menadzment nesposoban i nesavjestan, korumpiran i kriminalan tako da sam odstupiti nece,
Vlada kantona takodjer nije u stanju da nadje adekvatne i sposobne ljude koji bi uspjesno vodili tu firmu
nek je proda onda stranom ulagacu, pa ces vidjet kako se vrte pare
ovako ga samo mi pusimo, i to duplo
-
Conte el Basan
#213 Re: Centrotrans vozi za 1KM
I ja sam danas cuo na radiju za ovo. Cujem GRAS se vec buni priprema strajk.StupskaBitanga wrote:Vidjeh u tekstovima za sutra u SAN-u da će Centrotrans voziti za 1KM po karti prema Dobrinji, Tarčinu, Ilijašu I Hrasnici
Zna li ko koliko je ova informacija tačna i kako će ovo izgledati uopšte
-
Mr. Meho
#214 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Hoces da kazes da svakodnevno koristis usluge Grasa i da placas pojedinacne karte? Zasto ti ne vjerujem?Donati wrote:Ne znam cemu ubjedjivanje, sve je kristalno jasno. Ja cu danas za prevoz dati 2 KM, a do sada sam davao dnevno 3,20 KM. Eto mogu jos i 2 hljeba kupiti kad krenem kuci, dodju mi ko GRATIS
- therrarrius
#215 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ponavljam, vise volim da biram izmedju dva *ovneta koje manje smrdi, nego da mi pod nos guraju jedno.kurty wrote:Ma nije ni CT bajan... Vidjet cete...
Imaju i oni smrdljivih i starih autobusa, pa onda nemojte se iznenaditi kad vam se zica od federa zabije u guzicu, pa podere i pantole i gace ( nekad i duge gace![]()
![]()
)
- GAU 8
#216 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ljudi kako ne razumijete da GRAS generise sasvim solidan profit, ali te pare odlaze "negdje".
Svi mozemo pretpostaviti gdje.
Sve iz GRAS-a sto je valjalo, ili nije bilo podobno je sistematski odstranjeno.
Oni sto nisu imali kuda, poklopili su se.
I da znate, radnici tamo nisu uopce u zavidnoj situaciji, i ne govorite "imaju ovakve - onakve plate" ako nemate dokaze iz prve ruke.
Tih ljudi mi je zao, ali GRAS treba hitno privatizovati i dati u ruke nekome ko zna i zeli da radi. To je na zalost naucna fantastika na ovim prostorima.
Svi mozemo pretpostaviti gdje.
Sve iz GRAS-a sto je valjalo, ili nije bilo podobno je sistematski odstranjeno.
Oni sto nisu imali kuda, poklopili su se.
I da znate, radnici tamo nisu uopce u zavidnoj situaciji, i ne govorite "imaju ovakve - onakve plate" ako nemate dokaze iz prve ruke.
Tih ljudi mi je zao, ali GRAS treba hitno privatizovati i dati u ruke nekome ko zna i zeli da radi. To je na zalost naucna fantastika na ovim prostorima.
-
Mr. Meho
#217 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ma gdje si inzinjerNekoIzMase wrote:Bas je problem isprogramirati sistem koji ce ti na zeljeni broj stanica obracunati (npr. 5 stanica x 10 pf = 50 pf), kada platis isprintati kartu i obavijestiti vozaca da mu na narednoj stanici izlazi odredjeni broj osoba. Ukoliko ne primijeti da izlazi taj broj osoba, tu je uvijek kondukter koji ce provjeriti karte. Slazem se sa tobom da nije jednostavno vec je i jednostavnije od togaMr. Meho wrote:Za cijenu karte se slazem, treba uvesti sistem (mada nije uopste jednostavno kako se vama cini)
Sta mislis kako funkcionisu aparati za kafu? Je li i njih problem napraviti?
Pa niko ziv ti ne bi uplatio tacno za odredjen broj stanica. Lola bi kliknuo jednu stanicu, a onda bi se vozao od Bascarsije do Ilidze. Nema teorije da se to provede kod nas. Pa kod nas ljudi ne mogu da skontaju na koja se vrata ulazi, a kamo li sta vise.
-
Mr. Meho
#218 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Koliko redovno ih placa?BSn wrote:"GRAS odrzava neprofitabilne linije." - Ne odrzava ih GRAS, nego mu mi iz budzeta placamo da ih odrzava, a oni ih opet krate kako im volja. Valjda je to i smisao JP koji se bavi saobracajem. Da nije tako ne bi ni imali ono J.
-
Luisa
#219 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mr. Meho wrote:Ma gdje si inzinjerNekoIzMase wrote:Bas je problem isprogramirati sistem koji ce ti na zeljeni broj stanica obracunati (npr. 5 stanica x 10 pf = 50 pf), kada platis isprintati kartu i obavijestiti vozaca da mu na narednoj stanici izlazi odredjeni broj osoba. Ukoliko ne primijeti da izlazi taj broj osoba, tu je uvijek kondukter koji ce provjeriti karte. Slazem se sa tobom da nije jednostavno vec je i jednostavnije od togaMr. Meho wrote:Za cijenu karte se slazem, treba uvesti sistem (mada nije uopste jednostavno kako se vama cini)
Sta mislis kako funkcionisu aparati za kafu? Je li i njih problem napraviti?![]()
Pa niko ziv ti ne bi uplatio tacno za odredjen broj stanica. Lola bi kliknuo jednu stanicu, a onda bi se vozao od Bascarsije do Ilidze. Nema teorije da se to provede kod nas. Pa kod nas ljudi ne mogu da skontaju na koja se vrata ulazi, a kamo li sta vise.
Hahaha
-
Mr. Meho
#220 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa eto zalozite se za potpuno ukidanje Grasa. Za pocetak bi dobro bilo da napravimo probu na makar 7 dana bez njihovih vozila u saobracaju. Slazes se? Da ne bi placao duplo. Ti lagano jednom, al u Centrotrans. OK?BSn wrote:NEOPLAN wrote:Naravno da je kriv GRAS. Ali mislis li da toga nema u Centrotransu? Ili u bilo kojem drugom prijevozniku? Ako mislis, onda se grdno varas.....BSn wrote: A je li kriv GRAS za onu travu sto raste izmedju prozora i plastike oko prozora? I onda nas ubjedjuju kako ciste i odrzavaju vozila! Tragikomicno.
-
Mr. Meho
#221 Re: Centrotrans vozi za 1KM
A sad je Gras kriv sto je narod stoka pa nece civilizovano da ulazi u vozila?Luisa wrote:NEOPLAN wrote:Nista ti drug moj nisi razumio......Luisa wrote:
Ma hajde nemoj molim te!!!![]()
![]()
![]()
Uh kako bih vas ja dovela u red za par mjeseci, igrali bi vi meni ko uz tamburicu, hehehe korupcija i mafija u sprezi sa politicarima ubija i to malo sto je ostalo od Bosne a narod se vjesa na tramvajskim vratima scene kao iz 13 vijeka, uh...nesposobnjakovici i neradnici!!!![]()
- therrarrius
#222 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Evo opet. Sta si ti, zivota ti, zapeo za to ukidanje GRAS-a? KO SPOMINJE UKIDANJE GRASA HLJEBA TI?Mr. Meho wrote: Pa eto zalozite se za potpuno ukidanje Grasa. Za pocetak bi dobro bilo da napravimo probu na makar 7 dana bez njihovih vozila u saobracaju. Slazes se? Da ne bi placao duplo. Ti lagano jednom, al u Centrotrans. OK?
Ovo ti je vec treci put da ''savjetujes'' raji da ukinu GRAS.
-
Mr. Meho
#223 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nek se proda eto. Tesko je objasniti laiku da ovo "na budzetu" ne znaci da su svi troskovi firme pokriveni iz budzeta, ali eto ako vam je lakse onda tako razmisljajte, al nek ide na privatizaciju i to je to. Pa nek poslije bude sam pao sam se ubio.leo karan wrote:pa upravo je ovo tragicnoBSn wrote:NEOPLAN wrote:Naravno da je kriv GRAS. Ali mislis li da toga nema u Centrotransu? Ili u bilo kojem drugom prijevozniku? Ako mislis, onda se grdno varas.....
GRAS ne bi smio biti gubitaska firma, na teretu budzeta
menadzment nesposoban i nesavjestan, korumpiran i kriminalan tako da sam odstupiti nece,
Vlada kantona takodjer nije u stanju da nadje adekvatne i sposobne ljude koji bi uspjesno vodili tu firmu
nek je proda onda stranom ulagacu, pa ces vidjet kako se vrte pare
ovako ga samo mi pusimo, i to duplo
-
Luisa
#224 Re: Centrotrans vozi za 1KM
therrarrius wrote:Evo opet. Sta si ti, zivota ti, zapeo za to ukidanje GRAS-a? KO SPOMINJE UKIDANJE GRASA HLJEBA TI?Mr. Meho wrote: Pa eto zalozite se za potpuno ukidanje Grasa. Za pocetak bi dobro bilo da napravimo probu na makar 7 dana bez njihovih vozila u saobracaju. Slazes se? Da ne bi placao duplo. Ti lagano jednom, al u Centrotrans. OK?
Opet Meho skon'to,
Necmo ukinuti gras vec neradnike, nesposobnjakovice i zastarjeli korumpirani menadzment! To napolje, a GRAS Je narodni, narod ga placa, narod ga je stvorio i nardodu treba da koristi, GRAS JE USLUGA i nista vise.
Na kraju ako treba narod ce i bez Grasa prezivjeti ali narod ne treba da ga Gras pravi budalom, eee ako mene nema nece ni svijet postojati! Koji idiotizam
-
Mr. Meho
#225 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa ima ih koji traze da se ukine i rasproda. Sto da ne, ja sam za.therrarrius wrote:Evo opet. Sta si ti, zivota ti, zapeo za to ukidanje GRAS-a? KO SPOMINJE UKIDANJE GRASA HLJEBA TI?Mr. Meho wrote: Pa eto zalozite se za potpuno ukidanje Grasa. Za pocetak bi dobro bilo da napravimo probu na makar 7 dana bez njihovih vozila u saobracaju. Slazes se? Da ne bi placao duplo. Ti lagano jednom, al u Centrotrans. OK?