KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
edem
#201 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Cao!!!Jeli neko dobio odgovor iz Min.za pitanja boraca?
- yellow cat
#202 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ćao! Zna li možda neko je li za Ispit općeg znanja dovoljno učiti po onim pitanjima koja se nalaze na stranici ADS BIH (Javni ispit online) ili je potrebno malo opširnije spremati?
-
maxell_sarajevo
#203 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
edem wrote:Cao!!!Jeli neko dobio odgovor iz Min.za pitanja boraca?
Sad sam zvao ministarstvo i i rekli su da ce danas biti objavljeni rezultati na njihovoj int.str..
Koliko si imao/la bodova na testiranju?
-
edem
#204 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imala sam 9 bodova,a i ne nadam se nesto previse jer mi je ovo odgađanje rezultata skroz sumnjivo!maxell_sarajevo wrote:edem wrote:Cao!!!Jeli neko dobio odgovor iz Min.za pitanja boraca?
Sad sam zvao ministarstvo i i rekli su da ce danas biti objavljeni rezultati na njihovoj int.str..
-
edem
#205 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dobila informaciju da su danas poceli raditi izabrani kandidati!A mi se mozemo zaliti ako ima koristi....edem wrote:Imala sam 9 bodova,a i ne nadam se nesto previse jer mi je ovo odgađanje rezultata skroz sumnjivo!maxell_sarajevo wrote:edem wrote:Cao!!!Jeli neko dobio odgovor iz Min.za pitanja boraca?
-
maxell_sarajevo
#206 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Majku im imao sam 10 bodova i jos sam sehidska i bez objasnjenja da me odbiju.Ako je to istina da su neki poceli raditi, a da nisu objavili rezultate onda im belaj treba napraviti.
-
edem
#207 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
[quote="maxell_sarajevo"]Majku im imao sam 10 bodova i jos sam sehidska i bez objasnjenja da me odbiju.Ako je to istina da su neki poceli raditi, a da nisu objavili rezultate onda im belaj treba napraviti.[/quotja s
dobila informaciju od kolegice koja tu radi i jos mi je rekla da su nama pslali pimene obavijesti.Ali,sto jest jest ovo nema nikakvog smisla kakve od nas budale prave!
dobila informaciju od kolegice koja tu radi i jos mi je rekla da su nama pslali pimene obavijesti.Ali,sto jest jest ovo nema nikakvog smisla kakve od nas budale prave!
-
maxell_sarajevo
#208 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo izasli rezultati za volontere u min.za pitanja boraca, nisam primljen malo bodova imao na osnovu trajanja nezaposlenosti.Primili nekog hrvata koji je bio cetvrti na listi uspjesnih
.Jebem ti ovakvu drzavu!
Zaliti se mogu jedino kokosijem sudu.
Zaliti se mogu jedino kokosijem sudu.
-
carobni snijeg
#209 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li su rezultati Min.za pitanja boraca objavljeni na web. stranici, može link ukoliko jesu??
-
carobni snijeg
#210 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pronašlacarobni snijeg wrote:Da li su rezultati Min.za pitanja boraca objavljeni na web. stranici, može link ukoliko jesu??
- hary
#211 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
Kako dokazati poznavanje engleskog jezika i poznavanja rada na racunaru,sto je zahtjev u Konkursu, ako nisam pohadjao neki kurs?
Za engleski, pretpostavljam da bih mogao traziti od fakulteta ocjenu iz engleskog, ali rad na racunaru???
I jos nesto: u kojoj formi treba praviti "kratku biografiju" za pripravnika?
Kako dokazati poznavanje engleskog jezika i poznavanja rada na racunaru,sto je zahtjev u Konkursu, ako nisam pohadjao neki kurs?
Za engleski, pretpostavljam da bih mogao traziti od fakulteta ocjenu iz engleskog, ali rad na racunaru???
- alibaba_i_30_godina
#212 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imas formu CV-a kako se koristi sirom Evrope, samo popunis polja koje trebas a ona koja nisu relevantna za tebe izbrises.hary wrote:Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
http://europass.cedefop.europa.eu/europ ... amples.csp
Imas primjer za hrvatski jezik.
- hary
#213 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala, drug. Ipak, meni treba informacija da li, konkurisuci kao pripravnik u drzavnu sluzbu, ako traze kratku biografiju, trebam dostaviti CV ili neku 'slobodniju biografiju', u smislu da nije previse formalna, i sta ona, kao takva, treba da sadrzi.NeyDan wrote:Imas formu CV-a kako se koristi sirom Evrope, samo popunis polja koje trebas a ona koja nisu relevantna za tebe izbrises.hary wrote:Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
http://europass.cedefop.europa.eu/europ ... amples.csp
Imas primjer za hrvatski jezik.
-
farfarah
#214 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene interesuje ovo za poznavanje rada na računaru??? Negdje sam čula da Agencije za državnu službu priznaju položen ispit informatika na faxu. Da li neko ima iskustva s ovim?hary wrote:Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
-
ibizza
#215 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ako si po Bolonji zavrsio,uz diplomu dobio si dodatak sa svim ocjenama...Dovoljno je samo da kopiras i taj dodatak,ovjeris ga u opstini i to je to.farfarah wrote:I mene interesuje ovo za poznavanje rada na računaru??? Negdje sam čula da Agencije za državnu službu priznaju položen ispit informatika na faxu. Da li neko ima iskustva s ovim?hary wrote:Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
-
farfarah
#216 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nisam završila po Bolonji, ali sam dobila taj dodatak-spisak svih položenih ispita i ocjene. Znači to je to!bermiin wrote:Ako si po Bolonji zavrsio,uz diplomu dobio si dodatak sa svim ocjenama...Dovoljno je samo da kopiras i taj dodatak,ovjeris ga u opstini i to je to.farfarah wrote:I mene interesuje ovo za poznavanje rada na računaru??? Negdje sam čula da Agencije za državnu službu priznaju položen ispit informatika na faxu. Da li neko ima iskustva s ovim?hary wrote:Mozda je ovo vec neko pitao, ali nisam pronasao.
Hvala!
- Mikado
#217 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ko ide na testiranje u Ministarstvo Pravde BiH u utorak ?
Jel neko ranije bio, da napise kakav je bio test ?
-
lepirica
#218 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mene nisu zvali:((,zna li se šta za tužilaštvo? Ima li ko kakvu informaciju,ko je primljen?
- lord-executioner
#219 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Za Tuzilastvo jos nista, ni telefonskog poziva ni pismene obavijesti... barem kod mene...
-
akcija007
#220 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bio u martu ove godine . Za pravnike-pripravnike su bila tada pitanja s javnog ispita vezana za upravni spor i upravni postupak.Mikado wrote:Ko ide na testiranje u Ministarstvo Pravde BiH u utorak ?
Za ekonomiste pitanja iz zakona o finansiranju institucija bih i zakona o budzetu institucija bih
- lord-executioner
#221 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa ima li tog Tuzilastva, majku mu staru?
-
lepirica
#222 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
E pa i ja cekam,ali jos nista:(. Ko prije sazna neka stavi ko je primljen...daj Bože da budemo dobre nafake:)))lord-executioner wrote:Pa
-
ibizza
#223 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
u Zadfnja 2 mjeseca,skoro da nema konkursa za pripravnike...sta je ovo 
- alibaba_i_30_godina
#224 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa sta vam je ljudi, svi bi da radite kao pripravnici na teret drzave.bermiin wrote:u Zadfnja 2 mjeseca,skoro da nema konkursa za pripravnike...sta je ovo
Pokusajte naci negdje drugo zaposlenje a ne samo da ganjate drzavu.
-
ibizza
#225 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mislio sam opcenitoNeyDan wrote:Pa sta vam je ljudi, svi bi da radite kao pripravnici na teret drzave.bermiin wrote:u Zadfnja 2 mjeseca,skoro da nema konkursa za pripravnike...sta je ovo![]()
![]()
![]()
Pokusajte naci negdje drugo zaposlenje a ne samo da ganjate drzavu.