SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
-
Gospoda Ministarka
#201 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM

- JThomas
#202 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
u većini je 6, a van centra ima i 4 i 5. samo treba znati gdje, isto kao i sa ćevapima
lokacija NIJE jednako kvalitet
lokacija NIJE jednako kvalitet
- alibaba_i_30_godina
#203 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Naravno da ne smeta, zasuci rukave ministarko i sama napravi krompirusu ... nema bolje neg domace!Gospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
Nije da ne znas razvlaciti jufku?!
- Obuca9
#204 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Buregdžinica MM na Pofalićima, kila kromiruše 5 KMGospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
Za 2.5 KM pola kile pite i 0.5 KM jogurt i mirna Bosna
- JThomas
#205 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
još bolja "kod makedonca" u pofalićima, zvrk 1 km, mali jogurt 0,5 km 
- atko
#206 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Vala bas ... podigli krompirusu na 8 a burek odmah ide komotno na 12 ... a ispod saca sjeckani moze i 14 ...Gospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
-
Gospoda Ministarka
#207 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
atko wrote:Vala bas ... podigli krompirusu na 8 a burek odmah ide komotno na 12 ... a ispod saca sjeckani moze i 14 ...Gospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
...
E onda nii tebi nebi trebao biti problem, mjesat cevape i praviti ih u kucnoj varijantiNeyDan wrote:Naravno da ne smeta, zasuci rukave ministarko i sama napravi krompirusu ... nema bolje neg domace!
Nije da ne znas razvlaciti jufku?!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#208 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Hajd dobro cevapi, to kontam, nije ih jednostavno napraviti u kucnoj radinosti.
Ali pita se bar moze napraviti, pa ako nista, sa gotovim jufkama, ako ne znate razvijati.
Umjesto sto se zalite....
A para bruku ustedite. 
Ali pita se bar moze napraviti, pa ako nista, sa gotovim jufkama, ako ne znate razvijati.
Umjesto sto se zalite....
- JThomas
#209 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
a znaš li ti praviti pitu? 
- ladyblue18
#210 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Znam.JThomas wrote:a znaš li ti praviti pitu?
Ne kao mati, ali znam, no...vjezbom da savrsenstva.
- JThomas
#211 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
lijepo, lijepo, pohvalno... 
-
Gospoda Ministarka
#212 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
ladyblue18 wrote:Hajd dobro cevapi, to kontam, nije ih jednostavno napraviti u kucnoj radinosti.
Umjesto sto se zalite....A para bruku ustedite.
Nevidim u cemu je problem, neko ko je kupuje moze se pozaliti da je cijena previsoka.
- atko
#213 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Da su proizvodjaci hrane pametni, trebali bi poskupiti meso, krompir, sir ... ako ce bezobrazno lovu zgrtati neka je zgrcu oni koji stvaraju konkretne proizvode ... a ne ovi sto ih samo preoblikuju malo i to dok su upitne kvalitete
- ladyblue18
#214 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa problem je u tome sto kupujete a zalite se kako je skupo.Gospoda Ministarka wrote:
Nevidim u cemu je problem, neko ko je kupuje moze se pozaliti da je cijena previsoka.
Meni ako je nesto skupo ja to ne kupujem
Hem je jeftinije hem zdravije (koliko-toliko) napraviti kuci...ko zna naravno.
Meni nema logike jbg...zaliti se na nesto a ne odustajati od toga.
Na kraju krajeva da se nema, ne bi se ni kupovalo.
-
Gospoda Ministarka
#215 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Prvo, odakle ti znas zasto ja tu kupujem. Mozda sam primorana da kupim tu pitu a ona je preskupa...ladyblue18 wrote:Pa problem je u tome sto kupujete a zalite se kako je skupo.Gospoda Ministarka wrote:
Meni ako je nesto skupo ja to ne kupujemA narocito ostavljati pare bezobraznim buregdzijama.
Hem je jeftinije hem zdravije (koliko-toliko) napraviti kuci...ko zna naravno.
Meni nema logike jbg...zaliti se na nesto a ne odustajati od toga.
Na kraju krajeva da se nema, ne bi se ni kupovalo.
Uostalom, ja kao potrosac imam pravo da kazem da je nesto skupo ili ne.
Isto tako se zalim na elektroprivredu...da li to znaci da treba da iskljucim struju?
Smeta mi cijena usluga telefonskih operatera, treba li da bacim mobitel?
- ultima_palabra
#216 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ma ja, to je meni fakat prejeftinohz__semir wrote:Buregdžinica MM na Pofalićima, kila kromiruše 5 KMGospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
Za 2.5 KM pola kile pite i 0.5 KM jogurt i mirna Bosna![]()
- vjevoricinus
#217 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ma svaka ti je zlatna.
To je apsolutniii beterluk.
Udarili cijene...
Ja bih pokupio djecurliju i doveo ih pred cevabdzinicu
da se naslone na sajbu i gledaju kako cike i tete ruckaju.
Bas me zanima da li bi onima unutra bilo prijatno.
7 KM!!!!
Za sta???
Jos malo pa ce poceti da nas samaraju.
To je apsolutniii beterluk.
Udarili cijene...
Ja bih pokupio djecurliju i doveo ih pred cevabdzinicu
da se naslone na sajbu i gledaju kako cike i tete ruckaju.
Bas me zanima da li bi onima unutra bilo prijatno.
7 KM!!!!
Za sta???
Jos malo pa ce poceti da nas samaraju.
- Neelix
#218 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Cevapi su "zaostavstina" turskog carstva, koja se danas uglavnom sluzi na balkanskom poluotoku. Znamo u kojem gradu je ta zaostavstina najizrazenija, tako da se maltene Sarajevo moze smatrati "svjetskim centrom cevapa"VjecitiStudent wrote:A otkad su to cevapi sarajevski izum???Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes
Da, Italija jeste domovina pizze, no u Rimu, Firenci, Veneciji ces se pravo namuciti da pronadjes dobru pizzu, iz jednostavnog razloga, sto turisti navale u tolikom broju tako da im ko pizzu mozes prodati bilo sta.
Desava li se slicna stvar i sa sarajevskim cevapima?
sigurno je da ima takvih mjesta na kojem "prodaju cevape pod bilo sta". ja sam pocetkom godine nakon dugo vremena jeo u mrkvi sa gostima i zg, i naprosto me bilo stid
sutradan smo otisli u peticu, i gosti su bili prezadovoljni.
vecina osoba izvan sarajeva, kad smo pricali o cevapima, htjeli su da idu u "zelju". sto ti je dobar PR. pored smeca od cevapa, (ogromni komad...necega, najmanje mesa), svi znamo kakva im je usluga.
zato treba znati gdje se cevap jede.
- sheilak
#219 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Najbolje na ćevapima je lepinja ( somun-za one koji ne razumiju krajiski
).
Sramota je sto to prodaju, ali ja ih ni ne kupujem vise.
Sramota je sto to prodaju, ali ja ih ni ne kupujem vise.
- alibaba_i_30_godina
#220 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Gospoda Ministarka wrote: E onda nii tebi nebi trebao biti problem, mjesat cevape i praviti ih u kucnoj varijanti
Nema se vremena, nema se vremena ...
Razumijemo se.
- astrid
#221 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Dovljno je da prođem pored ćevabdžinice i osjetim miris,a za ostalo ću da se pobrinem kod kuće

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#222 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
E morao bih se sloziti i ja ,barem jednomNeelix wrote:Cevapi su "zaostavstina" turskog carstva, koja se danas uglavnom sluzi na balkanskom poluotoku. Znamo u kojem gradu je ta zaostavstina najizrazenija, tako da se maltene Sarajevo moze smatrati "svjetskim centrom cevapa"VjecitiStudent wrote:A otkad su to cevapi sarajevski izum???Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes
Da, Italija jeste domovina pizze, no u Rimu, Firenci, Veneciji ces se pravo namuciti da pronadjes dobru pizzu, iz jednostavnog razloga, sto turisti navale u tolikom broju tako da im ko pizzu mozes prodati bilo sta.
Desava li se slicna stvar i sa sarajevskim cevapima?![]()
sigurno je da ima takvih mjesta na kojem "prodaju cevape pod bilo sta". ja sam pocetkom godine nakon dugo vremena jeo u mrkvi sa gostima i zg, i naprosto me bilo stidonog smeca sto smo jeli.
sutradan smo otisli u peticu, i gosti su bili prezadovoljni.
vecina osoba izvan sarajeva, kad smo pricali o cevapima, htjeli su da idu u "zelju". sto ti je dobar PR. pored smeca od cevapa, (ogromni komad...necega, najmanje mesa), svi znamo kakva im je usluga.
zato treba znati gdje se cevap jede.
Bas mi je dosadila prica o "puno" boljim travnickim ili banjaluckim cevapima,sto jednostavno nije istina.
Vecinom raja iz travnika i mjesta koje gravitiraju travniku,pricaju tu pricu,mada ima i sarajlija koji znaju reci da su bolji travnicki cevapi,ali je to vjerovatno ,usljed puno cesce konzumacije ovih sarajevskih,pa je svaka promjena kao wau
Nije lokal patriotski,Tita mi
Narocito sve to je srozao "Zeljo" koji,koji nije ni C od tradicionalnog sarajevskog cevapa,ali bez obzira svaki put kada mi dolaze neki gosti izvan Sarajeva redovno traze da ih vodim u "Zelju" sto naravno nikada ne uradim
Nego kada ste vec dotakli se price o pitama...koliko je kilo "bureka od sira" ili "bureka od jabuka"
- Jack Be Nimble
#223 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa gdje onda da idem??-LIBERO- wrote:
E morao bih se sloziti i ja ,barem jednom,sa drugom Neelixom.
Bas mi je dosadila prica o "puno" boljim travnickim ili banjaluckim cevapima,sto jednostavno nije istina.
Vecinom raja iz travnika i mjesta koje gravitiraju travniku,pricaju tu pricu,mada ima i sarajlija koji znaju reci da su bolji travnicki cevapi,ali je to vjerovatno ,usljed puno cesce konzumacije ovih sarajevskih,pa je svaka promjena kao wau,il' usljed loseg odabira sarajevskih cevabdzinica.
Nije lokal patriotski,Tita mi,ali zaista su sarajevski cevapi daleko najbolji od svih ovih izvedbenica po bosni,a da ne spominjem tek region
,zamo treba znati gdje jesti cevape.
Narocito sve to je srozao "Zeljo" koji,koji nije ni C od tradicionalnog sarajevskog cevapa,ali bez obzira svaki put kada mi dolaze neki gosti izvan Sarajeva redovno traze da ih vodim u "Zelju" sto naravno nikada ne uradim![]()
Nego kada ste vec dotakli se price o pitama...koliko je kilo "bureka od sira" ili "bureka od jabuka"![]()
![]()
![]()
![]()
Odrastao u BL, i prije rata bila je prica da su Sarajevski cevapi zakon. Napokon sam dogurao u Sarajevo 2002 i dolazio sam kasnije naravno i isao u sva mjesta po carsiji i sire, ali jos nisam pojeo taj dobri sarajevski cevap. Moj problem kod Sarajevskih je sto su suhi, pogotovo lepinja. Lepinju mi uvijek uvale suhu ko barut.
Uvijek sam u BL volio naruciti sindikalnu porciju
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#224 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
jel kropmpirusa u pola tevsijeGospoda Ministarka wrote:Jel ikome osim preskupih cevapa smeta i cijena pite, krompirusa 8KM![]()
ili je za kilo 8 KM
ako je za kilo: nije puno
- ultima_palabra
#225 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
U Sarajevu ima puno Travničana, nema ih 5% koji jedu ćevape bilo gdje u Sarajevu. S druge strane, znam bruku Sarajlija koji koriste svaku priliku da navrate kod Harija-LIBERO- wrote:E morao bih se sloziti i ja ,barem jednom ,sa drugom Neelixom.
Vecinom raja iz travnika i mjesta koje gravitiraju travniku,pricaju tu pricu,mada ima i sarajlija koji znaju reci da su bolji travnicki cevapi,ali je to vjerovatno ,usljed puno cesce konzumacije ovih sarajevskih,pa je svaka promjena kao wau ,il' usljed loseg odabira sarajevskih cevabdzinica.
Nije lokal patriotski,Tita mi ,ali zaista su sarajevski cevapi daleko najbolji od svih ovih izvedbenica po bosni,a da ne spominjem tek region ,zamo treba znati gdje jesti cevape.
Narocito sve to je srozao "Zeljo" koji,koji nije ni C od tradicionalnog sarajevskog cevapa,ali bez obzira svaki put kada mi dolaze neki gosti izvan Sarajeva redovno traze da ih vodim u "Zelju" sto naravno nikada ne uradim
Nego kada ste vec dotakli se price o pitama...koliko je kilo "bureka od sira" ili "bureka od jabuka"
U Želji su loši ćevapi, ali i da su dobri ti ne bi priznao