Uhapšen V. V. Batko!

Post Reply
milojicabrzi

#201 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by milojicabrzi »

Mozda Kantonalna TV eventualno...Ovi javni emiteri ne vjerujem da ce, jer kad nisu one predmete za Srebrenicu prednosili, ne vjerujem da ce i ovaj...da ce biti interesa-bice sigurno, Grbavica je blizu, i neke od zrtava za 2 trolejbuske stanice, mogu stici do suda....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#202 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Chmoljo »

high_volume wrote:
Vjerovatno zato što svi znatiželjni ne mogu stati u sudnicu, a TV stanice ne prepoznaju interes gledalaca za ovakvo ili slično suđenje. Iz svih razloga treba zagovarati "javno" suđenje, što znači emisiju putem TV ("javno" je možda terminološki loše upotrijebljena riječ)
javno se koristi u pravnoj terminologiji. sigurno je da be mogu svi stati u sudnicu, ali čemu služe novinari? eto ako ne bude i direktnog prenosa sasvim sigurno će biti novinara koji će to pratiti. javnost podrazumijeva i sredstva informisanja :-) nije srednji vijek pobogu :roll:

budući da broj žrtava ovog idiota nije mali, pa samim tim ne može taj broj ni stati u sudnicu, vjerujem da će se ovaj slučaj pomno pratiti.

da budem iskren, ostaje nam da vidimo samo koliku će kaznu dobiti. a volio bih da se izjasni da "nije kriv". iako će rasprava biti mučna, a znajući kakvi smo zaboravljivi, dobro je radi kolektivnog podsjećanja. dobro je i da se podsjetimo da takvih monstruma još ima. slobodnih.

kreten. uh...
high_volume

#203 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by high_volume »

milojicabrzi wrote:Mozda Kantonalna TV eventualno...Ovi javni emiteri ne vjerujem da ce, jer kad nisu one predmete za Srebrenicu prednosili, ne vjerujem da ce i ovaj...da ce biti interesa-bice sigurno, Grbavica je blizu, i neke od zrtava za 2 trolejbuske stanice, mogu stici do suda....

Svejedno je.. ko god, samo nek se suđenje Veselinu Vlahoviću Batku prenosi putem TV!

Ako neko ima uticaja u TVSA ili nekoj drugoj TV stanici, neka prenese ovu inicijativu i zagovaranje.
karanana

#204 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by karanana »

dobra je ideja da se malo "pogura" da kantonalna prenosi. ja cu im poslati mail.
ali samo da on prvo nama ziv i zdrav dodje.

a ako se izjasni da je kriv sto je i rekao u spaniji, onda nema sudjenja, svjedoka i tako toga nego se odmah ide na presudu, jeli?

i molim vas, cito sam na portalu razne komentare po ovom pitanju, bacena je prica da je njegova familija ubijena od strane "muslimana" i da je on zbog toga poludio i poceo ubijati po grbavici. jelde da to nije tacno? idiot nije nikad ni bio ozenjen jeli?
high_volume

#205 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by high_volume »

karanana wrote:... a ako se izjasni da je kriv sto je i rekao u spaniji, onda nema sudjenja, svjedoka i tako toga nego se odmah ide na presudu, jeli?
I dodatno pitanje za "krivičare" : ukoliko se Batko izjasni krivim, postoji li mogućnost da mu odbrana postigne neuračunljivost, obzirom na apsolutnu spremnost na priznanje djela koja graniče s normalnim, na svu surovost i monstruoznost u hladnokrvom ubijanju bez milosti...?
and

#206 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by and »

Potvrđeno: Veselin Vlahović Batko danas poslijepodne u BiH
drug bevc

#207 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by drug bevc »

high_volume wrote:
karanana wrote:... a ako se izjasni da je kriv sto je i rekao u spaniji, onda nema sudjenja, svjedoka i tako toga nego se odmah ide na presudu, jeli?
I dodatno pitanje za "krivičare" : ukoliko se Batko izjasni krivim, postoji li mogućnost da mu odbrana postigne neuračunljivost, obzirom na apsolutnu spremnost na priznanje djela koja graniče s normalnim, na svu surovost i monstruoznost u hladnokrvom ubijanju bez milosti...?

ma njemu je krepat u zatvoru bio lud il normalan, al malo mu je i to.
samo kamenolom i čekić i da lupa dok se ne raspadne.
Drvosjeca iz Dejcica

#208 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

karanana wrote:dobra je ideja da se malo "pogura" da kantonalna prenosi. ja cu im poslati mail.
ali samo da on prvo nama ziv i zdrav dodje.

a ako se izjasni da je kriv sto je i rekao u spaniji, onda nema sudjenja, svjedoka i tako toga nego se odmah ide na presudu, jeli?

i molim vas, cito sam na portalu razne komentare po ovom pitanju, bacena je prica da je njegova familija ubijena od strane "muslimana" i da je on zbog toga poludio i poceo ubijati po grbavici. jelde da to nije tacno? idiot nije nikad ni bio ozenjen jeli?
Ma kakva familija, samo suplja prica.
Ja bih doticnom sudio u istim onim podrumima i garazama ispod Shoping centra gdje je silovao i ubijao. :x
hadzinicasa

#209 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by hadzinicasa »

karanana wrote:super. moram priznati da sam bio pesimista za ovo i jos sam skeptican dok ga ne vidim ovdje. ali bit ce valjda.

a sto se sudjenja za ratne zlocine u drzavnom sudu tice, ja mislim da su sva javna i da imaju feed dostupan svakome ko hoce da ga preuzme.
nisi u pravu. ona jesu javna (osim ako sudija ne odluči drugačije) i možeš tražiti snimak, ali preuzeti video streaming ne možeš. to može samo Haag.
Sarajevski

#210 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Sarajevski »

kako smo glupi i ograniceni cudo jedno
Jos jednom se dokazalo da kadrovi SBiH rade svoj posao kako treba,sjetimo se samo koliko je bilo natezanja,te ovog zlocinca hoce u srbiju,c.goru,ali kad su se gosp.Alkalaj i gosp.Silajdzic ukljucili u sve ovo zlocinac dolazi gdje i treba da mu se sudi a ne da ide u srbiju i da se setka: Hvala SBiH sto su uspjeli zlocinca dovesti pred ...
ovo je komentar sa avazovog foruma na vijest o izrucenju
a zeljana zovko krv propisala da uopste dobiejmo kogucnost izrucenja
ova dvojica mlatila mudima, nisu prstom mrddnuli da ista urade i sada im hvala
joj zemlje majko draga... al tako valjda bude kad se samo fahrin glasnik cita
udrch

#211 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by udrch »

and wrote:
Potvrđeno: Veselin Vlahović Batko danas poslijepodne u BiH
Eh što volim kad pravda na kraju pobijedi..
and

#212 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by and »

Sarajevski wrote:kako smo glupi i ograniceni cudo jedno
Jos jednom se dokazalo da kadrovi SBiH rade svoj posao kako treba,sjetimo se samo koliko je bilo natezanja,te ovog zlocinca hoce u srbiju,c.goru,ali kad su se gosp.Alkalaj i gosp.Silajdzic ukljucili u sve ovo zlocinac dolazi gdje i treba da mu se sudi a ne da ide u srbiju i da se setka: Hvala SBiH sto su uspjeli zlocinca dovesti pred ...
u normalnoj zemlji je dovoljno samo se ne potruditi da nešto sjebeš i sve je tako logično kada su argumenti na tvojoj strani.pored ovakvih argumenata neko bi se baš morao dobro potruditi da ne bude izručen bih.
ira.m

#213 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by ira.m »

.....
Last edited by ira.m on 23/09/2011 04:26, edited 1 time in total.
gisna2

#214 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by gisna2 »

Svuda pođi, B., na mjesto svog zločina se vrati.
Better Man

#215 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Better Man »

Sarajevski wrote:kako smo glupi i ograniceni cudo jedno
Momak, kakv ba Silajdzic i Alkalaj! Nisu njih dvojica nista uradili, niti imaju bilo kakve zasluge za izrucenje Batka! Jedina osoba kojoj pripadaju sve zasluge i koja je najzasluznija sto ce Batko od veceras biti u BiH u zatvoru je nasa ambasadorica u Spaniji Zeljana Zovko!!! Sramno je od Silajdzica kako na ovom slucaju skuplja jeftine predizborne poene i jos je sramnije i bestidnije to sto se pred porodicama Batkovih zrtava hvalisao da je on odradio posao da se Batko izruci i onda mu se porodice zahvaljivale, a u stvari nije nista uradio.
Kristijana

#216 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Kristijana »

high_volume wrote:
Po onome što sam ja pročitala o Batku on spada u sociopate, likove bez savjesti, koji nemaju nimalo obzira ili suosjećanja za druge ljude. Kad ubija lik bez savjesti, logično, ne može se ni pokajati ( čujem da se i izjasnio da se ne osjeća krivim, tj. da se ne kaje što ukazuje da je on baš takav psihopat ) jer to je skroz drugi sklop ličnosti, a takvih ljudi ima u cijeloj populaciji malo, ne postanu svi ubice, ali rat je za mnoge bio okidač i poligon da se razmašu. Koliko ja znam, ovakvi u Americi dobiju smrtnu kaznu, ti ljudi su nepopravljivi, nema tu ni govora o pokajanju ili ''povratku među normalne''.

Međutim, oni nisu neuračunljivi, ne pada njima nikakav mrak na oči pa ubiju nego su pri punoj svijesti dok to rade i uživaju u tome, prosto su odstupanje od normalnih ljudi ali nisu ludi da bi ih to oslobodilo. Funkcionišu normalno kao i svi u mnogim stvarima, ali ih izdvaja krvožedna želja za ubijanjem i mučenjem ( sociopate npr. muče i životinje ) Ja nisam stručnjak, ali ovo kod njega nije klasično ludilo ( lik sve ove godine na slobodi nije proveo u ludnici a vjerovatno i nema dosje kod psihijatra ), za koje bi mogao igrati na neuračunljivost, a po obimu i monstruoznosti zločina te brojnosti žrtava jasno je i da se radi o sadizmu tipičnom za sociopate.

Svojim zločinima je zaslužio smrtnu kaznu, ali mi je nemamo i u tom slučaju - doživotni zatvor. 6 godina, što neko napisa da bi mogao dobiti, je kazna za pljačkaše i sitne dilere marihuane pa ne bi valjda iko normalan Batku dao 6 godina. :shock:
s_bjelava

#217 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by s_bjelava »

Stiglo krme debelo u lancima kao sto i prilici takvoj spodobi.
Vjerujem i nadam se da ce izrucenjem batka isplivati na povrsinu puno miseva, njegovih saboraca i sljedbenika koji zive "normalnim" zivotom i vjeruju da nece biti otkriveni.
Bili oni u Vlasenici ili u Hrasnom trebaju se krivicno goniti i odgovarati za svoja nedjela. :x
Sto se batka tice - Welcome to Sarajevo. :D
statix

#218 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by statix »

Kristijana dobar post, ali smatram da je gora dozivotna kazna u nasim zatvorima od smrtne kazne, ili recimo samnica ili nesto slicno. :D
Last edited by statix on 26/08/2010 21:44, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#219 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Mis mekinjas »

Kristijana wrote:
high_volume wrote:
Po onome što sam ja pročitala o Batku on spada u sociopate, likove bez savjesti, koji nemaju nimalo obzira ili suosjećanja za druge ljude. Kad ubija lik bez savjesti, logično, ne može se ni pokajati ( čujem da se i izjasnio da se ne osjeća krivim, tj. da se ne kaje što ukazuje da je on baš takav psihopat ) jer to je skroz drugi sklop ličnosti, a takvih ljudi ima u cijeloj populaciji malo, ne postanu svi ubice, ali rat je za mnoge bio okidač i poligon da se razmašu. Koliko ja znam, ovakvi u Americi dobiju smrtnu kaznu, ti ljudi su nepopravljivi, nema tu ni govora o pokajanju ili ''povratku među normalne''.

Međutim, oni nisu neuračunljivi, ne pada njima nikakav mrak na oči pa ubiju nego su pri punoj svijesti dok to rade i uživaju u tome, prosto su odstupanje od normalnih ljudi ali nisu ludi da bi ih to oslobodilo. Funkcionišu normalno kao i svi u mnogim stvarima, ali ih izdvaja krvožedna želja za ubijanjem i mučenjem ( sociopate npr. muče i životinje ) Ja nisam stručnjak, ali ovo kod njega nije klasično ludilo ( lik sve ove godine na slobodi nije proveo u ludnici a vjerovatno i nema dosje kod psihijatra ), za koje bi mogao igrati na neuračunljivost, a po obimu i monstruoznosti zločina te brojnosti žrtava jasno je i da se radi o sadizmu tipičnom za sociopate.

Svojim zločinima je zaslužio smrtnu kaznu, ali mi je nemamo i u tom slučaju - doživotni zatvor. 6 godina, što neko napisa da bi mogao dobiti, je kazna za pljačkaše i sitne dilere marihuane pa ne bi valjda iko normalan Batku dao 6 godina. :shock:

smrtna kazna postoji u jednoj ili dvije Američke države, ako, nisam sigurna.....

doživotna robija je zaslužena kazna, sa lancima na nogama....
kiky

#220 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by kiky »

monstrum ...
black

#221 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by black »

svaka kazna je malo za ovog jadova, a siguran sam da ce iz RS traziti da tamo izdrzava kaznu
bpsang

#222 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by bpsang »

http://blip.tv/file/3422541

http://blip.tv/file/3448846

da bog da trunuo u zatvoru bar 100 godina
nellington

#223 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by nellington »

Miš mekinjaš wrote:smrtna kazna postoji u jednoj ili dvije Američke države, ako, nisam sigurna.....

doživotna robija je zaslužena kazna, sa lancima na nogama....
As of April 1, 2008, the Death Penalty was authorized by 37 states, the Federal Government, and the U.S. Military. Those jurisdictions without the Death Penalty include 13 states and the District of Columbia. (Alaska, Hawaii, Iowa, Maine, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, North Dakota, Rhode Island, Vermont, West Virginia, and Wisconsin).
Kristijana

#224 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Kristijana »

statix wrote:Kristijana dobar post, ali smatram da je gora dozivotna kazna u nasim zatvorima od kazne od smrti, ili recimo samnica ili nesto slicno. :D
I to što kažeš. Smrtna bi bila skoro nagrada.

Miš mekinjaš, ja sam smrtne kazne u SAD vidjela uglavnom po filmovima i serijama, znam da to kod njih varira od države do države, ali ako im je u stvarnosti kao na filmu/seriji onda imaju puno jače kazne od naših, naše mi se čine preblage za ove ''obične'' i neratne zločine. A vidim nellington nas je tačno obavijestio, hvala mu. :)
CAUS-VISOKO

#225 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by CAUS-VISOKO »

drug bevc wrote:
high_volume wrote:

ma njemu je krepat u zatvoru bio lud il normalan, al malo mu je i to.
samo kamenolom i čekić i da lupa dok se ne raspadne.
I to gumeni cekic. Nego, je li djubre istovareno na Butmir? Za tu vijest, dobar mustuluk slijedi.
Post Reply