Bas tako, smrt dlakama!!!
Pls javi sutra kako je proslo
Meni je muka vise od uraslih dlacica, ni jedan piling ne pomaze,nikakve spuzve,cetke,krpe,nistaaaaa
Moderator: anex
pricaj mi o tomeAngel_of... wrote:E super, ja taman razmisljam da idem,a ne znam nikoga da je bio da mi prenese iskustva
Bas tako, smrt dlakama!!!![]()
Pls javi sutra kako je proslo
Meni je muka vise od uraslih dlacica, ni jedan piling ne pomaze,nikakve spuzve,cetke,krpe,nistaaaaa
cim se ovo slegne, bum javila isplatili se icithea wrote:pakice..
ja imam namjeru da takoder skinem moje dlake, koje mrzim iz dna duse.
molim te mozes nam javiti kako dalje, koliko kosta, jer bi ja moj tretman zapocela zima 2013. hvala na odgovoru
ma nema na cemu.. koliko god mi bilo zao svih nas koji imamo ZLAke, toliko mi je drago da nisam sama u svojoj muci hahathea wrote:pakice od srca ti hvala na odgovoru.
iskreno ti zelim da ih sve sprzis, sto vise vec od prvog tretmana kao sto si napisala trebas cekati 2 sedmice, mogu misiti da grickas noktice cekajuci prve rezultate.
kakvu ti kozu imas?
ja sam svijetlijeg tena, a imam crnu dlaku, rekli su mi da je normalno vrlo ucinkovito sa kozom koju imam a dlaka tamna. Eh sad treba jos vidjeti kakav aparat koristi taj centar, inace citala sam da ima i do tog pa sve do tko ti radi taj tretman, osoba.
Monege zene su bacile pare uzalud, no ja mislim da treba maksimalno prziti od pocetka mislim na intezitet lasera jer navodno to podesavanje aparata ima veliki faktor przenja.
A takoder sudeci forumima, neke zene su morale produziti tretman, jer su im od pocetka przili srednje tako da se tretmani oduze a oni vise zaraduju.
jesi li ti upucena u to koji stepen su tebe przili laserom, neke zene ne podnose to ''peckanje'' dok druge shvate to kao tralala.
mislim da to crvenilo nije trasno ako te ne boli, samo ne na sunce.
drzim ti fige
A gdje si radila te IPL-tretmane?alternativna wrote:Ja sam od od januara 2011 do januara 2012 bila na 7 IPL-tretmana ispod pazuha, svakih 6 sedmica. Na prvom tretmanu je ispalo 90% dlaka, vratile se nakon treceg tretmana...drz', nedaj, summa summarum: trebala sam na 8 tretmana, no osmi izostavila. Dlake se istanjile, posvjetlile ali nisu skroz nestale. A receno mi je da nakon 7-8 tretmana dugotrajno ne bude NISTA.
Svake 2-3 sedmice moram usput smaknuti tih par dlaka, vidim da je korijen neki jos tu, jer koza nije 100% svijetla. Sto bi trebalo biti da je korijen ubijen, zar ne? Po tretmanu 70€.
Sad dumam dali da se upustim u bikini fazon sa IPL - neznam dali je efikasno kad mi vec i ovdje nakon 7 tretmana nije sve nestalo. A bikini je puuuno skuplji.
Savjeti? Iskustva?
pakica -od srca sam sretna zbog tebe ----- ali si mene sad još više rastužila ------------ vraga mu, kasno da počinjem (uglavnom sam u suknji pa je belaj jer je lijepo vrijeme već krenulo), tako da moram predeverat još jednu ludu godinu u patnji sa Zlakamapakica_ wrote:ljudiiii, ovo ispada k'o ludo![]()
![]()
mucho sam hepida su dibidus sve ispale, daleko od toga, tek sam jednom isla, al' kad dignem ruku, nisu vise OVOLIKE fleke crnih tackica (koje su postojale i nakon brijanja, jer se nikad nisam usudila cupat ZLAke ispod pazuha hihi), nego sad imam i dijelova koze gdje nema nijedne dlake.. jupi jupi je je!!
po nogama i bikiniju sam kamaru njih sama povadila, jer bukvalno ih sad samo sklonim, nema cupanja, nema nista....
joooooj sto je ovo super hahahelem, ako 'vako nastavi, meni ce trebat 3, plafon 4 tretmana i amin! onda odrzavanje svako nekoliko, i mjera
![]()
![]()
![]()
helem, moram reci da je najgori dio svega sto ih nije preporucljivo dirat icim nakon tretmana (brijat, cupat, bla bla), pa, po preporuci djevojaka sto tamo rade sam si kupila onu masinicu da ih skracujem.. SVRBIII hahaha
ps. ovaj dio koze na ruci koji sam radila kao probni tretman (oko 20. marta) vise nema nijedne dlake![]()
oleeeeeeeeuh, uh, ne ureklo se.. idem najvjerovatnije iduce hefte, ili one tamo da radim ruke i facu, pa mi pozelite srecu jos jedared!
nije da ima veze, ali nije preporucljivo poslije toga na sunce, kao ni to da koza potamni, jer onda snop tog svjetla ne ide direkt na dlaku nego na kozu.. jer on ganja tamne stvari heheAngel_of... wrote:Ja mislim da sam negdje procitala da fotoepilacija nema veze za godisnjim dobom:) ako sam pogrijesila,ispravite me:)
super - neko fino iskustvo konačno .............. ohrabrujuće je za nas koje moramo to riješitipakica_ wrote:nije da ima veze, ali nije preporucljivo poslije toga na sunce, kao ni to da koza potamni, jer onda snop tog svjetla ne ide direkt na dlaku nego na kozu.. jer on ganja tamne stvari heheAngel_of... wrote:Ja mislim da sam negdje procitala da fotoepilacija nema veze za godisnjim dobom:) ako sam pogrijesila,ispravite me:)![]()
@eluna- i ja sam haman tek krenula, iduci termin mi je zakazan za 7. maj, i to ce biti tek drugi..
ali ako treba sva cu zamotana hodat da me sunce ne dohvati do avgusta, jer tek tad idem na more(doduse, odma' na +50 jer picim u tursku haha valjda mi se to sta nece iskomplikovat haha)
uglavnom, moja preporuka vam je, ukoliko cete na ove tretmane, mozda je i bolje da odete sad, jer ako pocrnite na moru, opet vam nema na ovo kino dok boja ne spadne.. ja sam se doooosta nacekala dok sam prestala primjecivati "tan-lines", a sve dok vam je koza imalo tamna, manja je vjerovatnoca uspjehasad jedva cekam 7. maj da ih pik ponovo przim tralalalala
moja kona je pljunula masu keša na laser, a i ona svoje tretmane mora obnavljat makar 1x godisnje.. dakle, nema zanosa, drage moje damethea wrote:ne znam ja zelim da odem na lasersku koja je skuplja, cula sam da ova foto.... depilacoju moras cesto obnavljati tj. ipak ides svake godine bar 1x, a mene interesira definitivno unistenje ovih kobnih zlaka.
drago mi je ako ste cure zadovoljne te imate razultate.
upravo takothea wrote:kako god pogledas dakle ne moguce je rijesit se totalno tih zlaka.
80 KManaksunamun wrote:Koliko košta fotoepilacija cijelih nogu u NoVello?