U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
KadSeMrtviProbudimo

#201 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

kekec wrote:
Ahmadinejad wrote: Nema ovo veze sa interpolovom potjernicom, ta potjernica je proglasena nevazecom.velika britanija se pozvala na neki sporazum iz 1901 GOD. koji je potpisala sa jugoslavijom.Sto znaci da ovo hapsenje je iskljucivo politicko, odnosno stav vlade uk prema desavanjima u bih.
1901 ???
A prva Yugoslavija nastale samo 17 god kasnije ( Kraljevina Yu ).

Sporazum o uzajamnom izručenju krivaca između Kraljevine Srbije i Velike Britanije od 06.12.1900., stupio na snagu 1901. ("Službene novine Kraljevine Jugoslavije", br. 35/1901);

Dva pitanja:

1. Sporazum o izručenju "krivaca" :-) - da li je 1900. godine pravni sistem poznavao i razlikovao termin ''krivac'' i ''optuženi''?

2.Ko je pravni sljednik Kraljevine Srbije danas? Kraljevina Srbija je pravno prestala postojati 1918. godine; da li to znači da taj Sporazum Kraljevine vrijedi i za Republiku Srbiju?
Maraschino

#202 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Maraschino »

ratata wrote:
bogoljub wrote:Gdje Engleska uplete prste tu je po srijedi sasvim prljava igra.
vise old fox!
Ne okreci bogoljube mlin na Englesku vodu, ne drze se oni zakona iz 1901. nego Srbija, Englezi postuju protokol, a zna se ko izdaje ove potjernice prema zakonima u okviru kojih niko od nas nije zivio.

ne, ne, u ovom slucaju posrijedi su prljave igre engleza koji se ponasaju kao ''spavaci'' u BiH a u stvari cekaju svoju priliku...

pozivanje na nasilje ne vodi nicemu ali davanje do znanja da se ne slazemo sa njihovim odlukama, treba i to HITNO
7cokanja

#203 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by 7cokanja »

..srbija dusman..
..kakav bolan, "srbija dusman"..pa srbija samo radi ono sto je u njenim mogucnostima..ti zahvali Sulejmanu Ti'icu i njegovom Sakibu Softicu, prvenstveno, a onda citavoj sda i ostalim takozvanim "nasim" politicarima.. pa srbija samo stiti svoje interese, a sto je njeno pravo,,sto je takozvani "nas" Sulejman Ti'ic, u februaru 2007-me, odlucio pustati srbiju sa udice, nije srbijin problem..kad je Sulejman Ti'ic jos 2005-te izbrisao iz Tuzbe za Genocid, zahtjev za reparaciju, vi ste sjedili mirno.. i sad kazete srbija..daj bolan, progledajte.. kad je Sulejma Ti'ic i Sakib Softic, isto pred sudom u Hagu uzeo samo dvije sedmice, da pripreme i iznesu svoje argumente i potvrde optuznicu protiv srbije, ti si grick'o kospe.. kad je prosle sedmice, opet Sulejman Ti'ic, "zaboravio" da bi neko treb'o biti u Hagu i prisustvovati pocetku procesa protiv Karadzica, tvoj "ayat" je na sva usta "gospodinovo" tog istog Karadzica, zlocinca, cetnicinu.. najcrnje mi je, kad ayat, opet, dovede one nepismene zene iz Srebrenice, pa onda one pocnu "gospodin Karadzic" je ovo, pa"gospodin Karadzic je ono""..heeeeeeeeeeeeeeeeeej, luda glavo, po cemu je to gospodin...
..probudi se, prestani jadikovati Bosnjo....................
dezurni_ucenik

#204 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by dezurni_ucenik »

Evo jedan prijedlog za nasu policiju:neka podmetnu 10 kg heroina srbijanskom ambasadoru u Sarajevu pa da protiv njega dignu tuzbu ...valjal ova =? :-)
Last edited by dezurni_ucenik on 01/03/2010 23:22, edited 1 time in total.
BHCluster

#205 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BHCluster »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
kekec wrote:
Ahmadinejad wrote: Nema ovo veze sa interpolovom potjernicom, ta potjernica je proglasena nevazecom.velika britanija se pozvala na neki sporazum iz 1901 GOD. koji je potpisala sa jugoslavijom.Sto znaci da ovo hapsenje je iskljucivo politicko, odnosno stav vlade uk prema desavanjima u bih.
1901 ???
A prva Yugoslavija nastale samo 17 god kasnije ( Kraljevina Yu ).

Sporazum o uzajamnom izručenju krivaca između Kraljevine Srbije i Velike Britanije od 06.12.1900., stupio na snagu 1901. ("Službene novine Kraljevine Jugoslavije", br. 35/1901);

Dva pitanja:

1. Sporazum o izručenju "krivaca" :-) - da li je 1900. godine pravni sistem poznavao i razlikovao termin ''krivac'' i ''optuženi''?

2.Ko je pravni sljednik Kraljevine Srbije danas? Kraljevina Srbija je pravno prestala postojati 1918. godine; da li to znači da taj Sporazum Kraljevine vrijedi i za Republiku Srbiju?
Ima i onaj sporazum izmedju Bosne i Hercegovine i Srbije koji je stupio na snagu u Petak!
Last edited by BHCluster on 01/03/2010 23:22, edited 1 time in total.
ratata

#206 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

milenko wrote:
bogoljub wrote:Mislim da treba tražiti odmah povlačenje BiH Ambasadora iz Srbije.
Ili je možda i to pogrešan potez!?
Mislim da treba pozvati Srbskog Ambasadora na raport.
Definitivno treba izaći na proteste i jasno i glasno porućiti svima da se ne smiju igrati sa ovim narodom.
Ovaj narod jeste uspavan.........
Ali ako se probudi................!!!!!
pa valjda bi trebalo prvo pozvat' britanskog...
ja vec jednom rekoh bogoljubu, ne okrecite mlin na englesku vodu, nemoj mi opet one "krivi su drugi"

Ambasador Srbije persona non grata bar sto se mene tice :x , uostalom koliko je amabsadora Srbija protjerala pa nikom nista,jel tako il nije?

Haj ne offujte sa Karadzicem i medjustranackim sda,sdp,sbih prepucavanjima, ovo nije ta tema, ovdje se brani BiH a ne covjek ili stranka, ili privatna imovina
heckler

#207 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by heckler »

Ahmmed wrote:Hapšenje Ejupa Ganića, nedozvoljavanje da se u zgradi Parlamenta BiH održi svečana sjednica povodom obilježavanja 1.marta, kukumakanje Radomira Pavlovića, predsjedavajućeg Skupštine općine Srebrenica da se današnjim prijemom u srebreničkom Domu kulture povodom dana nezavisnosti krši zakon RS i ruši ustavno pravni poredak manjeg entiteta, te njegov jutrošnji vapaj Banjoj Luci da spriječi zločeste Bošnjake u tom "zlom" naumu.....

Hm, a sve sam računao da je danas 1. mart 2010.....Meni se čini, da sam se preračunao....

Po dejtonu zakoni RBiH (ukljucujuci i zakone o praznicima) ostaju da vaze dok se novi ne donesu. Posto novi zakon o praznicima nikad nije donesen 1. Mart je legalni praznik i ovi sto ga negiraju krse ne samo zakone BiH nego i Dejtonski mirovni sporazumu, sto je interesantno imajuci u vidu da su to obicno najgrlatiji branioci dejtona tojest dijelova koji njima odgovaraju.

Cinjenica da su se velikosrbi usudili u pola Sarajeva zakljucati salu parlamentarne skupstine i iskljuciti joj struju je dokaz koliko su se osilili i koliko su ponovo sigurni da mogu da rade sta hoce. Ako im se sad ne razbije nos sljedeca eskalacija ce biti puno skuplja.
Ahmadinejad

#208 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmadinejad »

ratata wrote:
Ahmadinejad wrote:Ja zivim na Podhrastovima.Peije pola sata cule su se neke dvije jake eksplozije.Mozda i necemo imati ispred cega protestvovati. :sad: :sad: :sad:
jel ti ovo ozbiljno :?: :?: :?: :shock:
Mrtav ozbiljan,evo jos neki forumasi su potvrdili isto nesto je puklo zestoko ,a sad sta stvarno ne znam.Samo da nije ambasada srbije, stata onakve zgrade. 8-) 8-)
Karabaja

#209 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Karabaja »

pa zar ambasada srbije nije na obali?
bogoljub

#210 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by bogoljub »

TREBA IM VRATITI ISTOM MJEROM PODIGNUTI OPTUŽNICU PROTIV KOŠTUNICE, INTERPOLOVU TJERALICU
ZBOG PUCANJA NA GRAD SARAJEVO U TOKU RATA.
PA KAD BI I NJEGA SAMO ZATVORILI I DRŽALI JEDAN MJESEC BILO GDJE!
IZGLEDA DA NAM JE U ODMAZDI JEDINI SPAS.
HOBN CAD

#211 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by HOBN CAD »

Zločinac mora odgovarati za ubojstvo 42 deteta i uništavanje života još 73 njih.

Sporazum Kraljevine Srbije i Britanske imperije iz 1901. normalno je aktivan, jer Republika Srbija ima preko 2 veka NEPREKIDNE DRŽAVNOSTI koju je ULO=ŽILA u zajedničku državu sa delovima Austrougarskog carstva koje je PORAZILA.
1901. Jugoslavije nije bilo ni u vlažnim snovima austrougarskih sluga.
ratata

#212 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

HOBN CAD wrote:Zločinac mora odgovarati za ubojstvo 42 deteta i uništavanje života još 73 njih.

Sporazum Kraljevine Srbije i Britanske imperije iz 1901. normalno je aktivan, jer Republika Srbija ima preko 2 veka NEPREKIDNE DRŽAVNOSTI koju je ULO=ŽILA u zajedničku državu sa delovima Austrougarskog carstva koje je PORAZILA.
Haj ti blago meni na neki "svoj" forum pa tamo odredjuj ko je "zlocinac" :x :x :x :x :x :bih: :sax:
atko

#213 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by atko »

Samo vi urlicite i huskajte ... bas me zaniam gdje su ta silna groblja sto ste pobili ... pravo ste zajebaTi :-)

Ovo je (prljava) politicko/pravna igrica srbije i britanije

NE zaboravite da je E.Ganic rodjen u Novom Pazaru ... dakle drzavljanijn je i srbije (potencijalno) ... Srbija mudro koristi svoje lobije i vanjsku politiku da istraje u onom sto je zacrtala ... a vi urlicite ... zasto BiH nije izgurala tuzbu protiv srbije ... iz istog razloga zbog kopjeg se dogadja i ovo sa Ganicem - jer smo nesposobni i neznamo voditi politiku niti lobirati ... jer samo kukako i cvilimo kao zrtva .... da vidim kako ce sad nasa politicko/pravna ekipa reagovati ??? -NIKAKO ... iskortistice ovo za predizbornu kampanju nazalost ...

To sto je Ganic priveden ne zanci da je krivi niti znaic da treba sad ispustati ratne urlike :x ... treba politicki i pravno odgovoriti 3x jace ... hocemo li ikad doci pameti, pokazati mudrost i prestati sebe smatrati dezurnom zrtvom na balkanu za sva sranja koja se dogode ???
Andaluzijski pas

#214 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Andaluzijski pas »

Prekinuti bilateralne i svake druge odnose sa Serbiom!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#215 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by pape »

CVIKERASH wrote:Vjerovatno ce nas svijet poceti shvatati ozbilno kad pocnemo koristiti ,kao i srbi primitvne metode,kao sto su paljenje i amenovanje ambasada.
CVIKERASH wrote:

Evo jedan prijedlog za nasu policiju:neka podmetnu 10 kg heroina srbijanskom ambasadoru u Sarajevu pa da protiv njega dignu tuzbu ...valjal ova
@Cvikerash, .... sa ovog mjesta ne smijes pozivati na nasilje.
Jos nesto slicno i banovan si.

@HOBN CAD .... trajni ban.
Ahmadinejad

#216 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmadinejad »

HOBN CAD wrote:Zločinac mora odgovarati za ubojstvo 42 deteta i uništavanje života još 73 njih.

Ne znam o kakvoj djeci pricas,bilo ih je vise.?Mozda o onoj djeci sto smo ih nosili u ZOO da hranimo lavove.?Mozda tu djecu?
:bih: :bih:
milenko

#217 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by milenko »

Andaluzijski pas wrote:Prekinuti bilateralne i svake druge odnose sa Serbiom!
eno shpiric vec pokren'o inicijativu....ti bas ko da u andaluziji zivis...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#218 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Dado dijasporitus »

42 "deteta" pod punom ratnom opremom. Kojih si ti gljiva se najeo. :?
ibizza

#219 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ibizza »

a ko ce odgovarati za 150000 poginulih...ko ce odgovarati za milion raseljenih,ko ce odgovarati za porusene domove,ko ce odgovarati za desetine hiljada ljudi sto su ostali bez noge,ruke,oka,bubrega i sl,ko ce odgovarati sto ja nisam imao normalno djetinstvo,sto sam isao u podrum u skolu,sto sam jeo ikar,leću,sto sam pio prljavu vodu...?????????????
a ti si sve to imao u Novom Sadu,dok su tvoji rodjaci po naredjenju vaseg predjesdnika sve to meni uskratili...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#220 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by pape »

bogoljub wrote:TREBA IM VRATITI ISTOM MJEROM PODIGNUTI OPTUŽNICU PROTIV KOŠTUNICE, INTERPOLOVU TJERALICU
ZBOG PUCANJA NA GRAD SARAJEVO U TOKU RATA.
PA KAD BI I NJEGA SAMO ZATVORILI I DRŽALI JEDAN MJESEC BILO GDJE!
IZGLEDA DA NAM JE U ODMAZDI JEDINI SPAS.
@Bogoljube i za tebe isto vazi, .... posljednja opomena zbog pozivanja na nasilje.
Iga123

#221 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

Atko je objasnio, to je naša realnost.
Zanimljivo, Ganić je donedavno trubio kako nema šanse da njega i ostale hapse, kad evo...
Razlozi SRbije su zna se kakvi, mada Ganić je nikakava osoba, još se sječam njegovih nacionalističkih pa i fašističkih izjava...fuj...
Ahmmed

#222 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

Iga123 wrote:Atko je objasnio, to je naša realnost.
Zanimljivo, Ganić je donedavno trubio kako nema šanse da njega i ostale hapse, kad evo...
Razlozi SRbije su zna se kakvi, mada Ganić je nikakava osoba, još se sječam njegovih nacionalističkih pa i fašističkih izjava...fuj...

Bio bi lijepo da nas potsjetiš na Ganićeve navodne fašističke izjave....
Andaluzijski pas

#223 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Andaluzijski pas »

milenko wrote:
Andaluzijski pas wrote:Prekinuti bilateralne i svake druge odnose sa Serbiom!
eno shpiric vec pokren'o inicijativu....ti bas ko da u andaluziji zivis...
Svaka mu čast. Nije me razočarao.
ratata

#224 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

Iga123 wrote:Atko je objasnio, to je naša realnost.
izgleda da treba da se sklonim malo s foruma nakon ovog posta koji citiram sad.

apsolutno nevjerovatno :( :-) :shock:

da li si ti svjestan ili svjesna ne znam sta si, da se ne radi o Ganicu nego o integritetu drzave BiH cije gradjane otimaju po nekim pravilima iz 1901. milo moje :?: :x
Last edited by ratata on 01/03/2010 23:51, edited 2 times in total.
BHCluster

#225 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BHCluster »

zoom66 wrote:

01. Mar. 2010. 23:42 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» HOBN CAD
Izvini drug ali pape ga je vec rokno
Locked