burek_in_space wrote:
'Kad sam govorio o regionalnoj ligi, onda sam samo otvorio temu. Uvijek se mora razgovarati, tražiti najbolja rješenja, raspravljati. Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu! Nismo ni za slovenski prijedlog, više nismo ni za što. Mi trebamo čuvati Hrvatsku ligu! Ako će liga brojiti 10 ili 12 klubova, onda je to - to. Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenje zakonskih propisa, uvjeta. Dinamu nije potrebna regionalna liga, mi proizvodimo sjajne mlade igrače, naši igrači su temelj hrvatske nacionalne vrste, svake godine igramo europske utakmice. Nama, dakle, nije potrebna nikakva regionalna liga', prenose Sportske novosti riječi Zdravka Mamića. [/i]
E vidis ovo sto se sada Mamic posipa pepelom,je zbog reakcije BBB-a ,jer je i inace na ogromnom udaru BBB-a
Od problematike Maksimira,jer je zelio rusiti ovaj sadasnji

,do bukvalno fizickog napada na njega od strane jezgra BBB-a u Madjarskoj,mislim.
Maminjo je itekako za balkansku ligu,ali mu nikako ne odgovara novo zariste i dodatni razlog ,u nizu istih,za produbljenje konfrotacije sa BBB,a narocito u zadnjih 3-4 mjeseca kada su se pomirile frakcije unutar te navijacke skupine i kada su jako zestoko ujedinjeni krenuli proti njega..
Licno sam ga gledao i na Z1,lokalnoj zagrebackoj TV,i na HRT2 i na TV Srbij i u svim istupima je iznosio stavove da se razgovara oko te lige...a sada ovaj obrat preko noci..da kako da ne
A izborna skupstina se jako blizi..a stolicamu se jos jace klima...BBB mu puse za vratom,ma ljepota
ista istuacija je sa svim ovim vecim klubovima,cija su rukovodstva i zvanicno postali taoci navijackih skupina.
Kako???
Pa sasvim jednostavno,prosjek posjete na Zvezdinim domacim utakmicama ,ako izuzmemo derbi sa Partizanom,je nekih 4500 gledalaca,od kojih je 3-4 hiljade na sjeveru i pod komandnom palicom navijackog jezgra Delija.
I samo jednim gestom,"naredbom2,dogovorom...89% stadiona ga moze ili izvizdavati,prozivati..ili jednostavno bojkotovati sve utakmice,sto bi bilo porazavajuce za njih,i vrlo brzo bi se i o smjenama u upravnim odborima pocelo razgovarati.
Ista situacija je i sa drugim klubovima,jer se svelo na to da u 80% statisticki posjetu i cine organizovane navijacke skupine,jer takve skupine ne privlaci na stadione samo ljubav prema dobrom fudbalu,i dobrim potezima te igre.Te skupine su svoju povezanost sa klubom,i odanost klubu uzdigli na nivo vise,i njih ne interesuje jel se igra sa Cukarickim ili sa Radom oni su tu iz rituala koji im je usao pod koz,nacina zivota sto im je to postalo
Ali dobro,sada ulazim u skroz drugu temu
Poenta je,Maminjo gasi dodatni pozar koji je izavzala prica o ovoj ligi na relaciji on i BBB. Zivi bili pa vidjeli vrlo brzo ce se ta prica aktuelizirati,tj. od 2012. ce se i pokusati nesto uraditi na tom planu,kao recimo taj turnir sto slovenci spominju