Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

karanana

#201 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

kojih novih brendova? jeli ima negdje lista radnji?
nidokralj

#202 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by nidokralj »

vidim na ovom jumbo plakatu Lindex i Ula Popken,vjerovatno ima jos koji!
shin

#203 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by shin »

Da mi je vidjeti tog PR struckanjaka koji je dosao na ideju da ovakav objekat i otvaranje hajpa po forumu.
Meshtar

#204 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Meshtar »

shin wrote:Da mi je vidjeti tog PR struckanjaka koji je dosao na ideju da ovakav objekat i otvaranje hajpa po forumu.

To ti je PR koji ima pravo puno slobodnog vremena moj Šahine. :D
shin

#205 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by shin »

Meshtar wrote:
shin wrote:Da mi je vidjeti tog PR struckanjaka koji je dosao na ideju da ovakav objekat i otvaranje hajpa po forumu.

To ti je PR koji ima pravo puno slobodnog vremena moj Šahine. :D

Odakle ti izroni havarijo :D
Meshtar

#206 Re: Otvorenje za 14 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Meshtar »

Haha, iz močvare k'o Zagor. :D

Što i jesam :D
LDxxxxxx

#207 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by LDxxxxxx »

da ne bi mogao doci diesel u importtane , ima li ko kakvih naznaka
Mjesanac

#208 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Mjesanac »

LDxxxxxx wrote:da ne bi mogao doci diesel u importtane , ima li ko kakvih naznaka

imas diesel na drugom spratu Sam Shopa u Titovoj ;-)
Toffee karamela

#209 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Toffee karamela »

Jebo importanne, mamipara-objekat ko i toliki drugi po Sarajevu. Jedino mi se sviđa što se polako popunjava ona praznina koja zjapi od Marijin dvora do Pofalića, još kad bi i ono što grade na tramvajskoj stanici M.Dvor konačno izronilo da se i onaj dio pokrpi. Možda će sad neko graknuti kako svi ti objekti narušavaju arhitektonsku harmoniju ili šta već, ali kome je do harmonije kad ti oči paraju prizori i pejzaži kakvi se ni u Kaknju mislim ne mogu više naći, a kamoli u prijestolnici. Bruka!
atko

#210 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

Toffee karamela wrote:Jebo importanne, mamipara-objekat ko i toliki drugi po Sarajevu. Jedino mi se sviđa što se polako popunjava ona praznina koja zjapi od Marijin dvora do Pofalića, još kad bi i ono što grade na tramvajskoj stanici M.Dvor konačno izronilo da se i onaj dio pokrpi. Možda će sad neko graknuti kako svi ti objekti narušavaju arhitektonsku harmoniju ili šta već, ali kome je do harmonije kad ti oči paraju prizori i pejzaži kakvi se ni u Kaknju mislim ne mogu više naći, a kamoli u prijestolnici. Bruka!
Sto zape za Kakanj ... gradic o sebi pri sebi ... mogo bi kakanj biti i ljepasi ... al onda SA ostade bez cementa, struje i uglja ... :wink: ... odAbi mi od Kaknja

A sto se importane-a tice ... vala su bezidejno onaj ulaz/izlaz rjesili ... sve kontam da ce ondje neki zahvat na onoj raskrsnici uraditi ... onako izgleda ko na divlje da su se ustekali :-) ... bice vesela ona raskrsnica pravo :-)
alica.k

#211 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by alica.k »

Mjesanac wrote:
LDxxxxxx wrote:da ne bi mogao doci diesel u importtane , ima li ko kakvih naznaka

imas diesel na drugom spratu Sam Shopa u Titovoj ;-)
mislis, bio je. zadnji put kad sam bila imali su 2 farmerica broj 0 iz pretprosle sezone.
The Nightwatchman

#212 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by The Nightwatchman »

Toffee karamela wrote:Jebo importanne, mamipara-objekat ko i toliki drugi po Sarajevu. Jedino mi se sviđa što se polako popunjava ona praznina koja zjapi od Marijin dvora do Pofalića, još kad bi i ono što grade na tramvajskoj stanici M.Dvor konačno izronilo da se i onaj dio pokrpi. Možda će sad neko graknuti kako svi ti objekti narušavaju arhitektonsku harmoniju ili šta već, ali kome je do harmonije kad ti oči paraju prizori i pejzaži kakvi se ni u Kaknju mislim ne mogu više naći, a kamoli u prijestolnici. Bruka!
prijestolnici?

:D :D :D

hahahah kako sam se ismijao. cuj u prijestolnici, kao da je sankt petersburg ili wiena...

prijestolnica hahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahh
fluotic

#213 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fluotic »

ja naprimjer mislim da je i slika isto tako vazna i govori dosta...ja da sutra otvaram kafic trazila bih i sliku ..grozno mi je kad mi dodje konobarica bez zuba masnom kosom i sl, ne da mi se ni piti tu njenu kafu... nije to pitanje diskriminacije vec profita, a to je ono sto se racuna danas koliko god to nekome smetalo ili ne i ljepsi ljudi su uvjek dobro prolazili, mozda ne bolje ali lakse sigurno..prema tome dabome ... nije da mozes sada traziti obrazovanu osobu za kafic ali pristojnu uvjek, iako je to danas tesko naci...sretno u svakom slucaju
p.s. nadam se da u cjenovniku nece stajati sendvić i kapučino i to mi je presmjesno :lol:
Toffee karamela

#214 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Toffee karamela »

The Nightwatchman wrote:

prijestolnica hahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahh
Samo se ti smij, jarane, ali takvo kakvo je ono je naša prijestolnica ...mala je ovo zemlja pa mu i mala prijestolnica al ako je mala ne mora biti ružna, poluprazna i načičkana svakojakim arhitektonskim nakaradnostima koje mi ranjavaju oči i dušu. (poput one autobuske stanice koju sam spominjala već i za koju se nadam da će je Amerikanci srušiti kad se usele ili tog zrakopraznog prostora od M.Dvora do Pofalića).
holowey

#215 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by holowey »

Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:

Samo se ti smij, jarane, ali takvo kakvo je ono je naša prijestolnica ...mala je ovo zemlja pa mu i mala prijestolnica al ako je mala ne mora biti ružna, poluprazna i načičkana svakojakim arhitektonskim nakaradnostima koje mi ranjavaju oči i dušu. (poput one autobuske stanice koju sam spominjala već i za koju se nadam da će je Amerikanci srušiti kad se usele ili tog zrakopraznog prostora od M.Dvora do Pofalića).
stvarno je glupo sto se smije, sarajevo jeste prijestolnica...eno ga prijestolonasljednik bakir, a ukazuje mu se i konkurencija u vidu fahre i neprilagodjenog :D gdje ces vece prijestolnice kada imamo takvu borbu za prijestolje :lol:

a nase monarhisticko uredjenje nam dozvoljava da imamo vise vladara gdje se istice vladar milo koji suvereno vlada na 49% teritorije, tako da bi sarajevo moglo ubrzo da izgubi status prijestolnice te da se prijestolje prebaci u BL :lol:
sarajevsko_pivo

#216 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

Jedino sigurno je: Konzum, Lindex, Torte i To, Bellissima i Ulla Popken.
sarajevsko_pivo

#218 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

U Importanne Centru će se nalaziti samoposluga Konzum, drogerija Kozmo, parfumerija Inoma, prodavnice nakita i satova Watchlin i Heta, prodavnice obuće Levi's shoes, Planika, Studio Diva, butici Lindex, Ulla Popken, Bellissima, Palmers i Wolford, sportska odjeća Nike, Converse, Adidas, ComTrade Shop, dječije igračke i igraonica Bunkytown, Lutrija BiH, Silverland, Top Nails, kozmetički studio Selawy, cvjećara Agava, podavnica mobitela Mobilwood i ekskluzivni ugostiteljski sadržaji kao što su Caffe-Bar-Restaurant Vetro, slastičarna Torte i to, Coffe Fellows, Nes Bar,Bellissima Club, Cafe Ambient, Cafe Kafe, Fruit Bar, Daily Fresh...

"Naši anchori su Lindex prodavnica odjeće iz Švedske i Ulla Popken modna linija iz Njemačke koji su prvi put otvorili svoja prodajna mjesta u BiH i to upravo u našem Centru", kazala je Kuprešanin.

U sklopu Importanne Centra trebao se nalazi i hotel, ali je toranj pretvoren u Sparkasse poslovnu zgradu, pa je odlučeno da izgradnja hotela pričeka drugu fazu, koja će početi nakon uklanjanja zgrade Saobraćajne policije.
karanana

#219 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

apsolutno nista novo sto bi me nagnalo da odem tamo. konzum imam pred kucom, imamex 100 metara dalje, kafane i kladionicu na svakom koraku, a pijacu otoka sa stvarima kao u tom lindexu s druge strane ceste.
Better Man

#220 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

sarajevsko_pivo wrote:U Importanne Centru će se nalaziti samoposluga Konzum, drogerija Kozmo, parfumerija Inoma, prodavnice nakita i satova Watchlin i Heta, prodavnice obuće Levi's shoes, Planika, Studio Diva, butici Lindex, Ulla Popken, Bellissima, Palmers i Wolford, sportska odjeća Nike, Converse, Adidas, ComTrade Shop, dječije igračke i igraonica Bunkytown, Lutrija BiH, Silverland, Top Nails, kozmetički studio Selawy, cvjećara Agava, podavnica mobitela Mobilwood i ekskluzivni ugostiteljski sadržaji kao što su Caffe-Bar-Restaurant Vetro, slastičarna Torte i to, Coffe Fellows, Nes Bar,Bellissima Club, Cafe Ambient, Cafe Kafe, Fruit Bar, Daily Fresh...

"Naši anchori su Lindex prodavnica odjeće iz Švedske i Ulla Popken modna linija iz Njemačke koji su prvi put otvorili svoja prodajna mjesta u BiH i to upravo u našem Centru", kazala je Kuprešanin.

U sklopu Importanne Centra trebao se nalazi i hotel, ali je toranj pretvoren u Sparkasse poslovnu zgradu, pa je odlučeno da izgradnja hotela pričeka drugu fazu, koja će početi nakon uklanjanja zgrade Saobraćajne policije.
Ponuda je toliko dobra, da nikad necu uci u Importane. nije mi jasno kako se u nas otvaraju sve same gluposti od radnji i jos gore je sto sve to sto ce biti u Importaneu ima u centru grada.
Mahalac

#221 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Mahalac »

A najgore je da jos malo pa ces moci sve skoro djaba da prodajes a musterije ni za lijeka....sve sami "gleadaoci" i sminka koja cijelo vrijeme kad sjedi na kafi i iskljucivo kafi samo misli ko li ce ovu turu da plati :skoljka:
alica.k

#222 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by alica.k »

sarajevsko_pivo wrote:U Importanne Centru će se nalaziti samoposluga Konzum, drogerija Kozmo, parfumerija Inoma, prodavnice nakita i satova Watchlin i Heta, prodavnice obuće Levi's shoes, Planika, Studio Diva, butici Lindex, Ulla Popken, Bellissima, Palmers i Wolford, sportska odjeća Nike, Converse, Adidas, ComTrade Shop, dječije igračke i igraonica Bunkytown, Lutrija BiH, Silverland, Top Nails, kozmetički studio Selawy, cvjećara Agava, podavnica mobitela Mobilwood i ekskluzivni ugostiteljski sadržaji kao što su Caffe-Bar-Restaurant Vetro, slastičarna Torte i to, Coffe Fellows, Nes Bar,Bellissima Club, Cafe Ambient, Cafe Kafe, Fruit Bar, Daily Fresh...

bezveze.

hajd drago mi je da je i to zavrseno.
sarajevsko_pivo

#223 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Better Man wrote:

Ponuda je toliko dobra, da nikad necu uci u Importane. nije mi jasno kako se u nas otvaraju sve same gluposti od radnji i jos gore je sto sve to sto ce biti u Importaneu ima u centru grada.

Cekaj 2012 kad se otvori Sarajevo City Center :shock:
StupskaBitanga

#224 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by StupskaBitanga »

Ponuda je u stilu Robot-a
a i nezz možda tek u SCC bide neš spektakularnije možda
karanana

#225 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

i ja mislim da bi jedino taj scc mogao pruziti nesto novo i kvalitetno. cisto iz razloga sto to otvara finansijski jaka arabijska porodica koja je spremna platiti fransize i preuzeti veci dio rizika uvodjenja novih brendova. a ovim nasim sitnim lopovima i peracima para, to naravno nije ni u cilju. brkati celo je vec svoje ulozene pare dobio nazad prodajuci sparkasse-u jedan dio zgrade. ostatak mu je cista zarada pa sta uleti uleti, zaboli njega ko ce mu rentat prostor.
Post Reply