I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?lorilori wrote:033/565-019, nazovete trezor i oni vam kažu do koje faze u proceduri je vaš predmet, naravno ako ste dobili prvo rješenje od PUjazzer wrote: Ako je suditi po prosloj godini, ne nadaj joj se prije septembra.
za ne povjerovati-bili su max ljubazni, čak je teta koja se javila, kada nije mogla pronaći odmah moju dokumentaciju, uzela broj i nazvala kad je pronašla da mi kaže nešto više
Povrat poreza
Moderator: anex
- jazzer
#201 Re: Povrat poreza
-
lorilori
#202 Re: Povrat poreza
ne, krajem ovog-početkom idućeg mjeseca.jazzer wrote:I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?lorilori wrote:033/565-019, nazovete trezor i oni vam kažu do koje faze u proceduri je vaš predmet, naravno ako ste dobili prvo rješenje od PUjazzer wrote: Ako je suditi po prosloj godini, ne nadaj joj se prije septembra.
za ne povjerovati-bili su max ljubazni, čak je teta koja se javila, kada nije mogla pronaći odmah moju dokumentaciju, uzela broj i nazvala kad je pronašla da mi kaže nešto više
prvo rješenje do mene stiglo 09.05.
-
nia3
#203 Re: Povrat poreza
Super, hvala ti. Idem i ja da testiram ljubaznost teta u Trezoru.lorilori wrote:ne, krajem ovog-početkom idućeg mjeseca.jazzer wrote:I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?lorilori wrote: 033/565-019, nazovete trezor i oni vam kažu do koje faze u proceduri je vaš predmet, naravno ako ste dobili prvo rješenje od PU
- jazzer
#204 Re: Povrat poreza
E ako je tako onda si za mustuluka, taman pred godisnji odmorlorilori wrote:ne, krajem ovog-početkom idućeg mjeseca.jazzer wrote:I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?
-
nia3
#206 Re: Povrat poreza
I meni isto rekli, za 10-ak dana. Sve je do Trezora kad pusti novac jer je zahtjev već obrađen. I ova teta, koja je stvarno ljubazna, kaže da je bitno da je došlo do njih i da je obrađeno.
-
lorilori
#207 Re: Povrat poreza
bravo za Trezor-tetunia3 wrote:I meni isto rekli, za 10-ak dana. Sve je do Trezora kad pusti novac jer je zahtjev već obrađen. I ova teta, koja je stvarno ljubazna, kaže da je bitno da je došlo do njih i da je obrađeno.
-
Sinalco_1
#208 Re: Povrat poreza
Meni prosle godine stigla samo koverta sa Rješenjem od PU da odem do Union Banke i podignem pare i to je to.
Nije bilo nikakve koverte prije gore navedene od PU, je li to sad neki novi princip,
ako jest meni jos ni iz PU nije stigla koverta.

Nije bilo nikakve koverte prije gore navedene od PU, je li to sad neki novi princip,
ako jest meni jos ni iz PU nije stigla koverta.
-
girogiric2012
#209 Re: Povrat poreza
Pozdrav,ako moze neko da odgovori vise upucen....Naime,posto nema nikoga kod kuce prije 18h na koji nacin vam dostavljaju ta rjesenja iz PU ???Da li to postar ostavi u sanducetu ili donosi licno na vrata?????
-
Sinalco_1
#210 Re: Povrat poreza
Ako ti poštar dođe na vrata i tebe nema u kući u poštanski sandučić ti ostavi žutu obavijest da ti je stigla pošta i ti odeš u poštu na A. Stanici i podigneš.
- bambuelo
#211 Re: Povrat poreza
Da li neko zna gdje se mogu raspitati ili koga mogu nazvati ako nisam dobio ni prvu kovertu?
Tice se opstine Novo Sarajevo
-
girogiric2012
#212 Re: Povrat poreza
Hvala lijepo na odgovoruSinalco_1 wrote:Ako ti poštar dođe na vrata i tebe nema u kući u poštanski sandučić ti ostavi žutu obavijest da ti je stigla pošta i ti odeš u poštu na A. Stanici i podigneš.
-
nia3
#213 Re: Povrat poreza
Pa nazovi Poreznu u kojoj si predao, u tvom slučaju Novo Sarajevo i raspitaj se u kojoj fazi je zahtjev.bambuelo wrote:Da li neko zna gdje se mogu raspitati ili koga mogu nazvati ako nisam dobio ni prvu kovertu?
- van Basten
#214 Re: Povrat poreza
ima li ko da je sa Ilidže dobio prvu kovertu? Znam da se ljudi žale da su najsporiji, ali ovo mi se nekako oteglo.
-
lorilori
#215 Re: Povrat poreza
jel ko podigao pare, šta će vam koverte 
- jazzer
#216 Re: Povrat poreza
Prodje i kraj proslog i pocetak novog mjeseca a od para nista, bar kod mene.lorilori wrote:ne, krajem ovog-početkom idućeg mjeseca.jazzer wrote: I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?
Je l iko dobio kovertu sa instrukcijom za podizanje love?
-
trnoruzica_sa
#218 Re: Povrat poreza
rjesenja o "podizanju love" se dobijaju tek kada budu prebacena sredstva na racun s kojeg mozemo da ih podignemo.jazzer wrote:Prodje i kraj proslog i pocetak novog mjeseca a od para nista, bar kod mene.lorilori wrote:ne, krajem ovog-početkom idućeg mjeseca.jazzer wrote: I sta su ti rekli? Da ces dobiti novac u septembru?
Je l iko dobio kovertu sa instrukcijom za podizanje love?
kako nema para u budzetu, mislim da cemo morati da sacekamo. do kada ne zna se.
pare nisu problem, para nema
-
lorilori
#219 Re: Povrat poreza
rjesenja o "podizanju love" se dobijaju tek kada budu prebacena sredstva na racun s kojeg mozemo da ih podignemo.
[/quote]
jeste zvali u trezor pa su vam tako rekli ili...
ako niste zovem ja kasnije malo
jeste zvali u trezor pa su vam tako rekli ili...
ako niste zovem ja kasnije malo
- karanana
#220 Re: Povrat poreza
kod mene ni rjesenja o odobrenju iz porezne jos nema
-
trnoruzica_sa
#221 Re: Povrat poreza
odi do porezne. mene su zavlacili skoro mjesec dana. tek nakon tri odlaska, poslali su mi rjesenje o povratu porezakaranana wrote:kod mene ni rjesenja o odobrenju iz porezne jos nema
-
trnoruzica_sa
#222 Re: Povrat poreza
jeste zvali u trezor pa su vam tako rekli ili...lorilori wrote:rjesenja o "podizanju love" se dobijaju tek kada budu prebacena sredstva na racun s kojeg mozemo da ih podignemo.
ako niste zovem ja kasnije malo[/quote]
tako mi rekli, a tako bilo i prosle godine
-
SA 071
#223 Re: Povrat poreza
Ma dok ne dođe na red predmet, nema ništa od rješenja. Džaba zvanje, džaba sve. A i od para u budžetu zavisi, nema para, nema povrata. Mogu ti vratiti porez i u decembru, gdje piše da mora kao prošle godine? prve godine je povrat čini mi se bio baš pred kraj godine...
-
suamua
#224 Re: Povrat poreza
Stigla druga koverta...i lovaSA 071 wrote:Ma dok ne dođe na red predmet, nema ništa od rješenja. Džaba zvanje, džaba sve. A i od para u budžetu zavisi, nema para, nema povrata. Mogu ti vratiti porez i u decembru, gdje piše da mora kao prošle godine? prve godine je povrat čini mi se bio baš pred kraj godine...
-
trnoruzica_sa
#225 Re: Povrat poreza
koji kanton je u pitanju?suamua wrote:Stigla druga koverta...i lovaSA 071 wrote:Ma dok ne dođe na red predmet, nema ništa od rješenja. Džaba zvanje, džaba sve. A i od para u budžetu zavisi, nema para, nema povrata. Mogu ti vratiti porez i u decembru, gdje piše da mora kao prošle godine? prve godine je povrat čini mi se bio baš pred kraj godine...