Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Klodovik

#201 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

VW Golf je proglašen za auto godine 2009 i najbolje je prodavani model u Evropi. Motor 1.4 TSI je proglašen za najbolji motor 2009. Kako neki forumaši na temi rezonuju, valjda bi snizili cijenu vozila za barem 30% da su direktori VW-a. Jer... prodaja im očito ide loše (šta je 570,000 golfova, sitnica), vozila im ne valjaju, motori im ne valjaju, ma užas. Sniziti cijenu barem za 30% ako ne i 50%. Da pospješe prodaju.
aerosa

#202 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by aerosa »

whow wrote:Nikada nisam tvrdio da je Passat B6 "najgore auto" dapace misljenja sam da se radi o stvarno super konceptu . Nazalost konacni proizvod nije na nivou koncepta radi roblema koji se javljaju iz razloga povezanih sa stednjom i kupovanjem jeftinijih i nekvalitetnijih komponenti kao i kronicnih problema koje VW ima sa elektonikom . Da li mislim da je B6 precjenjen , apsolutno . Na svu srecu slobodno trziste se vodi nekim potpuno nerazumnim principima tako da su ljudi spremni da plate istu lovu za tri godine staroga Passat kao i za novu Hondu Accord ili Mazdu 6 . Imapalu sam spomenuo iz jednostavnog razloga sto za $10 000 mozete kupiti dvije godine staru Impalu sa 50 000 km koja ce bez problema preci pola miliona kilometara . Istina nije neka futuristicka tehnologija ali je funkcionalno ima 211 ks trosi oko 9 litara u prosjeku i na dvije dodine staru impalu imas kos 3 godine i recimo 100 000 km garancije. O tome pricam dok u isto vrijeme 2007 godiste Passat ,koje je da se razumijemo bolji koncept od Impale ali losije kvalitete , prodaje za recimo $ 27000. To je potpuno nerealno. Rezultat je tak da se PAssat u Americi prodaje super sporo dok Accordi , MAzde 6 , Camry , Altime se prodaju poput lizala i gotovo svako auto na cesti je Japanac dok su Njemci 1 u 10. Eto tako . @ Jefferson , spomenuo si ridgeline bar 6 puta . Ako te sta interesuje pitaj. Inace PAssat nisam imao 2 nego 6 mjeseci ima li jos kakvih pitanja . Odgovaram cim se vratim sa posla . Cheers
Pa bolan odgovori napokon kako je u roku od dva mjeseca tvoje mišljenje o volkswagenu tako radikalno promijenjeno.
14/12/2009 01:12 : whow says VW forever
danas whow says : volkswagen ...pu pu....gluho bilo...
Gost1515

#203 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

Inače koliko vidim za VW se najviše brinu ovi što ga ne vole ... te "preteći će ih žuti", "propašće" ...

Pa zar vam nije onda drago? Čemu onda ove silne teme i postovi? Šta ako ovo pročita management VW-a pa skontaju svoje greške i snize cijene? Zato tišu ... :P
emko1234

#204 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
i ovaj samaster*..bmw 320d iz e46 redizjna sam vozio,auto sa 150ks dobro ide nema sta..motor je dobar nema sta..i sta sad oces da kazes?oces da poredis bmw 3 koji je tad bio 50 milja s tim motorm i golfa v koji je bio 15 milja jeftiniji :-) :-) ne kontam poredjenje..i da,samo si ti vozio bmw na forumu..ako pratio fino sam gore napisao da nisam imao para da kupim bmw 320d jer je preskup bio pa sam uzeo prvo iduce najbolje po meni
SaMaster

#205 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by SaMaster »

Klodovik wrote:VW Golf je proglašen za auto godine 2009 i najbolje je prodavani model u Evropi. Motor 1.4 TSI je proglašen za najbolji motor 2009. Kako neki forumaši na temi rezonuju, valjda bi snizili cijenu vozila za barem 30% da su direktori VW-a. Jer... prodaja im očito ide loše (šta je 570,000 golfova, sitnica), vozila im ne valjaju, motori im ne valjaju, ma užas. Sniziti cijenu barem za 30% ako ne i 50%. Da pospješe prodaju.
Kako me samo nerviraju likovi koji veze nemaju. Uzme neko i kaze ovaj motor je najbolji.Ok. ali auto nije motor! Shvati to nekad.

Pogledaj sta rade u mexicu i brazilu -> Povlace oko 300.000(dobro si procito, tri stotine hiljada) automobila, ati mi pricas motor ovo ono...

Nemoj vise ziv bio...
SaMaster

#206 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by SaMaster »

emko1234 wrote:jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
i ovaj samaster*..bmw 320d iz e46 redizjna sam vozio,auto sa 150ks dobro ide nema sta..motor je dobar nema sta..i sta sad oces da kazes?oces da poredis bmw 3 koji je tad bio 50 milja s tim motorm i golfa v koji je bio 15 milja jeftiniji :-) :-) ne kontam poredjenje..i da,samo si ti vozio bmw na forumu..ako pratio fino sam gore napisao da nisam imao para da kupim bmw 320d jer je preskup bio pa sam uzeo prvo iduce najbolje po meni

Ocigledno je opet jezik brzi nego pamet, elem
Mozda se nisam dobro izrazio, jebiga pisci nekad ni sami ne znaju sta pisu ali evo i jos jednom
Tema je bila motor(neko je piso na tu temu), pa sam na to reko da sjednes u bmw. U ostalom taj bmw nije bio 50k, sve i da jeste: Uzmi ti tog VW od 35k po tvojoj procjeni, dodaj mu opremu koju je BMW imo i onda se javi da vidimo kolika je razlika. Pa bolan uzmmi sad passata kojeg hoces i tog BMW-a pa uporedi...
Ne kazem ja da je BMW najbolji, ali VW mu nije ni do koljena...

Ja
emko1234

#207 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

daj ne budi smijesan..pa vozio mi je stari 528i i nije ga novog kupio nego 2 god starog..ugl bio je redizajn..i kasnije preko firme htio da se rijesi tog auta i da ga da tomicu staro za novo i trebali uzet 525i e60..znas li sta bmw 5 tad imao od opreme u startu?imao je manuelnu klimu s dvije zone,cd,bord,daljinski,obicne farove,abs i ostale elektronske pizdarije,16-ke felge,naslon za ruku,znaci nije imao nista specijalno..pa bmw je jedan od najskupljih sto se tice cijena dodatne opreme..kad sam ja uzeo svog audija gledali smo 320d..znaci s opremom koju sam ja dobio gratis bmw sa 163ks s ksenonima,koza alcantara sjedista,tipke na volanu,17-ke felge,senzor za kisu i jos par stvari izadje na preko 70 milja..12 vise nego sto sam ja dao za svoje auto..pa ti skontaj kako je bmw jeftin..tako da mi ne pricas o cijeni dodatne opreme i o dodatnoj opremi u startu..sto se toga tice najvise daje merc u toj klasi auta..
SaMaster

#208 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by SaMaster »

emko1234 wrote:daj ne budi smijesan..pa vozio mi je stari 528i i nije ga novog kupio nego 2 god starog..ugl bio je redizajn..i kasnije preko firme htio da se rijesi tog auta i da ga da tomicu staro za novo i trebali uzet 525i e60..znas li sta bmw 5 tad imao od opreme u startu?imao je manuelnu klimu s dvije zone,cd,bord,daljinski,obicne farove,abs i ostale elektronske pizdarije,16-ke felge,naslon za ruku,znaci nije imao nista specijalno..pa bmw je jedan od najskupljih sto se tice cijena dodatne opreme..kad sam ja uzeo svog audija gledali smo 320d..znaci s opremom koju sam ja dobio gratis bmw sa 163ks s ksenonima,koza alcantara sjedista,tipke na volanu,17-ke felge,senzor za kisu i jos par stvari izadje na preko 70 milja..12 vise nego sto sam ja dao za svoje auto..pa ti skontaj kako je bmw jeftin..tako da mi ne pricas o cijeni dodatne opreme i o dodatnoj opremi u startu..sto se toga tice najvise daje merc u toj klasi auta..
Pa daj molim te nemoj biti smijesan...

Pricali smo o modelu e46 za 50K. Mislim da nemas pojma o cemu pricas. Za 50k dobijes opreme da ne znas gdje udaras. Napomenimo u E46, a ti mi sad doso sa e60 i pricas mi nesto...Sta ocekujes da i e60 uzmes za 50k?

Vozi ti passata ili sta vec, nije ni bitno...
jefferson

#209 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

emko1234 wrote:jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
Dobro ti neko rece brz si na jeziku.
Ja sam rekao za Opelove MOTOR! I jos sam napomenuo traljavost u izradi komplet auta kao i da je suvisan svaki komentar za dizele.
I da sto se tice BMW-a.
Kupis 320d i vozas BMW-ov motor samo u BMW-u.
Kupis A4 i dobijes motor kao i u Skodi! Jel sad koncept jasniji?
jefferson

#210 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

whow wrote:Nikada nisam tvrdio da je Passat B6 "najgore auto" dapace misljenja sam da se radi o stvarno super konceptu . Nazalost konacni proizvod nije na nivou koncepta radi roblema koji se javljaju iz razloga povezanih sa stednjom i kupovanjem jeftinijih i nekvalitetnijih komponenti kao i kronicnih problema koje VW ima sa elektonikom . Da li mislim da je B6 precjenjen , apsolutno . Na svu srecu slobodno trziste se vodi nekim potpuno nerazumnim principima tako da su ljudi spremni da plate istu lovu za tri godine staroga Passat kao i za novu Hondu Accord ili Mazdu 6 . Imapalu sam spomenuo iz jednostavnog razloga sto za $10 000 mozete kupiti dvije godine staru Impalu sa 50 000 km koja ce bez problema preci pola miliona kilometara . Istina nije neka futuristicka tehnologija ali je funkcionalno ima 211 ks trosi oko 9 litara u prosjeku i na dvije dodine staru impalu imas kos 3 godine i recimo 100 000 km garancije. O tome pricam dok u isto vrijeme 2007 godiste Passat ,koje je da se razumijemo bolji koncept od Impale ali losije kvalitete , prodaje za recimo $ 27000. To je potpuno nerealno. Rezultat je tak da se PAssat u Americi prodaje super sporo dok Accordi , MAzde 6 , Camry , Altime se prodaju poput lizala i gotovo svako auto na cesti je Japanac dok su Njemci 1 u 10. Eto tako . @ Jefferson , spomenuo si ridgeline bar 6 puta . Ako te sta interesuje pitaj. Inace PAssat nisam imao 2 nego 6 mjeseci ima li jos kakvih pitanja . Odgovaram cim se vratim sa posla . Cheers
Ja mislim da sam Ridgline ipak spomenuo 4-5 puta, ali ne 6 :D
Nemam sta pitati, dovoljno sam se navozao tog auta i mogu samo reci da ne razumijem njegovu poentu! Je li Pick-up (ako jeste onda nije do koljena F150, Sierri itd) ili je mjesavina auta i pick-upa (onda mozemo pricati). Ali prodajni rezultati govore za sebe.
Mislim da je nadsve kvalitetno auto, ali je nekako previse napravljen da pomiri razliku izmedju auta i pick-upa!
jefferson

#211 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Clinton wrote:jefferson, Mercedes dijeli platforme. Prije je djelio platformu stare E-klase i Chryslera 300C. Sada trenutno djele platformu W-204 C-klasa i E-klasa coupe. O motorima Mercedes-Benza da ne pricam ugrađuju se u sve od Ssang-yonga pa do Pagani Zonde. BMW nema razloga ni potrebe do danas da dijeli platforme svojih modela kada nije velika grupacija mada ce djeliti platformu svog Minija sa PSA grupacijom u buducnosti kao sto vec koristi motore razvijene sa PSA u Miniju. Ako si ikada vozio Range Rovera sa 4.4l V8 ili 2.9l L6 motorom znas da su iz BMW, ima jos toga ali mrsko mi tipkati.
I ostali proizvodjaci testiraju svoja auta i trose na razvoj ali kako i koliko to su ipak tajne i samo se rezultati vide. Ne kazem ja da su Opel, Kia, PSA, Renault i ostali losi . Opel je u zadnje vrijeme puno ulozio u razvoj svojih modela. Kia isto tako. Samo Ovi to rade duze.
Vrlo simplisticki!
Mercedes je dao svoju STARU platformu Chrysleru!!!!
A motor u Pagani Zondi???? Salis se??? Jel Pagani Zonda ili McLaren F1 (BMW motor) isto sto i Skoda????
citroen

#212 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

za mene je golf "pravo precijenjen" auto,ali za mene.Ja cu uvijek kupovati nesto drugo u toj klasi,jer mislim da ima pravo dobrih automobila koji se mogu dobiti za par tisuca manje a imaju vise opreme,a sve skupa ne losije auto.Sad ce neko reci;da imas pare ti bi ga kupio al posto nemas kupujes nesto drugo........ :D :D ,onda one price o nekakvom statusu kad vozis golfa :-) ..ne kontam i ne zelim...jebte kod nas se vise krade od Mercedesa,BMW..pa to nigdje na svijetu ne postoji,pa da mu moram one zedere kaciti,neka hvala,drago mi je sto postoji konkurencija i ostacu naklonjen njoj,i necu da vlasnike golfa zovem levatima zato sto su spremni da izdvoje vise novaca nego za neko drugo auto,prije svega zato sto su ukusi razliciti....
miles monroe

#213 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by miles monroe »

slucajno udarih na ovu temu...

ne vozim ga, ali golf je golf :) toliko od mene
emko1234

#214 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

jefferson*za to sto vozis taj motor u samo jednom autu to platis 10 do 15 milja vise,ne isplati se..osim toga skoda nije maple pa da me stid sto isti motor ima ko u mom autu..
saMaster*nisam rekao da ocu e60 za 50 milja..rekao sam da smo htjeli staro za novo i da bmw nema bas puno toga u seriji..a ja sam svoje auto platio oko 60k sa svim..i pokusavam ti obasjnit da nisam mogau uzet 320d s opremom kakvu imam u audiju..a prica je krenula od toga kako ti mislis da se onda za 50 milja mogao uzet odlicno opremljen e46 320d a ja ti govvorim da nije..mozda u kia-i uzmes za 50K milja opreme da se useres..kad kupujes auto kosto je bmw za 50K trenutno mozes dobit 318d il 320i s nesto opreme..320d je daleko skuplji
madner

#215 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by madner »

Opel kao Opel je 2009 zavrsio u plusu i prodao najvise automobila u Njemackoj (ispred VW i Forda). Benzinci jesu bili pojam a to sto ti veze nemas pa se vadis na ono sto si nacuo u mahali je tvoj problem...
johntra

#216 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

moj emko, sad si sam protiv svih...meni fakat grehota još nešto napisati... :D
hebo Golfa, sad će Giulietta... :razz:
emko1234

#217 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

jes,jes,zavrsio je godinu u velikom plusu..zato su pred sam kraj godine otpustili 10 000 radnika i zatvorili tvornicu u belgiji i smanjili proizvodne kapacitete za 20%..upravu si,to obicno rade kompanije kad im ono bas ide dobro i ne znaju sta ce od para i potraznje..daj ba zalutao si ovdje..predji na ljubav i simpatije.http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... dnika.html
madner

#218 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by madner »

emko1234 wrote:jes,jes,zavrsio je godinu u velikom plusu..zato su pred sam kraj godine otpustili 10 000 radnika i zatvorili tvornicu u belgiji i smanjili proizvodne kapacitete za 20%..upravu si,to obicno rade kompanije kad im ono bas ide dobro i ne znaju sta ce od para i potraznje..daj ba zalutao si ovdje..predji na ljubav i simpatije.http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... dnika.html
Halo Kolumbo, jesi ti pratio ista u zadnjih godinu dana? Ono GM prodaje Opel, pa ne prodaje...
http://www.n24.de/news/newsitem_5639646.html

Razmisljanje mahalca kojem je mrsko citat, ali zato se pravi da nesto zna....
emko1234

#219 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

ma jesam,sve sam pratio..al evo ovdje ti sve pise..ljude otpustaju proizvodnju smanjuju..ja ne znam u kojem ti svijetu zivis..al u mom znaci da su u kurcu i to ogromnom isto ko i cijeli GM..a ti ove podatke sto neko stavi na net da utjesi nekog drugog ostavi za nekoga ko zna manje od mene..znam momka koji drzi salon u sarajevu..i znam koliko on auta proda..prosle god je ja mislim prodao 9 auta..a ni berlijeta ni boras nisu puno bolje prosli..zasto mislis da je negdje u europi drugacije?jos ti dam link kakva je situacija i ti opet imas potrebu da se prepires i pravis pametan..ako dobro znam njemacki a znam..ovdje pise da su do kraja oktobra prodali 290K auta..vw je prodao prosle god 570k sestica pa ti skontaj..znaci opel svih auta ovaj samo sestica ..MA ODLICAN JE OPEL;ZAPRAVO SJAJAN JE..http://www.automototrend.com.hr/vijest-2233.htm s tobom vise opste necu polemisat..nastavi drkat na komsijin GSI kadet..
madner

#220 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by madner »

Vidis nisi u stanju ni citat. Nemoj donositi zakljucke, prvo moras osnove savladati.
Da li si u mogucnosti snagom svog ogromnog intelekta svatiti razliku izmedju njemackog i evropskog trzista.

Znaci Opel je u Njemackoj prodao najvise auta od svih proizvodjaca. Sto ti kao vrsni znalac njemackog mozes zakljuciti po sljedecoj recenici: Damit liegt Opel dem Bericht zufolge vor den Autobauern Volkswagen und Ford.

Ali najbolje je da je to neko stavio na net :lol:
Die Welt je neki izvor, n24 je net, a automototrend.com.hr je pouzdan izvor :roll:
emko1234

#221 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

ja ne znam jesi retardiran il sta..fino ti pise da je vw na njemackom trzistu u 2009 godini isporucio 1.24 miliona auta..kako je 1.24 miliona manje od 290K??...i da,ja snagom svog intelekta inace SHVATAM a ne SVATAM..i sve da si upravu opel i dalje propada dok vw nije ni blizu..pametnom ce to dosta reci.. :run:
respo

#222 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

opel je u cini mi se 100% vlasnistvu GM-a
vw je cini mi se preko 50% u vlasnistvu porsch-a
znaci nije ni vw sam svoj gazda samo za info
whow

#223 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

aerosa wrote:
Pa bolan odgovori napokon kako je u roku od dva mjeseca tvoje mišljenje o volkswagenu tako radikalno promijenjeno.
14/12/2009 01:12 : whow says VW forever
danas whow says : volkswagen ...pu pu....gluho bilo...
Uopste nisam promjenio misljenje :passat je super auto , samo mi je malo dojadilo da idem u servis svaki mjesec. Sve je bilo pod garancijom tako da sa te strane nisam imao problema jedino kao sto rekoh djadilo da stalno pravim appointmente u VW servisu.
whow

#224 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

Clinton wrote:@whow Trenutno rentanje pick-up trucka u home depotu kosta 19,95 za sat i po. Nije Amerika centar svijeta i najvece trziste automobila (kao nekada). Taj F-150 se prodaje tamo zbog kompanija koje ga moraju kupiti kao patriotsku duznost i imaju velike olaksice. Jeste ne moze se porediti voznja u Fordu F-150 i Golfu. To bi bilo kao da poredis voznju u Tamiću i Golfu.Ja bih uvjek prije na more u Golfu.
:lol: Bas me nasmija . Jesi li ti ikada rentao tog F-150 za $19.95 ? Ne trebas odgovoriti jer znam da nisi jer da jesi znao bi kao i ja da tih 19.95 na kraju izade minimalno 70 tak dollra. Dakle prvo platis 19.95 za trucka , onda platis jedno 15-20 dollara za osiguranje , onda placas jedno 30-40 centi po svakom kilometru koji predes, onda moras da napunis rezervoar do vrha , e sada skontaj da u Americi za jedan sat nemozes ni parkirati a da ne govorim utavoriti i istovariti trucka , dakle racunaj jedno minimum od dva sata . E sada na to dodaj federalni i provincijalni porez . Dakle na kraju ako si brz spretan i sretan platis jedno 70-80 dolara . Ako zi neki peh pa ga zagrebes onda te jos oderu ko' Sansku Kozu. Ne znam koliko si dugo zivio u Americi ali znam se cjene formiraju i reklamiraju na nacin koji privlaci kupca , dakle radi se o jedostavnoj propagandi a ne o stvarnoj cjeni usluga / prizvoda koju svaki imigrant skonta prvi put kada umjesto 19.95 za rentanje trucka plati 79.95 sto sam i sam iskusio na svojoj kozi. Sa druge strane plate se formiraju potpuno suprotno . Kada ti kazu da te placaju recimo 30 dollra po satu onda racunaj da dobivas jedno 20 dollra jer se od toga oduzima jedno 25% poreza pa onda penziono , invalidsko , , zdravstveno i jos hiljade nekih odbitaka tako da kada visis koliko ti odbiju sjebes se . Eto i to je Amerika , ljudi misle da zaraduju vise a trose manje , to je potrosacki mentalitet prijatelju. Ovo poredenje Tamica i F-150 necu upoce komentirati. F-150 je kancelarija na tockovima , od koze , hladenja , grijanja , masiranja , satelita , navigacije , DVD, pogona na cetri tocka i svega ostaloga ti to poredis sa Tamicem.
whow

#225 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

jefferson wrote:
Ja mislim da sam Ridgline ipak spomenuo 4-5 puta, ali ne 6 :D
Nemam sta pitati, dovoljno sam se navozao tog auta i mogu samo reci da ne razumijem njegovu poentu! Je li Pick-up (ako jeste onda nije do koljena F150, Sierri itd) ili je mjesavina auta i pick-upa (onda mozemo pricati). Ali prodajni rezultati govore za sebe.
Mislim da je nadsve kvalitetno auto, ali je nekako previse napravljen da pomiri razliku izmedju auta i pick-upa!
Ridgeline se klasificira razlicito zavisno od provincije , drzave u kojoj se prodaje . Negdje je SUV negdje Stationwagon negdje pick-up u biti je pomalo od sva tri kategorije . Napravljen na istoj platformi kao Honda Pilot ima istu masinu i transmisiju s tim da se ispod unibody konstrukcije nalazi ugradena celicna platforma zbog cvrstine . Ridgeline je 350% cvrsci od klasicnog trucka te ima neovisno vjesanje na sva cetri kotaca .U pravu su ne radi se o klasicnom pickapu ali ipak moze povuci 5000 lbs i natovariti skoro tonu , istina nije F150 ali zato vozi poput Honda Accord i nemas osjecaj da vozis trucka. Ako hoces pravog pick-upa da sa njim radis onda zaobidi ridgeline , ako ti treba vozilo za svaki dan koji je multinamjensko i prakticno Ridgeline je odlican izbor.
Post Reply