Akcija Svjetlost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
idealnaM

#201 Re: Akcija Svjetlost

Post by idealnaM »

Fordas wrote:
Alfons Kauders wrote:karanana - neka zive i vjeruju u sta hoce, ali samo ako vjeruju u ustavnopravni poredak bih...
A Dodik vjeruje u ustavnopravni poredak??? Kako ste samo smjesni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nadam se da ce Zlatko M. (L) nakon ove 'akcije' imati sta prenjeti svome ahbabu S. Perezu :lol:
:lol: kakav će to samo muhabet biti.. :skoljka:
Drvosjeca iz Dejcica

#202 Re: Akcija Svjetlost

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

S obzirom da je nalog za ovu akciju dosao od Suda i tuzilastva BiH pitam se da li je po Dodiku ovo legitimna akcija? On svakako tvrdi da je Sud BiH nelegitiman, izvan ustavan, nepostojeci i slicno. :|
chuchumbamayumbe

#203 Re: Akcija Svjetlost

Post by chuchumbamayumbe »

BarbaDue wrote:ovo nam je mozda offtopic, al evo...
chuchumbamayumbe wrote: Daj ti neki argumenat zasto bi njihova djeca bila zapustena?!
samo dva banalna razloga ima ih jos da ne duljim.

- zbog toga sto im roditelji ako ne rade (ko ce vehabiju primiti na posao) nemaju stalne izvore finansiranja,
- zbog toga sto roditelji u ruralnim djelovima nase drzave inace slabije vode racuna o higijeni svoje djece, pa mi koji to vidimo zgrazavamo se.
chuchumbamayumbe wrote: A sto se tice BH drustva, cisto sumnjam da bi BH drustvu, cak i da je imalo namjeru na neki nacin da im pomogne, bilo dozovljeno da to i uradi.
Ma ja, u BH socijalne ustanove razvaljuju, nemas brige...tvoje je samo da umres!
Nije off topic, jer se donekle upravo o tome i radi...
Ako ne rade, od cega zive!?
Jel imaju struju, vodu, placaju li ista drzavi BiH?! Od kojih para se oblace, od cega kupuju djeci garderobu, odjecu?!
Ima veoma veliki broj vehabija koji imaju stalan posao, ako se pod stalnim moze reci pijaca, granap, trgovina...
Ruralni dijelovi, slabija higijena...?! I ja sam u sred Sarajeva znao da dodjem prljav ko svinja kuci (kada sam bio dijete i polagao zelio biti jal ninja, jal rambo), ali to je bilo to.
Zapustena djeca nisu samo prljava djeca.
Zato kazem, volio bih iz prve ruke znati kakva su to zapustena djeca tamo, sta su pod tim podrazumijevali kada su rekli zapustena?!
Mozda nisu osisana, mozda su bosi?!
Jbga, mozemo nagadjati, ali mene kako oca dvoje male djece boli da ne ko moze dozvoliti da mu djeca budu zapustena, a da zivi u Bosni i Hercegovini. Naravno, tu izuzimam one koji svjesno to rade, a svjedoci smo im na ulicama, svaki dan.
A sto se tice pomoci drzave BiH, zasto automatski odbijas i samu pomisao da im drzava mozda nije htjela na neki nacin pomoci?
Eto, sada ce jos ispasti da je drzava Bosna i Hercegovina "kriva" za sve sto se tamo dogadja, pocevsi od brada, preko zavrnutih nogavica, do zapustene djece, Jordana, Kenijade i cega vec sve ne?!
Skoro pa mi ih bude i zao kako su jadni i prepusteni sami sebi...
mrtva kokoš

#204 Re: Akcija Svjetlost

Post by mrtva kokoš »

Image
stvarno su me bolile brige sto se neko klanja, moli, vjeruje na bilo koji nacin. pa i ti ljudi iz tog sela,
njihova privatna stvar i pravo ali rusenje ustavnog poretka i pojavu sve vise ovakvih koji sanjaju neki "bosnjakistan" i "rs" treba sasjeci u korijenu...
zuka.ba

#205 Re: Akcija Svjetlost

Post by zuka.ba »

BarbaDue wrote:ovo nam je mozda offtopic, al evo...
chuchumbamayumbe wrote: Daj ti neki argumenat zasto bi njihova djeca bila zapustena?!
samo dva banalna razloga ima ih jos da ne duljim.

- zbog toga sto im roditelji ako ne rade (ko ce vehabiju primiti na posao) nemaju stalne izvore finansiranja,
- zbog toga sto roditelji u ruralnim djelovima nase drzave inace slabije vode racuna o higijeni svoje djece, pa mi koji to vidimo zgrazavamo se.
chuchumbamayumbe wrote: A sto se tice BH drustva, cisto sumnjam da bi BH drustvu, cak i da je imalo namjeru na neki nacin da im pomogne, bilo dozovljeno da to i uradi.
Ma ja, u BH socijalne ustanove razvaljuju, nemas brige...tvoje je samo da umres!

:thumbup:

upravo to....ti ljudi zive od stocarstva i poljoprivrede....niko ih nece da zaposli...ama bas niko ( dok neki jos gori zive od drzavnih sluzbi)....
drzava i drustvo su njih odbacili...zbog njihovog nacina vjerovanja i udarili zig "dezurnog krivca"...
madner

#206 Re: Akcija Svjetlost

Post by madner »

Nije ih drzavala odbacila, nego su oni odbacili drzavu. Kakvu ugrozenost ovdje izmisljate?
BHCluster

#207 Re: Akcija Svjetlost

Post by BHCluster »

Ovu akciju podrzavam 100%, ostalo ce sudovi da rijese a sve ostalo je suvisno.
grany-smith

#208 Re: Akcija Svjetlost

Post by grany-smith »

starii wrote:u svakom slucaju dobro je sto su ove vehabije malo sredile, ali gornja maoca je toliko malo mjesto da je njihovo djelovanje beznacajno i samo skretanje sa pravih tema, a one koji kradu milione niko i ne ganja...zalosno
Upravo je to u pitanju.Deviza,udri vola koji vuče.
Ovo ne kažem bez razloga.Ova islamska zajednica živi od svog rada obrađujući škrte majevičke njiverke i uzgajajući stoku koja im je osnovni prihod.Oni zarađuju halal novac,a po njihovim shvatanjima upravo novac zarađen sa zemlje je najčišći i najpošteniji zarađen prihod.(Slažem se sa njima,a nisam vehabija)

Drugarice zelenashica,ma nisu oni nikakav bauk.To su sasvim normalni ljudi,jedino se razlikuju od drugih po bradi.Pa i srpski svestenici nose brade slicne vehabijskim i niko im to ne spocitava.
Nije tacno da izbjegavaju ostale ljude.Komunikativni su kao i svaki drugi covjek sa ovdasnjih prostora.
chuchumbamayumbe

#209 Re: Akcija Svjetlost

I da, naravno da je nebulozno da se na vecini teritorije BiH ne postuju njeni zakoni u apsolutnoj mjeri, dapace, institucije RS-a aktivno kopaju temelje nase drzave, celnici BH Hrvata otvoreno zagovaraju treci entitet (dakle, atakuju na Ustav), ali se ovdje udarilo po Maoci.
I nije mi drago sto je tako.
Treba se udariti po svima podjednako.
Pretpostavljam i nadam se da je ovo pocetak neke vrste velikog spremanja, krenulo je od najslabijih, pa ce se ici prema najjacima.
Iza ovih ljudi u Maoci slabo ko stoji, iza Dodika stoji veliki broj BH Srba, isto tako i iza predstavnika Hrvata.
Nadam se da se, sto se tice handrenja ustavnog poretka (kakav god on sada ili u buducnosti bio) nece stati na ovome, i da ce se u BiH konacno poceti provoditi vladavina zakona, a ne vladavina bezakonja.
zelenashica

#210 Re: Akcija Svjetlost

Post by zelenashica »

idealnaM wrote:
zelenashica wrote:
snaga_znanja wrote:Ni Jusuf Barcic nije postovao saobracajne znakove pa mu bandera presudila...
Upravo tako.....ja ponenuh njega....taj je lik čak javno izjavio da ne poštuje zakon ....
Čelnici jedne države javno izjavljuju da ne poštuju zakone iste te države ili je čak ne priznaju uopće kao svoju, a žive na njenim jaslama, i od para njenih građana, a ti pominješ nekog tamo lika...
rekoh li ja negdje da i čelnike ne treba u natjerati da poštuju zakon :-) čitaj kako piše molim lijepo :bih:
chuchumbamayumbe

#211 Re: Akcija Svjetlost

I cini mi se da mi jos niko nije odgovorio, a bilo bi zanimljivo cuti...
Jel se oglasio Mustafa ef. Ceric povodom ovog slucaja, ili je jos pod dojmom Lud, zbunjen, normalan?!
Fordas

#212 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fordas »

Splinter wrote: stvarno su me bolile brige sto se neko klanja, moli, vjeruje na bilo koji nacin. pa i ti ljudi iz tog sela,
njihova privatna stvar i pravo ali rusenje ustavnog poretka i pojavu sve vise ovakvih koji sanjaju neki "bosnjakistan" i "rs" treba sasjeci u korijenu...
Mogu reci samo :lol: :lol: :lol: onda moras sasjeci cijelu BiH.
'Napad na ustavni poredak' je smjesan zakon, izmisljen upravo zbog mogucnosti maltretiranja onih koji ti ne mogu uzvratiti. Naravno, to sto 3/4 pola drzave ne vjeruje u drzavu uopste to nije bitno, njima svakako ne mozemo nista, ali mozemo 'vehabijama'. Eto, sad smo blize EU, juhuuu :razz: :lol:
JBL

#213 Re: Akcija Svjetlost

Post by JBL »

madner wrote:Nije ih drzavala odbacila, nego su oni odbacili drzavu. Kakvu ugrozenost ovdje izmisljate?
Od 4 ujutro je 600+ policajajca je po rijecima komadujeceg nasla:
- nekoliko DVD-ova (nemres vjerovati)
- kompjuterske "komponente" ( :lol: )
- "neka" sredstva veze (GSM telefon, babyphone? :lol: )
- hladno oruzje (u 30 domacinstava naci noz je fakat uspjeh!)
- "nesto" oruzja (kratke i duge cijevi)- (lovackog?)

????????????????????????????????

Koja bruka....
Last edited by JBL on 02/02/2010 19:14, edited 1 time in total.
zelenashica

#214 Re: Akcija Svjetlost

Post by zelenashica »

grany-smith wrote:
starii wrote:u svakom slucaju dobro je sto su ove vehabije malo sredile, ali gornja maoca je toliko malo mjesto da je njihovo djelovanje beznacajno i samo skretanje sa pravih tema, a one koji kradu milione niko i ne ganja...zalosno

Drugarice zelenashica,ma nisu oni nikakav bauk.To su sasvim normalni ljudi,jedino se razlikuju od drugih po bradi.Pa i srpski svestenici nose brade slicne vehabijskim i niko im to ne spocitava.
Nije tacno da izbjegavaju ostale ljude.Komunikativni su kao i svaki drugi covjek sa ovdasnjih prostora.
Ja navedoh o njihovom ponašanju na osnovu razgovora koji su dopirali do mene,i naravno na osnovu izjava ljudi sa drugih foruma,vijesti sa današnjih lokalnih radio i TV stanica.....nisam nikad kročila gore.....iskreno nemam potrebu.....i ne smetaju mi njihove brade,ni način života sve dok on se ne kosi sa zakonom,....ne okrećem glavu od njih kad ih sretnem u gradu niti se smijem njihovim ženama pod burkom dok vode djecu u kupovinu ili ljekaru....samo kažem i idalje tvrdim da bilo ko na svom imanju provodi SVOJ zakon a zakon države na čijem teritoriju živit treba biti "natjeran"da mijenja tu praksu....
bhxxl

#215 Re: Akcija Svjetlost

Post by bhxxl »

pa kad vidim ovaj transporter policiski i kad procitam zasto je akcija uspostavljena pomislio bih da i ima drzave ... samo da se trend nastavi ...
therrarrius

#216 Re: Akcija Svjetlost

Post by therrarrius »

Image

Mora da su vehabije tako opasne da je hapsenje sedmorice bilo potrebno 600 drotova. Kako ovi na slici iznad djeluju na drzavu pa se njihovo postojanje tolerise i tek ponekad pominje u medijima? Valjda pozitivno :roll: :roll:
chuchumbamayumbe

#217 Re: Akcija Svjetlost

Meni je dovoljno da im vidim cizme koje imaju na nogama pa da znam da tu nisu cista posla...

Image
Image
bingov buraz

#218 Re: Akcija Svjetlost

Post by bingov buraz »

chuchumbamayumbe wrote:I da, naravno da je nebulozno da se na vecini teritorije BiH ne postuju njeni zakoni u apsolutnoj mjeri, dapace, institucije RS-a aktivno kopaju temelje nase drzave, celnici BH Hrvata otvoreno zagovaraju treci entitet (dakle, atakuju na Ustav), ali se ovdje udarilo po Maoci.
Pretpostavljam i nadam se da je ovo pocetak neke vrste velikog spremanja, krenulo je od najslabijih, pa ce se ici prema najjacima.
Iza ovih ljudi u Maoci slabo ko stoji, iza Dodika stoji veliki broj BH Srba, isto tako i iza predstavnika Hrvata.
Nadam se da se, sto se tice handrenja ustavnog poretka (kakav god on sada ili u buducnosti bio) nece stati na ovome, i da ce se u BiH konacno poceti provoditi vladavina zakona, a ne vladavina bezakonja.
Ko ce udariti na recimo Dodika?Hapsit ce ga Sredoje Novic a suditi mu Krstan Simic sudija koji ga iz ''navike'' u prepisci zove ''sefe''.Aha...

Vehabije su jednostavno kolateralna steta bjelog sengena,ostali su bez kakve takve zastite-Tarik Sadovic a uz to su muslimani koje Bosnjaci ne smiju uzeti pod zastitu iako i njima pripadaju neka ljudska prava.Naravno ne daj boze da zivim u drzavi po njihovom zeljenom uredjenju.Lagan plijen da se pokusa dokazati da drzava funkcionise,pa funkcionise al u qrcu.
Vitezanin

#219 Re: Akcija Svjetlost

Post by Vitezanin »

Ja zaista ne razumijem ljude koji pišu "pa šta su ti ljudi kome uradili".. Pa je li vi vidite gdje oni "žive" ??????? Kakvim načinom života žive?? :x :x :x Jordanska škola, table na arapskom, crne zastave...
Sve radikale pohvatati! SVE!
Fordas

#220 Re: Akcija Svjetlost

Post by Fordas »

madner wrote:Nije ih drzavala odbacila, nego su oni odbacili drzavu. Kakvu ugrozenost ovdje izmisljate?
Eh jos kad bi ti sam znao kako su to oni 'odbacili drzavu' mozda bi tvoj poziv na linc i imao smisla.
Ugrozenost?! Mozda ona ugrozenost gdje covjeku ne dozvoljavas da bude ono sto hoce u svoj avliji

P.S. hajde vitezanin poklopi se molim te. mnogo vecih zabiti u BiH ima pa niko nista ne pita
chuchumbamayumbe

#221 Re: Akcija Svjetlost

bingov buraz wrote:
chuchumbamayumbe wrote:I da, naravno da je nebulozno da se na vecini teritorije BiH ne postuju njeni zakoni u apsolutnoj mjeri, dapace, institucije RS-a aktivno kopaju temelje nase drzave, celnici BH Hrvata otvoreno zagovaraju treci entitet (dakle, atakuju na Ustav), ali se ovdje udarilo po Maoci.
Ko ce udariti na recimo Dodika?Hapsit ce ga Sredoje Novic a suditi mu Krstan Simic sudija koji ga iz ''navike'' u prepisci zove ''sefe''.Aha...

Vehabije su jednostavno kolateralna steta bjelog sengena,ostali su bez kakve takve zastite-Tarik Sadovic a uz to su muslimani koje Bosnjaci ne smiju uzeti pod zastitu iako i njima pripadaju neka ljudska prava.Naravno ne daj boze da zivim u drzavi po njihovom zeljenom uredjenju.Lagan plijen da se pokusa dokazati da drzava funkcionise,pa funkcionise al u qrcu.
Ma ja se sve nadam da nije bas tako kako si ti napisao, ali se izgleda zavaravam...
therrarrius

#222 Re: Akcija Svjetlost

Post by therrarrius »

chuchumbamayumbe wrote:Meni je dovoljno da im vidim cizme koje imaju na nogama pa da znam da tu nisu cista posla...

Image
Image
uuuuuuuuu imaju cizme, cizme, i to vojne da prostis :roll: :roll: od veceras mirno spavam.
snaga_znanja

#223 Re: Akcija Svjetlost

Post by snaga_znanja »

Apsolutno cizme kad sam vidio nema tu vise nikakvog razgovora.

Klasicna vojna oprema.
zimzelen

#224 Re: Akcija Svjetlost

Post by zimzelen »

Osim poruke gospodi iz Bruxellesa koja dolazi uskoro zbog ukidanja (daj Boze) viznog rezima, drugi cilj i domet ove akcije nema i ne postoji. Ako je rijec o nastavnom planu i programu iz Jordana, to se, vjerujem moglo i na drugi nacin uraditi a ne demonstrirati silu pred djecom. Ako nam ukinu vize, nadam se da ce im i mudzahidi halaliti!
iPod

#225 Re: Akcija Svjetlost

Post by iPod »

Nije mi jasno sto se ublazava cinjenica i nazivaju ih Selefijama, kao da su neki ucenjaci ili sta ?

Radi se o šačici bande koja se zove Vehabije, i koja je velikim dijelom razlog sto normalni ljudi, pa makar oni bili muslimani, srbi ili hrvati su zarobljeni u ovoj bosni. Ovo nije bez razloga sprovedeno vjerovatno su radili na nečemu....

Bravo za policiju i Državu !!!

Vehabije, a ne selefije !!!
Locked