SDP i mostarski gradonačelnik

Locked
chuchumbamayumbe

#201 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by chuchumbamayumbe »

Na stranu sva prica, ali po kojoj je logici gradonacelnik Mostara trebao da bude iz SDA, a ne iz HDZ?!
Zbog "patriotskih" razloga, ili vec cega, nije mi jasno?
Nije mi jasno zasto toliko natezanja?!
Da li je to prema popisu iz 1991, prema trenutnom stanju, prema tablici Premijer lige?
Na stranu SDP, daj mi pojasnite po kojoj logici je SDA trebala dobiti gradonacelnika i cemu ovoliko ogorcenje?!
Ima li ko da postira trenutno demografsko stanje Mostara?!
Control panel

#202 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

latentnicinik wrote:čovječe, i oni sebe nazivaju patriotima. koja parodija od ljudi :-)
@cinice ma preboljet ces ti ovaj poraz. sabur i uzdaj se u allaha dragog. a ovi cafiri iz SDP-a koji su sa samo 3 glasa vam ga viknuli ce se peci u dzehemenu. nisam samo skontata jos onih 10 glasova sto je glasalo za HDZ-ovca kakva ce njih kazna allahova stici. ma njih ce manja. SDP je sve kriv sa svoja tri glasa.
nikad_izvini

#203 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by nikad_izvini »

Jebo majku mi smo baš retardiran narod. Znači, SDA brani interese Bošnjaka i ta ista SDA ne glasa za Selmu J ; Jah. SDA brani interese Bošnjaka i podrži kandidata za gradonačelnika Mostara iz reda HZD-a; Jah; HDZ ih nakon toga zajebe i SDP kriv. Neko je mongoloid ovdje ?
Lincoln-Burrows

#204 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Lincoln-Burrows »

jutarnji
Ti dobro znaš da sam ja za federalnu BiH sa tri jedinice, suverenu među članicama UN-a.

A sve što me "jebe" je ustvari negiranje tri naroda, a to opet u drugu ruku ide u prilog trima narodima,
u biti SDP gubi svoju trku, oni bi trebali biti za decentralizaciju i federalne jedinice kao svugdje u svijetu,
ali mi smo posebni, tako da SDP i SDA biraju samo Bošnjaci.
bingov buraz

#205 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by bingov buraz »

Control panel wrote:mene interesuje kako SDA sa 12 glasova da ga ispusi od HDZ koji ima 7. neko ga je viknuo SDA-u. :lol:
jel tebi drago sto je hadezeovac gradonacelnik,post ti lici na to a cini mi se da si se izjasnio kao ljevicar :-)

SDP se sklonio u stranu i to je ok,ne vidim razloga za slavlje nikakvo
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#206 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Toto »

HarnagaHarnaga wrote:
LadyBear wrote:
latentnicinik wrote:pa neki (mnogi sa ovog foruma) se očito raduju. Nek nije Bošnjak ili neko iz neke bošnjačke stranke ( osim SDP-a), za ostalo ćemo lahko
Hem Bosnjak hem Hrvat kakva je razlika?
Meni je cudno da ljudi uopste padaju na te nacionalisticke floskule, umjesto da se pitaju i cude zasto za gradonacelnika nije izabran posten covjek i covjek koji zna raditi svoj posao? :?
Posto smo jos svjetlosne godine daleko od toga, ovaj put je trebalo izabrati onoga ko je manje zlo. Minimum je koliko - toliko cista ratna proslols njega i njegove partije u Mostaru, kao i sadasnja pozicija u vezi Bosna i Hercegovine. Minimum - minimuma.
Po ovome tvome kriteriju SDP nije mogo nikako dati gradonacelnika Mostara. Covjek nosilac ordena Zlatnog ljiljana i ne moze biti biran za gradonacelnika Mostara, zato jer ne valja ni SDA-u ni ADZ-u. A oni mesari ne bi ni glasali za njega, jer je vegetarijanac - zbog ljiljana.
The Silent Man

#207 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by The Silent Man »

bingov buraz wrote:
Control panel wrote:mene interesuje kako SDA sa 12 glasova da ga ispusi od HDZ koji ima 7. neko ga je viknuo SDA-u. :lol:
jel tebi drago sto je hadezeovac gradonacelnik,post ti lici na to a cini mi se da si se izjasnio kao ljevicar :-)

ma de ba samo nek nije bosnjak
u stvari moze i bosnj... bosanac... al pod uslovom da osjeti neugodu u podruciju zeludca i spazam kad cuje ezan...
u nedostatku takvog ... neka bude bilo ko ... sdp ionako nije odgovoran,samo se drzi po strani...
Control panel

#208 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

bingov buraz wrote:

ma nije slavlje nego ja prozivam ove sto sve znaju. pa me interesuje sto ne spominju ovih deset kojih je falilo HDZu za pobjedu. ali sute. samo napadaju SDP. a nisu glasali za. a neko jeste pa ko? ali sute.

bit je price napadati SDP. a nije bit napadati SDA za losu politiku u mostaru. kao imaju najvise glasova i njima treba da pripadne mjesto. oni ko mala djeca. kao da ne znaju da je ovo politika. pobjedjuje onaj ko skupi najvise glasova. SDA neka se zapita sto to oni nisu mogli skupiti glasove od drugih stranaka pa i od SDP-a.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#209 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Toto »

Lincoln-Burrows wrote:Chmoljo
Koji je ovaj donji na tvojoj slici?
Jedan od onih Lijanovica
oni su ispali donji u Mostaru :D
VjecitiStudent

#210 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by VjecitiStudent »

Zasto je toliko bitno koja ce od dvije pljackaske skupine imati gradonacelnika u Mostaru?
Control panel

#211 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

The Silent Man wrote:
bingov buraz wrote:

ma de ba samo nek nije bosnjak
u stvari moze i bosnj... bosanac... al pod uslovom da osjeti neugodu u podruciju zeludca i spazam kad cuje ezan...
u nedostatku takvog ... neka bude bilo ko ... sdp ionako nije odgovoran,samo se drzi po strani...
prigusivac ti mene neces nikada razumjeti. ja sam bosnjak. ali nisam extremno orijentisan. ne furam tvoj film. ja bolan hocu u evropu. mani me se covjece kosovskih bojeva, otomanskog cartsva i ndhazije.

samo EU a u EU samo nas SDP moze uvesti.
BiH-x

#212 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by BiH-x »

Control panel wrote:
prigusivac ti mene neces nikada razumjeti. ja sam bosnjak. ali nisam extremno orijentisan. ne furam tvoj film. ja bolan hocu u evropu. mani me se covjece kosovskih bojeva, otomanskog cartsva i ndhazije.

:lol:
chuchumbamayumbe

#213 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Meni licno bi odgovarao i Aboridzin na funkciji gradonacelnika Mostara, dokle god bi taj covjek radio za dobrobit grada i njegovih stanovnika.
Znaci, niti je bitno ime, nije bitna vjeroispovjest ili nacionalnost, niti je bitna stranka.
A ovi iz HDZ-a i SDA, sto cupaju kose, da li su oni ponudili nekoga ko bi radio za Mostar i njegove stanovnike, a ne za "svoje"?!
Svi smrde isto, i zato je dobro da je SDP ostao dostojanstven u ovoj igri i nije uprljao ruke izmetom.
Control panel

#214 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

chuchumbamayumbe wrote:Meni licno bi odgovarao i Aboridzin na funkciji gradonacelnika Mostara, dokle god bi taj covjek radio za dobrobit grada i njegovih stanovnika.
Znaci, niti je bitno ime, nije bitna vjeroispovjest ili nacionalnost, niti je bitna stranka.
A ovi iz HDZ-a i SDA, sto cupaju kose, da li su oni ponudili nekoga ko bi radio za Mostar i njegove stanovnike, a ne za "svoje"?!
Svi smrde isto, i zato je dobro da je SDP ostao dostojanstven u ovoj igri i nije uprljao ruke izmetom.
:thumbup: :bih:

ma ne kontaju ti to oni.
The Silent Man

#215 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by The Silent Man »

BiH-x wrote:
Control panel wrote:

volis ti Europu ,al nesto Europa ne voli tebe...

vidis druze za Europu smo ja i ti isti... odzerasen si i time diskvalifikovan...
a ne boj se za moju mondenstvinu...ja sam samo svjestan svoje pozicije i cvrsto na zemlji...

ps. jbg ovo za sdp necu komentarisat...ono nema smisla :lol:
Last edited by The Silent Man on 19/12/2009 20:18, edited 1 time in total.
blue_sky

#216 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by blue_sky »

Ne znam cemu ova tema.Jel neko od vas pouzdano zna da su presudila ta tri SDP-ova glasa? cija su tri nevazeca? Ili opet laprdamo samo da bi laprdali.

Ako stvari postavimo kako treba,ocigledno je kakva politicka truba moras biti da sa 12 vijecnika u GV izgubis od protukandidata,cija stranka je zastupljena sa 7 vijecnika.
Moram priznati da mi je drago sto izgubise,jer su ocigledno nesposobni,a i zanimljiv rasplet situacije oko njihovog sklopljenog ugovora sa vjecitim koalicionim partnerima.Koji g*z covjece,aferim :mrgreen:
Sto se mene tice,u ovoj situaciji,sa ove dvije opcije na vlasti,mi je apsolutno svejedno ko napokon postade gradonacelnik.
Il bih sad trebala birati izmedju dva zla?
Ali shvatam i postavljaca teme donekle.Pogotovo ako pada na pricu gdina Covica o trecem entitetu i ostalim nebulozama.
Covic,k'o Dodo sa referendumima :lol:
Control panel

#217 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

blue_sky wrote:Ne znam cemu ova tema.Jel neko od vas pouzdano zna da su presudila ta tri SDP-ova glasa? cija su tri nevazeca? Ili opet laprdamo samo da bi laprdali.

Ako stvari postavimo kako treba,ocigledno je kakva politicka truba moras biti da sa 12 vijecnika u GV izgubis od protukandidata,cija stranka je zastupljena sa 7 vijecnika.
Moram priznati da mi je drago sto izgubise,jer su ocigledno nesposobni,a i zanimljiv rasplet situacije oko njihovog sklopljenog ugovora sa vjecitim koalicionim partnerima.Koji g*z covjece,aferim :mrgreen:
Sto se mene tice,u ovoj situaciji,sa ove dvije opcije na vlasti,mi je apsolutno svejedno ko napokon postade gradonacelnik.
Il bih sad trebala birati izmedju dva zla?
Ali shvatam i postavljaca teme donekle.Pogotovo ako pada na pricu gdina Covica o trecem entitetu i ostalim nebulozama.
Covic,k'o Dodo sa referendumima :lol:

ma nema veze samo treba SDP napadati. svako misljenje protiv SDP-a je dobro doslo. ostali out.
Control panel

#218 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

The Silent Man wrote: :lol:

vidis druze za Europu smo ja i ti isti... odzerasen si i time diskvalifikovan...
a ne boj se za moju mondenstvinu...ja sam samo svjestan svoje pozicije i cvrsto na zemlji...

a ko je molim te kriv sto su bosnjaci obiljezeni u evropi. jeli zbog Zlatka, Zeljka, Jasmina, Damira, ili je zbog silnih Abu Hamzi... vehabija u pantalonicama, pedofila u IZ, pokrivenih zena, reisa politicara...

odoh ja sa ove teme. ovdje ima ispranih mozgova i gledaju samo kroz zelena stakla na ocalama i nema smisla sa njima raspravljati. u svakom i u svemu vide neku teoriju zavjere u kojoj prednjace komunjare i uvijek i samo uvijek protiv bosnjaka. :-) :-) :-)
Last edited by Control panel on 19/12/2009 20:24, edited 1 time in total.
Klodovik

#219 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Klodovik »

Pih, još jednom vidim koliko je pametno uopće ne izlaziti na glasanje/izbore. Rahatluk.
BiH-x

#220 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by BiH-x »

The Silent Man wrote:
Jbg, sta drugo ocekujes od autora ovog bisera:
jao kako si ti dosadan, pa kad znas ve o tome sto ne napises nego samo suplju prosipas. prvo nije jos ta TV kupljena, drugo donesena je odluka da se krene u taj posao a imaju procedure koje uslovljavaju jedna drugu, ako jedna ne bude ispunjena nema TV. znaci jos se nikakve pare nisu dale.
drugo nije ti tacna ni cifra, mogao si reci 3,4,5,6,7 miliona, bice to mnogo manje,
trece slazem se da u ovoj krizi za koju nije SDP kriv nija bas pametan potez.
4to u krizi se kupuju dobre a jeftino stvari.
5to ni ja nisam sretan sto nije mladji covjek na tom mjestu, ali sta omladina radi kada su izbori i dali su clanovi neki starbnaka. ne oni imaju super izgovore, nemam za koga svi ste isti i bla, bla bla, a onda mlate suplju pricu poslije toka do novi izbora i onda opet ostanu kuci.
6. uhvatio si se za pare koje tek trebaju (mozda) da se daju za tu TV. nije bitno jeli 1 i 2 miliona. ne vama je bitno jer to SDP trosi nase pare. a de molim te reci nam moralisto ko je kriv sto F BiH je u manjku milijardu i 200 miliona. garant SDP.

ma vama niko ne odgovara, da ste vi koji slucajem na tim pozicijama mislim da bi ste sami sebe napadali i smjenjivali

eto brate sve sto vam ne odgovara skupite se pa trazite smjene. majke mi kao da ce svijet propasti sto nece biti alija gradonacelnik. nece nit sa njim pocinje niti sa njim zavrsava.
dzungalunga

#221 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by dzungalunga »

blue_sky wrote:Ne znam cemu ova tema.Jel neko od vas pouzdano zna da su presudila ta tri SDP-ova glasa? cija su tri nevazeca? Ili opet laprdamo samo da bi laprdali.
Tocan odgovor je da laprdate da biste laprdali.
Tvoje pitanje da li se pouzdano zna itd sam postavi prije par stranica, ali laprdanje je vaznije.
Bosnolog

#222 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Bosnolog »

Lincoln-Burrows wrote:Možda bi u Mostaru trebalo "jedan čovjek jedan glas"?
Upravo tako ,u svim gradovima i na svim nivoima vlastu ukljucujuci i ministre vlada kao i predsjednika drzave treba bi da bude jedan covjek jedan glas kao sto je u svim demokratskim zemljama svijeta gdje glasaci svojom rukom zaokruze i biraju direktno vlast a ne stranacko koaliciona krimo natezanje,ili bi taj demokratski princip jedan covjek jedan glas trebao da vazi samo za grad Mostar kome je ratom promjenjena demografska slika pa je je u tom slucaju prihvatljiv taj princip . :mrgreen: .
The Silent Man

#223 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by The Silent Man »

Control panel wrote:
The Silent Man wrote: :lol:

a ko je molim te kriv sto su bosnjaci obiljezeni u evropi. jeli zbog Zlatka, Zeljka, Jasmina, Damira, ili je zbog silnih Abu Hamzi... vehabija u pantalonicama, pedofila u IZ, pokrivenih zena, reisa politicara...
fail.
opet auto-sovinizam...
lijepo je biti samokritican,ali nekad jednostavno nisi ti kriv...
al keep thinking ... donijet ce ti nesto
Control panel

#224 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

BiH-x wrote:
The Silent Man wrote:
Jbg, sta drugo ocekujes od autora ovog bisera:
jao kako si ti dosadan, pa kad znas ve o tome sto ne napises nego samo suplju prosipas. prvo nije jos ta TV kupljena, drugo donesena je odluka da se krene u taj posao a imaju procedure koje uslovljavaju jedna drugu, ako jedna ne bude ispunjena nema TV. znaci jos se nikakve pare nisu dale.
drugo nije ti tacna ni cifra, mogao si reci 3,4,5,6,7 miliona, bice to mnogo manje,
trece slazem se da u ovoj krizi za koju nije SDP kriv nija bas pametan potez.
4to u krizi se kupuju dobre a jeftino stvari.
5to ni ja nisam sretan sto nije mladji covjek na tom mjestu, ali sta omladina radi kada su izbori i dali su clanovi neki starbnaka. ne oni imaju super izgovore, nemam za koga svi ste isti i bla, bla bla, a onda mlate suplju pricu poslije toka do novi izbora i onda opet ostanu kuci.
6. uhvatio si se za pare koje tek trebaju (mozda) da se daju za tu TV. nije bitno jeli 1 i 2 miliona. ne vama je bitno jer to SDP trosi nase pare. a de molim te reci nam moralisto ko je kriv sto F BiH je u manjku milijardu i 200 miliona. garant SDP.

ma vama niko ne odgovara, da ste vi koji slucajem na tim pozicijama mislim da bi ste sami sebe napadali i smjenjivali

eto brate sve sto vam ne odgovara skupite se pa trazite smjene. majke mi kao da ce svijet propasti sto nece biti alija gradonacelnik. nece nit sa njim pocinje niti sa njim zavrsava.
oho vidim malo se istrazuje. ma nisi trebao bolan trositi vrijeme ja sam ti deklarirani ljevicar.
a sto se tice tog bisera. samo reci da nisam u pravu. ko ima para sada se kupuju svari. auta, stanovi, zemlja, prostori. samo mi reci molim te koliko su pale cijene stanova i auta. i naravno ko ima para to koristi.
po tebi je to biser. ekonomista si nema sta.
chuchumbamayumbe

#225 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Je li to bilo nekako ovako...

NAKON PRVOG KRUGA

PROLAZE
BEŠLIĆ (Ljubo Bešlić, Davor Pehar, Radmila Komadina, Ilija Vrljić, Mladen Čabrilo, Slađan Bevanda, Branko Božić, Danijel Vidović, Zdravko Rozić, Slađana Gotovac, Marko Gilja, Vinko Komšić, Živko Budimir, Zoran Sopta)

HASANDEDIĆ (Suad Hasandedić, Obren Lozo, Murat Ćorić, Mensur Turkić, Azemina Kurtović-Turkić, Adil Šuta, Adem Macić, Faruk Ćupina, Adis Zilić, Ibro Husnić, Elvedin Gadar, Ibrahim Rahimić, Čazim Lulić i Mirsad Huseinagić

ISPADA
ROMIĆ (Marko Romić, Vahida Bebanić, Andro Vujević, Milenko Paunovski)

SUZDRŽANI (Selma Jakupović, Elvir Zlomušica i Nedeljko Prljeta)

OMJER NAKON DRUGOG KRUGA, ALI BEZ POTREBNE VEĆINE

BEŠLIĆ (Ljubo Bešlić, Davor Pehar, Radmila Komadina, Ilija Vrljić, Mladen Čabrilo, Slađan Bevanda, Branko Božić, Danijel Vidović, Zdravko Rozić, Slađana Gotovac, Marko Gilja, Vinko Komšić, Živko Budimir, Zoran Sopta)

HASANDEDIĆ (Suad Hasandedić, Obren Lozo, Murat Ćorić, Mensur Turkić, Azemina Kurtović-Turkić, Adil Šuta, Adem Macić, Faruk Ćupina, Adis Zilić, Ibro Husnić, Elvedin Gadar, Ibrahim Rahimić, Čazim Lulić i Mirsad Huseinagić)

SUZDRŽANI (Marko Romić, Vahida Bebanić, Andro Vujević, Milenko Paunovski Selma Jakupović, Elvir Zlomušica i Nedeljko Prljeta)

NAKON TREĆEG KRUGA MOSTAR DOBIVA GRADONAČELNIKA PROSTOM VEĆINOM

HASANDEDIĆ (Suad Hasandedić, Obren Lozo, Murat Ćorić, Mensur Turkić, Azemina Kurtović-Turkić, Adil Šuta, Adem Macić, Faruk Ćupina, Adis Zilić, Ibro Husnić, Elvedin Gadar, Ibrahim Rahimić, Čazim Lulić i Mirsad Huseinagić)

SUZDRŽANI (Marko Romić, Vahida Bebanić, Andro Vujević, Milenko Paunovski Selma Jakupović, Elvir Zlomušica i Nedeljko Prljeta.

SASTAV GRADSKOG VIJEĆA

SDA - 12
Suad Hasandedić, Obren Lozo, Murat Ćorić, Mensur Turkić, Azemina Kurtović – Turkić, Adil Šuta, Adem Macić, Faruk Ćupina, Adis Zilić, Ibro Husnić, Elvedin Gadara i Ibrahim Rahimić.

HDZ BiH - 7
Ljubo Bešlić, Davor Pehar, Radmila Komadina, Ilija Vrljić, Mladen Čabrilo, Slađan Bevanda i Branko Božić.

Narodna stranka Radom za boljitak - 7
Marko Gilja, Vahida Bebanić, Andro Vujević, Milenko Paunovski, Slađana Gotovac, Marko Romić i Vinko Komšić.

SDP - 3
Selma Jakupović, Elvir Zlomušica i Nedeljko Prljeta

SBiH - 2
Čazim Lulić i Mirsad Huseinagić

Nezavisni vijećnici - 2
Danijel Vidović i Zdravko Rozić

HDZ 1990. - 1
Zoran Sopta

HSP (Đapić - dr. Jurišić) - 1
Živko Budimir

Kandidati:

Ljubo Bešlić – ima potporu vijećnika HDZ-a, HDZ-a 1990., HSP-a, dvojice nezavisnih vijećnika i trojice odbjeglih vijećnika Boljitka

Suad Hasandedić - može računati na potporu dvanaest vijećnika SDA i dvojice vijećnika SBiH-a

Marko Romić – kandidat Narodne stranke Radom za boljitak može računati na četiri sigurna glasa svoje stranke

Piše: Dalibor Drlje
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... &Itemid=21
Locked