12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
-
zenicanin 1979
#201 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Primjetio sam da ovdje neki clanovi prilicno burno emocionalno reaguju.Gospodo, konstruktivne rasprave nemoze biti ukoliko se ne dovedete u priblizno neutralno emocionalno stanje.
- SenSen
#202 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Ovo me potsjeca na onu prije tako popularnu reakciju cim zena izrazi osjecaje: Histericna je! Ignorisite sve sto kaze! Slusajte meeene, jer ja sam racionalno musko!zenicanin 1979 wrote:Primjetio sam da ovdje neki clanovi prilicno burno emocionalno reaguju.Gospodo, konstruktivne rasprave nemoze biti ukoliko se ne dovedete u priblizno neutralno emocionalno stanje.
-
salter071
#203 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Kako ne vrijedjas? Vrijedjas mlade djevojke i njihove roditelje. Podstices ih na radjanje u dobi dok su jos prakticno djeca, samo zato sto to fizioloski mogu. Stavljas mlade djevojke na mjesta odraslih zena, a znanost/nauka je odavno utvrdila fiziolosko-psiholosku dob osobe - kada se smatra zrelom i za sta.zenicanin 1979 wrote:morate znati izdvojiti posljedice koje je izazvao napredak medicine od posljedica koje jsu izazvale promjene drustvenoga uredjenja ili nekih pravila u drustvenom uredjenju ili ce takvo razmatranje biti subjektivno i ne naucno .
Osim toga molio bih vas da se uzdrzite od vrijedjanja jer ni ja vas ne vrijedjam.
Sto se tice cinjenice da fizioloski moze roditi, pa mozes i ti kroz grad voziti 140, pa sto ne vozis? Zato sto ces se ubiti, ili ubiti jos ponekog ili ce te prije toga zakon dokaciti. Isto tako je i u slucaju maloljetnicke trudnoce. Ili ostavlja posljedice po zdravlje majke ili "sretni otac" odradi kaznu na racun drzave.
P.S.
Iskreno se nadam da nisi roditelj, a posebno ne zenskog djeteta!
- bez_ideje
#204 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
ma jok ba,to su tu hormoni,PMS i tako to
-
salter071
#205 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Ovo me potsjeca na onu prije tako popularnu reakciju cim zena izrazi osjecaje: Histericna je! Ignorisite sve sto kaze! Slusajte meeene, jer ja sam racionalno musko!SenSen wrote:zenicanin 1979 wrote:Primjetio sam da ovdje neki clanovi prilicno burno emocionalno reaguju.Gospodo, konstruktivne rasprave nemoze biti ukoliko se ne dovedete u priblizno neutralno emocionalno stanje.
Ovome, izgleda, nije do dijaloga, vec je dosao da vodi monolog. Samo mu treba publika. Non-stop taj monolog, nikako docekati recitaciju....
-
salter071
#206 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Jao kud to napisa o tim...kako se kaze... Rumunima. Sad je ode iz ovih stopa prijaviti u rumunsku ambasadu. Vec ga cujem kako im se zali da sire ciganiju po Sa-xu.bez_ideje wrote:ma jok ba,to su tu hormoni,PMS i tako to
P.S.
Ne javlja se... da nije na google-u na re-edukaciji? E zao mi je, ali ne mogu vise cekati da on osmisli nekakav odgovor....
- bez_ideje
#207 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
jel to za zenicu upuceno? 
-
zenicanin 1979
#208 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Takva i slicna povrsna shvatanja i potpuno pogresni zakljucci o svemu recenom iz mojih postova su nas i dovela do ovakvoga stanja.Jer ljudi prije nego sto shvate sta je receno misle da su shvatili, izdvajajuci iz svega samo djelove koji nisu kljucni niti osnovna ideja.Takvim nacinima huskanja se vrlo cesto i obrazlaze nasilje koje se provodi kroz ratove i drzavnu politiku.Ako zelite konstruktivno raspravljati onda morate nauciti da radite to.Preporucujem vam knjigu "nenasilna komunikacija" Marsal Rosenberg koja ce vas nauciti nekim tehnikama komunikacije kao sto su umanjenje apstraktnosti te empatija u komunikaciji, pa knjigu "logika" Srecko Kovac za srednjoskolce koja ce vas nauciti barem osnove logickoga misljenja i zakljucivanja i dokazivanja, te knjigu "emocionalna inteligencija" Daniel Goleman koja bi vam mogla pomoci da malo bolje upoznate svoje emocije da znate izdvojiti destruktivne od ne destruktivnih te da ih naucite bolje kontrolisati.salter071 wrote:Kako ne vrijedjas? Vrijedjas mlade djevojke i njihove roditelje. Podstices ih na radjanje u dobi dok su jos prakticno djeca, samo zato sto to fizioloski mogu. Stavljas mlade djevojke na mjesta odraslih zena, a znanost/nauka je odavno utvrdila fiziolosko-psiholosku dob osobe - kada se smatra zrelom i za sta.zenicanin 1979 wrote:morate znati izdvojiti posljedice koje je izazvao napredak medicine od posljedica koje jsu izazvale promjene drustvenoga uredjenja ili nekih pravila u drustvenom uredjenju ili ce takvo razmatranje biti subjektivno i ne naucno .
Osim toga molio bih vas da se uzdrzite od vrijedjanja jer ni ja vas ne vrijedjam.
Sto se tice cinjenice da fizioloski moze roditi, pa mozes i ti kroz grad voziti 140, pa sto ne vozis? Zato sto ces se ubiti, ili ubiti jos ponekog ili ce te prije toga zakon dokaciti. Isto tako je i u slucaju maloljetnicke trudnoce. Ili ostavlja posljedice po zdravlje majke ili "sretni otac" odradi kaznu na racun drzave.
P.S.
Iskreno se nadam da nisi roditelj, a posebno ne zenskog djeteta!
Last edited by zenicanin 1979 on 13/12/2009 21:31, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#209 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Za argumentovanu raspravu o necemu potrebno je iznijeti argumente....."kako su zene prije sa 12 bez problema radjale " nije argument nego neznanje!
-
SigurnaDjeca
-
zenicanin 1979
#211 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
-moj emocionalni stav (osjecaj) o tome je neka mjesavina zaljena za djevojkom ali donekle i za momkom koji je prilicne emocionalne frustracije u proslosti morao podnjeti za takvo nesto pojavljuje se tu i gadjenje koje je upuceno samom cinu dakle seksualnom odnosu, intrigantnost takodje postoji i upocena je na to da se detaljnije prouce razlozi svega toga .U moj emocionalni stav nisam siguran da je odgovarajuci.
-Logicki stav nemam .Nije mi jasan.Mislim da je razumno sto tvrdim da nemam dovoljno informacija da dokazem bilo sta
-Psihologijski stav takodje nije jasno definisan, ali sam siguran da kod obe osobe postoje psiholosk traume ,mada nisam siguran dali dolaze iz drustva njihovoga odnosa ili od njihovi roditelja ili kombinacija svega toga
ipak mogu sa vecom vjerovatnoscu tvrditi da u pozadini je neki psiholoski fenomen i kod djevojcice i kod mladica iz djetinstva sto povecava vjerovatnocu da je osnova potekla od staratelja
-pretpostavio bi edipov kompleks u podlozi
-Logicki stav nemam .Nije mi jasan.Mislim da je razumno sto tvrdim da nemam dovoljno informacija da dokazem bilo sta
-Psihologijski stav takodje nije jasno definisan, ali sam siguran da kod obe osobe postoje psiholosk traume ,mada nisam siguran dali dolaze iz drustva njihovoga odnosa ili od njihovi roditelja ili kombinacija svega toga
ipak mogu sa vecom vjerovatnoscu tvrditi da u pozadini je neki psiholoski fenomen i kod djevojcice i kod mladica iz djetinstva sto povecava vjerovatnocu da je osnova potekla od staratelja
- SenSen
#212 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Mislim da si mozda pobrkao definicije.. Kako moze biti Edipov kompleks kada je doticni tip zaintresovan za puno mladje seksualne partnere?? Ili mozda imas teoriju o tome da je tip samo iskoristio curicu da dodje do njene mame?zenicanin 1979 wrote:-moj emocionalni stav (osjecaj) o tome je neka mjesavina zaljena za djevojkom ali donekle i za momkom koji je prilicne emocionalne frustracije u proslosti morao podnjeti za takvo nesto pojavljuje se tu i gadjenje koje je upuceno samom cinu dakle seksualnom odnosu, intrigantnost takodje postoji i upocena je na to da se detaljnije prouce razlozi svega toga .U moj emocionalni stav nisam siguran da je odgovarajuci.
- neprilagodjena
#213 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Nisam u toku sta se ovdje desilo pa da pitam:
-da li je ona dobrovoljno imala sex sa njim??
-
luciferino
#214 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
neprilagodjena wrote:Nisam u toku sta se ovdje desilo pa da pitam:
On tvrdi da jeste.
Kantonalni sud Tuzla
Pedofilu iz Tuzle određen jednomjesečni pritvor
Dvedesetjednogodišnjem S. K. iz Tuzle, koji je osumnjičen za krivično djelo seksualnog odnosa s djetetom, sudija za prethodno saslušanje tuzlanskog Kantonalnog suda odredio je jednomjesečni pritvor.
Ovaj 21 – godišnjak uhapšen je prekjučer, nakon što je u bolnicu u poodmaklom stadiju trudnoće dovezena 12-godišnja djevojčica, učenica osnovne škole, a s kojom je S. K. održavao seksualne odnose. Slučaj je otkriven kada je majka dovezla djevojčicu u UKC Tuzla tražeći od ljekara da urade abortus.
Prije određivanja pritvora uhapšeni je tvrdio da je 12-godišnjakinja dobrovoljno pristala na seksualni odnos s njim. Međutim, to ga ne oslobađa krivične odgovornosti za spolni odnos s djetetom, jer se 12-godišnja osoba i prema domaćem krivičnom zakonu i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta tretira kao dijete.
Last edited by luciferino on 13/12/2009 22:18, edited 1 time in total.
-
zenicanin 1979
#215 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
na curicu se odnosi edipov kompleks ne na momkaSenSen wrote:Mislim da si mozda pobrkao definicije.. Kako moze biti Edipov kompleks kada je doticni tip zaintresovan za puno mladje seksualne partnere?? Ili mozda imas teoriju o tome da je tip samo iskoristio curicu da dodje do njene mame?zenicanin 1979 wrote:-moj emocionalni stav (osjecaj) o tome je neka mjesavina zaljena za djevojkom ali donekle i za momkom koji je prilicne emocionalne frustracije u proslosti morao podnjeti za takvo nesto pojavljuje se tu i gadjenje koje je upuceno samom cinu dakle seksualnom odnosu, intrigantnost takodje postoji i upocena je na to da se detaljnije prouce razlozi svega toga .U moj emocionalni stav nisam siguran da je odgovarajuci.
![]()
![]()
![]()
ponavljam to je samo pretpostavka, nista ne tvrdim
-
luciferino
#216 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Samo sto se to ne zove Edipov kompleks. Mozda mislis na Elektrin.
A on ima pedofilski kompleks, bez obzira na njen kompleks.
- Prozor
#217 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Činjenica je da ne znamo ništa više od toga što je objavljeno u medijima. Čin je grozan i za svaku osudu, a veću krivicu naravno snosi 20-godišnjak koji ako ništa MORA znati razlikovati pogrešno od ispravnog. Nažalost u anketi nema alternative koju bi ja zastupao za kaznu. A da sam otac djevojčice znam šta bih.
-
zenicanin 1979
#218 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Da preciznije i tacnije je bilo reci elektrin, upravu ste.Medjutim lako je bilo zakljuciti sta sam zelio reci.luciferino wrote:Samo sto se to ne zove Edipov kompleks. Mozda mislis na Elektrin.
-
srebrenica
#219 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Nego ? Mozda je poziv za razmjenu naucnih istrazivanja iz atomske fizike!!!chuchumbamayumbe wrote: Pa ko nekoga "razvratno oblacenje i provokativno slikanje" asocira samo na sex, onda se nema sta kome dokazivati.
Nekada su (i danas) umjetnici slikali aktove, kipari i vajari izradjivali satue golih tijela, ljudi se i danas dive toj ljepoti.
Nije sve sto je golo poziv na razmjenu genetskog materijala, dapache.
Pitaj zene zasto se izazovno oblace, 99% ce ti reci da nije zbog toga da bi privukla pozornost suprotnog spola, nego zato da bi istakla svoju ljepotu i zato da bi bila zadovoljna sobom. To je u zenskoj prirodi.
A druga je stvar sto muzjaci to posmatraju na svoj nacin.
A sada, sto to rade djeca od 12 godina i postavljaju svoje slike, to je zato sto su nezrela i zato sto kopraju odrasle, nesvjesno cineci greske i idu u pogresnom smjeru, nesvjesno, opet ponavljam.
bte, moja je supruga imala oba normalna porodjaja, sa 3 banke.
Haj'mo onda ignorisati misljenje muzjaka i vjerovati zenama. Zenama je jako bitno kako biti zadovoljne svojim izgledom, a da pritom ne zapnu za oko nekom quronji koji je moze uciniti milion puta zadovoljnijom. Samo ti slusaj zenu... ali ne zaboravi potraziti savjet kod komsinice.
- minjonja
#220 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
haj se ti prvo saberi i shvati da se ovdje ne radi o zeni nego o djetetu zenskog spola, zvano djevojcica. sve da se oblacila izazovno, pusila cigare, pila alkohol, to je zbog okoline koja joj govori da je to in i cool, a ne zato sto hoce da ima seksualne odnose jer je psihicki i fizicki spremna na to, kamoli radjati djecu.srebrenica wrote:Nego ? Mozda je poziv za razmjenu naucnih istrazivanja iz atomske fizike!!!chuchumbamayumbe wrote: Pa ko nekoga "razvratno oblacenje i provokativno slikanje" asocira samo na sex, onda se nema sta kome dokazivati.
Nekada su (i danas) umjetnici slikali aktove, kipari i vajari izradjivali satue golih tijela, ljudi se i danas dive toj ljepoti.
Pitaj zene zasto se izazovno oblace, 99% ce ti reci da nije zbog toga da bi privukla pozornost suprotnog spola, nego zato da bi istakla svoju ljepotu i zato da bi bila zadovoljna sobom. To je u zenskoj prirodi.
A sada, sto to rade djeca od 12 godina i postavljaju svoje slike, to je zato sto su nezrela i zato sto kopraju odrasle, nesvjesno cineci greske i idu u pogresnom smjeru, nesvjesno, opet ponavljam.
Haj'mo onda ignorisati misljenje muzjaka i vjerovati zenama. Zenama je jako bitno kako biti zadovoljne svojim izgledom, a da pritom ne zapnu za oko nekom quronji koji je moze uciniti milion puta zadovoljnijom. Samo ti slusaj zenu... ali ne zaboravi potraziti savjet kod komsinice.
tvoji postovi se svakako ne mogu nikako uzimati ozbiljno otkako si rekao da je mozda ona njega iskoristila.
-
srebrenica
#221 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
kada si izvlacio iz konteksta krivicu zaboravio si napomenuti da momak mozda ima psiholoski poremecaj. Mala je definitivno zeljela pokazati da vrijedi i poslo joj je za vaginom. Primila je metak i krila trudnocu u zelji da rodi. To sto su roditelji reagovali je potpuno mizerno, ako se u obzir uzme cinjenica da je nisu kontrolisali ranije. I vjerujem kako su se do tada divili njenom izgledu i prkosili komsinici.minjonja wrote: haj se ti prvo saberi i shvati da se ovdje ne radi o zeni nego o djetetu zenskog spola, zvano djevojcica. sve da se oblacila izazovno, pusila cigare, pila alkohol, to je zbog okoline koja joj govori da je to in i cool, a ne zato sto hoce da ima seksualne odnose jer je psihicki i fizicki spremna na to, kamoli radjati djecu.
tvoji postovi se svakako ne mogu nikako uzimati ozbiljno otkako si rekao da je mozda ona njega iskoristila.
Uvijek je kriva okolina, sistem, drustvo... a mi smo nevinascadi. Probudite se jer vas dok spavate jebe civilizacija i tehnika.
-
srebrenica
#222 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
...sta ako njegov advokat dokaze da momak ima mentalni problem? Njega u Kreku, a mala dodje na penicilin svake subote...zagazaga wrote:srebrenica wrote:Nego ? Mozda je poziv za razmjenu naucnih istrazivanja iz atomske fizike!!!chuchumbamayumbe wrote: Pa ko nekoga "razvratno oblacenje i provokativno slikanje" asocira samo na sex, onda se nema sta kome dokazivati.
Haj'mo onda ignorisati misljenje muzjaka i vjerovati zenama. Zenama je jako bitno kako biti zadovoljne svojim izgledom, a da pritom ne zapnu za oko nekom quronji koji je moze uciniti milion puta zadovoljnijom. Samo ti slusaj zenu... ali ne zaboravi potraziti savjet kod komsinice.[/quote
Veliki broj žena a naročito djevojčice, oblače se kako se već oblače - da ne budu u suprotnosti sa okolinom tj. kao i ostale žene iz okruženja. Prije je ''rumena djevojka'' bila odraz zdravlja i ljepote, a danas je to ''manekenski'' tip ili tip ''granduše''.
Mali broj žena uspije očuvati neki svoj način oblačenja a kod djevojčica u pubertetu nema ni tog malog broja....................način oblačenja ne može opravdati ovog momka.....ne može ga opravdati ništa!!
-
zenicanin 1979
#223 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
Mentalni problem nemoze dokazati advokat nego psihijatar.Advokat nije obucen za takva dokazivanja.
-
srebrenica
#224 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
podrzumjeva se...zenicanin 1979 wrote:Mentalni problem nemoze dokazati advokat nego psihijatar.Advokat nije obucen za takva dokazivanja.
- minjonja
#225 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom
a jbt, sto si ti upucen, da ti nije sta u rodu ovaj vrli *ebac?srebrenica wrote:kada si izvlacio iz konteksta krivicu zaboravio si napomenuti da momak mozda ima psiholoski poremecaj. Mala je definitivno zeljela pokazati da vrijedi i poslo joj je za vaginom. Primila je metak i krila trudnocu u zelji da rodi. To sto su roditelji reagovali je potpuno mizerno, ako se u obzir uzme cinjenica da je nisu kontrolisali ranije. I vjerujem kako su se do tada divili njenom izgledu i prkosili komsinici.minjonja wrote: haj se ti prvo saberi i shvati da se ovdje ne radi o zeni nego o djetetu zenskog spola, zvano djevojcica. sve da se oblacila izazovno, pusila cigare, pila alkohol, to je zbog okoline koja joj govori da je to in i cool, a ne zato sto hoce da ima seksualne odnose jer je psihicki i fizicki spremna na to, kamoli radjati djecu.
Uvijek je kriva okolina, sistem, drustvo... a mi smo nevinascadi. Probudite se jer vas dok spavate jebe civilizacija i tehnika.
naravno da je kriva ili prava okolina, sistem drustvo jer je covjek drustveno bice, oponasa druge, zeli biti dio toga i ne zeli se izdvajati.
fkt se necu vise obazirati na tvoje postove, ne zato sto mi se cini da imas 13 godina, nego si onaj tipicni mahalac koji veze nema sta se desilo, ali si vec uspio njega osloboditi krivnje i reci da je on zrtva, ona fuksa htjela ga zadrzati djetetom a roditelji je tjerali da se oblaci izazovno.