Da, upravu si, Grad Sarajevo, napravih grešku pa se i izvinjavam. Uglavnom, danas naletjeh na FTV-u na intervju sa gradonačelnikom Behmenom, samo dođoh na sam kraj pa nisam sve shvatila. Koliko sam čula, osnovat će se gradska radio-televizija, i unutar toga će biti i 202. Ako je neko gledao ili ima više informacija o ovome, voljela bih da malo pojasni, da se ja više ovdje ne ofiram s izjavama.chuchumbamayumbe wrote:Grad Sarajevo osniva TV, tako da jedino oni mozda mogu preuzeti 202 na neki nacin.pjegica wrote:Je li istinita informacija da Kantnon Sarajevo preuzima Dvanuladvojku i da će biti u sklopu one nove RTV koja se osniva? Nešto načuh danas na TV-u al nisam sigurna koliko sam shvatila informaciju...
A nisam cuo da bi Kurton mogao preuzeti 202?! - E to bi tek bilo fino, karl-hanjc-bekenaUUar, oto-fon-ribentrop, orilo bi se po cijeli dan po diktatu.
Gašenje Radija 202! :(
Moderator: anex
-
pjegica
#201 Re: Gašenje Radija 202! :(
- geneeral
#202 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ma koga briga za 202 još treba da šaran, baftić i adi od državnih para liječe svoje psihoze i frustracije...nek vam Behmen i Lagumdžija od svojih para otvori privatni radio pa tamo prosipajte svoj "urbani" mamurluk..Koliko ste jak radio uspjeli ste skupit 15 ljudi ukupno s vama na protestu falilo vam je još 100-tinjak hiljada ljudi pa da imate proteste ko zagrebačka 101-ca...Mrzim jebenu džigaru od muzike al što tek mrzim "urbanizam" nazor...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#203 Re: Gašenje Radija 202! :(
ZAr se toliko upalio da ga gase ima tri hefte??
- chuchumbamayumbe
#204 Re: Gašenje Radija 202! :(
Pa, zar nije logicno kada Kantonalna vlast moze siriti svoju propagandu bez problema, finansirajuci se preko budzeta, da to isto ne moze i gradska uprava!?geneeral wrote:Ma koga briga za 202 još treba da šaran, baftić i adi od državnih para liječe svoje psihoze i frustracije...nek vam Behmen i Lagumdžija od svojih para otvori privatni radio pa tamo prosipajte svoj "urbani" mamurluk..Koliko ste jak radio uspjeli ste skupit 15 ljudi ukupno s vama na protestu falilo vam je još 100-tinjak hiljada ljudi pa da imate proteste ko zagrebačka 101-ca...Mrzim jebenu džigaru od muzike al što tek mrzim "urbanizam" nazor...
Akobogda, otvorice NAMA Behmen i Lagumash i TV i radio, a samo za inat novopecenih "branitelja vrijednosti i tradicija".
Bas za inat takvih kao ti i slicnih njima.
- valterbranisarajevo
#205 Re: Gašenje Radija 202! :(
Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je naglasio kako će "Gradska radio - televizija Sarajevo" imati Gradsku tv - Studio 99 i Gradski radio 202.
"Nakon što smo čuli da će Radio 202 biti zatvoren, pošto imamo radio-frekvenciju ponudili smo Federalnoj televiziji i oni su prihvatili da Radio 202 udomimo u novoj Gradskoj radio-televizijskoj stanici koja će biti osnovana u januaru”, kazao je medijima portparol Gradske uprave Emir Suljagić.
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je naglasio kako će "Gradska radio - televizija Sarajevo" imati Gradsku tv - Studio 99 i Gradski radio 202.
"Nakon što smo čuli da će Radio 202 biti zatvoren, pošto imamo radio-frekvenciju ponudili smo Federalnoj televiziji i oni su prihvatili da Radio 202 udomimo u novoj Gradskoj radio-televizijskoj stanici koja će biti osnovana u januaru”, kazao je medijima portparol Gradske uprave Emir Suljagić.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#206 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ohoho, još jedan "nezavisni" se dobro uhljebio!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
- InstruktorRonjenja
#207 Re: Gašenje Radija 202! :(
ti si negdje, jelde,cuo za ovog lika pa kontas vidi i poso ima...pa kolutas ocima, a?Pera Trta wrote:Ohoho, još jedan "nezavisni" se dobro uhljebio!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#208 Re: Gašenje Radija 202! :(
Bivši novinar Dana, prevodilac iz Srebrenice u vrijeme masakra, napisao knjigu "Razglednice iz groba" o genocidu u Srebrenici.InstruktorRonjenja wrote:ti si negdje, jelde,cuo za ovog lika pa kontas vidi i poso ima...pa kolutas ocima, a?Pera Trta wrote:Ohoho, još jedan "nezavisni" se dobro uhljebio!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
- InstruktorRonjenja
#209 Re: Gašenje Radija 202! :(
i zamisli ono partparol..
- ultima_palabra
#210 Re: Gašenje Radija 202! :(
Katarininim stopama revolucije!Pera Trta wrote:Ohoho, još jedan "nezavisni" se dobro uhljebio!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
- chuchumbamayumbe
#211 Re: Gašenje Radija 202! :(
Odlicno!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
- chuchumbamayumbe
#212 Re: Gašenje Radija 202! :(
Koliko skontah na portalu, danas odluceno da ce 202 preuzeti Kanton, a ne Grad?!chuchumbamayumbe wrote:Odlicno!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
Neka me neko ispravi ako grijesim, ali je ovo opet neka spletka!
Nista mi nije jasno, i sve mi je jasno!
Sada ce Zvonko imati i radio da bude gadan, a ne samo TV!
WTF?!?!?!
#213 Re: Gašenje Radija 202! :(
Kako si ti samo smijesan likchuchumbamayumbe wrote:Koliko skontah na portalu, danas odluceno da ce 202 preuzeti Kanton, a ne Grad?!chuchumbamayumbe wrote:Odlicno!valterbranisarajevo wrote:Sa današnje sjednice Gradskog vijeća
Neka me neko ispravi ako grijesim, ali je ovo opet neka spletka!
Nista mi nije jasno, i sve mi je jasno!
Sada ce Zvonko imati i radio da bude gadan, a ne samo TV!
WTF?!?!?!
- chuchumbamayumbe
#214 Re: Gašenje Radija 202! :(
Stalo mi je da 202 opstane, i ostane nestranacka i apoliticna, isto kao sto je trebala biti i TV Kantona Sarajevo, ali nije.
A sa ekipom koja kroji TV Kantona to se sigurno nece desiti?
Jesi li sada skontao?
Zaista je smijesno, grohotom se smijem
Jesi li sada skontao?
#215 Re: Gašenje Radija 202! :(
Kako je ono samo ironicnochuchumbamayumbe wrote:Stalo mi je da 202 opstane, i ostane nestranacka i apoliticna, isto kao sto je trebala biti i TV Kantona Sarajevo, ali nije.
Jesi li sada skontao?
chuchumbamayumbe wrote:Pa, zar nije logicno kada Kantonalna vlast moze siriti svoju propagandu bez problema, finansirajuci se preko budzeta, da to isto ne moze i gradska uprava!?geneeral wrote:Ma koga briga za 202 još treba da šaran, baftić i adi od državnih para liječe svoje psihoze i frustracije...nek vam Behmen i Lagumdžija od svojih para otvori privatni radio pa tamo prosipajte svoj "urbani" mamurluk..Koliko ste jak radio uspjeli ste skupit 15 ljudi ukupno s vama na protestu falilo vam je još 100-tinjak hiljada ljudi pa da imate proteste ko zagrebačka 101-ca...Mrzim jebenu džigaru od muzike al što tek mrzim "urbanizam" nazor...
Akobogda, otvorice NAMA Behmen i Lagumash i TV i radio, a samo za inat novopecenih "branitelja vrijednosti i tradicija".
- chuchumbamayumbe
#216 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ja, i sta si time htio dokazati, hajde mi pokusaj objasniti, bas da vidim sta si to ti skontao.profil wrote:Kako je ono samo ironicnochuchumbamayumbe wrote:Stalo mi je da 202 opstane, i ostane nestranacka i apoliticna, isto kao sto je trebala biti i TV Kantona Sarajevo, ali nije.
Jesi li sada skontao?
Zaista je smijesno, grohotom se smijemRado bih se slozio sa tobom, samo se prvo dogovori sa sobom.
chuchumbamayumbe wrote:Pa, zar nije logicno kada Kantonalna vlast moze siriti svoju propagandu bez problema, finansirajuci se preko budzeta, da to isto ne moze i gradska uprava!?geneeral wrote:Ma koga briga za 202 još treba da šaran, baftić i adi od državnih para liječe svoje psihoze i frustracije...nek vam Behmen i Lagumdžija od svojih para otvori privatni radio pa tamo prosipajte svoj "urbani" mamurluk..Koliko ste jak radio uspjeli ste skupit 15 ljudi ukupno s vama na protestu falilo vam je još 100-tinjak hiljada ljudi pa da imate proteste ko zagrebačka 101-ca...Mrzim jebenu džigaru od muzike al što tek mrzim "urbanizam" nazor...
Ako nisi razumio, ako 202 bude pod Behmenom&co, postoji bar mala sansa da ce ostati vanstranacka, zamisljena onakva kakva treba da bude, a ne jos jedno propahandno glasilo vladajuce nacionalisticke klike.
A evo, da ja tebe pitam, zasto se Kanton tek sada javio da ce preuzeti 202, nakon sto se javio Grad?! Gdje su bili do sada?!
#217 Re: Gašenje Radija 202! :(
E vidis sad to drugacije zvuci, a mislim da to i nije bilo tako ocito. Onda te u potpunosti podrzavam
u tome da se ostvari ta mala sansa iako sumnjam u to.
-
pjegica
#218 Re: Gašenje Radija 202! :(
Bilo kako bilo... radio je preživio... zasad... čujem ga... nije ugašen.
Drago mi je, jer su mi baš simpa. Mada, meni kad se nešto ne sviđa, ne pljujem po tome već promijenim frekvenciju.
I opet smatram da je nešto poput 202jke bitno za ovaj grad. Ne moram ga slušati, ali mi je bitna činjenica da nešto tako postoji.
Drago mi je, jer su mi baš simpa. Mada, meni kad se nešto ne sviđa, ne pljujem po tome već promijenim frekvenciju.
I opet smatram da je nešto poput 202jke bitno za ovaj grad. Ne moram ga slušati, ali mi je bitna činjenica da nešto tako postoji.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#219 Re: Gašenje Radija 202! :(
Odlicno je sto su ipak opstali,kao jedan od simbola ovoga grada,ako nista drugo.
Ali jedan jako,jakooo dobronamjeran savjet momcima i djevojkama koji trenutno rade na 202-jci.
Ljudi ,morate se malo vise otvoriti,malo vise "omeksati" i malo vise uci u narodne mase.Naravno da ne mislim da se okrenete turbo folku,gluho bilo
,ali svakako trebte puno vise "laksih" nota,razumijem ja alternativu i razne muzicke pravce u tom fonu,i sam sam odrastao na tom zvuku
,ali kvalitet i snaga jedne radio stanice pored kvaliteta je i masovnost publike,sto ne mislim da je sada slucaj,na zalost.
Znaci,preformulisati muzicki i programski izrazaj i uplivati jace u siroke narodne mase
Pozdrav i SMRT FASIZMU,SLOBODA RADIJU

Ali jedan jako,jakooo dobronamjeran savjet momcima i djevojkama koji trenutno rade na 202-jci.
Ljudi ,morate se malo vise otvoriti,malo vise "omeksati" i malo vise uci u narodne mase.Naravno da ne mislim da se okrenete turbo folku,gluho bilo
Znaci,preformulisati muzicki i programski izrazaj i uplivati jace u siroke narodne mase
Pozdrav i SMRT FASIZMU,SLOBODA RADIJU
- viva_castro
#220 Re: Gašenje Radija 202! :(
A ljudi dragi mućnite glavom. Kanton blefira. Grad će preuzeti, radio će biti spašen, pa Kanton sad bere kajmak. Neka će budala na konto ove vijesti nekada povezat spas radija sa Kantonalnom vladom i njima je to zauhar. Kanton, inače, nema frekfencije slobodne da "udomi" 202.chuchumbamayumbe wrote:Stalo mi je da 202 opstane, i ostane nestranacka i apoliticna, isto kao sto je trebala biti i TV Kantona Sarajevo, ali nije.
Jesi li sada skontao?
Uostalom ko god da uzme 202. glavni je uslov da nema miješanja u uređivačku politiku. Što trenutnim gradskim vlastima odgovara jer slušaoci 202. ako budu glasali, sigurno neće glasati za desničare tako da...
Behmen će osigurati opstanak 202 i sve će se fino završiti. No sikiriki.
- stochar
#221 Re: Gašenje Radija 202! :(
Kanton preko svoje TV plasira 'svoju' istinu i koristi je u predizborne svrhe, a sad Grad radi to isto, s tim da ce imati i TV i Radio, a sve ce se placati iz budzeta od NASIH para dok upadamo u otvorene shahtove i unistavamo aute na cestama prepunih rupa na kojima bi se i tenk pokvario (pogledati ulicu pored bolnice prema Breki, pogledati ulicu od Papagajke prema Drveniji i pogledati sve ostale slichne ulice!!!
blago nama s tolikim televizijama i radio stanicama, bar nam nece biti dosadno dok cekamo da nam poprave auto ili dok sjedimo sa polomljenom nogom koju smo sjebali u nekoj od rupetina sirom nasih lijepih zelenih i inih trotoara...
blago nama s tolikim televizijama i radio stanicama, bar nam nece biti dosadno dok cekamo da nam poprave auto ili dok sjedimo sa polomljenom nogom koju smo sjebali u nekoj od rupetina sirom nasih lijepih zelenih i inih trotoara...
- Prpa.ba
#222 Re: Gašenje Radija 202! :(
Jos jedna ogromna pobjeda urbanog, finog, opozicionog faktora. Prvo se osniva urbana, fina, opoziciona i multikulturna Gradska televizija, pa se onda spasava urbani, fini, opozicioni i multikulturni Radio 202, a da ne spominjem da su zelene sile mraka natjerane u potpuno povlacenje nakon organizovanja zakonom zabranjenog druzenja sarajevskih malisana sa Djedom Mrazom.
Pobjeda na izborima "samo sto nije".
Pobjeda na izborima "samo sto nije".
- Azamo
#223 Re: Gašenje Radija 202! :(
Žao mi je 202-jke mada je ne slušam od kako je počeo sa radom radio "Sarajevo" koji je po meni puno bolji,valjda neće i njega dušmani zatvoriti 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#224 Re: Gašenje Radija 202! :(
Azamo wrote:Žao mi je 202-jke mada je ne slušam od kako je počeo sa radom radio "Sarajevo" koji je po meni puno bolji,valjda neće i njega dušmani zatvoriti
Prije svega ne zatvaraju ga nikakvi dušmani nego financijski kolaps. I nije jedini medij u BIH kojem se to dešava. I meni je žao svakog medija, ali svaki medij, pa makar bio javni se mora bar dijelom financirati iz vlastitih prihoda tj, komercijalnih ugovora ili kako se popularno kaže marketinga. A ovi su se oslonili na državna leđa i nisu program niti promidžbu prilagodili tržištu. Ali, eto, otac je spasio preko naših leđa.
- Azamo
#225 Re: Gašenje Radija 202! :(
KatarinaKosaca wrote:Azamo wrote:Žao mi je 202-jke mada je ne slušam od kako je počeo sa radom radio "Sarajevo" koji je po meni puno bolji,valjda neće i njega dušmani zatvoriti
Prije svega ne zatvaraju ga nikakvi dušmani nego financijski kolaps. I nije jedini medij u BIH kojem se to dešava. I meni je žao svakog medija, ali svaki medij, pa makar bio javni se mora bar dijelom financirati iz vlastitih prihoda tj, komercijalnih ugovora ili kako se popularno kaže marketinga. A ovi su se oslonili na državna leđa i nisu program niti promidžbu prilagodili tržištu. Ali, eto, otac je spasio preko naših leđa.
Pa kad se sav silni državni apart naslonio na nas koji plaćamo PDV a ne rade ništa mogli su ostaviti i taj jedan radio. 2 ministra troše više nego taj radio